Bir mobilya boyama da benden: KİTAPLIK BOYAMA

smyraaa

.
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
878
46
298
Zaten ne zamandır aklımda olan işi K.K.da da görünce hemen yapmalıyım dedim:) Daha boyanacak çoook şey var ama ben şimdilik kitaplıktan başladım. Kahverengi kitaplığımı zımparalamadan hemde boya kokusu çekmeden beyaza çevirdim. Bakın nasıl olmuş?

$dolapp.webp

Yapılışının anlatımı şurada: Boş Uğraşlar Müdürü: Mobilya Boyama: Kitaplık
(Not:Blogumda K.K.amblemleri olduğu için link vermemde sorun yok diye biliyorum?)

süper olmuş gerçekten....ama zımparalamadan yapmışsınız en ufak bi çarpmada boya atar gibi geldi bana...boya üzerine boya rsiklidir...ama siz bilirsiniz tabi..yapım aşamısana bakıcam şimdi güle güle kullanın..

yapım aşamasını da inceledim ama sizin kadar sabırlı değilim sanırım...iki gün boyunca belli aralıklarla uğraşmak kolay değil vallahi...:) sabırlı kadınmışsınız vesselam :) ama zahmetinize değmiş... acaba dolabınızın dış yüzeyi kaplamamıydı yoksa sunta üzerine boyamıydı... eğer kaplamaysa bilemem tabi ama sunta üzerine boya olandan ise üzülmeyin ama zımparalamadan yapmanız doğru olmamış çünkü ufak çarpma darbe ve çiziklerde alttaki boya gözükecektir...boya üzerine boya pek tutucu olmuyor...ama zımparalanmış olsaydı sıkı sıkı tutuardı sunta boyayı...inşallah olmaz...

harika çook beğendim...aslında benimde hep aklımda böyle bir çalışma yapmak ama cesaretim yok galiba...gözü karartıcağım birgün ama hangi gün...eline koluna sağlık güle güle kullan...

yapım aşamasını da inceledim ama sizin kadar sabırlı değilim sanırım...iki gün boyunca belli aralıklarla uğraşmak kolay değil vallahi...:) sabırlı kadınmışsınız vesselam :) ama zahmetinize değmiş... acaba dolabınızın dış yüzeyi kaplamamıydı yoksa sunta üzerine boyamıydı... eğer kaplamaysa bilemem tabi ama sunta üzerine boya olandan ise üzülmeyin ama zımparalamadan yapmanız doğru olmamış çünkü ufak çarpma darbe ve çiziklerde alttaki boya gözükecektir...boya üzerine boya pek tutucu olmuyor...ama zımparalanmış olsaydı sıkı sıkı tutuardı sunta boyayı...inşallah olmaz...

sunta üzeri kaplamaydı kitaplığın eski hali. Boya filan yok yani yüzeyinde. Ama yin de çarpma gibi ufak şeylerde değilsede sert sürtünmelerde zorlamalarda soyulma ihtimali olmasın diye verniklemek lazım. Ben henüz verniklemedim ama verniklenince pürüzsüz ve boya değilde orjinalmiş gibi durduğunu duymuştum.

harika çook beğendim...aslında benimde hep aklımda böyle bir çalışma yapmak ama cesaretim yok galiba...gözü karartıcağım birgün ama hangi gün...eline koluna sağlık güle güle kullan...

teşekkür ederim, gözünüzü kararttığınız gün sonucunu burada da görmek isteriz:)

ay çok güzel olmuş bende heveslendim senin kitaplığı görünce bende yapabilirim biraz daha cesaret toplayıp:21:

az emek vermiyorsunuz ben çalışma odası takımımı boyarken berbat edip birine verdim mutlaka zımparalayın aynı boyayı kullanmıştım bende tırnakla hafif kazındığında boya soyuluyordu o kadar sinirim bozuldu ki 2 gün sonra yeni takım aldım.

az emek vermiyorsunuz ben çalışma odası takımımı boyarken berbat edip birine verdim mutlaka zımparalayın aynı boyayı kullanmıştım bende tırnakla hafif kazındığında boya soyuluyordu o kadar sinirim bozuldu ki 2 gün sonra yeni takım aldım.

konu sahibinede tavsiyem mutlaka hemen vernik uygulayın gerçekten çok emek vermişsiniz sonra benim gibi üzülmeyin.

acaba boyayı ince mi yapmıştınız? tırnakla dahi soyulmaması lazımdı ama... Benim yaptığım tırnaklarımla deneyince sağlam gibi ama yinede dediğiniz doğru vernik de uygulamam lazım.

çok güzel olmuş elinize sağlık bende aynı boya ile sehpa takımımı boyadım ama sertçe kazındığında veya sehpalar birbirine sürtüldüğünde boya kalkıyor sizin kitablığın malzemesinden benim de mutfak dolabım var bende onu boyamak istiyorum bu boyayla ama cesarret edemiyorum çünkü mutfağım büyük haliylede dolaplarımda çok ve büyük yazık olur die korkuyorum

çok güzel olmuş elinize sağlık bende aynı boya ile sehpa takımımı boyadım ama sertçe kazındığında veya sehpalar birbirine sürtüldüğünde boya kalkıyor sizin kitablığın malzemesinden benim de mutfak dolabım var bende onu boyamak istiyorum bu boyayla ama cesarret edemiyorum çünkü mutfağım büyük haliylede dolaplarımda çok ve büyük yazık olur die korkuyorum

haklısınız aslında ama vernik herşeye çare diye düşünüyorum. Vernikledikten sonra üzerinde katman olacak haliyle boyaya ulaşıp soymak zor olacak. bence eski boyadıklarınızı vernikleyip deneyin eğer soyulmasını önlemiş olursanız o zaman mutfak dolaplarınıza geçersiniz...

ayaklı bir abajurum var (ahşap) bunu değerlendirmek istiyorum .. İlk defa deneyim olucak bana.. ilk önce zımbara mı yapmam gerek? çatlatma beyaz boya ile yapmak istiyorum... yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
ayaklı bir abajurum var (ahşap) bunu değerlendirmek istiyorum .. İlk defa deneyim olucak bana.. ilk önce zımbara mı yapmam gerek? çatlatma beyaz boya ile yapmak istiyorum... yardımcı olur musunuz?

ben bunu zımparalamadan boyadım. ama çatlatma diyorsunuz o tamamen bir teknik, bilgim yokki o konuda. Ben sadece boyayı fırçaya, fırçayı kitaplığa sürdüm o kadar. Sanırım ahşap boyamayla ilgilenen birine sorarsanız daha iyi öğrenebilirsiniz nasıl yapacağınızı.

ben bunu zımparalamadan boyadım. ama çatlatma diyorsunuz o tamamen bir teknik, bilgim yokki o konuda. Ben sadece boyayı fırçaya, fırçayı kitaplığa sürdüm o kadar. Sanırım ahşap boyamayla ilgilenen birine sorarsanız daha iyi öğrenebilirsiniz nasıl yapacağınızı.

teşekkür ederiimmm ;)

Back
X