• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Kiracının Sıkıntısı...

Dava edin diyin. Hic bir hak talep edemezler. Gerekirse 15 gunluk kirayi depozitodan dussunler. Oturmadiginiz gunu neden odiceksiniz? Kiraci bulmuslarda siz varsiniz diye mi oturtamiyorlar mis? Hata en basta sizde. Ama dava da etseler birsey yapamazlar.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü
aracılığı ile gönderildi

Evet hatanin farkindayiz maalesef ama gec oldu.
Ustelik o hakkimdan da vazgectim.
Canlari sag olsun.
Ama simdi bu yipratici tavirlar dalga gecer gibi ve tehditvari tavirlara cok uzuldum.

Cok tesekkur ederim.
Ediyorlarsa etsinler dava bakalim.

Kontrat imzaladik sadece bir senelik.
Sene dolunca zam yapmislar.
Oturdugumuz suresince odemedigimiz bir kira yok.
Yeni bir sozlesme imzalamadik.
Senet gibi bir seye imza atmadik.
Bizim istegimiz ayin ortasinda odeme yaptigimiz ve sonunda cikacagimiz icin ya yarisini verelim ya tumden duselim bir kirayi.
Ama karsi taraf dava ederiz ve depozito alamazsiniz diyor.
Tesekkur ederim.

sözleşme bitti yenisi imzalanmadıysa senin ev sahibin neyin kafasını yaşıyor. :D Dur ben bi iyice araştırıyımda döneyim sana arkadaşım. bu konuda yardımcı olmak isterim sana.

Kontrat imzaladik sadece bir senelik.
Sene dolunca zam yapmislar.
Oturdugumuz suresince odemedigimiz bir kira yok.
Yeni bir sozlesme imzalamadik.
Senet gibi bir seye imza atmadik.
Bizim istegimiz ayin ortasinda odeme yaptigimiz ve sonunda cikacagimiz icin ya yarisini verelim ya tumden duselim bir kirayi.
Ama karsi taraf dava ederiz ve depozito alamazsiniz diyor.
Tesekkur ederim.
Kontrat gününüz doldu mu peki bende şöyle biliyorum eğer kontratınız dolmuşsa ve ev sahibi ile karşılıklı fesh etmedikçe o kontrat yenilenmiş sayılıyor siz imza atsanızda atmasanızda.

Kontrat gününüz doldu mu peki bende şöyle biliyorum eğer kontratınız dolmuşsa ve ev sahibi ile karşılıklı fesh etmedikçe o kontrat yenilenmiş sayılıyor siz imza atsanızda atmasanızda.

Ben de bunu dusunuyordum ama hatirladigim kadariyla sene sonunda yenilenmeli degildi kontrat.
Emin degilim yine de.
Esim bakacak bugun.
Gerci esime de kizginim.
Tam bir ayin kirasi isteniyor 15 gunlugune ve adam gikini cikarmiyor.
Hayirlisi olsun, ne diyyim ki..

Evet az önce ben de baktım dediğin gibi oluyormuş. kontrat günü dolduysa fesh etmek gerekli anahtarlarıda yazılı imzalı bir şekilde devretmek veya teslim etmek gerekiyormuş

ben bu ev sahipleri yüzünden 4 yıl önce gittim ev aldım. 8 ayda bana 4 kere zam yapmaya kalkıştı. sizinde dediğiniz gibi ayın 15 i dedimi kirası tıkır tıkır yatırılıyordu. ben yüz verdikçe astarını istedi.ben ayın 17 sinde taşındım diye bide gitmiş babamdan 2 günlük kira istemiş. babamda şaşırmış vermiş. sonra utandıda geri verdi babama.. şimdi rahatım çok şükür çık diyen yok zam diyen yok. bankaya ödüyoruz kredimizi. inşallah sizde kısa zamanda ev alırsınızda bu dertlerden kurtulursunuz

sözleşme bitti yenisi imzalanmadıysa senin ev sahibin neyin kafasını yaşıyor. :D Dur ben bi iyice araştırıyımda döneyim sana arkadaşım. bu konuda yardımcı olmak isterim sana.

Allah razi olsun, cok tesekkur ederim.
Bir arkadasin da dedigi gibi kontrat kendini yenilemeli de olabiliyor degil mi?
O ihtimal de aklimi kurcaliyor.
Yine de emin olamasam da sanirim sadece 1 senelikti.
Arkadasim, gunu gunune oduyoruz adamin giki cikmiyor.
İlk ay 15 inde degil de 16 da odedik.
Adam direkt aradi.
Hemen odeyin diye.
Ne hallere dustuk ya Rabbi..
Cok tesekkur ederim ederim sevgili bahar.
Cok sagolun.

Ben de bunu dusunuyordum ama hatirladigim kadariyla sene sonunda yenilenmeli degildi kontrat.
Emin degilim yine de.
Esim bakacak bugun.
Gerci esime de kizginim.
Tam bir ayin kirasi isteniyor 15 gunlugune ve adam gikini cikarmiyor.
Hayirlisi olsun, ne diyyim ki..

