How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

bir Sedef'imiz eksikti ..

kabuklar kalktığında altında kanama oluyorsa büyük ihtimal sedeftir. Sigara alkol kullanıyor musunuz? Sağlıklı beslenip şekerden uzak durursanız, bağırsak floranızı iyileştirirseniz, probiyotikler kullanıp,şekerden uzak durarak .sıkıntılarını bayağı hafifler. Gaps diyetine bir göz atmanızı öneririm. Geçmiş olsun.
Sigara alkol kullaniyorum. Seker de caya atiyorum ama cayi sevmiyorum ztn haftada 1 en fazla 2fincan bu kadar. Yaralari kaldirinca kanda cikiyo..

Bu şekilde bir cok yara..
Bende de vardı her yerımde yuzumde bıle ama egzema cıktı tahlıller parca alındı falan.sonra krem ilaçlarr falan duzeldı allaha şükür daha iy yani.psikoljini anlayabılıyorum ama daha ne dermansız dertler var hemen karaları baglama şükret canım benım gecer

Bende de vardı her yerımde yuzumde bıle ama egzema cıktı tahlıller parca alındı falan.sonra krem ilaçlarr falan duzeldı allaha şükür daha iy yani.psikoljini anlayabılıyorum ama daha ne dermansız dertler var hemen karaları baglama şükret canım benım gecer
Ya işte hanı boyle kremle gecen bışı olsa canımı sıkmam ama, daha fazla cıkar dıye endısem umarım sedrt degıldır.

Rabbim kimseyi sağlikla sinamasin! Yada daha büyük bir dert vermesin.. sizlerin yorumlarina ihtiyacim var..
Aranizda Sedef hastasi olan varmi?
Yaklasik 2 aydir diz, dirsek ve avuc iclerimde yaralar cikiyordu ilk basta avuc icimle basladi boyle kuru kuru bazen catlamalar mevcut.. dedimki kış ayi normaldir geçer.. geçmesini bekledikce daha fazla cogaldi ayak bilegimde cikti. Sonra dirseklerde daha sonra dizlerimle ama cok hizla yayildi neden doktora gitmediniz derseniz 1 haftadir bu yayilmalar mevcut..
Dizimdeki biraz buyuk. Internetten araştiriyim dedim baktim en yakin sedef gorsellere baktim.benimki ile aynisi.. ogleden sonra hastaneye gidecegim umarim sedef cikmaz. Cunku nette yazdigi kadariyla biliyorum kaliciymis tedavisi yokmus. Agrisi kasintisi yok ama etek giyemiyorum kisa kollu giyemiyorum hep beyaz beyaz bir kabuk. Omrumun sonuna kadar bu yaralarla nasil bas edicem bilmiyorum? Yorum yapan herkese tesekkurler..

Merhaba benim arkadasimda cikmisti herseyi denemiş geçmemişti yanlis hatirlamiyorsam bir kür yapmişti ya da hazir gelmişti hatirlamiyorum. O sayede gectigini soylemişti. Sizde doktorunuza gidin deneyin eger gecmesse bana ozelden mesj atabilirsniz bende arkadasa sorarim cunku ne illet bisey oldugunu biliyorum onun butun vucudunda vardi ve psikolojisi bozulmuştu.

Canlarim doktora gittim ztn ama tahlil felan yapmadi. Teshis koymadi. Krem verdi yolladi. O kremleri kullanacagim 2 hafta sonra baska doktora gidecegim. Sag bacagimda vardi solda yoktu simdi soldada cikmaya basladi kollarim felan hep yara ztn

Canlarim doktora gittim ztn ama tahlil felan yapmadi. Teshis koymadi. Krem verdi yolladi. O kremleri kullanacagim 2 hafta sonra baska doktora gidecegim. Sag bacagimda vardi solda yoktu simdi soldada cikmaya basladi kollarim felan hep yara ztn
Beklemeden başka bi doktora görünün bi an evvel. 2 hafta bu rahatsızlık için çok uzun. Hem nasıl test yapmaz. Olmazsa özele gidip detaylı test istiyceksiniz.

Gecmis olsun. Moralinizi bozmayin çünkü tanidigim bir teyzenin cok daha büyük sedefleri vardi düzenli ilac kullanimi doktor ve en önemli faktör olan stresi yenerek kurtuldu. İnaninki bu hastaligin çözümü var. İstanbuldaysaniz size devlet hastanesindeki doktorun ismini söyleyebilirim.

