Bir kelime uğruna...

Patafix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar...

Geçen hafta açmış olduğum hassas konunun kapanmaması için bir yalvarmadığım kalmıştı ama arkadaşlar limiti aşan yorumlar yaptığı için kaçınılmaz son gerçekleşti ve onlarca öneri ya da deneyim içeren yorumlardan mahrum kaldım. Bu duruma katkısı olan arkadaşlara önce teessüf ederek yeni sorunumu açıyorum sizlere...

Geçen Cuma günü 5.evlilik yıldönümümüzdü. Binbir heyecanla hediyemi aldım, kuaföre gittim, hazırlandım da hazırlandım salak gibi! Akşam eve geldi veee bingo! Unutmuş. Farkında bile değil. Namazını kıldı, oturdu televizyonu açtı. Yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam. Kalktım hediyesini uzattım, şaşırdı tabii. "5 yıl önce bu gün evlenmiştik. Güle güle kullan" dedim. Şok tabii! Özürler diledi, sustu kaldı sonra. Üzüldüğümü çok iyi anladı. O gece öyle yattım. Ertesi gün en azından güzel bir söz, bir mesaj, ya da "nasıl oldun, iyi misin biraz daha" diye sormasını bekledim, ama beklediğimle kaldım. Umurunda bile olmadı. Akşam eve gelirken küçük bir rahatsızlık geçiren ablasına uğrayacağını söyledi. Döneceği saatte bakkala uğraması için aradım ve tam konuşurken kaldırımdan ineceği sırada arabanın altını çarptı. Apar topar kapattık. Ardından aradı ve o can sıkıntısının üstüne bi de güzel bi fırça yedim. Bağır çağır söylendi, tam zamanında aramışım 5 dakika bekleyemiyor muymuşum! Sustum. Hiç bişey söylemeden kapattım. Eve geldi. Namazını kıldı. Oturdu yine. Bana dokunmadı bile. Zaten günlerdir bir uzaklık bir uzaklık ki koptu gitti adam sanki. "Neden böyle uzaksın, buz gibisin" dedim ki demez olaydım! Birbirimize girdik. Benim istediğim gibi olmayacakmış. Herşey benim istediğim gibi olamazmış. Hiç birşeyden mutlu olamayan biriymişim. Halbuki yoldan geçerken bir çiçek koparıp gelse dünyalar benim olur. Adam sürekli evde oturmak istiyor. Bir kahve içmek için dışarı çıksak bana 1 hafta yeterken, ben hergün dışarı çıksam doymazmışım. Yetinemeyen biriymişim. Makyajım saçım kıyafetlerim hoşuna gitmiyormuş. Hiç bir abartım yok inanın. Evlenmeden önce beni tüm abartımla gördü, sesi çıkmadı adamın. Bir dünya laf etti. Ben de tutamadım kendimi. "Sen beni önce kendine uygun görüp sonradan değiştirmeye çalıştın. Ben kendime verebildiğim kadar çeki düzen verip ortak yaşayabileceğimiz duruma getirdim. Asıl sen yetinemiyorsun. Hokkabazlık yapmışsın demek. Köprüyü geçene kadarmış demek kabul ettiklerin" dedim. Neymiş efendim ona hokkabaz diyemezmişim. Az bile dedim. Adam kudurdu öfkeden. Ben de öfkemle yattım. Ve Cumartesi gününden beri tek kelime konuşmuyoruz. Özür bekliyor benden. Ama dediğim gibi az bile söyledim ben. Bu hokkabazlık değil de ne? Evden dışarı ne kendisi çıkarıyor ne benim çıkmama müsaade ediyor. Nasıl bir hayat bu? Edebileceğim başka fedakarlık türü kalmadı bende...