[h=2]Kira kontratı kendini yeniler mi? sorusunun yanıtını ilgili yasada aramak gerekiyor. Söz konusu yasaya göre, kira kontratı süresinin dolmasına 15 gün kala yazılı bir ihtarda bulunulmamışsa kontrat kendiliğinden yenileniyor...[/h]

Kira kontratı kendini yeniler mi? Bu sorunun yanıtını yasada açıkça görüyoruz. İlgili yasaya göre, kira kontratında belirtilen sürenin bitmesine 15 gün kala yazılı bir ihtarda bulunulmamışsa kontrat kendiliğinden yenileniyor.

Kira kontratının kendiliğinden yenilenmesi hali, ev sahibinin ihtar vermediği durumlar için de geçerli. Ayrıca ev sahibinin bir önceki kira artış oranının değiştirilmesini talep etmediği durumlarda da kira kontratı kendiliğinden yenileniyor.

Kiracınız evden çıkmak istiyorsa...
Konutunuzu kiraladığınız kiracı kontrat süresi bitiminde evden çıkmak isteyebilir. Bu durumda kiracınızın söz konusu sürenin bitiminden en az 15 gün önce size haber vermesi gerekiyor. Burada belirtilmesi gereken bir husus da, kira kontratı süresi bitmeden kiracınızın konuttan çıkmasını istemeniz. Bu talebinizin gerçekleşmesi için kiracınızın sorumluluklarını yerine getirmemiş olması gerekiyor. Yani kiracınız kira bedeli - aidat giderlerini karşılamıyorsa ya da diğer yükümlülüklerini aksatıyorsa, kira kontratı süresi bitmeden çıkmasını talep edebilme hakkınız doğuyor.

Kira kontratı yenilenmezse ne olur?
Kira kontratı kendini yeniler mi? için detayları sıraladıktan sonra 'Kira kontratı yenilenmezse ne olur?' konusuna değinelim. Kira kontratları genelde 1 yıllığına yapılıyor. Kira kontratı süresi bitiminde kontrat yenilenmezse, kendiliğinden yenilenmiş sayılıyor. Böyle bir vaziyet oluştuğunda, kiracı konuttan taşınırsa haksız sınıfına düşer ve bu durum oturmadığı evin kiralarını ödemeye kadar gider.

http://emlakkulisi.com/kira-kontrati-kendini-yeniler-mi/159465

ben bu ev sahipleri yüzünden 4 yıl önce gittim ev aldım. 8 ayda bana 4 kere zam yapmaya kalkıştı. sizinde dediğiniz gibi ayın 15 i dedimi kirası tıkır tıkır yatırılıyordu. ben yüz verdikçe astarını istedi.ben ayın 17 sinde taşındım diye bide gitmiş babamdan 2 günlük kira istemiş. babamda şaşırmış vermiş. sonra utandıda geri verdi babama.. şimdi rahatım çok şükür çık diyen yok zam diyen yok. bankaya ödüyoruz kredimizi. inşallah sizde kısa zamanda ev alırsınızda bu dertlerden kurtulursunuz

Hayirli olsun.
Allah mesut gunler gostersin yeni evinizde..

Cok cok tesekkur ederim arkadasim.
Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin bir yudum su muhtacligi dahi olsa..

Allah razi olsun, cok tesekkur ederim.
Bir arkadasin da dedigi gibi kontrat kendini yenilemeli de olabiliyor degil mi?
O ihtimal de aklimi kurcaliyor.
Yine de emin olamasam da sanirim sadece 1 senelikti.
Arkadasim, gunu gunune oduyoruz adamin giki cikmiyor.
İlk ay 15 inde degil de 16 da odedik.
Adam direkt aradi.
Hemen odeyin diye.
Ne hallere dustuk ya Rabbi..
Cok tesekkur ederim ederim sevgili bahar.
Cok sagolun.

kontrat fesh edilmediği taktirde Yenileniyormuş arkadaşım. :50:

Hayirli olsun.
Allah mesut gunler gostersin yeni evinizde..

Cok cok tesekkur ederim arkadasim.
Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin bir yudum su muhtacligi dahi olsa..

çok teşekkür ederim. Gerçekten Allah bizleri kimseye muhtaç etmesin. bir gün başka bir ev alırsam ve içine kiracı koyarsam kesinkilke bana yapıldığı gibi yapmıycam. kirası az bile olsa evime baksın yeter.

kontrat fesh edilmediği taktirde Yenileniyormuş arkadaşım. :50:

Sanki simdi isler daha berbat oldu di mi.
Sagolsun sevgili yeliz_nur yazivermis.
Alintilayip tesekkur edecektim beceremedim.
Kontrat ya bu aralar ya da bir 10 gun once bitti.
Bu aralar bir rahatsizligim var, onunla ugrasiyorum.
İlgilenemedim bu islerle.
Neler olacak bilemiyorum.
Hayirlisini dilerim Rabbimden.
Size de tekrar tesekkur ederim.

Sanki simdi isler daha berbat oldu di mi.
Sagolsun sevgili yeliz_nur yazivermis.
Alintilayip tesekkur edecektim beceremedim.
Kontrat ya bu aralar ya da bir 10 gun once bitti.
Bu aralar bir rahatsizligim var, onunla ugrasiyorum.
İlgilenemedim bu islerle.
Neler olacak bilemiyorum.
Hayirlisini dilerim Rabbimden.
Size de tekrar tesekkur ederim.

Rica ederim daha çok yardımcı olmak isterdim. Rabbim herşeyin hayırlısını nasip eylesin..

Back