Bir kişi ayda minimum ne kadar harcayabilir?

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Merhaba arkadaşlar, ev kirası faturalar hariç sadece bir kişi ayda en az ne kadar harcayabilir? Öyle kıyafet almıyorum bu aralar özellikle, olanları giyeyim diyorum bir de dışarı çıkmıyorum çok. Kuaföre gitmiyorum, gereksiz harcamam yok... Ders çalıştığım için dışarıdan yemek sipariş ediyorum, kozmetik şu bu çok harcamam da yok.. Herkes bakıyorum bilmediğim markalardan bahsediyor.. Siz sadece bir kişi kira ve faturalar hariç kaç lira harcıyorsunuz?

Market dönüşü poşetlere bakıyorum alınanlar yavaştan azalıyor cepten giden para çoğalıyor. Cok pahalı herşey. Fiyat karşılaştırması yapmak lazim. Aynı ürün farklı yerlerde bambaşka fiyatlarda. Çocuğun deterjanı bitti marketlerde yanına yaklaşılmiyor aşırı pahalı netten alıyoruz bir senedir daha uygun. Dışardan yemek yerine bir haftalık malzeme alın evde kendiniz yapın daha hesaplı olur.

Benim kuafor vs masrafim yoktur evde ihtiyaclarimi kendim karsilarim cok disari cikmam kiyafet de ihtiyacim olmadikca almam su an evde oldugum icin sadece kozmetik cok severim cesit cesit alirim yalniz gida alisverisine cok para harciyorum. Mumkun oldugunca evden yiyin bence. Ben evde yemek yoksa bi tost yaparim menemen yaparim yanina peynir zeytin kendi bildigim zeytin yaginda mis gibi yemek. Disarida ne yaginda kizardigini bilmedigim seylerden daha iyidir. Tabi disarida yemiyorum demek degil ama her gun yemiyorum sadece canim cektikce sevdigim seyleri yerim. Bence evde pratik seyler yapip hem butcenize katki saglayip hem saglikli beslenebilirsiniz. Disaridan yemek soyleyip zaten 30 dk gelmesini bekliyoruz. O surede bir cok kolay yemek yapilabilir.

Sorun çok açık değil. Biz iki kişilik aileyiz. Faturalar hariç yeme gezme kuaför vs 3.000 TL harcıyoruz. Sigara alkol dahilse eşim 1.500 TL bunlara harcıyor. Aylık toplam harcamamız 5-6 bin diyebilirim.

Benim kuaför masrafım aylık manikür, pedikür, dip boya ıvır zıvır 200 tl

Ben gecen aylardan bir ay kendimi kistim. Maasi aldigim gibi gittim birkaç gram altin aldim. Her gun evden 20 lira ile (ve nolur nolmaz diye banka kartimla) ciktim.
Kadinlar kulubunun ekonomi sayfasindaki "bugun ne harcadiniz" sayfasına gun gun harcadigimi yazdim.
Hatta google dokumanlarda butce olusturdum. Elli kurusa su alsam onu bile yazdim.
Sonuc olarak 10 gunluk harcamam suydu
Screenshot_2019-11-23-23-04-22.png

Yani 10 günde hediyeleri -altinlari ve birilerine yemek ismarlamayi saymazsak 63 lira harcamisim. Ustelik calisan insanim. Evden yemek götürdüm, molalarimda yedim... birsey almadan once kendimi kistim - ne gerek var dedim :) haftasonlari aktivitesi olarak bisikletle çıkıp hamakta oturup kitap okudum,evden getirdiklerimi yedim...
Yani insan gunde hic para harcamadan da yaşayabiliyor, sozun ozu.
Ben insanlara birsey ismarlama hastaligimi birakirsam iyi paralar biriktirecegime inanıyorum ama mal gibi bir daha görmeyeceğim insanlarin hesabıni bile oduyorum. Onun disinda tutumluyum masallah :)
Ayrıca ders calistigin icin disaridan yiyorsun ama disaridan yemek asil yilanin basi. Bence sen bir pazardan gir mutfaga. Yufkalari sar boyle incecik ,suyla. Sonra kucuk küçük kes. Porsiyon porsiyon ayirip Tik buzluğa. Karnin acikinca cikar az yağ ile kavur. Ustune yogurt-kizdirdigin yagi biberi gezdir. Mis gibi yemek. Inan bana 5 dakikani almaz. Siparis vermekten daha kolay.
Ya da dizi izlerken dilimdilim kes patatesleri koy dolaba-yine porsiyon porsiyon...
Ya da 1 kilo kiymanin icine pirinç tuz kimyon koy iyice yogur. Findik buyuklugunde böl. Kucuk porsiyonlar halinde ayir ayir dolaba at mesela. 1 kilo kiymadan sana 8 yiyislik ekşili köfte cikar:)
Boyle boyle seylerle yemek isini kendin hallet.
Ayrica sokaga çıkarken yanina cok para alma. Tek yaptigi sey tuketim olan arkadaslardan da uzak dur

Kuaför masrafım yok. Yılda bir kere iyi bir kuaföre gider istediğim boyutta kestiririm.
Kıyafet bu yıl çok aldım. Çünkü kilo aldım baya. Hiçbirşey üstüme olmuyordu. Mecburen aldım.
kronik hastalıklarım olduğu için. Hastane şu bu masrafım bitmiyor.
bir de hastalıklar yüzünden çok mecalsizim. Taksi kullanıyorum .
herkese kolaylıklar diliyorum. Minimum geçim için ne kadar bilemiyorum. Çünkü sizin Aylık ne kadar paradan bahsettiğinizi bilmem lazım . Mesela yol masrafınız var mı . Herkese göre değişir.

Benim gibi öğrenciyseniz ayda yemek dahil minimum 500

Evim işime 5 dakika , iş yeri yemek kartı veriyor o nedenle geçen haftayı sıfır harcamayla kapattım mesela. Ev alışverişi yapmıştık önceki pazardan.

bu ay 6000 tl lik alisveris yaptim...giyim kusam ivir zivir vs
bugun mesela 1.800 lik alisverisimi tamamladim :KK70: ama anneme de birseyler aldim..

aydan aya degisiyor acikcasi

X