Sadece kendi hatalarından dolayı biriken gırtlağa kadar borç yüzünden şu an bir göz odada, mutfak yok, banyo deseniz kışın banyo yapılamayacak kadar soğuk olan, yaşam kalitesi son derece düşük bir evde yaşamaya çalışıyoruz. Çeyizim eşyalarım bir çatı katında çürüyor. Yemeği evin içinde yapıyorum, uyumamız oturmamız yemeğimiz bir kanepenin üzerinde. Yine de sesim çıkmıyor. Sadece ilgi alaka özen istiyorum. Bi dışarı çıkar havamız değişsin yok! Bıktım ama ben. 4 yaşındaki bebeğime yansıtmamak için elimden geleni yapıyorum. Ama ben çok mutsuzum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aynı evin içinde, hatta aynı odanın içinde hayatı paylaşmaya çalıştığım adamla 5 gündür düşman gibiyiz. Soğuk bir fırtına var hem içimde, hem evimde...

Çok uzattım değil mi? Yetti mi, hayır! Kafaları şişirmemek için kısa kestim. İçimi dökmek istedim affola...

Tek kelimeyle sizi düşünmeye itmek istiyorum:
Neden adamı olduğu gibi kabul edemiyorsanız olmuyorsa ayrılmayı denemiyorsunuz?
Sızlanmak ağlamak üzülmek sizi ancak yıpratır, ne çocuğunuza anneliğiniz tam anlamıyla sağlıklı olur, ne de sizin herhangi bir tavrınız bir şeyleri düzeltebilir...
Belki de düzeltilmesi gereken bir şey değil, gidilmesi gereken bir yol vardır.
Bunu kabul etmekle işe başlasanız ya? boshayallersmile

Cok cok kotuymus kardesım, allah yardımcın olsun.
Sende ıse gırsen? Cocugunu bırakabılırmısın annene veya guvenebılecegın bırıne? Havan degısır, sosyal olursan bıraz daha, bakarsın uyanıverır?? Ay , allah yardımcın olsun.

Ne desem bilemedim.Bir önceki sorununuzu bilmediğim için genele değilde sadece bu konuya yorum yapayım.siz kırgınlığınızda,öfkenizde son derece haklısınız.
Bazı erkeklerin bu denli bencil olmalarını anlayamıyorum.
Bırakın sizde önemsemeyin incelikleri,ama küserek,konuşmayarak da değil.
Bilhassa yüzyüze ciddi ciddi konuşarak.
Bahsettiğiniz standartlarda yaşayıp,küçücük nedenler arıyorsanız mutlu olmak için,
bunu sonuna kadar hakettiğinizi anlatın O'na,anlamasını sağlayın.
Bu evliliği bitirmeyi değil de,onarıp yola devam etmeyi istediğinizi,
bütün çabalarınızında bu yönde olduğunu anlatın.
Gereirse sesler yükselsin,tartışın ama bu durumu,evliliğin bu şeklini
asla kabul etmeyin.Bol şans...

Bunu çok düşündüm. Hatta dava bile açtım. Ama beni çocuğumu bana asla bırakmamakla tehdit ediyor. Ondan bir gün bile ayrı durabilmem imkansız. Biliyorum mahkeme bana verecek. Ama kaçırıp kaçırıp duracak. Kendimden korkuyorum. Başımı belaya sokucam bu sabırla. O kadar çok sabrettim ki bir gün çok fena patlayacağımdan korkuyorum...

eşinin maddi sıkıntılarından kaynaklı kafası meşgul alabilir canım ya
biraz sıkıntıda dardayız diyosun
erkekler bizim kadar hassas değil özel günler konusunda
hele geçim derdine düşünce bi de
bundan dolayı sana ilgisizimiş gibi geliyo olabilir mi
malum sen de gergisin beklentilerin
karşılanmadığı için
her nekadar atla deve beklentilerin olmasa da
hayalkırıklığı belki eşine karşı seni soğutan
umarım bu zor günlerin feraha kavuşur en kısa zamanda

