bir sıkıntım var lütfen bakın.

parkbyull

Başlangıç:104 Güncel :65
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
21.404
32.066
37
Lütfen bir müddet konumu bdv den almayın gerekli cevapları aldığımda kaldırın..

merhaba hanımlar iki aylık hamileyim bir sıkıntım var hamilelikten mi mideden mi anlayamadım devam etmesi durumunda doktoruma gideceğim kendisini telefonla bilgilendirdim..

dün işten eve yürürken aniden midem tıkandı (şişti) nefes almakta güçlük çektim...
eve yaklaşırken iyice ilerledi ve sanırım panik yaptım o ara..
komşularıma zor yetiştim kolonyağ su beni kendime getirmeye çalıştılar..
elim ayağım titriyordu resmen..

komşum açlıktan dedi ben açlık hissetmiyorum midem çok bulanıyor bu dönemde ne yesem kazınıyor karnım ve bulantılarda pek yedirmiyor açıkçası..

bu sabah itibariyle durumum yine aynı sayılır peynir ekmek yedim yarım elma yedim biraz çubuk yedim ama yok hala nefesimde sıkıntı var hala midem çok kötü ve ben çok dağınığım (dikkat)

gastritim var doktorum gastritten olmuş akşama kadar 4*2 gaviscon iç iyi hissetmezsen gel hem mide ilacı vereyim hem rapor dedi..

hamileyken bu tıkanmaları yaşayıp mafolan oldu mu çözüm buldu mu..midemi nasıl düzene sokarım o meşhur bulantı ilacı işime yaramadı..

çubuk kraker leblebi bana hitap etmedi..şu sürede sadece ekmek peynir makarna patatesten başka bir şey sokamadım ağzıma,varolan gastritimi mi azdırdı..

çok yazdım biliyorum yardımlarınızı bekliyorum dediğim gibi konum bir müddet bdv de kalsın lütfen en azından 24 saat.

bebeğiniz hayırlı olsun allah sağlıla kucağınıza almayı nasip etsin.bende hamileliğimde reflü ve gastrit şikayetim vardı iyice tavan yapmıştı.hem bulantım hep istifram oluyordu ilk 4 ay böyle baygınlık hali nefes almacak halim olmuyordu 4. aydan sonra kusma gitti ama o baygınlık gitmedi sanki tansiyonum düşüyor gibi olup nefesim daralıyordu doğurana kadar çektim.ayrıca gaz sıkışmasından bu nefes alma sıkıntısı oluyor yediklerine çok dikkat etsende stres arttırıyor.ben gastritten çok sıkıntı yaşadım 4. aydan sonra kendimi kötü hissedince içmem için bir hap verdi ama doğurana kadar rahtlamadım .

bebeğiniz hayırlı olsun allah sağlıla kucağınıza almayı nasip etsin.bende hamileliğimde reflü ve gastrit şikayetim vardı iyice tavan yapmıştı.hem bulantım hep istifram oluyordu ilk 4 ay böyle baygınlık hali nefes almacak halim olmuyordu 4. aydan sonra kusma gitti ama o baygınlık gitmedi sanki tansiyonum düşüyor gibi olup nefesim daralıyordu doğurana kadar çektim.ayrıca gaz sıkışmasından bu nefes alma sıkıntısı oluyor yediklerine çok dikkat etsende stres arttırıyor.ben gastritten çok sıkıntı yaşadım 4. aydan sonra kendimi kötü hissedince içmem için bir hap verdi ama doğurana kadar rahtlamadım .
sanırım bende o yolda ilerliyorum birde sinüzitim var burnum tıkalı tuz biber..

geçmiş olsun...başka doktorlarada danışın bence..
gerekirse onuda yapacağım..

Mideye susam iyi geliyor diye biliyorum bi dene istersen
susam mideyi yakmıyor muydu

Geçmiş olsun. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.
İmkanınız varsa patates sıkıp suyunu için, çiğ halde,1 patates yarım havuç koyarsanız daha içilebilir oluyor. Ben hamileligimde ilk üç ay tüketmistim.

