• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kap su bulunduralım lütfenn !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ablacım çok güel bi konu açmışsın bende yarından itibaren koyucam

evet bu sıcaklarda onlar için bu çok büyük bir nimet....
yarın ilk işim bahçeye biraz su koymak olacak...

ben bayat yemeklerimi veya yemek artıklarımı çöpe atmamaya çalışrım...
bu artıklarla bir çok hayvan beslenebiliyor....

bu yüzden yan dairedeki komşuyla eltimler kavga etmiş...
biz sitede değil normal sakin bir mahellede oturuyoruz
ben bir aylığına memlekete giidyordum bu yüzden buz dolabımda ki bozulacak bütün yiyecekleri aynı binada oturduğumuz eltimlere verdim...
2 parça peynir vardı baktım tadı değişmiş yenecek gibi değil...ama yinede çöpe atmaya kıyamadım....
yola çıkmamız için hazırlanmam lazımdı acelece hemen bahçeye inip peynirleri otların dibine koydum....
o aceleyle peyniri alt katta oturan yan komşunun penceresine yakın yere koymuşum....
biz eşimle yola çıktık bizden sonra kıyamet kopmuş...
yan komşu o peynirleri toplayıp biizm kapının önüne atmış...neymiş orası çöp yerimiymiş...
neyse eltimler ses etmemiş toplayıp çöpe atmışlar...
ben bahçeye her zaman yemek artığı kordum kediler anında yerler...hatta sonradan gidip bakardım yemişlermi ortalık pis gözükmesin...inannın yeri bile yalayıp yutuyorlar...
tabi sağolsun komşu yemelerine müsade etmemiş....
2 gün çenesi susmamış pencerede bağırıp durmuş...bunu duyan eltimde ne var bunda büyütecek kediler yesin diye koymuş demiş...
ne derse beyenirsiniz...
siz önce kendi açkarnınızı doyurun....
bunun üzerine tabi eltimde çok ağır konuşmuş....

neyse kızlar kusuruma bakmayın....kedi köpek diyince bu geldi aklıma...
.

Ne guzeldır kı bunu yapan ınsanların varlıgını bılmek.Evet kesınlıkle katılıyorum ve kucucuk bıkac bısey eklemek ıstıyorum yengecım ıznınle...

Suyu yada yıyeceklerı koydugunuz yere soyle bır göz gezdırın.Etrafda asla sakız atıgı olmasın.Bu suları ıcmeye zaman zaman kuşlar da gelıyor ve kuş olumlerının buyuk bır cogunlugu atık sakızlardan oluyor.Metakla bı gaga darbesı ardından kusun yapısan gagası ve nefes alamadan cırpınarak yokoluş...

Bu dostlarımız ıcın koyduklarımız oyle bır yerde olsun kı bızde onları ızleyebılelım.Hatta onları urkutmeden sevkatlı bı sesle onların oradan su ıctıklerı yada yemek yedıklerı ıcın memnun oldugumuzu farkettırelım.Ne yazık kı sokak hayvanlarının yemek ıcımek dısında daha buyuk eksıklıklerı sevkatten yoksunlukları.Oyle ya onların evdekı mırnavdan sevımlı bakıslı dosttan kafesdekı boncukdan ne eksıklerı var kı?

evet bu sıcaklarda onlar için bu çok büyük bir nimet....
yarın ilk işim bahçeye biraz su koymak olacak...

ben bayat yemeklerimi veya yemek artıklarımı çöpe atmamaya çalışrım...
bu artıklarla bir çok hayvan beslenebiliyor....

bu yüzden yan dairedeki komşuyla eltimler kavga etmiş...
biz sitede değil normal sakin bir mahellede oturuyoruz
ben bir aylığına memlekete giidyordum bu yüzden buz dolabımda ki bozulacak bütün yiyecekleri aynı binada oturduğumuz eltimlere verdim...
2 parça peynir vardı baktım tadı değişmiş yenecek gibi değil...ama yinede çöpe atmaya kıyamadım....
yola çıkmamız için hazırlanmam lazımdı acelece hemen bahçeye inip peynirleri otların dibine koydum....
o aceleyle peyniri alt katta oturan yan komşunun penceresine yakın yere koymuşum....
biz eşimle yola çıktık bizden sonra kıyamet kopmuş...
yan komşu o peynirleri toplayıp biizm kapının önüne atmış...neymiş orası çöp yerimiymiş...
neyse eltimler ses etmemiş toplayıp çöpe atmışlar...
ben bahçeye her zaman yemek artığı kordum kediler anında yerler...hatta sonradan gidip bakardım yemişlermi ortalık pis gözükmesin...inannın yeri bile yalayıp yutuyorlar...
tabi sağolsun komşu yemelerine müsade etmemiş....
2 gün çenesi susmamış pencerede bağırıp durmuş...bunu duyan eltimde ne var bunda büyütecek kediler yesin diye koymuş demiş...
ne derse beyenirsiniz...
siz önce kendi açkarnınızı doyurun....
bunun üzerine tabi eltimde çok ağır konuşmuş....

neyse kızlar kusuruma bakmayın....kedi köpek diyince bu geldi aklıma...
.
cnm öncelikle senide duyarlılığından dolayı tbrk ederim a.s.
ve de o komuşunuzu şiddetle kınıyorum :oklava:
insanlıktan nasibini almamış demekki :mymeka:
malasef bu tür insanlar fazlasıyla var çevremizde :kızgın:
yaptığı büyük bir terbiyesizlik .. :teselli:
Ne guzeldır kı bunu yapan ınsanların varlıgını bılmek.Evet kesınlıkle katılıyorum ve kucucuk bıkac bısey eklemek ıstıyorum yengecım ıznınle...

