• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Kiracının Sıkıntısı...

bendeuyeolcam

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
2.939
8.882
408
Arkadaşlar merhaba,
Kiracıyız.
Eve girmeden önce eve bayağı bir masraf yaptık.
Emlakçı ile şifahi anlaşmamıza göre 1-2 kiradan düşülecekti.
Fakat ev sahibi kabul etmedi.
Canları sağ olsun dedik.
Bir gün aksatmadan kiramızı ödedik.
Bu marifet değil elbette yapılması gereken ama daha iyi anlaşılsın diye anlatıyorum.
Geçen ay kiraya zam yapılmış.
Biz de bu ayın sonu gibi taşınmayı düşünüyoruz.
Mühlet istedik ve bu ayın kirasını düşmelerini talep ettik.
Her ayın 16'sında ödediğimiz için bizi idare edecekleri süre 10-15 gündü.
Kabul edilmiyor.
Artı zamla birlikte geçen ayın zammı ve bu ayın zamlı kirası isteniyor.
Nette araştırırken bir ibareye rastladım.
Kiracının mühlet isteme gibi bir hakkı varmış sanırım.
Zor durumdayız.
Emlakçı bize tehdit eder gibi eğer ödemezseniz depozitonuzu alamazsınız artı sözleşme olduğu için hukuk yoluna başvururlar diyor.
Emlakçıyla ev sahibi arkadaşlar.
Malum taşınmak da masraflı bir iş.
Kimsenin hakkı kimsede kalmasın istiyorum ama bu insanlar bana çok paragöz ve halden anlamaz insanlar gibi geldiler.
Bu yüzden varsa bir hakkımız, hakkım kalmasın istiyorum.
Ne yapabiliriz?

Son düzenleme:
Sinirim bozuldu sabahtan beri.
3-5 in hesabini yapan, kul hakki yemeye calisan biri degilim ama yapmasaydiniz eve masraf bize ne, eger odemezseniz avukata veririz vs demeleri sinirimi bozdu :(

Siz de mühlet süresinden bahsedin ve onlara karşın sizin de dava açacagınızı söyleyin gerekirse bir avukata danışın hakkınızı yedirmeyin

aynısını ev sahibim bana yaptı.noterden gidip ihtar çektim çıkacağım tarihi belirtip,eline geçince beni aradı.Bende hukuksal süreci başlatmak zorunda kaldım depozitoyu mutlaka alacağım sizden dedim.Yanlış hatırlamıyorsam 10 gün gibi bir süreniz olması lazım;evi boşaltırken bir arkadaşım daha geldi yanıma ve avukat olduğunu söyledi.

Ev sahibi ihtarı aldığından korkmuştu zaten kuruşu kuruşuna depozitomu verdi.İhtar 60 lira birşey bence hiç riske atmayın depozitoyu ve sizde mutlaka tehdit edin pabuç bırakmayın böyle insanlara

Siz de mühlet süresinden bahsedin ve onlara karşın sizin de dava açacagınızı söyleyin gerekirse bir avukata danışın hakkınızı yedirmeyin

Arkadasim Allah razi olsun.
Duygusal gunumde miyim ne, gozlerim doldu cevabiniza.
Sıkışığız bu aralar ve Allahtan baska yardim ve lutuf beklemiyorum kimseden.
Dedigim gibi 3un 5in hesabini da yapmam, hakki da kalmasin bende ama maddi boyutta 5 kurus yok desem su an, yalan soylemis olmam. Boyle ezer gecer tavir canimi sıktı.
Belki avukat arkadaslar falan varsa daha ayrintili bir cevap gelebilir.
Tekrar tesekkur ederim.

aynısını ev sahibim bana yaptı.noterden gidip ihtar çektim çıkacağım tarihi belirtip,eline geçince beni aradı.Bende hukuksal süreci başlatmak zorunda kaldım depozitoyu mutlaka alacağım sizden dedim.Yanlış hatırlamıyorsam 10 gün gibi bir süreniz olması lazım;evi boşaltırken bir arkadaşım daha geldi yanıma ve avukat olduğunu söyledi.

Ev sahibi ihtarı aldığından korkmuştu zaten kuruşu kuruşuna depozitomu verdi.İhtar 60 lira birşey bence hiç riske atmayın depozitoyu ve sizde mutlaka tehdit edin pabuç bırakmayın böyle insanlara

İhtar mi etmem gerek?
Hic kiraci olmadim ve kiraci tanimadim.
Bu sebeple habersizim pek cok seyden.
Yani soyledikleri asilsiz olur bu durumda oyle mi?
Cunku 10-15 gune bosaltacagiz nasipse.
Kirayi odememe gibi bir hakkimiz mi oluyor ihtardan sonra?
Allah razi olsun, cok cok tesekkur ederim cevabiniza.

kontratta ne yazıyor?ne kadar süre önce boşaltacağız demiştiniz?

Benimkinde 1 ay önce evsahibine bildirilmeli yazıyordu.Ben 1 ay kala gidip noterden ihtarı çektim ,evide 35 gün sonra boşalttım .

