Bir sağlık problemi

Miraclessss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
1.104
610
123
Merhaba kızlar.benim şöyle bir problemim var ki ne olduğunu çözemedim.daha doğrusu hangi Dr gittiysem sonuç aynı.boyle hava bozunca ya da birden değişince benim vücudumun kanı çekiliyor gibi oluyor birden bir bitkinlik halsizlik çöküyor üstüme.romatizmal bişey mi diye baktırdım çok şükür bişey yok temiz.bir de son 4&5yildir aynı problemi regli zamanlarımda da yaşıyorum.bir kadın doğuma gittim yine şükürler olsun ki birşey çıkmadı.daha sonra dahiliye ye gittim baktılar ki demir oranı 3e düşmüş.suan kan yapıcı demir yapıcı ilaç kullanıyorum.ilk bir ay vücudumu zinde hissettim.ağmen aynı durumdayim.nedir ne değildir akıl sır erdiremiyorum.varmi içinizde benim sorunumu yaşayıp çaresini bulan.okuyup yorum yapanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Bir de şu kısmi yazayım klavyenin azizliğine ugradim.suan kan yapıcı ilaçları hala kullanıyorum

Bir cesit migren buna sebep olabiliyor. Bende de bir degisigi var, bozuk havalarda ve bazi beyaz isik turkerinde basim donuyor aniden. Bana epilepsi dediler ama cok doktor gezdim

Bir cesit migren buna sebep olabiliyor. Bende de bir degisigi var, bozuk havalarda ve bazi beyaz isik turkerinde basim donuyor aniden. Bana epilepsi dediler ama cok doktor gezdim
Çok geçmiş olsun sizede.yilda bir kez vertigomda olur tomografi çekildi ne bilim öyle bir şey olsa çıkardı sanırım.sizin bu durum nasıl başladı nasıl teşhis koyuldu peki

Demiriniz çok düşük. Bunun olumsuz etkisi mutlaka vardır. Psikolojik bir sorun olsa bile demir eksikliği durumunda psikolojik sorunlar da ortaya çıkar zaten, varsa da şiddetlenir. Tiroid fonksiyonlarına bakıldı mı? Tiroid hormonu bozukluklarında da üşüme çok görülür. Ayrıca folat, b12, b6 gibi vitaminleriniz de eksikse takviye alın. Bu vitaminler sinir sistemi üzerine etkili olduğu için soğuğu sıcağı acıyı ağrıyı hissetme ile ilgili etkileri vardır

Çok geçmiş olsun sizede.yilda bir kez vertigomda olur tomografi çekildi ne bilim öyle bir şey olsa çıkardı sanırım.sizin bu durum nasıl başladı nasıl teşhis koyuldu peki
Bir gun dengemi kaybediyordum bi avmde, sonra gecti. Sonrasinda farkettim ki hep bulutlu havalarda ve bazi avmlerde boyle oluyorum. Kbb, beyin cerrahi, norolog, goz doktoru hepsine gittim hem de defalarca. En son gittigim norolog anlayip teshis koydu ama yillar surdu bu surec

Evet bakıldı troidim de normalmiş.ama dediğiniz gibi B12 de düşük çıktı.gayno Ferro kullanıyorum.folik asit var galiba bu ilaçta üşüme titreme de var.ama benimki nasıl anlatayım size çok aşırı halsiz kalıyorum regli döneminde.ve böyle hava bozduğu zamanlarda

Evet AVM lerden ben de hoşlanmıyorum basım dönüyor benimde öyle ortamlarda.ama kapalı havada olup olmadığına dikkat etmedim.

O takviyeyi ben de kullanıyorum evet içinde folat da var gayet faydalı geliyor bana. Regl döneminde ben de çok üşüyorum, aşırı ağrım oluyor zaten. Buna ek olarak da özellikle bacak kaslarım lime lime dökülüyor gibi hissediyordum. Geçen ay magnezyum kullandım (Ocean 200 mg tablet). Ondan mı bilmem ama önceki aylara göre çok daha rahattım. Magnezyum günlük ihtiyacımız 300-350 mg kadar. O yüzden 200 mg içeren magnezyum tabletler zarar verecek düzeyde değil. İsterseniz eczacıya da danışabilirsiniz. Denemekten zarar gelmeyeceğini düşünüyorum.

Valla ben 30 yasimdan sonra öyle oldum. Regl öncesi sendromunu özellikle yaşıyorum öncesinde hiç bişey yoktu. Bu da östrojen ile ilgili miyomum olmasa östrojen barındıran bitki çayları falan icicem ama içemiyorum maalesef. Ada çayı falan deneyin derim. Bir sürü vardı kullanamayacagimi öğrenince zihnim silmiş

Buna ek olarak da özellikle bacak kaslarım lime lime dökülüyor gibi hissediyordum
Hay ağzına sağlık tam da böyle oluyorum bende.hatta ve hatta kolumu kaldıracak mecalim kalmıyor.konusmaya bile eriniyorum.uyumak dinlenmek istiyorum sadece.siz calcium ilacı deyince geldi aklıma buarada kramplarda oluyor vücudumda.belki de yanına takviye ilaç gerekiyor benimde

Benimde ikinci doğumdan sonra başladı yaş 33 iken.

Kalsiyum değil magnezyum :) Ama kalsiyum içeren süt ürünlerini de bolca tüketin, kasların sağlıklı fonksiyonunda kalsiyum da önemli. Geçmiş olsun.

Demir preparatlarının etkisini görmek için bi 3 ay lazım en az, 3 ay sonra yeniden değerlerinize baktırıp yetmiyorsa günlük almak yerine doktorunuza danışarak aylık serum şeklinde ferinject kullanabilirsiniz.
Yüzde doksan sorununuz demir ekliği bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…