Beklemeden başka bi doktora görünün bi an evvel. 2 hafta bu rahatsızlık için çok uzun. Hem nasıl test yapmaz. Olmazsa özele gidip detaylı test istiyceksiniz.
Esimde oyle dusunuyor baskasina gidelim diye hizli yayiliyor bide kollarimda felan yoktu simdi kollarimdada cikmaya basladi allhtan daha kucukler

Gecmis olsun. Moralinizi bozmayin çünkü tanidigim bir teyzenin cok daha büyük sedefleri vardi düzenli ilac kullanimi doktor ve en önemli faktör olan stresi yenerek kurtuldu. İnaninki bu hastaligin çözümü var. İstanbuldaysaniz size devlet hastanesindeki doktorun ismini söyleyebilirim.
Canim istanbulda degilim. Streslide degilim aslinda. Ama bilmiyorum ki sastim kaldim

Doktora sormadın mı bu nedir diye?
Bazen teşhis koyamadıklarında ilaca göre teşhis koymaya çalışırlar tepkisini ölçüp.

Sedef egzama neyse farketmez yumuşatıcıuı hayatından çıkart çok tetikler.
Lipo krem alıp vücudunun heryerine sürebilirsin egzamada da sedeftede nem önemli .

Birde birsüre baharat salça ve kırmızı gıdaları tüketme o lezyonların büyümesine sebep olur

Ben 30 yıldır sedef hastasıyım sizin yaranız sedefe çok benziyor.evet stres sıkıntı tetikliyor ama bazı hastalıklarda( mesela bademcik iltihabı) tetikliyor tabi genetik yatkınlıkta çok önemli annemde 60 yaşından sonra çıktı ben çözümü eczaneden aldığım saf beyaz vazelinde buldum

Sedef çok zor gerçekten Annem yıllarca uğraştı üzüntüden stresten sıkıntıdan çıkmıştı.
Çok şükür azaldı ama hala var
denemediği ilaç yapmadığı şey kalmadı ama hiçbir şekilde geçmiyor.
Stresten üzüntüden uzak durmak gerekiyor çoğalmaması için

öncelikle geçmiş olsun EliFFKeReMM EliFFKeReMM , 50 yaşlarında sedef hastası tanıdığım vardı kullandığı şampuanı duş jelini sabununu çamaşır deterjanını değiştirdi ve 3 ayda sonuç harika ..... kimseyle tokalaşımyordum diyordu çok mutlu

sedefe benziyor bende de var ama benimkisi sadece tırnağım da ve kafam da. Ben ilaç kullandım hap,krem ve losyon geçmişti ama kafama göre kullanmayı bırakınca tekrar oluştu. Şimdi tekrar başladım ilaçlara. Muhakkak hastaneye git ve tedavine başla yayılmadan. Doktorun bana dediği tek şey stres yapma. Gerçekten başlıca sebebi stres ve sıkıntı. Çok geçmiş olsun.

Yaa bende de var sedef uzun zamandır. Yazın denize gidiyorum mesela ben 6 ay falan çıkmıyor tabi ilaç tedavisi de önemli bunun yanında. Ben denize girdiğim zamanlar da vücudumda olan yerlere sarı kantaron yağı sürüyordum oda çok fayda sağlıyor geçmesinde. Ama sedefin hala bir tedavisi yok maalesef bu şekilde zaman zaman geçip sonra tekrar nüksediyor. Allah yardımcın olsun şifa versin

Rabbim kimseyi sağlikla sinamasin! Yada daha büyük bir dert vermesin.. sizlerin yorumlarina ihtiyacim var..
Aranizda Sedef hastasi olan varmi?
Yaklasik 2 aydir diz, dirsek ve avuc iclerimde yaralar cikiyordu ilk basta avuc icimle basladi boyle kuru kuru bazen catlamalar mevcut.. dedimki kış ayi normaldir geçer.. geçmesini bekledikce daha fazla cogaldi ayak bilegimde cikti. Sonra dirseklerde daha sonra dizlerimle ama cok hizla yayildi neden doktora gitmediniz derseniz 1 haftadir bu yayilmalar mevcut..
Dizimdeki biraz buyuk. Internetten araştiriyim dedim baktim en yakin sedef gorsellere baktim.benimki ile aynisi.. ogleden sonra hastaneye gidecegim umarim sedef cikmaz. Cunku nette yazdigi kadariyla biliyorum kaliciymis tedavisi yokmus. Agrisi kasintisi yok ama etek giyemiyorum kisa kollu giyemiyorum hep beyaz beyaz bir kabuk. Omrumun sonuna kadar bu yaralarla nasil bas edicem bilmiyorum? Yorum yapan herkese tesekkurler..
Bende de var sanırım hafif bir türü Unutuyorum hatta.
Benim elimdeki çok rahatsız ediyordu Dr iki krem verdi 15 günde gecti. Dizlerimdekinden rahatsız değilim
Sedef oldugunu hiç takma bu hastalıkta psikoloji önemli

Back