Bence hemen bir notere gidin durumu anlatın onlar biliyor ne yapacaklarını.

bana emlakçı demeyin inanın dün en yakınımdan arkadaşımdan abim dediğim insandan bu emlaçılık mesleği için tartıştık çünkü bize bile yamuk yaptı gözlerini para bürümüş... helal kazanç değil yaptıkları hiç...

Korkmayin, kiracilar ev sahiplerinden cok hakka sahip. Hem de oyle kafasina gore zam uapamazlar bunu yillik enflasyon belirler.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kontratta ne yazıyor?ne kadar süre önce boşaltacağız demiştiniz?

Benimkinde 1 ay önce evsahibine bildirilmeli yazıyordu.Ben 1 ay kala gidip noterden ihtarı çektim ,evide 35 gün sonra boşalttım .

Bence hemen bir notere gidin durumu anlatın onlar biliyor ne yapacaklarını.

Kontrata dun esim bakmamis.
Bugun bakacak ayrintili.
Notere gitmesini soyledim bilginiz uzerine.
Cok tesekkur ederim.

bana emlakçı demeyin inanın dün en yakınımdan arkadaşımdan abim dediğim insandan bu emlaçılık mesleği için tartıştık çünkü bize bile yamuk yaptı gözlerini para bürümüş... helal kazanç değil yaptıkları hiç...

Arkadasim biz cok musamaha gosterdik.
Evin yerlerine, banyo bataryalarina kadar yeniledik.
Yeni evliydik, hevesliydik.
Sozu var dedik, itimad ettik.
Simdi dalga gecer gibi bize ne diyorlar.
Kiramizi da zammimiza da isteriz yoksa hukuga basvururuz diyorlar.
Yoksa depozitoyu vermezlermis.
İyi ama ayin ortasinda oduyoruz kirayi, sonunda da cikacagiz.
Hak mi bu, adalet mi?

Arkadasim biz cok musamaha gosterdik.
Evin yerlerine, banyo bataryalarina kadar yeniledik.
Yeni evliydik, hevesliydik.
Sozu var dedik, itimad ettik.
Simdi dalga gecer gibi bize ne diyorlar.
Kiramizi da zammimiza da isteriz yoksa hukuga basvururuz diyorlar.
Yoksa depozitoyu vermezlermis.
İyi ama ayin ortasinda oduyoruz kirayi, sonunda da cikacagiz.
Hak mi bu, adalet mi?

evde kaldığınız gün başına ödeme yapın... hal hukuk biliyor mu onlar sizde keşke onay alıp o kadar harcama yapsaymışsınız çünkü bak adamlar iyiliktende anlamıyorlar

Korkmayin, kiracilar ev sahiplerinden cok hakka sahip. Hem de oyle kafasina gore zam uapamazlar bunu yillik enflasyon belirler.

Tefe tufe'ye mi ne goreymis.
Zamlanmis 70 lira.
Emeklerimi gectim.
Yter ki hakki gecmesin bana, benin hakkim kalsin ahirete dedim.
Simdi ayin ortasinda kirayi odemeyelim, cunku ay sonu cikacagiz diyoruz elimizde kontrat var dava ederiz diyorlar.
Ne diyeyim hakkim varsa su sıkışık gunumde Allaha havale ediyorum.

evde kaldığınız gün başına ödeme yapın... hal hukuk biliyor mu onlar sizde keşke onay alıp o kadar harcama yapsaymışsınız çünkü bak adamlar iyiliktende anlamıyorlar

Ama kira karsiligi anlasmistik sozde.
Simdi onu da gectim.
Sonucta 15 gun sonra cikicaz niye tam kira verelim ki?
Ve bunun karsiliginda niye depozitodan da olalim?
Neyse, Allaha havale ediyorum.
Esime bahsettim burada yazilanlardan.
Bir arkadas sagolsun, yardimci oldu. Basina biyle bir sey gelmis.
Bakacagiz insallah.

