bir makyaj cantasinda olmazsa olmazlar

nazeli33

hayatımın anlamı oğlum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
678
192
Selam kizlar ben guzel ve eksizsiz bir makyaj cantasi olusturmak istiyorum ve o cantanin icinde neler olmali ??? Hangi markalar olmalii yardimlarinizi bekliyorummn.
Simdikten hepinize tesekkur ederim

Bütçeye ve kişinin ihtiyaçlarına göre değişir :) kendimden örnek vereyim göz altı kapaticisi olmazsa olmazimdir ama belki senin ihtiyacın yoktur gibi gibi :) ama temel parçalar rimel ruj bb krem ya da fondoten birde bu maybelline color tatoo ( sanırım adı buydu) bronze rengi krem farı bonustur bana göre :) liste uzaarr gider tatlım

Evet yaaa göz altı kapatıcısına çok ihtiyacım var gözaltlarım kansızlıktan dolayı mos mor görünüyor :-\ bunlardan başka yok mu ki benim bütçe çok geniş değil ama butcenin yetebileceği kadar herseyden almak isterim.

hımm sana önerebilecegim uygun fiyatlı ürün loreal true match kapatıcı olabilir ben en koyu rengini kullanıyorum somonumsu bir renk, üzerine de normal kullandığım kapatıcıyı uyguluyorum morluklarım o şekilde belli olmuyor. İndirimlerden falan denk getirirsen uyguna gelir (20 lira civarı olması lazım , emin degilim ama ) . Rimel olarakta maybelline rimelleri baya meşhur ama alternatif golden rose 'un turuncu ambaljlı bir rimeli var o da baya güzel fiyatı da çok uygun :). ruj olarak golden rose welwet mat serisinin rujları baya iyi mac rujlara muadil bile gösteriliyor bazı renkleri ona da bakabilirsin.
Yaz aylarında föndoten kullanmak bana çok ağır geliyor bb krem de de garnier bb kremi alabilirsin canım ince dokulu bir ürün çünkü birde allık...hımm o konuda the balm derim ama onda da indirimi beklemek lazım bilemedim şimdi :)
göz kalemi avon süpershock iyidir.. Aklıma gelen uygun fiyatlı ama performansını beğeneceğini düşündüğüm ürünler bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Bir makyaj çantasında fondaten , pudra, allık,ruj,eyeliner,göz kalemi,dudak koruyucu krem,rimel,far,kapatıcı ve tabiki makyaj temizleyicin:))bu ürünlerden kullandıkların yer alsın mesela ruj ya da ne biliyim far kullanmıyor olabilirsin hani boşu boşuna alma gençsen eğer bence fondaten kullanma yüzüne daha şimdiden onun yerine bb ya da cc kremleri tercih edebilirsin amaç aynı ama daha sağlıklıdırlar :)

Marka olarak kendim avon satıyorum o yuzden ben avon ürünlerini tercih ediyorum eğer avon alma şansın varsa avon color trend ürünleri oldukça bütçeye uygun ürünlerdir.yani 7 liraya rimel,5 liraya ruj,10 Liraya pudra,3 liraya dudak koruyucu çok rahat temin edebilirsin ucuz diye şüphen olmasın çoğu katalogda indirime giriyorlar ondan ucuz ve hani ruj renkleri filan inanılmaz güzel ve çeşitli :)

Herkesin makyajda vazgeçilmezleri değişebilir. Benim makyaj çantamın vazgeçilmezi kesinlikle rimel. Rimel olarak tavsiyem maybelline one by one ya da lorealin mega volume ben iki rimelden de çok memnunum.

