Doğuma Hazırlık Bir şımarıklık olarak ameliyat korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben geçen sene spinal anestezi ile sezeryan oldum . Ve sanki oldu bitti gibi geldi. Ameliyat 5 dk sürdü sandım hatta esime bile dedim 5 dk geldim diye o da saçmalama sen ineli 1 saat oldu dedi o an hiçbir şey hissetmiyorsun ki orda bir şeyler yapıyorlar ama ne olduğunu bilmiyorsun bile sonra bebisi veriyorlar sana ondan sonrası zaten hiç umurunda olmuyor

Merhabalar. İkinci gebelikte son ana kadar normal doğuma hazırlanmışken yaşanan bir aksilik nedeniyle acil sezeryana alındım. Göz açıp kapayıncaya kadar oldu bitti diyebilirim benim için. Doğum sonrası süreç de zorlanmadı. İlk iki gün olağan kesi yeri acısı ve vücuduma dolan gazın sancısı oldu. Dayanılmayacak gibi değil tâbi:) ilk evladımı normal doğum yaparak kucağıma almış biri olarak kesinlikle sezeryan daha kolaydı.

Sizin için de sürecin kolaylıkla ilerleyeceğine inanıyorum bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alın inşallah

Sizin mesleğiniz nedir?

valla bende normal doğumdan korkup sezeryan olmuştum . tek problem seni çırılçıplak alıyorlar ameliyat masasına üzerine giydirdikleri kıyafeti ameliyathanede çıkarıyorlar birde 9 tane doktor var 4 ü erkek utanmaktan korkmaya vaktin olmaz çok kısa sürüyo yarım saatte çıkıyorsun işin şakası bir yana korku illaki oluyor ama ben utanmaktan korkuyu unuttum .

öncelikle sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu siz de çabucak toparlanın inşallah. İlk çocuğum sezaryendi sonra mecburi normal doğum yaptım üçüncü de alternatif sunmadan sezaryen istiyorum dedim doktoruma (zaten şeker çıktı mecbur kaldık ayrı mevzu). Sezaryenim çok rahat geçti 1 saat sonra yürüdüm 3-4 saat sonra wc ye çkınca yemek de yedim. Normal doğum çok zorladı sonrasında 5 gün hastanede yattım çok küçük bir yırtılma(1,5 cm) olmasına rağmen çok zordu. Ki sezaryen de 10 cm kadar bir kesim var çok nadir kış ayları dikiş yerlerim sızlamıştı. Eğer doktorunuz normal tavsiye ediyorsa normal, değilse epidural tercih edin doğuma şahit oluyorsunuz ilk ten tene temas sağlanıyor, ama mecbur kalırsanız genel anestezi ile olursunuz

Benim gögüslerim o kadar sismemisti daha sütüm gelmeden o omuz agrısı gelmisti ama emzirirken cok ugrasmistim hemen tutmamisti memeyi evet

Merhaba , benim de ilk doğum da çok omuz ve boyun ağrım olmustu. hemşireler bana yürüyüş yaparken ve bebeği emzirmeye kalktigim da mutlaka omzuna şal almam gerektiğini yoksa tutulacağını söylemişlerdi. İlkinde hazırlıksız gittiğim için malesef tutulmuştu. Vücut çok terliyor çünkü farkında olmasanda . Bir de ameliyathane de serin oluyor haliyle o da etkiliyor bence

Louder yivrim, sen zaten kararini vermissin, artik tek yapman gereken videolari seyretmeyi kesmek, kendini zorla Hostel ya da Testere filmi cevirmeye 1 hafta kalmis kafasina sokma. Çünkü onlara epidural verilmemisti. Jfjfhfh onun disinda ameliyattan cikinca kahve ic mutlaka, bas boyun agrisini engellersin. Kiz bi de spiral cogzel bisey çünkü, kahraman sensin ama bisey hissetme yok. Anca yatip virvir dedikodu yaptim ben anesteziciyle. Sezeryanin ayılması sikinti. Epidural sonrasi bebegini hemen alıyorsun, emziriyosun o da cogzel. Eger ki dedigim gibi olmaz da bisey hissedersen, numarami vercem, ara Whatsapp tan tükür suratima hdhdhdh

Louder bir de bol bol yürü ve dik durmaya çalış yürürken , ben ilkinde çok kambu yürüdüm ,dik yurumekte zorlandım ve yaram daha zor iyilesti. Hemşire bana ilk dik yürümeye başlarsan rahat edersin demişti. Cidden de öyle oldu

Video izlemeyin. Bende öyle yaptım epidural olacakken sakinleştirici istedim . Doktor gelince bayıldım çıkmadan ayıldım. Epidural iğnemde olduğu için ağrı hissetmedim ilk gün. Sonra ki günlerde de olmadı. Ne kadar çabuk ayağa kalkarsan okadar çabuk toparlıyosun.

Doğumdan sonra ki gün kızıma kendim bakmaya başladım. Ameliyat akşamı kalktım yürüdüm. Annem ev düzenini sağlıyodu yemek filan ama bebek bakımı bendeydi. Ben öyle olmasını istedim. Ufak tefek sızı oluyo ama korkulacak bi durum yok.

Şimdiden sağlıkla büyütün

2 sezeryan geçirmiş biri olarak yorum yapmak isterim. İlk doğuma girerken korkudan ölmek üzereydim. Okuduğum abartılı yorumlar sonrası dayanılmaz acılar çekeceğimi düşünüyordum. Hele ki sizin gibi video izleseydim ne yapardım bilemiyorum
Gelelim doğuma. Belden uyuşturulup ameliyata alındım. Sonrasında bahsettikleri şeyleri yaşamadım ve bazı kadınların doğum hikayelerini çok abarttığı kanısına vardım. Erkekler nasıl askerlik anılarını abartıyorsa bazı kadınlarda doğum hikayelerini abartılı anlatıyor.
Eve çıkınca ağrı kesici bile içmedim. Fakat ameliyat esnasında çok korkmuştum.
Gelelim 2.doğuma. Ben gene korkudan ölmek üzereyim bana hemen sakinleştirici yapın çok heyecanlı yım dedim, çok iyi geldi. İnanın ertesi gün ayaktaydım. Ağrım sızım yok denecek kadar azdı. Gören doğum yaptığımı anlamazdı. Hatta oğlum sarılık olduğu için 15 gün hasteneye git gel yaptık, hiç yatamadım.
Sonuç olarak korkacak bir şey yok ama ameliyata giren herkes korkar. Kolay atlatmış biri olarak hala korkuyorumkorku doğal bir duygu ve yaşamamak anormal. Üstelik doğum anı yaşanan korku anne ile bebek arasında bağ için olumlu bir durum. Ameliyata girerken korkacaksınız. Sonrasında ise sezeryan zor değil, çabuk atlatılıyor.

Aynısını burun estetiğinden önce yaşamıştım. Açık ameliyat olacağı için derimi kaldıracaklarını falan biliyordum dur bir izleyeyim dedim. Çok korktum ama ameliyatta bayıldığım için ne olduğunu anlamadım bile. Sizinki de öyle olacak ama sonu daha sürprizli. Bebek gelecek yaa ne güzel

Nazlanip yurumemezlik yaparsan ameliyat yerlerinde enfeksiyon olur yürüdükçe ağrın olmaz bunu unutma 2. Günden sonra ayakta duş al bakimlari iyi yap bol bol yürüyüş korkulacak hiç birşey yok

Sağlıkla kucağına al canım benim. Bebeğine kavuşman için gerekli bir araç olarak düşün ve güzel olucağına inan. İyi gelen akvitiler yap kendini mutlu et olumlu düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…