Kontakt Lens Bir Lens Meselesiiiii...

kralicetaci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
937
1.031
Hanımlar gözlerim bozuk olduğu için yaklaşık 4-5 yıldır lens kullanıyorum. (Gözlük kullanmak istemediğim için) Kullandığım bütün lensler genelde şeffaf olduysa da bir dönem (yaklaşık 1 sene kadar) renkli kullandım. (mavi renk) Fakat güneş ışığında kendi göz rengim alttan belirdiğinden daha fazla kullanmaya devam etmeyip şeffaf lense geri döndüm. Fakaaat, bu gün bir kızın instagram profilinde gezerken, kızın aslında yeşil gözlü olmadığını lens kullandığını fark ettim. Artık ne kadar iyi bir lensse, lenssiz fotoğrafını görmeden gözlerin çakma olduğunu anlayamamıştım. Kendisiyle samimi olmadığımız için lens markasınıda soramadım. Bu yüzden size geldiiiim, aranızda renkli lens kullanan ve "bu marka gerçekten çok doğal duruyor" dediğiniz bir marka var mı? Varsa lütfen benimle de paylaşın. Hazır lenslerimi yenileme vaktim gelmişken güzelinden bir yeşil renk patlatayım diyorum. Sevgileeer

Kaliteli bir optikçiye sorarsan yönlendirirler diye düşünüyorum canımcım :)

Optikçilere güven olmuyor. Sırf daha iyi kazanc sağlayacakları için fiyatı yüksek olanın en iyisi olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar. Sözde bir dönem benim kullandığım mavi lens en iyisiydi daha iyisi zaten yoktu çok doğaldı. Deve gibi para yatırdım renk+numara olayı ayrı birşey zaten. O yüzden kullananlara sormak daha mantıklı geldi varsa tabiğ

İnternetten araştırdın mı? Kullanıcı yorumları falan

Ben de lens almak istiyorum ama artık kafana göre alamıyorsun sanırım , eskiden gözlükçüden bile alınıyordu ,sahi lensler nerelerden alınıyor artık.
Konu sahibi sen kızı de bize biz soralım ..

Yaklasik 12 yildir lens kullaniyorum. Ben o renk uyumunun marka ile degil ten ve .lens uyumu ile olduguna inaniyorum. Cunku sadece tek marka lens kullandim, freshlook ancak bu markanin her rengini kullandim. Duz yesil, duz mavi, hareli yesil, hareli mavi,turkuaz, gri ve bal rengi. Ben deneme yanilma yontemiyle bana en yakisanin hareli yesil oldugunu anladim. Beyaz ten kumral ve kahverengi gozlu bir bayanim. Uzun yillar lens kullandigimdan artik kuzenlerim bile beni yesil gozlu saniyorlar :)

Ben optikçiyim.Kesinlkle kişiden kişiye ve gözün renginin tonuna göre değişiyor.En iyisinide alsanız emin olun belli olur,fotoğrafta filtre ve ışık yanıltır ama karşıdan bakıldığı an anlaşılıyor.Tabi daha az belli olanı var dediğim gibi değişiyor.Mesela hareliler az belli olan diye geçiyor ama inan çoğu kişide o kadar sırıtıyorki neden çünlü kend gözümde hare yokki düz kahve, yada tersi.
Şimdi mesleğimin okulunu okuyorum Türkiyenin en büyük optikçilerinden birinşn kızıyla aynı sınıftayım,kız bir geliyor gözler mavi top gibi, kalite var ama fotoğrafa bakınca sarışın mavi gözlü kız dersin
Marka vermek yasak mı bilmiyorum ama yeni lensler çıktı kendi göz rengine sadece ışıltı ve derinlik katıyor şeffafın az renklisi gibi merak ediyorum daha bende görnedim ama fikir iyi bence

soloticalar en iyisi diye biliyorum. daha iyisini ben duymadım duyan varsa desin araştıralım ama ben kendi gözümü daha çok beğenirdim çıkarınca lensi:) freshlooktu griydi benimki çok beğenirdi herkes ama kahve yakışıyo bana. herkesin yakışanı belli ve bence buna göre yaratılmışız:) o yüzden araştırmadım hiç favorim kendi rengim:) ama soloticaydı en son bildiğim en iyi

Ben de lens almak istiyorum ama artık kafana göre alamıyorsun sanırım , eskiden gözlükçüden bile alınıyordu ,sahi lensler nerelerden alınıyor artık.
Konu sahibi sen kızı de bize biz soralım ..
Evet önce göz doktoruna muayene olup sonra verdiği raporla alabiliyorsunuz. Numaralı renkli lenslerde de geçerli zannımca. Düz olanları eczaneden alabiliyorsunuz diye biliyorum

Benim göz rengim ela.benimde gozluk kullanmam lazim ama bende lens tercih ediyorum... sea green kullaniyorum ve kahverengiyle yesil karışımı lens. Annem babam bile anlamamislardi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…