off,aynı evin içinde küs olmak çok zor,çok sinir bozucu bir durum bilirim.insanın sinirleri alt üst olur.allah kolaylık versin.ben bazen çok haklı olsam da o gerginliğe dayanamadığım için barışan taraf olmak zorunda kalıyorum.benim yazdıklarından anladığım kadarıyla sorun biraz şeyden kaynaklı sanırım: eşin daha muhafazakar,biraz mutasıp,ağır bir adam.senden de aynı şeyi bekliyor.senin hayat dolu,hareketli olman onu itmeye başlamış gibi geldi bana.evliliğin ya da aşkın ilk yıllarında arada derin uçurumlar,farklılıklar da olsa çok göze gelmez ama ilişki eskimeye başladı mı her farklılık daha çok batar birbirine.sanırım eşin de o noktaya gelmiş.maddi sorunlar da eklenince sonuç gerginlikler oluyor işte.ne yapacaksın biraz alttan alacaksın,çocuk var çünkü.onun huzuru için bu ilşkiyi sen dengede tutacaksın.yoksa olan senin sinirlerine olur,çocuğun huzursuz olur.

canım yaa ne diyeceğimi şaşırdım çok zor peki bu adam hep böylemiydi 5 yıldır yoksa yeni yenimi değişmeye başladı sen tabikide haklısın insan evlilik yıldönümünü unuturmu hadi unuttun hatırlayınca bir şeyler yapmazmı insan verdiğin tepkide çok haklısın ayrıca söylediğin kelimede çok ağır değil ne diye bukadar tepki göstermiş zor canım yaa

Çalışıyorum zaten. Maaşımı alıyorum, ertesi gün borçlara yatıyor. Arada kendime bişeyler alıyorum, sorun çkıyor. Motivasyon gerekiyor insana, sonuçta da çalışıyorsanız bakımlı olmak zorundasınız. Ne bekliyor benden daha bilmiyorum ki...

Kendisi gelip konuşacak. Asla ilk adımı atan taraf olmadım haklıysam. Sonuna kadar haklı olduğumu da biliyorum. Ama ilk konuşmada aynen söylediklerinizi anlatacağım. Çok uygun bir dil bu. Teşekkür ederim....

Ama incelikleri önemsememeye gelince, ben asla bunu kabul edebilecek biri değilim. Hayatımdaki insan kendimi önemli hissettiremiyorsa, yalnızlığa itiyorsa bunun görmezden gelinecek kısmında olamam ben. Mizacıma uymaz, yapamam...

tehdit.üstelik çocuğunuzu da düşünmeden onu kullanarak yapılmış bir tehdit.kendi yavrusunun psikolojisini düşünmeyen sizi düşünecek.siz hediye alıyosunuz ilgi gösteriyosunuz bu lafına rağmen ve ilgi ve şefkat bekliyorsunuz.sizin durumunuz daha ilginç geldi bana

Geçim derdi evet...
Aynen onun gibi ben de çabalıyorum. Hatta daha fazla. Eve gelip bir de çocuğumla, evin işleriyle uğraşıyorum üstelik. Kazancımız neredeyse aynı. Ama ben fazla alçak gönüllü davrandığım için, bunu hiç bir zaman mevzu etmediğim için sanki ben çalışmıormuşum gibi davranıyor. Ben de kazanıyorum! Arada kendim için de harcama yapmak benim de hakkım oysa. Evli de olsa köle değilim, bu evlilik de nazi kampı olamaz. Bu yolda gidiyoruz şu an belki. Ama buna fazla süre izin vermeyeceğim.
Teşekkür ederim canım iyi dileklerin için...

bak canım bütün erkeklerin tipik tehdidi çocuktur.benimki de en küçük bir şeyde bu çocuğu sana bırakmam diyor,ben de ona aynen şöyle diyorum: mahkeme bana verecek bu çocuğu,elimde mahkeme kararı varken çocuğu kaçırırsan icra kanalıyla kapı kapı dolaşır çocuğumu ararım.sen de çocuk elinde benimle köşe kapmaca oynamaya başladın mı hem işinden gücünden olur beş parasız kalırsın--ee çocuk kaçırmak kolay mı?işi gücü bir kenara bırakıp sadece kaçıp gizlenmen gerekecek çünkü--ayrıca mahkeme kararına karşı hareket ettiğin için de hakkında tutuklama kararı çıkarılır,yakalandığın yerde ben çocuğumu alırım sen de hapse girersin,çünkü bu suçun cezası hapistir,öyle paraya falan çevrilip ertelenmez de diyorum ona.bir anda çocuk kaçırma tehdidi bitiveriyor.ve bu gerçekten de böyledir.korkma onun tehditlerinden.bu ülkede hala yavaş da olsa işleyen bir adalet var.kocan buna inanmazsa yaşayarak acı bir şekilde görür.yok öyle lafla çocuk kaçırmak.

