Bir kv derdi de benden...

ey_lul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
176
36
2 yıllık evliyimm eşimle de 7 senelik bi geçmişimiz var biz sevgiliyken kv ile aramız cok iyiydi o zamn eşim şehir dışında okuyordu o evde yokken bile kv me sık sık giderdim gönlünü hoş edeyim diye beni cok seviyodu güya bayılıyodu gelinim canım çiçeğim balım böceğim vs..
Ne zaman iş ciddiye bindi isteme söz falan olcak kv nin rengi değişti yine de saygıda kusur etmedim hatta oğlunu cok seviyo kıskanıyo olabilir ben kendimi sevdirirsem o duyguyu üzerinden atar diye düşündüm tatlı dilimi hiç eksik etmedim. Doğum gününde çiçekler hediyeler alıp sürprizler yapmışlığım vardır..
Cok uzatmak istemiyorum yazsam sayfalar sürer ama eski konularımda da var merak edenler bakabilir.. Artık gecen sene hepten sabrım taştı kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.. Ben o kadar sevgi saygı gösteriyorum beni hiç sallamıyodu.. En sonunda cok soğuk davranmaya başladım bu sefer de kıymete bindim.. Benim de bi huyum var bi kere soğuyunca içim almıyo bi daha şimdi ne yapsa batıyo nefret eder oldum iyi niyetli de davransa sinir oluyorum görmek bile istemiyorum aramasın sormasın hayatımdan cıksın istiyorumm.. Ayrı şehirlerdeyiz evime geldi bi haftalığına cok soğuk davranıyorum ama eşim üzülücek diye de huzursuzum üzerimden bu nefreti nasıl atabilirim

Haklısın, ama kocanın hatırı için zorakide olsa güler yüzlü davran derim

Ayri sehirlerde iseniz hic dert etmeyin.
Şanslisiniz
Keske ben de ayri sehre gidebilsem.

Madem soguk davraninca degere biniyosan soguga devam o zaman...insanlar neyi hakediyosa bazen oyle davranmali..cunku iyi niyetli insanlari genelde enayi yerine koyuyolar...

Madem soguk davraninca degere biniyosan soguga devam o zaman...insanlar neyi hakediyosa bazen oyle davranmali..cunku iyi niyetli insanlari genelde enayi yerine koyuyolar...
Ama bu soğukluk en cok bana zarar veriyor düşünsenize 4 gündür ben de sürekli evde gergin bi ortam cok huzursuzum resmen nefret eder oldum en azından nötr olabilsem kendim huzursuz olmam takılsın dursun ama nefes almadı bile beni rahatsız ediyo

esinizin hatrina guler yuz gösterin zaten ayri sehirdesinz bu avantajin var

Ayrı sehirdeyseniz yılda kac kez gorusursunuz ki. Bence yine yakın olmayın samimi olmayın ama esinizin annesi olusundan hürmetinizi eksik etmeyin. Allah gostermesin eger yuzunuzu asıp cok soguk olursanız esinizle aranız bozulabilir. Esinize bahsettiniz mi hic bu duygularınızdan

O kadar nefret ettin yani hmmm....rol yapsana az biraz....ben de oyle yapcam valla ....zamanla gelistirdim kendimi ben de....

Eşime direk olarak bu şekilde anlatmadım ama herşeyin farkında çoğu konuda hatta her konuda benim haklı oldugumu düşünüyo o konuda bi sıkıntım yok şükür ben yine yüzümü asmamaya calışıyorum ama içim içimi kemiriyo bu duygudan nasıl kurtulabilirim bunun yolunu arıyorumm

Eşini üzmemek için güler yüzlü davran. Günahtır boşver. İyilik sende kalsın.
Hem aynısını eşin senin annene yapsa üzülürsün değil mi?