Canım yaptığın tüm masrafları al da git. Mesela biz tüm aydınlatmaları ve mutfak bataryasını değiştirdik ama eskileri atmadık, çıkarken onları takacağız yerine.
Bizim ev sahibimiz de aç kö..ğin teki :47: Yeni evliyiz daha taşınalı, yerleşeli 3 ay olmuş, evi satacağım çıkın demeye başladı lanet adam. Yok eve gelip fotoğrafını çekip satılık sitelerine koycakmış, satıllık yazısı yapıştırcakmış cama :31: Bunlar kendini ne zannediyor ya, lanet olsun böyle evsahiplerine :47:
Allah bi gün hepimizi ev sahibi yapar inşallah da kurtuluruz bu ş...zlerden.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,
Kiracıyız.
Eve girmeden önce eve bayağı bir masraf yaptık.
Emlakçı ile şifahi anlaşmamıza göre 1-2 kiradan düşülecekti.
Fakat ev sahibi kabul etmedi.
Canları sağ olsun dedik.
Bir gün aksatmadan kiramızı ödedik.
Bu marifet değil elbette yapılması gereken ama daha iyi anlaşılsın diye anlatıyorum.
Geçen ay kiraya zam yapılmış.
Biz de bu ayın sonu gibi taşınmayı düşünüyoruz.
Mühlet istedik ve bu ayın kirasını düşmelerini talep ettik.
Her ayın 16'sında ödediğimiz için bizi idare edecekleri süre 10-15 gündü.
Kabul edilmiyor.
Artı zamla birlikte geçen ayın zammı ve bu ayın zamlı kirası isteniyor.
Nette araştırırken bir ibareye rastladım.
Kiracının mühlet isteme gibi bir hakkı varmış sanırım.
Zor durumdayız.
Emlakçı bize tehdit eder gibi eğer ödemezseniz depozitonuzu alamazsınız artı sözleşme olduğu için hukuk yoluna başvururlar diyor.
Emlakçıyla ev sahibi arkadaşlar.
Malum taşınmak da masraflı bir iş.
Kimsenin hakkı kimsede kalmasın istiyorum ama bu insanlar bana çok paragöz ve halden anlamaz insanlar gibi geldiler.
Bu yüzden varsa bir hakkımız, hakkım kalmasın istiyorum.
Ne yapabiliriz?

Sorularım doğrultusunda sana yardımcı olmaya çalışıcam.

Sözleşmen ne kadarlık?

Sözleşmende senet falan var mı?

Benim bir arkadaşım vardı oda senın gibi sözleşmeli oturuyordu kısa süre sonra sözleşmesi devam ederken çıkmak istedi lakin ev sahibi bulundukları aydan sözleşme bitimindeki aya kadar olan bütün kiraları mahkeme yoluyla aldı.

Tefe tufe'ye mi ne goreymis.
Zamlanmis 70 lira.
Emeklerimi gectim.
Yter ki hakki gecmesin bana, benin hakkim kalsin ahirete dedim.
Simdi ayin ortasinda kirayi odemeyelim, cunku ay sonu cikacagiz diyoruz elimizde kontrat var dava ederiz diyorlar.
Ne diyeyim hakkim varsa su sıkışık gunumde Allaha havale ediyorum.

Dava edin diyin. Hic bir hak talep edemezler. Gerekirse 15 gunluk kirayi depozitodan dussunler. Oturmadiginiz gunu neden odiceksiniz? Kiraci bulmuslarda siz varsiniz diye mi oturtamiyorlar mis? Hata en basta sizde. Ama dava da etseler birsey yapamazlar.

Canım yaptığın tüm masrafları al da git. Mesela biz tüm aydınlatmaları ve mutfak bataryasını değiştirdik ama eskileri atmadık, çıkarken onları takacağız yerine.
Bizim ev sahibimiz de aç kö..ğin teki :47: Yeni evliyiz daha taşınalı, yerleşeli 3 ay olmuş, evi satacağım çıkın demeye başladı lanet adam. Yok eve gelip fotoğrafını çekip satılık sitelerine koycakmış, satıllık yazısı yapıştırcakmış cama :31: Bunlar kendini ne zannediyor ya, lanet olsun böyle evsahiplerine :47:
Allah bi gün hepimizi ev sahibi yapar inşallah da kurtuluruz bu ş...zlerden.

Rabbim size de yardim etsin.
En kisa zamanda cok mu cok sevimli ferah ve sorunsuz bir ev ve tatli komsular nasip etsin arkadasim.
Hakki olani alsin, istemem kul hakkini.
Ama 15 gun icin tam kira istiyor ve depozitodan vazgecmemizi bekliyor.

Hayir hakkimdan gectim b

Ama kira karsiligi anlasmistik sozde.
Simdi onu da gectim.
Sonucta 15 gun sonra cikicaz niye tam kira verelim ki?
Ve bunun karsiliginda niye depozitodan da olalim?
Neyse, Allaha havale ediyorum.
Esime bahsettim burada yazilanlardan.
Bir arkadas sagolsun, yardimci oldu. Basina biyle bir sey gelmis.
Bakacagiz insallah.

hadi bakalım inş Allah aydınlığa kavuşturur sizi

Sorularım doğrultusunda sana yardımcı olmaya çalışıcam.

Sözleşmen ne kadarlık?

Sözleşmende senet falan var mı?

Benim bir arkadaşım vardı oda senın gibi sözleşmeli oturuyordu kısa süre sonra sözleşmesi devam ederken çıkmak istedi lakin ev sahibi bulundukları aydan sözleşme bitimindeki aya kadar olan bütün kiraları mahkeme yoluyla aldı.

Kontrat imzaladik sadece bir senelik.
Sene dolunca zam yapmislar.
Oturdugumuz suresince odemedigimiz bir kira yok.
Yeni bir sozlesme imzalamadik.
Senet gibi bir seye imza atmadik.
Bizim istegimiz ayin ortasinda odeme yaptigimiz ve sonunda cikacagimiz icin ya yarisini verelim ya tumden duselim bir kirayi.
Ama karsi taraf dava ederiz ve depozito alamazsiniz diyor.
Tesekkur ederim.

Back