• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir merdiven meselesi

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
İyi akşamlar hanımlar gene ben
Konum apartmanın merdiven temizliği eve taşınırken herkes haftada 1 kez siliyor denildi ben hamileydim taşınırken olmadı anlaşır bir temizlikçi tutarız yada herkes kendi kapısını siler dedim ev sahibimde evet olur gibisinden olumlu konuştu ..
Apartman 4 katlı alttaki iki bayan yaşı benden ve üst komşumdan büyük ..
Yaşlıyız mazeretiyle silmiyorlar biri 47 diğeri 60 yasında ..
Benim çok teklif etmeme rağmen apartmanın merdiveni için 3 kişide para ödemek istemiyor ben dışında ..
Benim 2 aylık bebeğim var ve ben kendi ev işlerimizi bile yapamıyorım bebeğim uyuduğu arada yemek yiyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum vs .
Üst Komşum bu olaydan şikayetçi sanırım ev sahibine söylemiş bugün ev sahibim beni gördüğü halde hiç bişey söylemedi Eşimi görmüş eşine söyle merdivenleri silsin çocuğu da isterse komuşuya veya bize bıraksın ne daha evlerine bir kere girdiğim insana oda tanışmak için. merhabadan başka tanışıklığım olmayan insana neden çocuğumu bırakayım 2 aylık daha ..
Üst komşumda bugün merdivende gördüm merhabalaştık bana çocuğu bırak işin olursa dedi bende benim işim olunca yanımda götürüyorum teşekürler durmuyor bensiz dedim ..
Ben aşşağıya herkesi çağırıp konuşmak istedim akşam üstü eşimde hemen böyle yapma nolucak silsen gibi cümleler kurdu ..
Kardeşimi çağırdım yarın yaz okuluna gidiyor yarın dersi varmış silsemmmi herkesi karşıma alıp kınuşsammı ..
Üst komşumun bana neden bu kadarda bilendiğini anlayamıyorum sürekli imalı sözleri var artık birgün patlıcammm ..
İlk taşındığım ay evime hoşgeldine gelmek istediler bende boş çayla ağırlamak istemedim birşeyler yaptım kurabiye börek pasta vs. Oturdu ben hazırlarken ay bizim senin gibi böyle boş masraf yapıcak paramız yok bize geldiğinde böyle masa kuramayız dedi çok utandım ben görgüsüzlükmü yaptım aceba diye düşündüm bile ..
Annemden böyle gördüm ben misafiri bugün olmazsa yarın çağırırdı genede birşeyler hazırlardı ben böyle büyüdüm .. Geçen de bebeğe hayırlı olsuna gelmek istediler buyur ettim başka gelmişlikleri yoktur bu arada merhaba dışında konuşmuşluğumuzda bebeğim durmadı gaz sancısı çekiyordu ayağa kalktım bebeği pışpışlıyorum meyve suyu ikram ediyim dedim yok şekerli içmiyoruz dedi senden geçen ki performansını beklerdik dedi şaşırdım kaldım bebek görmeye değil yemek yemeye gelmiş sanırım ..
Bebek durmayınca bişey ikram edemedim surat asarak gittiler bidahakine artık diye ..
Tabağım kalmış onlarda köyden fındık getirdik diye tabağa koymuş getirmiş banada sabaha kadar üst katta tak tak sesler dinledik eşime yukarı çıkıp uyarırmısın dedim ya fındık kırarlar biter az sonra dedi bide gece uyutmadı ertesi gün ay kırdık fındık gece ama duvarlar kalın ses geçmiyor fazla dedi yok baya geldi çocuk durmadı çıkacaktık ama geçti saat ayıp olur diye çıkmadık dedim çocuk bu ağlarda uyurda sessiz ortama alıştırma şimdiden dedi ..
Heee bide hamileyken bende senden büyüğüm artık merdivenleri silme işi sende gibi bir cümle kurdu .. Eşim abarttığımı söylüyor sizce ??

Ne terbiyesiz görgüsüz insanlarmış! Kesinlikle muhatap olmayın misafir falan da almayın böyle densizleri, iki aylık bebeyle yarı lohusa merdiven falan da silmeyin. Para vermeyi kabul edenlerle ortak kadın tutun sadece sıra sizdeyken sildirin merdiveni, para vermek istemeyenler kendi silsin.

Geç vakit fındık kırma olayına ayrı ayar oldum. Ayrıca eşiniz çok hak veriyorsa çıksın kendi silsin merdivenleri

Evine gelen birine yaptığı yemeği boş masraf olarak gören asıl görgüsüz o kadın. Sinir oldum yahu. Abartmıyosunuz. 47 yaşında kadın nasıl merdiveni silemiyo ki başka bi rahatsızlığı varsa bilemem ama genç bir yaş. Onlarınki bahane ise sizin bebeğiniz de bahane. Hem silme hem para vermeye yanaşma. Oh ne güzel.