Hiç de böyle değildi. Başımı döndürmüştü ilk zamanlar. Ben bu adamın performasını ölçtüm, biçtim de öyle evlendim. Bu tersine dönüşü sahtekarlıktan, hokkabazlıktan başka bi sıfatla tanımlayamam. Ara ara böyle dönemlere giriyor. Bu da bir rehavet dönemi belki ama silkeleye silkeleye düzelmesinden de bıktım. Hakkım olan için tartışmaktan da. Ama bu evlilik bitene kadar böyle olacak. Ya da o kendine çeki düzen verene kadar. Teşekkür ederim ilgin için. Güzel insanlar var burda, umut veriyorsunuz insana...

CILVE ISVE BELKI?? (FIKIR YURUTUYORUM SADECE, SAKIN YANLIS ANLAMAYIN)
bilmiyorumkismile

Dışardaki dengeyi koruyayım derken kendi dengemi kaybedeceğim. Yazık değil mi bana da? O gelecek, paşa paşa kendisi konuşacak. Gerekirse 1 ay bile susarım. Benim sözüm altından da değerli. Hakedene ancak...
Yeni bir karar aldı evet. Bu karar da umarım sonumuz olmaz. Şu an beklemedeyim...

ya çok özür dilerim haddimi aşıyorum belki yanlış anlama ama peki bu konuşmadan sonra soğumuyomusunuz eşinizden. ben bağlasalar durmam artık tehditten sonra.peki nasıl beraber yaşamaya devam ediyosunuz ben mi çok katıyım.ama söz konusu olan masum bir çocuk o alınca siz geri isteyince icralar falan düşünsenize ne olur o çocuğun psikolojisi.peki geri düzelebilecekmi o çocuk onları yaşayınca.tamam sizinki lafta kalmış gerçekleşmemiş ama bunun lafını bile edebilen insana iyi baba denilebilirmi merhametsizlik yani.iyi baba da değilse ben napıyım o adamı.ne biliyim ya.çocuğum henüz yok ama asla çocukların bunlara konu edilmesine dayanamıyorum ben boğarım herhalde bana öyle bişey söylese bilmiyorum ya

Patafix
Benım konum ıcın bır cumle yazmıstın...
Unutmam mumkun degıl senı...

Evlı olmadıgım ıcın tam olarak empatı yapamayabılırım bu yuzden Allah yardımcın olsun demek ıstedım...
Kelımelerınızı, cumlelerınızı o kadar ıyı secıyor kendınızı o kadar guzel ıfade edıyorsunuz kı bunu belırtmeden gecemeyecegım...
Galıba ısın en acı yanı hıc tanımadıgımız ınsanlara kendımızı ıkı uc cumleyle ıfade edebılıyorken yıllarımızı verdıgımız eslerımıze, sevdıgımıze derdımızı anlatamamak...

Bir laf vardır ya "tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın" diye. Şu an o durumdayım. Beni kaybetmemek için çocuğumuzu kullandı zamanında evet bu doğru. Ama aslında vicdanı bunu uzatmaya el vermez. Bir vazgeçirme biçimi, cahilce evet ama yaralı aslan misali. Bir gün bile ayırmaya kalksa, onu kaldırabilecek güçte değilim. Belki hiç yapmaz, yaşamadan bilemem aslında ama bu ihtimalin varlığı bile korkmama yetiyor. Eğer bir ilişki yaşıyorsanız ilgi ve özen beklemek çok da insani değil mi?

karar derken?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…