• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Parfümkoliğin Parfüm Günlüğü

audreywaldorf

Aşkım Sen Benim Balımsın
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
433
5
96
İzmir
Çok parfüm deneyen biri olarak parfüm deneyimlerimi paylaşmak istedim sizle.

Auro Swarovski : Hafif bir koku.Beğendim.Çiçeksi notalara sahip ama çok hafif hatta biraz sabunsuya kaçıyor bile denebilir.Ama kalitesini belli eden bir koku, beğendim kullanıcam.Elimde küçük bir testerı var.

Alien Thierry Mugler: Beklediğim gibi bir koku değil.Adına ve şişesine yakışır çılgınlıkta bir koku değil.Düz sade bir koku.Güzel mi?Evet gayet güzel.Ama çok pahalı bunun da parasına değmez.Yine elimde küçük bir testerı var kullanıcam.Amber,yasemin ve odun kokuları karışmış bir koku.Ucuza bulunursa alınabilir kalıcılığı çok yerinde bir koku.

Aquolina pink sugar:Aşık olduğum parfüm.Süper süper.Bunu alıcaktım ama kalmadığı için başka kokuya yönelmek zorunda kaldım.Şeker gibi bir koku.Kalıcılığı harika bir günde ikinci kere sıkmanıza gerek kalmıycak bir koku.Pamuk şeker çukulata en dipte de kahve gibi.Beğeneni de beğenmeyini de çok herkesin koklamasını öneririm .

Hypnotic Poison:Buna laf etmek bana düşer mi?Harika bir parfüm.Sıcak notaları var.Beğeni de beğenmeyini de çok.Ben uzun süre kullandım ikinci şişede bozulunca yarısı çöpe gidince ve bu kadar da kullananı olunca yeni bir parfüm arayışına düştüm.Kalıcılığı süper bir parfüm.Aynı şekilde ikinci kere sıkmanıza gerek kalmıyor.Her tende farklı bir duruşu var çok güzel.Bol vanilyalı bir koku.Herkes hayatında en az bir kere denemeli ama taklitleri çok kötü..

Escada Sexy Grafitti:Bu kokuyu açık almıştım uzun süre de çok severek kullandım.Sonra açık parfüm alerji yaptığından gerçeğini almak istediğimde kaldırılmış bu koku onu öğrendim.Escada nın en iyi parfümü diyebilirim benim için.Meyveli ve şekerli bir koku.Öneririm açık alabilirsiniz.

Calvin Klein Euphoria:Çok güzel bir koku.Ama çok kişi kullanıyo.Ben uzun süre kullandım sıkıyo bi süreden sonra.Top notası nar bu kokunun ben nedense nar kokusu alamıyorum.Gizemli bir kkoku diyebilirim.Ne şekerli ne odunsu ne baharatlı bilemedim ben ne olduğunu.Tek bildiğim güzel bir koku kalıcılıktan geçer not aldı,gayet başarılı.

Bvlgari Jasmin noir: Bu parfüm hakkında çok yanılmışım.Arkadaşımla gece dışarı çıkıcakken bana sıktı pek beğenmemiştim en başta.Saat gece 1-2 gibiydi.Ertesi gün öğle vakti eve döndüğümde evdekiler çok beğendi.Ben de beğendim gerçekten .Annem habire ismini sordu.En sonunda da koklamaya gittik tekrar .Çok ağır ya yaşlı kokusu gibiydi.Belki kağıtta güzel kokmadı blimiyorum demekki durdukça güzelleşiyor.Kalıcılık güzel.

Miss dior Cherie:Amann tanrım bu kokuyu her gittiğim yerde nasıl genç kız kokusu olarak verebilirler?Karamel patlaşmış mısır falan kokmuyo bu koku.Resmen baharatlı bişey ya bu.Beğenene saygım sonsuz ama karamel yada popcorn kokmuyor bu koku üzgünüm dior olmamış..

Marc Jacobs Daisy:Bu parfüm de adından anlaşılıcağı gibi hafif bir parfüm.Bana Laf etmek düşmez.Beğendim tabii ama çok hafif çok zengin olsam aynı anda 5-6 parfüm kullanan biri olsam tabiki alırım .Hafif bir koku sevdim. :16:

DKNY parfümleri:Tek şey söyliycem.Beğenmiyorum.

Narciso Rodriguez:Bu parfüme laf etme şansım varmı? Çok güzel bir parfüm bir o kadar da pahalı maalesef ki.Vanilya ve gül karışımı bir koku.Özel bir parfüm..

Prada Candy:Çok güzel ya.Bir iki ay içinde alıcam bunu para biriktiriyorum.Adından da anlayabiliceğiniz gibi şeker kokulu bir parfüm.Çok açıklamaya gerek yok sanki.

