Ben yapacam diyordum kizima...kücükken, regl ne oldugunu ona anlatirken...
kizim sorardi aciyormu anne ...bende hayir derdim...regl olmasak senin gibi bögürtlen reclerimiz... yanaklarini doya doya öpecegimiz bal kaymaklarimiz olmaz ...onun icin regl güzel bir sey ve sende olursan sanada party veririz demistim...biraz büyünce bana ben istemem party diye tutturtu...bir kiz arkadasi regl olmus ...ama basina ne geldigini bilmedigi icin kriz gecirmis ...annesi konusmamis, alistirmamis...yavruda okulda regl olunca kiyamet kopmus...ögretmenler araya girmis anlatmislar...sinifin tabii büyük bir bölümü bu cok dogal olayi bir felaket gibi algilamis...dalga gecmisler ...gülenler olmus.
neyse geleyim benim kizimin hikayesine...benimki günün birinde regl oldu...
aslinda bekliyordum...böbreklerinden rahatsizlanmisti...(ben böbrekleri sanmistim) ...doktora götürünce böbreklerinde bir sorunu olmadigini büyük bir ihtimalde yakinda regl olabilecegini doktor bana anlattmisti...
neyse
bir gün benim cimicimem ...okul cantasinin bir kösesine, ne olur ne olmaz diye yerlestirdigim pedi kullanmis...aglaya aglaya eve geldi...aslinda henüz olmak istememis ...biraz daha ufak kalmak istemis ...sanmis ki simdi kadin muamelesi görecek...neyse uzun uzun konustuk ben anlatim öksadim öptüm...o mahsun mahsun kollarimda beni dinledi ...Party istemiyorum dedi...bu beni cok sarsti diyince... bende peki ozaman ....kendini hazir hisedince basbasa bir yerlere cikariz dedim...ben hep büyük party verecem diyordum ...
neyse kücük hanim aglamktan sismis gözlerle odasina cikti...önce bir sesislik oldu sonra ne duyayim ...bu teker teker önce anneanesini, babanesini, teyzesini kendine yakin buldugu bütün kadinlari aradi...sonra tabii kiz arkadaslarini ...ben disardan duyuyorum öyle icli anlatiyorki olayi...sonra bir baktim bu cikti odasindan ...babama ama söyleme dedi...(ben tabi arayip bu olayin haberini vermistim)...söylemem dedim...babasinin biraz daha onu kücük kizi oldugunu düsünmesini istedi...onun bir genc kiz oldugunu bilmesine henüz hazir degilmis...tamam dedim...sonra demezmi ...arkadaslarinla konusmus ... ufak bir pijama partisi iyi olurmus...onlar gelmek istiyormus...bu yeni duruma alismasi icin ona destek olacaklarmis...ben yine tamam dedim...ve party yaptik ama babamiza ne partysi oldugunu söylemedik( ben söyledim ama babasi bilmiyormus gibi yapti)
Party yapilsin yapilmasin ...önemli olan kizlarin duygularina kulak vermek ...cocuklari doguran biziz...biz kadinlar...regl kirli bir sey degil.
gecen hafta kizim yine üzgün okuldan geldi...bir sinif arkadasi üc aydir regl olmuyormus...herkez dalga gecmis...bu bir is pisirdi, hamile filan diye...hemen doktorada gitmemis ....gecen hafta 17 yasinda bu genc kizin rahmi alindi...senağlama