Geçmiş olsun. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.
İmkanınız varsa patates sıkıp suyunu için, çiğ halde,1 patates yarım havuç koyarsanız daha içilebilir oluyor. Ben hamileligimde ilk üç ay tüketmistim.
teşekkürler deneyeceğim daha öncede duymuştum...

benimde sinüzitim ve alerjik rinitim vardı o geniz akıntısıda rahatsızlığı arttırıyor susam banada yaramaz tavsiye etmem.ben gaz yapan ,çiğ sebze meyveden uzak durdum baharattan korkutmak istemem sizi ama ben 8.haftada düşük tehlikem vardı geçti 14 haftada aşırı gazdangaz spazmı gibi bir şey geçiriyorum bir hapşırmamla kannmam başladı gaz çok sıkıştırmış Allaha şükür dinlemdim geçti sonra sıkı bir diyet yaprım yani sağlıklı ama gaz yapabilecek bunu tetikleyecek herşeyden uzak durdum hergün maden suyu içtim.

yok kiz babam midesi yandiginda, rahatsız oldugunda susam yer hep iyi de gelir ama sen hamileymissin netten bakip öyle ye istersen. Cok geçmiş olsun

birde eklemeden geçemiyeceğim ben dolmuşa binince ,yemek kokusu olan bir rest. yada evde biraz durunca bu baygınlık hissim artıyordu hormanlardan birazda herhalde sürekli temiz açık hava istiyordum yemeğe gidiyorduk ben yiyemeden fena oluyordum.benim içinde en güzel yiyecekler kahvaltılıklardı .

Parkim çiçeğim geçmiş olsun canımın içi can arkadaşım.

Gebelikten olur bebeğim zaten senın midede sıkıntı var.

Buna birazda dengesiz beslenme pa şu bu eklenınce içinden çıkılmaz bir hal almış.

sıkıntılar korkular stres genelde mideye hatta vucutta heryere vurur.

biraz rahat olmaya çalış çiçeğim bişeyin yok sadece gebelikten dolayı anatomin biraz değişti.

sevgiler.güzin aplan

benimde sinüzitim ve alerjik rinitim vardı o geniz akıntısıda rahatsızlığı arttırıyor susam banada yaramaz tavsiye etmem.ben gaz yapan ,çiğ sebze meyveden uzak durdum baharattan korkutmak istemem sizi ama ben 8.haftada düşük tehlikem vardı geçti 14 haftada aşırı gazdangaz spazmı gibi bir şey geçiriyorum bir hapşırmamla kannmam başladı gaz çok sıkıştırmış Allaha şükür dinlemdim geçti sonra sıkı bir diyet yaprım yani sağlıklı ama gaz yapabilecek bunu tetikleyecek herşeyden uzak durdum hergün maden suyu içtim.

bende de sinüzit var maalesef burnumda akmaz hem aşağı hem yukarı pis sıkıştırdı..bende her gün maden suyu içmeye özen gösteriyorum...nasıl bir diyet yapacağım hakkında fikrim yok şu an..

birde eklemeden geçemiyeceğim ben dolmuşa binince ,yemek kokusu olan bir rest. yada evde biraz durunca bu baygınlık hissim artıyordu hormanlardan birazda herhalde sürekli temiz açık hava istiyordum yemeğe gidiyorduk ben yiyemeden fena oluyordum.benim içinde en güzel yiyecekler kahvaltılıklardı .
ben kahvaltılıklara bile uzağım hiçbir şey istemiyor içim...

Parkim çiçeğim geçmiş olsun canımın içi can arkadaşım.

Gebelikten olur bebeğim zaten senın midede sıkıntı var.

Buna birazda dengesiz beslenme pa şu bu eklenınce içinden çıkılmaz bir hal almış.

sıkıntılar korkular stres genelde mideye hatta vucutta heryere vurur.

biraz rahat olmaya çalış çiçeğim bişeyin yok sadece gebelikten dolayı anatomin biraz değişti.

sevgiler.güzin aplan
güzin aplam yerim seni vallahi mafoldum inşallah geçer bu süreç 7 ay daha çekilmez zira...ama paniği sonradan yaptım tamamen aç kalmakla ilgili sanırım..sabah bir şeyler yedim az ekmeğe peynir koydum elma yedim çubuk attım ağzıma şu an kazınıyor ve ekşiyor..ee yiyincede mide almıyor ..bu sıpa ortada bıraktı beni:)

Merhaba, öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına alırsın umarım.
Benim de midemde yanma ve reflü problemim var saf zeytinyağı içiyorum bir tatlı kaşığı ve kesiliyor. İğrenç gelebilir ama etkisini görünce vazgeçemeyeceksin. Hem bebeğe de zararı olmaz diye düşünüyorum.

