Sizin mesleğiniz nedir?Tabii ki öyle :) Sadece vajinal doğum önerenlerin dislike yağmuruna tutulması bana garip geldiği için böyle diyorum... Sonuçta kimse "korkmayın" da dememiş sezaryen diye de terslememiş yani biraz overreact gibi geldi bana o yuzden :))
valla bende normal doğumdan korkup sezeryan olmuştum . tek problem seni çırılçıplak alıyorlar ameliyat masasına üzerine giydirdikleri kıyafeti ameliyathanede çıkarıyorlar birde 9 tane doktor var 4 ü erkekMerhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.
Şımarıkça olduğunu düşünmekle beraber, ameliyat fikrinden korkuyorum. Haftaya bugün sezaryen olacağım. Rahmimin dışarı çıkarılıp kesilmesi ve sonra çatır çutur dikilmesi fikri tüylerimi ürpertiyor. Öncesinde kesilen katmanlardan bahsetmiyorum bile. Videolar izleyip kendime eziyet ediyorum. Pozitif sezaryen hikayeleriniz var mı kısaca? Bu pembe totoluluktan nasıl kurtulabilirim? Zor ve sürekli diken üstünde olduğum bir hamilelik geçirdim, bugünleri gördüğüme şükretmem lazım. Ama böyle de bir korkum yok değil, sizle paylaşmak ve destek almak istedim.
Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler...
öncelikle sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu siz de çabucak toparlanın inşallah. İlk çocuğum sezaryendi sonra mecburi normal doğum yaptım üçüncü de alternatif sunmadan sezaryen istiyorum dedim doktoruma (zaten şeker çıktı mecbur kaldık ayrı mevzu). Sezaryenim çok rahat geçti 1 saat sonra yürüdüm 3-4 saat sonra wc ye çkınca yemek de yedim. Normal doğum çok zorladı sonrasında 5 gün hastanede yattım çok küçük bir yırtılma(1,5 cm) olmasına rağmen çok zordu. Ki sezaryen de 10 cm kadar bir kesim var çok nadir kış ayları dikiş yerlerim sızlamıştı. Eğer doktorunuz normal tavsiye ediyorsa normal, değilse epidural tercih edin doğuma şahit oluyorsunuz ilk ten tene temas sağlanıyor, ama mecbur kalırsanız genel anestezi ile olursunuzMerhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.
Şımarıkça olduğunu düşünmekle beraber, ameliyat fikrinden korkuyorum. Haftaya bugün sezaryen olacağım. Rahmimin dışarı çıkarılıp kesilmesi ve sonra çatır çutur dikilmesi fikri tüylerimi ürpertiyor. Öncesinde kesilen katmanlardan bahsetmiyorum bile. Videolar izleyip kendime eziyet ediyorum. Pozitif sezaryen hikayeleriniz var mı kısaca? Bu pembe totoluluktan nasıl kurtulabilirim? Zor ve sürekli diken üstünde olduğum bir hamilelik geçirdim, bugünleri gördüğüme şükretmem lazım. Ama böyle de bir korkum yok değil, sizle paylaşmak ve destek almak istedim.
Tesekkur ederim evet fazlasiyla kasmistimSelamlar, açıkçası sezaryen ile omuz/boyun ağrısı bana çok alakalı gelmedi... Kendinizi süreçte çok kasmış ve sonra aniden rahatlaamış olabilirsiniz diye yorumlayabildim sadece :))
Benim gögüslerim o kadar sismemisti daha sütüm gelmeden o omuz agrısı gelmisti ama emzirirken cok ugrasmistim hemen tutmamisti memeyi evetDoktorum bana sezaryen sonrasi boyun, omuz ve bel agrilarinin 2 sebebi oldugunu soylemisti
1. Dogumdan sonra iyice sisen goguslerin agirligi
2. Bebegi tutarken/emzirieken öne egilmek, yanlis oturmak
Gercekten one dogru egilip emzirdikce omzum ve belim agriyordu. Gogusler beni öne cekiyordu. Oturma seklimi duzeltince geçti
Merhaba , benim de ilk doğum da çok omuz ve boyun ağrım olmustu. hemşireler bana yürüyüş yaparken ve bebeği emzirmeye kalktigim da mutlaka omzuna şal almam gerektiğini yoksa tutulacağını söylemişlerdi. İlkinde hazırlıksız gittiğim için malesef tutulmuştu. Vücut çok terliyor çünkü farkında olmasanda . Bir de ameliyathane de serin oluyor haliyle o da etkiliyor benceMerhaba konuyla biraz alakasız ama doktorum diyince merak ettim.Benim sezaryen sonrasi ilk 5 gün cok fazla boyun ve omuz agrim oldu kesi ağrım hic olmamasına ragmen bu derece omuz ve boyun ağrısi neden olmus olabilir anne olmanın heyecaniyla doktora soramamıstım da aklima geliyor bazen cebaplarsaniz sevinirim
Video izlemeyin. Bende öyle yaptım epidural olacakken sakinleştirici istedimMerhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.
Doktorum ben.Sizin mesleğiniz nedir?
Ben de alanınızı merak ettimDoktorum ben.
Nazlanip yurumemezlik yaparsan ameliyat yerlerinde enfeksiyon olur yürüdükçe ağrın olmaz bunu unutma 2. Günden sonra ayakta duş al bakimlari iyi yap bol bol yürüyüş korkulacak hiç birşey yokMerhaba arkadaşlar, umarım sizler ve sevdikleriniz iyisinizdir.
Pardon ne gibi zararları varDoğum nasıl olsun diye sormamış. Doktoru Sezeryan önermiş demek ki sorgulamak bize düşmez.
İntörn doktorum, henüz uzmanlık alanımı seçmedim o yüzden düz doktor diyebiliriz :')Ben de alanınızı merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?