Daha var sonra yazıcam siz sorunuz varsa sorun cevaplıyım çok parfüm deneyen biriyim :21:

ay bu konu güzel olmuş.sabitlensin.herkes kullandığı pafümleri üç beş cümleyle yorumlasın böle.

burrbery the beat:hafif ve kremsi bi koku.çay ve kayısı kokusu alıyorum ilk başta sonra kremsi bişeye dönüşüyor.

armani the idol:ilk sıktığımda bu ne dedim nefes alamadım resmen çok ağır çok baharatlı geldi.ama ertesi gün çok güzel bi kokuya dönüştü.fazlasıyla kalıcı.eğer ilk günkü kokusuna katlanabilseydim sırf o ertesi günkü koku için alabilirdim.

loverdose:yanık şekerli anasonlu bi koku.ağır olduğu sölenmiş genelde ama bana o kadar da ağır gelmedi.kalıcılığı iyi değil.escada magnetisme çok benzetiliyor.

herkes paylaşsın gerçekten deneyimlerini,yada sorsunlar burda hadi bakalım :9:
bluemell paylaşım için teşekkürler

Burberr the beat : Tipik burberry parfümleri böyle zaten ya :4:

Armaniyi ilk gördüğüm yerde deniycem.

Loverdose:Merak ettiğim bir kokuydu.Ondan bundan alarak biraz parfümleri karıştırmışlar gibi olmuş bence,özgün bir koku değil yani.Kalıcılığı yok cidden :16:

Hot Couture:Çok merak ettiğim bir parfümdü.Deneme fırsatım yeni oldı.Şekerli diyorlar ama ne biliyim ağır bir koku ve ben bolca baharat kokusu aldım neden böyle oldu bilmiyorum.Sizinde yorumlarınızı alabilir miyim bu parfümle ilgili?

Ralph Lauren Big pony no 2: Bunu aceleyle satın aldım en başta beğendim sonra biraz da hayal kırıklığı.Escada kokularına çok benziyor kalıcılığı yok ama fiyatı iyi.Denemenizi öneririm.

Şimdi Yves Saint Laurenti çok merak ediyorumdeneyen varsa yorumlar lütfen?

Loverdose:Merak ettiğim bir kokuydu.Ondan bundan alarak biraz parfümleri karıştırmışlar gibi olmuş bence,özgün bir koku değil yani.Kalıcılığı yok cidden :16:

Hot Couture:Çok merak ettiğim bir parfümdü.Deneme fırsatım yeni oldı.Şekerli diyorlar ama ne biliyim ağır bir koku ve ben bolca baharat kokusu aldım neden böyle oldu bilmiyorum.Sizinde yorumlarınızı alabilir miyim bu parfümle ilgili?

Ralph Lauren Big pony no 2: Bunu aceleyle satın aldım en başta beğendim sonra biraz da hayal kırıklığı.Escada kokularına çok benziyor kalıcılığı yok ama fiyatı iyi.Denemenizi öneririm.

lanvin rumeur rose:önce limon,sonra beyaz gül kokan bi parfüm.bu da hafif çiçeksi,çok hoş,kalıcılığı iyi.şişeşi kafa kırabilir:) yaz için çok uygun.ha biraz da yeşillik kokusu var gibi

antonio banderas spirit(pembe): bunu tarif etmek zor biraz.meyve kokusu,misk kokusu karışık gibi.kalıcılığı idare eder.fiyatı oldukça uygun diğer parfümlere göre.risksiz bi koku.yumuşak.

antonio banderas blue seduction(mavi): pembeli olan şişeye göre daha tatlı bi kokusu var.meyveli,çiçeksi notalar var.kavun,armut,zambak. banderas kokuları aslında benim tehlikesiz parfüm dediğim türden çıktı.yani kimse bu kokular için hayatımın parfümü,imza kokumu buldum falan demez ama aynı zamanda bu ne ya iğrenç,,hiç sevmedim falan da demez.her ikiside günlük kullanıma uygun hafif hoş kokular.