güzin aplam yerim seni vallahi mafoldum inşallah geçer bu süreç 7 ay daha çekilmez zira...ama paniği sonradan yaptım tamamen aç kalmakla ilgili sanırım..sabah bir şeyler yedim az ekmeğe peynir koydum elma yedim çubuk attım ağzıma şu an kazınıyor ve ekşiyor..ee yiyincede mide almıyor ..bu sıpa ortada bıraktı beni:)
bu sıpa çok saçlımı olacak nedir ayol :))))
benimde korkualr meşhur biliyorsun az evvel kalbime bir tekme
yedim 1 senelik esktra hayatımda böylesi olmamıştı yerimden sıçradım
sonra titremeye başladım sonra ellerim moraradı
kolum yanmaya başladı gögsümde aha ölüyom didim ama ölmedim :)))))
sonra dedim fallen yola devaö ölene kadar :)))
hasbinallah velimenvekil dedim çalışmaya devam :)))
geçer bebeğim ama gebelik süresince devamda edebilri çok düşünme takılma.
peynir sıkıntı elma ekşitir daha yavan şeyler ye çavdar ekmeği
yağsız peynir salatalık pirinç lapası haşlama patates

bu sıpa çok saçlımı olacak nedir ayol :))))
benimde korkualr meşhur biliyorsun az evvel kalbime bir tekme
yedim 1 senelik esktra hayatımda böylesi olmamıştı yerimden sıçradım
sonra titremeye başladım sonra ellerim moraradı
kolum yanmaya başladı gögsümde aha ölüyom didim ama ölmedim :)))))
sonra dedim fallen yola devaö ölene kadar :)))
hasbinallah velimenvekil dedim çalışmaya devam :)))
geçer bebeğim ama gebelik süresince devamda edebilri çok düşünme takılma.
peynir sıkıntı elma ekşitir daha yavan şeyler ye çavdar ekmeği
yağsız peynir salatalık pirinç lapası haşlama patates
ay bilmiyorum ki daha iki ayda saç çıkaracak değil ya:KK53::KK53:
ne yiyeceğimi şaşırdım şimdide açtım önüme tuzlu antep fıstığı yiyorum kabuğuyla iyi gelir belki diye..

Geçmiş olsun, bu yaşadıkların reflü belirtileri zaten gastiritin varmış, en kısa zamanda doktorunu ziyaret et
Sana muhtemelen bir reflü diyeti verecek, harfiyen yapmanı tavsiye ederim çünkü ilaçların reflüye pek bir faydası olmuyor
Hamilelik reflüsü denen bir durum var, umarım budur çünkü kalıcı reflü korkunç bir şey. Yüksek yatmaya gayret et, az ve sık ye, akşam 8 den sonra bir şey yememeye gayret et. Süt ve peynirden uzak dur, ev yapımı yoğurda yüklen mideye çok iyi geliyor. Şarküteri ürünleri, özellikle domates ve limondan uzak dur. Çavdar ekmeği de iyi geliyor, beyaz ekmek ve hamur işleri yeme bir müddet. Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin bebeğini, umarım kolayca atlatırsın bu dönemi

Geçmiş olsun, bu yaşadıkların reflü belirtileri zaten gastiritin varmış, en kısa zamanda doktorunu ziyaret et
Sana muhtemelen bir reflü diyeti verecek, harfiyen yapmanı tavsiye ederim çünkü ilaçların reflüye pek bir faydası olmuyor
Hamilelik reflüsü denen bir durum var, umarım budur çünkü kalıcı reflü korkunç bir şey. Yüksek yatmaya gayret et, az ve sık ye, akşam 8 den sonra bir şey yememeye gayret et. Süt ve peynirden uzak dur, ev yapımı yoğurda yüklen mideye çok iyi geliyor. Şarküteri ürünleri, özellikle domates ve limondan uzak dur. Çavdar ekmeği de iyi geliyor, beyaz ekmek ve hamur işleri yeme bir müddet. Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin bebeğini, umarım kolayca atlatırsın bu dönemi
canım işin içine hamilelik girince beter oldu...gastritim ve reflüm zaten var bir de sinüzitim onun dışında fizyolojik bir rahatsızlığım yok..doktorumda telefonda gastrin vurmuş dedi ama geçmezse gel genede bakayım mide ilacı verelim dedi..inşallah çabuk atlatırım..

Tatlım aynı problemler bende de vardı, şu an 30. haftamdayım ve hiç bir değişiklik yok, yediğim her besine acaba midemi yakar mı diye yaklaşıyorum.. Bana süt ve muz iyi geliyor, süt sanki midemin alevini alıyor.. Domatesi kesinlikle kabuğu ile yeme, midenin en zor hazmettiği şeylerden biri.. Şekerli besinler de midemi yakıyor, ne yesem yanıyor kısacası.. İlk haftalarda hormonal, daha sonraki haftalarda bebeğin mideye baskı yapmasından dolayı oluşan problemler bunlar.. Çok geçmiş olsun.

X