Canım ilk makyaj çantanı oluşturduğunu, öğrenci olduğunu ve kısıtlı bütçen olduğunu varsayıyorum.
Makyaj çantasının olmazsa olmazları:

Fondöten
Pudra
Gözaltı kapatıcısı
Allık
Göz kalemi ve veya eyeliner
Far
Ruj ve veya lipgloss
Rimel

Bu liste daha uzatılabilir tabii ki ama temel ihtiyaçlar bunlar.
Marka olarak ise ilk makyaj malzemelerini alan genç kızlar için rimmel, maybelline ve essence uygun fiyatlı ve başarılı markalardır.
Ten ürünlerin cilt rengine ve tipine uygun olmalı.Satış elemanlarından sana seçmekte yardımcı olmalarını iste, cilt tipini belirt.
Renkli kozmetikler için hangi renkleri seçeceğine karar vermek için, saç-ten-göz rengi seninkine benzeyen ünlülerin makyajlarını incele, beğendiğin makyajlardaki renkleri tonları kafanda belirle ve onlara yönel alışverişinde.
Aynı anda hem gözleri hem dudakları belirginleştirme, hangi ürün nasıl kullanılır videolarını izle.Fırça ve süngerlerini sık sık temizle.Makyaj öncesi için cikdine ve yaşına uygun bir nemlendirici, makyaj sonrası ise yine cilt tipine uygun bir temizleyici edin.
Tahmin ettiğim gibi makyaja yeni başlayan genç bir kızsan, bb krem-fresh renklerde bir allık, renkli lipbalm ve rimel yaşın için yeterli aslında.Fresh bir body sprey ve renksiz cila ya da pastel renkli ojelerle tamamladığında gayet bakımlı ve tatlı bir genç kız olursun :) Birkaç foto ekleyeceğim yaşına uygun, kullanabileceğin ürünlerden.

Tanımlamayı bakım çantası olarak genişletip ekliyorum: Diş fırçası ve diş macunu.

He bir de dudak ve cilt nemlendiricisi.

ben orıflame ürünlerinin olmasını tavsiye ederim:) ayrıntı ıcın msj atabılırsın

Benim makyaj cantamın olmazsa olmazları;
el kremi
rimel
ruj
dudak nemlendirici
cantanın boyutuna göre ıslak mendil
cımbız vb.

çoğu için belli bir markam yoktur ama rimel genelde lancome ya da deborahtan olur. dudak nemlendirici de kesinlikle neutrogena.

yaşına ve cilt tipine göre değişir canım. Bunun bi standartı yok malesef. Tamamen kişile bir olay. Mesala benim göz altlarımda morluk yok , sende varsa kapatıcın olmalı. Benim cildim çilli bu yüzden fondoten kullanıyorum ama senin pürüssüzdür kullanmazsın. Dediğim gb kendi özelliklerini iyi analiz et , ve buna göre oluştur. Hem masraflarıda kontrol altına almış olursun.

rimel
el kremi
ruj
pudra
dudak kalemi
allık
bana bunlar yetıyor bir de arada bır sürdüğüm siyah göz farı bitti gitti

ben kendimdekileri sayayım olsun bitsin ama kişisine göre değişen bir durumdur bu.. zira ben abartılı makyaj yapan biri değilim iş ortamında gündelik hayatta.. çok özel zamanlarda abartılıdır.

kesinlikle olmazsa olmazım flormar kaş farım..uygulayabileceğim fırçam ve şekle sokabileceğim sert uçlu bir fırça...
makyaj öncesi yüzüme illa ki baz uygularım. Pastel'in makyaj bazı.
göz altı kapatıcım yine floormar
transparan gibi yani ince bi tabaka gibi etki bırakan ama kapatıcılığı güzel olan pudra.. max factor'e aitte bir pudram var.
Siyah göz kalemim, sürünce dağıdabileceğim kauçuk uçlu bir fırça..
2 renk dudak kalemi

fondoten kullanmıyorum gündelik iş ortamımda. kullandığım pudradan istediğim sonucu görüntüyü alıyorum..
nereye gidersem gideyim illaki bunlar olur çantamda.

rimel
sterilize insan saçı takma kirpikler
dipliner
kamuflaj paleti
kontür paleti
siyah göz kalemi
koyu renk bir ruj
pudra ve fondoten
kaş kalemi
bence yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…