tommy girl:bu parfüm hakkkında şunu rahatlıkla söyleyebilirim;gül. bildiğimiz gül kokusu.bi ara çok takmıştım sadece gül kkokan bi parfüm istiyorum die sonunda bunu buldum.hala da çok severim.tabi gülün içinde olduğu neredeyse her parfüm gibi yanında narenciye notaları da var.limon var bunda

benden şimdilik bu kadar.siz de kullandığınız parfümleri böle bi kaç cümleyle tarif ederseniz çok yaralı olur düşüncesindeyim.şahsen ben fikir ve önerilerinizden çok faydalanırım

parfüm manyağı geldi üzülürüm parfüm alırım sevinirim parfüm alırım kendimi mutlu etcem derm parfüm alırım alırım da alırım :)) bde bnm takıntım var asla ama asla açık parfüm kullanmıyorum koklamam bile o derece:45:

bnmki cdden hastalık gbi bişi :) pskolojik durumumuma gre mevsime gre gyinişime gre parfüm sıkarım öle tek parfmde kalııım takıntım yoktur ama içlerinden öle biri varki bni benden alıyo aşığım ona bazen sadece gözlerimi kapatıp uzaklara dalmama sebep oluyo hele bikaç ay ara verdikten snra kullandığımda nası desem uzun zamandr grmedğin bi sevdiğne kavuşma hissi yaratıyo:1::1:

-guerlain l'ınstant magic kızlar ölüyorum bu kokuyaaaa:16::16::16:

ama dediğim gbi çok parfüm kullanırım bnde kullandıklarımı yazarım takipteym gelirim arada:34:

Kullandıklarım: Diesel-Loverdose, Dior-Hypnotic Poison, Thierry Mugler-Angel, Givenchy-Amerige, The Body Shop-Vanilla, Burberry-Classic, DKNY-Be Delicious, Lolita Lempicka-Feminine,
Carolina Herrera-CH, Carolina Herrera-212 Sexy, Chanel-Chance, Chanel-Coco Mademoiselle, Lancome-Hypnose. Bunlardan Hypnose, Chance, Burberry, 212 Sexyi kozmetikçiden aldım. Diğerlerinin hepsi yarı fiyatına orijinal tester. :)
Dp den kullandığım parfümler: Gucci Rush 2, Vital.
Avon ve piyasa parfümlerinden birçoğunu denedim.
En beğendiğim parfüm, Amerige. Çiçeksi ve tatlı bir koku. İçinde ne varsa tam olmuş yani. Türkiyede nedense benim beğendiğim birçok parfüme yaşlı kadın kokusu deniliyor. Tamamen tenin kimyasıyla ilgili. Amerige bende mucize gibi... :)
Yukarıdaki parfümlerden kalıcılık ve koku açısından hepsini deneyip aldım ve beğeniyorum. DP parfümlerim de çok güzel. Rush 2 çok kalıcı ama vital 1 saat sonra uçuyor.
Avondan Pur Blanca, Always iyidir. Eskiden Lyrical ve Wink vardı. Onlar en sevdiklerim ama kalktı. Yeni kokular hakkında yorum yapamıyorum çünkü uzun süredir almadım.
Adidas'ın pembe parfümü Fruity Rhythm de çok kalıcı meyveli koku nadiren beğenirim ama bu süper. Addict almayı planlıyorum. Alienle arasında kalmıştım ama onu seçtim. Denediğim en kalıcı parfüm. Benden bu kadar. :) Ayrıca sormak isterseniz ayrıntılı cevaplarım.

Ben de geldimmmm:21::21::21::21::21:

Lacoste Pour Femme: Benim kokummmm. Pudralı klasik ve havalı bir koku:12:
Cacharel Promesse: Hafif pudralı ve hafif çiçeksi bir koku. En seksi 10 parfümden biri seçilmişti:34: Gerçekten de masum hissettiren ama çekici bir koku.
D&G L'eau The One: Sevdiğim bir kokudur, erkek arkadaşımla birlikte beğenmiştik. Ağır değil ama kalıcıdır. Akşam kullanmayı tercih ederim. Meyveli ama aşırı tatlı değil.
D&G The One: Ben sevmedim ama kötü bir koku değil. Bana ağır geldi:ssz:
Gucci Envy Me:Mis gibi çiçek kokusu. Çiçekçi önünden geçiyormuş gibi hissetiriyor. Kalıcı da çiçeksi olmasına rağmen.
Hypnotic Poison: Mide bulantısı ve migrenimi azdırması dışında bir yorumum yok:1:
Dior addict 2: Mis gibiii bir koku bayılıyorum. Benim gibi hafif parfüm severler için ideal:34: Turunçgil ve çiçek kokusu gibi.
Bvlgari Omnia Crystalline: Çiçeksi, hafif ama kadınsı bir koku.
D&G Light Blue: Bilmeyen azdır sanırım, limon ve gül kokusuuu, mis gibiiiiii:12:
Givenchy Absolutely Irresistible: Sanırım beğendiğim en ağır parfüm:1: Çok kadınsı ve çekici bence. Meyveli tatlı bir koku.
Elie Saab: Bu aralarki favori parfümüm. Masum, hafif, çiçeksi bir koku.
Adidas (Yeşil): Pudra kokusu sevdiğim için buna da bayılıyorummmmmm:12: Deosunu kullanıyorum şu sıralar devalı:52:
Ck Euphoria Blossom:Çiçeksi hoş bir koku.
Jlo-Glow:Tertemiz, ten kokusu gibi bir koku. Aslında bayılıyorum ama maymun iştahım saolsun diğerlerinden zaman kalmıyor:1:
Dior Pure Poison:Çiçeksi,çok hafif meyveli ve pudralı enfes bir koku:16:
Cacharel Noa: Pudralı güzel bir koku. Öyle aman aman güzel değil.
Givenchy Very Irresistible:Çiçeksi çok güzel bir parfüm. Kullanmaya fırsat olmadı ama tester dan kokladım.
DKNY Be Delicious: Yeşil elma hem de buram buram:9: Şampuan gibi kokuyor, fena sayılmaz.
Burberry Klasik ve Weekend: Orta halli, pek de sevmedim. Lisede açıklarını kullanmıştım.
Lolitaların hepsi benden uzak olsun aman amannnnnn:50:
Hugo Boss: (yuvarlak şişeli) Hafif ve romantik bir koku.
Nina Ricci: (elma seklınde olan) Güzel tatlı bir koku ama She parfüm alsanız aynı hesap bence.
Moschino I Love Love:Süper bir koku. Hafif light blue yi andırıyor, turunçgil kokusu