Arkadaşlarım tam anlatamadım galiba ben zaten elimden geldigince eşimin hatırı için üzerime düşenleri yapmaya calışıyorum evet resmen rol yapıyorum ama hissettiklerim beni cok rahatsız ediyo bu duygulardan nasıl kurtulabilirimm onu bilemiyorum

Bi de düşünüyorum ilerde allah nasip ederse doğumum olursa sürekli muhattap olmak zorunda kalıcam içimdeki bu kötü duyguları yenemezsem yine sıkıntısını ben cekicem

Esiniz size hak veriyosa hic canınızı sıkmayın bence. Bi kere soguduktan sonra biriyle düzelmek zor olur. Size iyi davranıyosa suan sizde biraz adım atmaya calısın belki tahammül edebilir duruma gelirsiniz. Yada direk oturup anne neden böyle oldu böyle yaptın ben cok üzüldüm bozuldum sana diyip konusın

Merhaba,
Durumunuzu anlamadığımı düşünmeyin lütfen. Genelde empati yöntemi ile bakmak gerekebiliyor bazen bu durumlara. Bu arada çağımızda özellikle depresyon ve benzeri hastalıklara, gereken değer verildiği için eski topraklar bunu anlayamayabiliyor. Bizim nesil sanırım gelinleri daha iyi anlayacak.
Kayınvalidenizin yerine koymaya çalışıyorum kendimi (geçmiş konunuzu örnekleyerek), gelinimin bana daha önce açtığı mesafenin yakınlığını fırsat bilip kendisine gelmek istemiş olabilirim. Kafamda planlar yapmış da olabilirim. Şöyle otururuz, böyle çay içeriz, böyle sohbet ederiz, şöyle gezeriz vs. Tanımıyorum kendisini.. Hele geçmişte sizin hamaratlıklarınıza da denk geldiysem, hayalimde pek çok şey de canlandırmış olabilirim=)
Eski insanlar hastalıktan anlamazlar. Yaşı genç olabilir ancak yetiştirildiği aileden de gelen bir bakış açısı olabilir bu. Ne olursa olsun "hizmet" verilen değeri gösteriyor olabilir. Çok yanlış anlamış olabilir bazı şeyleri. Çok alınmış da olabilir. Siz de ağır ilaçlar kullandığınız için fazlaca kendine üzülür (depresyon demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam) bir duruma ve ruh haline girmiş olabilirsiniz. Bazı şeyler o esnada abartılmış olabilir..
Dahası sizin annenizin baskıcı karakteriyle ilgili de sıkıntılarınız var. Gerçekten haklı yönleriniz çok.. Ama Kayınvalide uzman psikolog değil, psikiyatr hiç değil... Onun da haklı yönleri var bence...
Tavrı çok sertleştirmeden, mesafeyi biraz açarak bence ilişkinize devam edin... Eşiniz sizin yanınızda zaten.. Duygularınızı ölçülü yaşamanız şu an için mümkün değil, mutlaka bazı şeyler çok aşağıda, bazı şeyler çok abartılı yaşanıyordur, ruh halinizi anlayabiliyorum.. Ama nefret için biraz erken...

herşey insanın içinde bitiyor..İnsan kendini ikna edebilmeli..bi şeyden korkar mesela korkusunu yenmezse ömür boyu çeker o korkuyu...öz annesine küsüp yıllarca, sonra ölünce annesi mezarı başında..'annem annem '' diye ağlayan da vardır..keşke der keşke küsmeseydin..vs..yani insan çok takmaması lazım böyle şeyleri..tamam seni üzmüş..belki oğlunu kıskanmış..belki nefsine yenilmiş...ama bak akıllanmış :) yine mesafayi koru ve yapabilirsen affet onu...illa yüz göz olcaksın diye bişi yok..ya kaç günlük ömrümüz var sanki..affet gitsin..yoksa sırtında kum çuvalı taşır gibi o öfkeyi taşırsın..ağırlık yapar yorulursun..taşıdıkça sabrın biter..evde huzur kalmaz..at o çuvalı..yerine kocanın sevgisini,varsa çocuıkların sevgisini koy onlarla meşgul ol..gerisi vs.

Zaten yine de saygısızlık etmemeye calışıyorum hizmetini görüyorum ama içimdeki nefreti nasıl yenebilirim bu konuda yardıma ihtiyacımm var
canim ilk once o nefreti yok etmek icn olumsuz dusunmeyin gordgnzde kv nizi nefretle bakmayn aklnza kotu anilarnz gelmesn temiz sayfa acin belli ki pişman olmus ki snradn iyi davranyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…