Çağırmayın gitmeyinde. Kimin üzerinden geçinsek diye hesap yapıyo millet sinir oldum valla :)

Ne terbiyesiz görgüsüz insanlarmış! Kesinlikle muhatap olmayın misafir falan da almayın böyle densizleri, iki aylık bebeyle yarı lohusa merdiven falan da silmeyin. Para vermeyi kabul edenlerle ortak kadın tutun sadece sıra sizdeyken sildirin merdiveni, para vermek istemeyenler kendi silsin.

Geç vakit fındık kırma olayına ayrı ayar oldum. Ayrıca eşiniz çok hav veriyorsa çıksın kendi silsin merdivenleri
Sorun şu kimse para vermek istemiyor benden başka tek benden çıksın istiyorlar para sen istiyorsun tek sen tut ozamana geliyor konu .
Bu neki her bebek arabasını eşime sabah kapıya koydurduğumda nereye gidiceksin diye merdivenin başında sormaları var ben inerken duymamazlığa vuruyorum ama olmuyor marketten gelirken birşeyler konuşmak için durduruyor suratıma değil elimdeki poşetlere bakıp bunumu aldın diyorlar ... :kızgın:

Sorun şu kimse para vermek istemiyor benden başka tek benden çıksın istiyorlar para sen istiyorsun tek sen tut ozamana geliyor konu .
Bu neki her bebek arabasını eşime sabah kapıya koydurduğumda nereye gidiceksin diye merdivenin başında sormaları var ben inerken duymamazlığa vuruyorum ama olmuyor marketten gelirken birşeyler konuşmak için durduruyor suratıma değil elimdeki poşetlere bakıp bunumu aldın diyorlar ... :kızgın:
Var ya inat değil mi hepsi tek ağız olup sen sileceksin dese gene silmem! Üstelik diğerleri ev sahibi sen kiracısın sanırım.
Bebeğim var silemem deyip kestirip at. Kimseye yüz verme

Silmeyin tabiki

Afedersiniz apartmanın enayisi siz misiniz
Cagirin hepsini bir gün konuşun.
Merdivenler icin birini tutalim esim izin vermiyor bana zaten diyin.

Esiniz de herseye ,aman ali riza bey tadımiz kaçmasin , minvalinde takılmış
Eşimin huyudur aman olsun aman bişey olmaz sen adama ne dedin diyorum tamam olur söylerim demiş .. Kendin sil ozaman dedim ..

Bu konuda net olun hem eşinize hem komşu olacak görgüsüzlere karşı. Bebem var silemem, benim o kadar vaktim olsa vurur kafayı uyurum, ayrıca bebeğimi elaleme teslim edemem ortam kötü kimin sapık kimin manyak olduğu belli değil kimse kusura bakmasın deyin kestirip atın.

Eşiniz razı ise buyursun kendisi silsin. Ne alaka 2 aylık bebeği elin insanına güvenip bırakacaksınız? Saçmalığa bak. Eşiniz çocuğu da sizi de ucuz bulmuş kusura bakmayın da.

Diğerleri siliyorsa 1 günlüğüne siz kendi yerinize silecek birini ayarlayın. Etrafta sildiren binalar varsa onların yardımcısı ile de anlaşabilirsiniz. Kimse silmiyorsa siz de sildirmeyin.

Eve gelen kişiye ikram yapılır bu 'boş masraf' değildir. Kesinlikle evinize kabul etmeyin onları artık. Gelip geçerken selam bile vermeyin. Ne demek torbaya bakmak? Belki özel eşyanız var. İnsanlar ne kadar garip yahu.

Eşimin huyudur aman olsun aman bişey olmaz sen adama ne dedin diyorum tamam olur söylerim demiş .. Kendin sil ozaman dedim ..

Valla ozmn insin silsin.
Nasıl bir apartmansa herkes kenara çekiliyor ortak kullanim alanini tek bie kisi sıliyor.
Siz olmasanız ne yapacaklar mis?
Valla bilmiyorum bence insin kendi silsin iste sizin adiniza ne söylerim diyor ki ...
Oradq deseymis yok benim esim silemez birini tutalim diye konu kapanmisti.

Para vermeye yanasmiyip illa silmek isteyen komşularından birini seç ve parayı sana veriyim benim yerime sen sil de.Mesala üst komsuna teklif et...
Para versem siler ama şuanda kapıda akşama kadar dedikodu etmekten başka işi olmadığı halde bana sildirmeye çalışıyor istese şuandada siler ev sahibinin kapısını siliyor ama bana gelince böyle yapıyor babamın amcamın bu semmte işleri var çoğu kişide biliyor bana sana dokunmaz 3.5 kuruş diyor laf arasında marketi taşırsın tabi eve gibi cümleler kuruyor sanırım bütcemiz bir olsun istiyor .:KK14:

Bu konuda net olun hem eşinize hem komşu olacak görgüsüzlere karşı. Bebem var silemem, benim o kadar vaktim olsa vurur kafayı uyurum, ayrıca bebeğimi elaleme teslim edemem ortam kötü kimin sapık kimin manyak olduğu belli değil kimse kusura bakmasın deyin kestirip atın.

Ince topukun tüm mesajlarına burda katılıyorum.

Back