La Petite Robe Noir Guerlain : Elime testerı geçti.Garip bir koku yaşlı kokusuna benzettim açıkçası.Ağır.Baharatlı falan böyle arapsaçı tarzı bir koku hani garip bitki kokusu gibi.Sonra internete girdim şeker kokusu diyolar inanamadım ya imkanı yok . Koklayan varsa yorum yapabilir mi?

kızlar şu pink sugar dp varmı ve nasıl bir kokudur şekerlimi ...ve kalıcımı :16:

kızlar şu pink sugar dp varmı ve nasıl bir kokudur şekerlimi ...ve kalıcımı :16:

bende bunu çok merak ediorum öğrenirsen birşekilde bana ulaşır mısın? çok teşekkürler
pink sugar açığını bilmiyorum ama normali çok güzel şekerli çukulatalı pamuk şeker gibi harika harika :16:

benim arkadaş sormuştu bi ara yok demişlerdi.ama piyasa benzeri çoktur bence.ya da ben bütün şekerli kokuları birbirine benzetiyorum

benim arkadaş sormuştu bi ara yok demişlerdi.ama piyasa benzeri çoktur bence.ya da ben bütün şekerli kokuları birbirine benzetiyorum

Turunçgil kokularını çok seviyorum. Portakallı, limonumsu. Böyle kıpır kıpır bir koku arıyorum :66: . Avonun parfümlerini hiç beğenmiyorum ama simple element warm sunshine kokusu bambaşkaydı, tam anlamıyla aradığım koku. Ama artık satılmıyor sanırım. Bir çok markayı denedim bulamadım o tarz bir koku :31:. Sizin önerebilceğiniz bir koku var mı bu tarif ettiğim gibi?

yves rocher organic vanilia= bildiğiniz body shop ürünlerinden olan.. saf vanilya kokusu :)
lancome tresor= oriflamedeki volareyi andırıyor... olgun bir koku... 40 lık kadınlara :)
HOT COUTURE= herkesin zevkine uyacağını düşündüğüm bir koku... hafif şekerimsi hafif odunumsu gibi....biraz ahududu var galiba içinde
İSSEY MİYAKE= gerçekten hoş bir koku... esttee lauderin pleasure sine benziyor gibi... şekerli değil.. gerçekten tertemiz bir his veriyor...
JEAN PAUL GUİLTİER CLASSİQUE= avonun soft musk u gibi sanki.. pudralı hoş bir koku
CHANEL CHANCE= itiraf edeyim bu kokuyu sırf erkekler çok seviyor diye almıştım :) yani keskin bir koku öyle şekerli değil. sanki biraz erkek parfümünüde andırıyo gibi
LANCOME MİRACLE= deterjan gibi temizlik kokuyor.. biraz şekerli biraz ekşi gibi ama erkekler beğeniyor:)
ANGEL= bayılıyorum .. yanık karamel kokuyor ama çok pahalı :( biri hediye etse keşke
ANGEL İNNOCENT= angeldan daha hafif.. daha az rahatsız ediyor
CHOLE= bana çok ağır geldi.. sanki 50 yaş kadını kokusu gibi.....
ama hala benle özdeşleşen Bir koku bulamadım.. içime çok sinen bir erkeğin bayılacağı bir koku arayışı içindeyim:)

Back