Bir küçük gözlükçü meselesi...

egyptprincess

Guru
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2012
167
238
323
İstanbul
Selam kızlarr. Belki büyük bir dert değil ama akıl almak istediğim bir konu var. Size danışayım dedim.
Malum yaz yaklaşıyor, güneş gözlüğü de ihtiyaç. Daha önce birkaç kez optik gözlük alışverişi yapmış olduğum bir gözlükçü vardı. Küçük bir dükkan, butik. Esnaf işi diyelim. Neyse kardeşimle gittik gözlük bakmaya. Birkaç model beğendik. Bize fiyat çıkardı her gözlük için ayrı ayrı, hiçbir şey demeden indirim de yaptı. Çay ikram etmek istedi, halimizi hatrımızı sordu. Baya ilgilendi açıkçası, zaten öncesinde de bir hukukumuz vardı dediğim gibi. Her neyse biz birkaç model arasında kararsız kalınca gözlükçü de şöyle bir öneride bulundu: "Siz bu beğendiklerinizi eve götürün, yarına kadar deneyin takın, bir karar verin. Yarın da gelirsiniz bakarız ödemeye." Tamam dedik. Hiçbir teminat istemeden verdi gözlükleri(yaklaşık 1000tl değerinde gözlükler). Sorun kısmına gelirsem, eve gelince internete bakayım dedim. Aynı gözlükler 100-150 tl daha uygun fiyata. Şimdi yarın ne yapacağımı bilemedim. Çünkü gözlükleri gerçekten beğendik dükkanda denerken. Pazarlığını yaptık, bir fiyat aldık sonuçta. Ama gözlükçünün de çok dürüst olmadığını anlamış oldum, bu da güvenimi sarstı biraz.
Gözlükleri satın almaktan nasıl kaçınabilirim? Adamı da kırmak istemiyorum, kazıklanmış olmak da istemiyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Haklısınız ama üzüldüğüm şu oldu aslında. Gözlüğün 800 lira olduğunu iddia edip bana özel 500 yaptığını söylemesi ve internette bu fiyatın çok altında bulmam

Haklısınız ama üzüldüğüm şu oldu aslında. Gözlüğün 800 lira olduğunu iddia edip bana özel 500 yaptığını söylemesi ve internette bu fiyatın çok altında bulmam
Ee herkese aynı taktik
Bana gelişi bu
Bak hiç kârım kalmadı şu an
Hadi sen sürekli müşterisin yapayım bi güzellik vs vs
Hep derler zaten neden güvendin ki bu kadar

Bu ay param çıkışmadı başka ödemelerim de var gözlükleri de alıkoyduk kusura bakmayın sonra gelicez ama diyip çıkarsın.

Ama markasına göre gözlük fiyatları bellidir ki. Yani belli piyasası var markaların. Mesela benim gözlükçüde aldığım Prada gözlük internette de aynı fiyat. Yani piyasa bellidir. Sizinkilerin markası neydi?

Ben alacağım ürünün modellerini, özelliklerini ve fiyatını elbette önce netten araştırırım, sonra dükkana giderim. Böylece aklımda bir fikir oluşur.

Şimdi sizin yerinizde olsam sanırım iade edemem, bir de netten nereye baktınız acaba hani ileri de ne sorun olursa muhattap bulabileceğiniz bir mağaza mı?

İnternet yer zaman ucuzdur yapmayın. Ama netten gözlük seçmek çok cokkk zordur. Yakismazsa bir sürü ugrasirsiniz. Ama şimdi gözlükleri beğenmedim diyip adama geri verip aynı gözlüğü netten alırsanız siz adamı aldatmış olursun uz.

Taktik yani sonuçta normal bence yaptığı. ama şimdi buradan almazsanız ayıp olur adam evinize götürün yarın ödersiniz demiş iyi niyetli birisi olmasa bunu demezdi bence alışverişini buradan yap daha sonra alacağın bir şey olursa önce netten bakarsın

Hanımefendi tabii ki internet fiyatı daha ucuz olacak dükkan kirası Yok eleman masrafı Yok dükkan gideri Yok daha sayayım mı peki internette de deneyip bakabiliyor musunuz yüzünüze gidip gitmediğine veya adamın yaptığı gibi al bunları evde dene gel diyen birisi muhattap mı karşınızda hepsini geçtim gözlüğün vidası gevşese internette hangi adrese gönderip geri alıcaksınız acaba bir düşünün bunları ne kadar ayıp birşey ya adam size dakikalarca satış yapmak için uğraşsın sen adamın o kadar vaktini çal git internetten al kusura bakmayın ama bu emek hırsızlığından başka birşey değil ben bu gidip mağaza da beğeniyorum sonra da internette başka yerden alıyorum diyenlerin de birazcık vicdanlı olmalarını istiyorum hakka giriyorsunuz o adamlar siz gelip deneyin gidin diye açık tutmuyor o dükkanları hepsinin çoluk çocuğu baktığı aileleri var yazık

Başılığın iticiliğine rağmen okudum.

Bir defa 150 tl güneş gözlüğü varsa nette, orijinal değildir. Tabi markası önemli.
Belki sadece cam fiyatını gördün.

Lakin 20 dolar kadar ne bileyim
Kesin imitasyondur ya,

Internet daha ucuz olur her zaman.ama ordan alıp deneyip beğenmeyince değiştirme imkanınız olmaz.ya da güvenilirlik açısından pek uygun değil.bunları da düşünün.adamla tekrardan fiyat için konuşun.nette denk geldim vs diye.

İnternette ki gözlüklerin ucuz oluşuna inanmayın çakma çıktığına çok tanık oldum her zaman kendinizin beğendiği ve güvenilir yerden almak daha mantıklı. Ben sizin yerinizde olsaydım maddi durumum da elverişliyse alırdım bi tane sonrasında daha dikkatli araştırırdım. Büyük mağazalarda indirimler çok oluyır

Bence bu kez denediginiz yerden almalisiniz. Size guvenip eve getirmenize dahi izin vermis. Simdi hiçbirini almayip geri vermek çok ayip olur. Ama internettede bakinirken fiyatlarin daha asagida oldugunu gördüm sizde bu konuda biraz daha yardimci olur musunuz diyin. En azindan kaziklandiğiniz düşuncesindan kurtulursunuz adamin da bilmesini saglayarak. Yapabiliyorsa da yapar zaten. Birdahaki sefere de arastirma yapup oyle alisveris yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…