• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Et Yemekleri Bir meantrees spesiyali :) Canım sevgilim sponsorluğunda :))

meantrees

Sana iltimas bitmez bende...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Merhaba bir yemek yarışmasında daha bir aradayız. Bundan sonra sürekli ismimi göreceksiniz ve yeter artık ne çok yemek yapmaya meraklıymış diyebilirsiniz :KK48: Ben bu yarışmaları çok sevdim gerçekten eğleniyorum bundan sonra da eğlenmeye de devam edeceğim . Yaptığım yemeği umarım beğenirsiniz gerçekten çok uğraştım ve daha yiyemeden buraya sizlere sunmaya geldim :kk77: Gelelim tarifime...

Malzemeler :

2 tane patlıcan
250 gram kadar dana eti
2 adet patates
7 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için:
2 domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su

Pilav için:
1 su bardağından biraz az badem
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kase pirinç
1 yemek kaşığı tuz

İlk önce patlıcanları 4'e bölüyoruz , 200 derecede 30 dakika fırında közlüyoruz. [photo="medium"]1218297[/photo] [photo="medium"]1218263[/photo]
Eti jülyen şeklinde doğruyoruz. Üzerini geçecek kadar suda haşlıyoruz.
[photo="medium"]1218265[/photo] [photo="medium"]1218268[/photo]
[photo="medium"]1218278[/photo]
Patates ve biberleri de jülyen şeklinde doğruyoruz. Önce patatesleri sonra biberleri tavada soteliyoruz.
[photo="medium"]1218271[/photo] [photo="medium"]1218267[/photo]
[photo="medium"]1218272[/photo]
Daha sonra pişen patatesleri ve biberleri bir tabağa alıp etleri tavaya koyuyoruz. İçerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekliyoruz.
[photo="medium"]1218282[/photo] [photo="medium"]1218283[/photo]

Kahve molası şimdi :KK50:
[photo="medium"]1218294[/photo]

Ben kahvemi içerken etler iyice kızarmış oluyor üzerine daha önce sotelediğimiz biber ve patatesi ekliyoruz.
[photo="medium"]1218285[/photo] [photo="medium"]1218286[/photo]
Diğer bir yandan domates sosunu hazırlıyoruz.Doğradığımız domatesleri ve sarımsakları tavaya ekliyoruz. Pişirmeye bırakıyoruz, domatesler eriyince içine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip suyun çekmesini bekliyoruz.
[photo="medium"]1218289[/photo] [photo="medium"]1218288[/photo]
Ve servise hazır :kk77:
Sıra geldi bademli pilava

2 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup eritiyoruz arpa şehriyeyi yağda kavuruyoruz.
Yıkadığımız pirinci kavrulan şehriyeye ekliyoruz. Tuzunu da ekleyip suyu ekliyoruz.
[photo="medium"]1218275[/photo] [photo="medium"]1218277[/photo]
[photo="medium"]1218279[/photo] [photo="medium"]1218280[/photo]
[photo="medium"]1218281[/photo] [photo="medium"]1218290[/photo]

Bademleri sıcak suya koyuyoruz, kabuklar yumuşayınca kabuklarını soyup, bademleri yağda kavuruyoruz.
[photo="medium"]1218295[/photo] [photo="medium"]1218287[/photo]

Her şey hazır olduğuna göre sıra geldi yemeğimizin servisine
[photo="medium"]1218291[/photo] [photo="medium"]1218292[/photo]

[photo="medium"]1218293[/photo] [photo="medium"]1218296[/photo]
Afiyet Olsun :KK36::KK36:

ellerinize sağlık, başarılar dilerim
öylece kavrulmuş etler ya da sos bile süper görünüyor,
şöyle ekmeği bi batırıp kaçasım geldi:kk77:

ellerinize sağlık, başarılar dilerim
öylece kavrulmuş etler ya da sos bile süper görünüyor,
şöyle ekmeği bi batırıp kaçasım geldi:kk77:

çok teşekkür ederim :KK68: beğenmenize sevindim ben batıramadım ekmek ama bizimkiler batıra batıra yediler :KK48:
malum diyetteyiz :110:

Değişik bir tarif.Çok güzel görünüyor.Olsa da yesem.:kk77:Pilav da harika.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.

Değişik bir tarif.Çok güzel görünüyor.Olsa da yesem.:kk77:Pilav da harika.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.
Kendi spesiyalim beğenmene sevindim adra :KK68: bence tarifi sen de denemelisin bitirdik yemeği dün:KK48:olsa gel derdim , teşekkür ederim canım :KK60:

Kendi spesiyalim beğenmene sevindim adra :KK68: bence tarifi sen de denemelisin bitirdik yemeği dün:KK48:olsa gel derdim , teşekkür ederim canım :KK60:
Evet çok lezzetli görünüyor.Patlıcana bayılırım zaten.İnşallah denerim bir gün.Benim yerime yemişsiniz.Size afiyet olsun.:KK48:

Evet çok lezzetli görünüyor.Patlıcana bayılırım zaten.İnşallah denerim bir gün.Benim yerime yemişsiniz.Size afiyet olsun.:KK48:
çok sağol canım sen de dene mutlaka tarif defterine bir yenisi eklenir belki şimdiden afiyet olsun :KK68:

Back
X