• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Et Yemekleri Bir meantrees spesiyali :) Canım sevgilim sponsorluğunda :))

Merhaba bir yemek yarışmasında daha bir aradayız. Bundan sonra sürekli ismimi göreceksiniz ve yeter artık ne çok yemek yapmaya meraklıymış diyebilirsiniz :KK48: Ben bu yarışmaları çok sevdim gerçekten eğleniyorum bundan sonra da eğlenmeye de devam edeceğim . Yaptığım yemeği umarım beğenirsiniz gerçekten çok uğraştım ve daha yiyemeden buraya sizlere sunmaya geldim :kk77: Gelelim tarifime...

Malzemeler :

2 tane patlıcan
250 gram kadar dana eti
2 adet patates
7 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için:
2 domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su

Pilav için:
1 su bardağından biraz az badem
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kase pirinç
1 yemek kaşığı tuz

İlk önce patlıcanları 4'e bölüyoruz , 200 derecede 30 dakika fırında közlüyoruz. [photo="medium"]1218297[/photo] [photo="medium"]1218263[/photo] Eti jülyen şeklinde doğruyoruz. Üzerini geçecek kadar suda haşlıyoruz.
[photo="medium"]1218265[/photo] [photo="medium"]1218268[/photo] [photo="medium"]1218278[/photo] Patates ve biberleri de jülyen şeklinde doğruyoruz. Önce patatesleri sonra biberleri tavada soteliyoruz.
[photo="medium"]1218271[/photo] [photo="medium"]1218267[/photo] [photo="medium"]1218272[/photo] Daha sonra pişen patatesleri ve biberleri bir tabağa alıp etleri tavaya koyuyoruz. İçerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekliyoruz.
[photo="medium"]1218282[/photo] [photo="medium"]1218283[/photo]
Kahve molası şimdi :KK50:
[photo="medium"]1218294[/photo]
Ben kahvemi içerken etler iyice kızarmış oluyor üzerine daha önce sotelediğimiz biber ve patatesi ekliyoruz.
[photo="medium"]1218285[/photo] [photo="medium"]1218286[/photo] Diğer bir yandan domates sosunu hazırlıyoruz.Doğradığımız domatesleri ve sarımsakları tavaya ekliyoruz. Pişirmeye bırakıyoruz, domatesler eriyince içine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip suyun çekmesini bekliyoruz.
[photo="medium"]1218289[/photo] [photo="medium"]1218288[/photo] Ve servise hazır :kk77:
Sıra geldi bademli pilava

2 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup eritiyoruz arpa şehriyeyi yağda kavuruyoruz.
Yıkadığımız pirinci kavrulan şehriyeye ekliyoruz. Tuzunu da ekleyip suyu ekliyoruz.
[photo="medium"]1218275[/photo] [photo="medium"]1218277[/photo] [photo="medium"]1218279[/photo] [photo="medium"]1218280[/photo] [photo="medium"]1218281[/photo] [photo="medium"]1218290[/photo]
Bademleri sıcak suya koyuyoruz, kabuklar yumuşayınca kabuklarını soyup, bademleri yağda kavuruyoruz.
[photo="medium"]1218295[/photo] [photo="medium"]1218287[/photo]
Her şey hazır olduğuna göre sıra geldi yemeğimizin servisine
[photo="medium"]1218291[/photo] [photo="medium"]1218292[/photo]
[photo="medium"]1218293[/photo] [photo="medium"]1218296[/photo] Afiyet Olsun :KK36::KK36:

Ellerine emeğine yüreğine sağlık Aybükecimm bakıyorum yarışmaların müdavimi oldun eskiden pegasusumuz sulofemiz de katılırdı özledikk kulakları çınlasın :KK51::KK51: bu yüzden uzaktan takip ediyorum ben harika görünüyor canım yarışmada başarılar dilerimm:KK68: Üstelik yarısında sonunu merak edip sen son sayfasını okuduğum kitap eşliğinde :KK37: Yüreğim seni çok sevdi Aybükecimm:KK60:

Ellerine emeğine yüreğine sağlık Aybükecimm bakıyorum yarışmaların müdavimi oldun eskiden pegasusumuz sulofemiz de katılırdı özledikk kulakları çınlasın :KK51::KK51: bu yüzden uzaktan takip ediyorum ben harika görünüyor canım yarışmada başarılar dilerimm:KK68: Üstelik yarısında sonunu merak edip sen son sayfasını okuduğum kitap eşliğinde :KK37: Yüreğim seni çok sevdi Aybükecimm:KK60:

çok teşekkür ederim canım çınlasın bizim tanışmamız kısmet olmadı efser de söyledi
ahaha tabi canım aybüke yarışmalara katılıyor sonra aybüke neden kilolu :KK48: bazen kendime böyle diyorum da:KK48:
beğenmene sevindim banucum :KK68: senin yorumların benim için her zaman ayrı bir önem taşıyor :KK60:
evet yeni bitirdim arada yemeği beklerken güzel bir kitap kahveyle daha da güzel oluyor :KK66: duygularımız karşılıklı canımm :KK19:

çok teşekkür ederim canım çınlasın bizim tanışmamız kısmet olmadı efser de söyledi
ahaha tabi canım aybüke yarışmalara katılıyor sonra aybüke neden kilolu :KK48: bazen kendime böyle diyorum da:KK48:
beğenmene sevindim banucum :KK68: senin yorumların benim için her zaman ayrı bir önem taşıyor :KK60:
evet yeni bitirdim arada yemeği beklerken güzel bir kitap kahveyle daha da güzel oluyor :KK66: duygularımız karşılıklı canımm :KK19:

Ahhh ahhh kuzum sorma yaşımdan bu yana mutfaktayımmm:KK23::KK23: hala yapmayı çok seviyorum nefsime öyle bir terbiye verdimki gıkı çıkmıyor:KK48::KK48:

Ahhh ahhh kuzum sorma yaşımdan bu yana mutfaktayımmm:KK23::KK23: hala yapmayı çok seviyorum nefsime öyle bir terbiye verdimki gıkı çıkmıyor:KK48::KK48:

tabi canım ya kilolar zor veriliyor o kadar emek o kadar çaba bir daha almamak için iyi yapıyorsun gir yine de sen de katılmaz mısın yarışmalara eğlenceli oluyor :-) ben de yemediğim yemeği yapmam diyorum artık bayadır pasta börek hiç bir şey yapmadım eve misafir de almıyoruz diyetteyim diye :KK48:

Back
X