- 20 Mart 2016
- 937
- 1.031
-
- Konu Sahibi kralicetaci
Kaliteli bir optikçiye sorarsan yönlendirirler diye düşünüyorum canımcım :)
İnternetten araştırdın mı? Kullanıcı yorumları falanOptikçilere güven olmuyor. Sırf daha iyi kazanc sağlayacakları için fiyatı yüksek olanın en iyisi olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar. Sözde bir dönem benim kullandığım mavi lens en iyisiydi daha iyisi zaten yoktu çok doğaldı. Deve gibi para yatırdım renk+numara olayı ayrı birşey zaten. O yüzden kullananlara sormak daha mantıklı geldivarsa tabiğ
İnternetten araştırdın mı? Kullanıcı yorumları falan
Benim gözlerim mavi, çıkarıp vereyim miHerkes bişey diyor. Vallahi bıktım tam heveslendim derdinden hevesim kaçtı ayol:)
Ben optikçiyim.Kesinlkle kişiden kişiye ve gözün renginin tonuna göre değişiyor.En iyisinide alsanız emin olun belli olur,fotoğrafta filtre ve ışık yanıltır ama karşıdan bakıldığı an anlaşılıyor.Tabi daha az belli olanı var dediğim gibi değişiyor.Mesela hareliler az belli olan diye geçiyor ama inan çoğu kişide o kadar sırıtıyorki neden çünlü kend gözümde hare yokki düz kahve, yada tersi.Hanımlar gözlerim bozuk olduğu için yaklaşık 4-5 yıldır lens kullanıyorum. (Gözlük kullanmak istemediğim için) Kullandığım bütün lensler genelde şeffaf olduysa da bir dönem (yaklaşık 1 sene kadar) renkli kullandım. (mavi renk) Fakat güneş ışığında kendi göz rengim alttan belirdiğinden daha fazla kullanmaya devam etmeyip şeffaf lense geri döndüm. Fakaaat, bu gün bir kızın instagram profilinde gezerken, kızın aslında yeşil gözlü olmadığını lens kullandığını fark ettim. Artık ne kadar iyi bir lensse, lenssiz fotoğrafını görmeden gözlerin çakma olduğunu anlayamamıştım. Kendisiyle samimi olmadığımız için lens markasınıda soramadım. Bu yüzden size geldiiiim, aranızda renkli lens kullanan ve "bu marka gerçekten çok doğal duruyor" dediğiniz bir marka var mı? Varsa lütfen benimle de paylaşın. Hazır lenslerimi yenileme vaktim gelmişken güzelinden bir yeşil renk patlatayım diyorum. Sevgileeer
Evet önce göz doktoruna muayene olup sonra verdiği raporla alabiliyorsunuz. Numaralı renkli lenslerde de geçerli zannımca. Düz olanları eczaneden alabiliyorsunuz diye biliyorumBen de lens almak istiyorum ama artık kafana göre alamıyorsun sanırım , eskiden gözlükçüden bile alınıyordu ,sahi lensler nerelerden alınıyor artık.
Konu sahibi sen kızı de bize biz soralım ..
İsten mi ?