How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

bir Sedef'imiz eksikti ..

cok stresli bir dönem mi gecirdinz? Genellikle stres hastaliklari ve cilt hastaliklarini asiri sekilde tetikliyor sedefi mesela.. Egzama da olabilir.

geçmiş olsun

stres şeker vs tetikler bu hastalıkları

stresli değilim vs diyorsunuz ama konuyu yazış biçiminiz bile stres içeriyor

düzenli ve huzurlu hayat

bu tarz psikosomatik hastalıkların en etkin tedavisi

bir çeşit egzamam var teşhisi vs yok

regl döngüme ve stres durumuma göre değişiyor

bir gün çok sinirlendim ve elimde yaraların çıkışını dahi izledim anında etkiliyor

şeker, karbonhidrat azaltıp hayatımı yoğun yaşayıp bir şeyleri takmaya zaman kalmayınca yaralar iyileşiyor

geçmiş olsun

stres şeker vs tetikler bu hastalıkları

stresli değilim vs diyorsunuz ama konuyu yazış biçiminiz bile stres içeriyor

düzenli ve huzurlu hayat

bu tarz psikosomatik hastalıkların en etkin tedavisi

bir çeşit egzamam var teşhisi vs yok

regl döngüme ve stres durumuma göre değişiyor

bir gün çok sinirlendim ve elimde yaraların çıkışını dahi izledim anında etkiliyor

şeker, karbonhidrat azaltıp hayatımı yoğun yaşayıp bir şeyleri takmaya zaman kalmayınca yaralar iyileşiyor
Tesekkur ederim umarim benimde iyilesir

çok geçmiş olsun Allah kolaylık ve şifa versin diyeyim benim babam en az 35 senedir sedef gerçekten çok zor tedavisi felanda yok yıllardır gitmedigi denemedigi para dökmedigi yer kalmadı ama nafile biraz kaşıntısını azalacak yada yumuşatsın diye krem kullanıyor onun haricinde bir şey yok artık doktora bile gitmiyor geçen birinden duymuştu artık iğne tedavisi felan varmış felan diyorlardı önceden iğne vermiyorlardı bide onun için gidecek

çok geçmiş olsun Allah kolaylık ve şifa versin diyeyim benim babam en az 35 senedir sedef gerçekten çok zor tedavisi felanda yok yıllardır gitmedigi denemedigi para dökmedigi yer kalmadı ama nafile biraz kaşıntısını azalacak yada yumuşatsın diye krem kullanıyor onun haricinde bir şey yok artık doktora bile gitmiyor geçen birinden duymuştu artık iğne tedavisi felan varmış felan diyorlardı önceden iğne vermiyorlardı bide onun için gidecek
Babaniz adina cok uzuldum. Rabbim acil sifalar versin.Ama benimkinde ne agri var ne kasinti.. hic bisi yok. Suan hastaneye geldim. Muayene saatini bekliyorum.

zeytin yağlı suda banyo yapsanız iyi gelir kardesim öyle yaparak kremleri birakti hic yarası olmuyor artik

Babaniz adina cok uzuldum. Rabbim acil sifalar versin.Ama benimkinde ne agri var ne kasinti.. hic bisi yok. Suan hastaneye geldim. Muayene saatini bekliyorum.

bizimkinde de ağrı yok ama kaşıntı illa oluyor özellikle geceleri daha çok kaşındıgını söylerdi inş sedef degildirde başka bir şeydir

Geçmiş olsun.
Sedef ve egzama için aynı Sefa kremi tavsiye ederim
D vitamini mutlaka kullanin. İyileşme sürecini hızlandırıyor.
Birde mavi teneke kutu Nivea kremler kullanin

Bu şekilde bir cok yara..
canım bende de var ben eger sedeften anlıyorsam çok büyükihtimal sedef bu düşük bir ihtimalde egzema korkma dönem dönem çıkar sonra yıllarca kaybolur gider.benim saçımın arkaları el ve ayak dirseklerimde var hiç büyütmedim yine kayboldu gitti kafaya taktıkça çoğalan bir illet bu.

kabuklar kalktığında altında kanama oluyorsa büyük ihtimal sedeftir. Sigara alkol kullanıyor musunuz? Sağlıklı beslenip şekerden uzak durursanız, bağırsak floranızı iyileştirirseniz, probiyotikler kullanıp,şekerden uzak durarak .sıkıntılarını bayağı hafifler. Gaps diyetine bir göz atmanızı öneririm. Geçmiş olsun.

Rabbim kimseyi sağlikla sinamasin! Yada daha büyük bir dert vermesin.. sizlerin yorumlarina ihtiyacim var..
Aranizda Sedef hastasi olan varmi?
Yaklasik 2 aydir diz, dirsek ve avuc iclerimde yaralar cikiyordu ilk basta avuc icimle basladi boyle kuru kuru bazen catlamalar mevcut.. dedimki kış ayi normaldir geçer.. geçmesini bekledikce daha fazla cogaldi ayak bilegimde cikti. Sonra dirseklerde daha sonra dizlerimle ama cok hizla yayildi neden doktora gitmediniz derseniz 1 haftadir bu yayilmalar mevcut..
Dizimdeki biraz buyuk. Internetten araştiriyim dedim baktim en yakin sedef gorsellere baktim.benimki ile aynisi.. ogleden sonra hastaneye gidecegim umarim sedef cikmaz. Cunku nette yazdigi kadariyla biliyorum kaliciymis tedavisi yokmus. Agrisi kasintisi yok ama etek giyemiyorum kisa kollu giyemiyorum hep beyaz beyaz bir kabuk. Omrumun sonuna kadar bu yaralarla nasil bas edicem bilmiyorum? Yorum yapan herkese tesekkurler..
bendede sedef hastalıgı var suan 25 yasındayım yok denecek kadar az ama ilkokul caglarındayken felaket bıcımde vardı.nasıl atlattıgımı bılmıyorum turlu turlu ılaclarım vardı. bısekılde gıttı ama hıc gıtmedı aslında :) dert etme allahın verdıgı bırsey. evet çaresı yok ama azaltabılır belırlı sure yok edebılırsın. stres yaptıkça üzüldükçe artıyor. ben tavsiyeyle aldığım bi merhemi kullanıyorum 'dermovate merhem' bana ıyı gelıyor bıkac gunluk yok edıyor ama düzenlı kullanmıyorum cıktıkça kullanıyorum.duzenlı kullanırsan hıc cıkmaz gunde bır defa

Doktora gittim arkadaslar. Ne kan tahlili yapti ne baska bisi yaralara bakti 2 krem yazdi gonderdi. Egzama yada sedeften hic bahsetmedi. Kremleri kullaninca 2 hafta sonra baska doktora gidicem..

kabuklar kalktığında altında kanama oluyorsa büyük ihtimal sedeftir. Sigara alkol kullanıyor musunuz? Sağlıklı beslenip şekerden uzak durursanız, bağırsak floranızı iyileştirirseniz, probiyotikler kullanıp,şekerden uzak durarak .sıkıntılarını bayağı hafifler. Gaps diyetine bir göz atmanızı öneririm. Geçmiş olsun.
Canim kabuklar kalkinca hem deri kalkiyo hem yara. Kanda cikiyo.

Back