Suyu yada yıyeceklerı koydugunuz yere soyle bır göz gezdırın.Etrafda asla sakız atıgı olmasın.Bu suları ıcmeye zaman zaman kuşlar da gelıyor ve kuş olumlerının buyuk bır cogunlugu atık sakızlardan oluyor.Metakla bı gaga darbesı ardından kusun yapısan gagası ve nefes alamadan cırpınarak yokoluş...

Bu dostlarımız ıcın koyduklarımız oyle bır yerde olsun kı bızde onları ızleyebılelım.Hatta onları urkutmeden sevkatlı bı sesle onların oradan su ıctıklerı yada yemek yedıklerı ıcın memnun oldugumuzu farkettırelım.Ne yazık kı sokak hayvanlarının yemek ıcımek dısında daha buyuk eksıklıklerı sevkatten yoksunlukları.Oyle ya onların evdekı mırnavdan sevımlı bakıslı dosttan kafesdekı boncukdan ne eksıklerı var kı?

demek öyle cnm yaa :1no2:
çocuklarımızın ,hatta büyüklerin bile atıpta önemsemediği bir küçüçük sakız bir canamı maloluyor mafoldumben
bunu öncelkle kızlarımla paylaşıcam kendileri atmazlar kolay kolay ama arkadaşlarına bunu anlatsınlar a.s sanada çok teşekkür ederim a.s.

Çok güzel bir konuya değinmişsin ablacımkaydirigubbakcemile5
Biz pişiyoruz sıcaklardan o zavallıcıklar kim bilir nasıldır.mafoldumben
Bİzim balkonda yazları su olur kuşlar içsin diye ama bahçeye koyma fikri daha güzel kaydirigubbakcemile5 opuyorumnanaktanduyarlılığına teşekkürler a.s.

Biz de bırakıyoruz

Ayrıca annem kuşlar için ıslatılmış ekmek bırakıyor sabahları

Alıştılar artık,her sabah geliyorlar :)

Çok güzel bir konuya değinmişsin ablacımkaydirigubbakcemile5
Biz pişiyoruz sıcaklardan o zavallıcıklar kim bilir nasıldır.mafoldumben
Bİzim balkonda yazları su olur kuşlar içsin diye ama bahçeye koyma fikri daha güzel kaydirigubbakcemile5 opuyorumnanaktanduyarlılığına teşekkürler a.s.

Biz de bırakıyoruz

Ayrıca annem kuşlar için ıslatılmış ekmek bırakıyor sabahları

Alıştılar artık,her sabah geliyorlar :)

katılımınız için teşekkür ederim kızlar a.s.
bakıyorumda kuşlar daha şanslı kaydirigubbakcemile3
onlar için bir damla su birikintisi bile yeter zaten yerimseniben
ama sokaktaki hayvan dostlarımız için bu daha zor :1no2:
o yüzden buna daha çok önem vermeliyiz kaydirigubbakcemile5
bugün köpişimi gezdirirken dikkatimi çekti nerdeyse her 5 evin 3ünün kapısında vardı kap lar :lepi:
çok mutlu oldum çokkk alkisalkisalkis

burcum harikasınvereliniortak
tesadüf gördüm konunu ama çok önemli bir detay bu..
hepimizin hergün muhakkaki bayat ekmekleri artan yemekleri oluyor hatta tencere dibinde kalan yemek sularını çoğu kez lavoboya bile dökeriz ..
ben boşalan yohurt kaplarına biriktiriyorum yemek artıklarını içinede bayat ekmek doğruyorum ya bahceye yada sokaga koyuyoruz hem kaplar işe yarıyo nasıl olsa çöpe atılıyor hemde artan yemekler..başına gelen hayvanları izlemektende çocuklar büyük keyif alıyor hemde güzel bir örnek oluyoruz..
şu sıcak günlerde susuz kalmak kolaymı dediğin gibi onların ağzı var dili yok keşke herköşede bir su kabı ve ulaşabilcekleri yemek kapları olsa hiçbir hayvan aç kalmasa:1no2:

lütfen artan yemekleri çöpe dökmek yerine bir poşet bile olur ayrı biryere koymaktan nolur üşenmeyin..bir boş kaba su doldurup bir kenara koymak nolur bize zor gelmesin..!! bu dünya sadece bizim değil..
onlarında hakkı var unutmayalım!!..

teşekkürler bu anlamlı paylaşım için arkadaşım..

evet,çünkü sokaktaki canlar; yağmurda,karda bile kirli su içmezler..
herkes kapısının önüne bi kap temiz su koysa keşke...

alkisalkisalkisduyarli arkadasim benim tebrik ediyorum böylesine dogru ve gerekli bir konuya deyindigin icinalkisalkisalkis
bizim burda sokak hayvanlarimiz olmadigi icin gerek yok yapmama ama tr de bende cok önem veririm bu duruma

burcum harikasınvereliniortak
tesadüf gördüm konunu ama çok önemli bir detay bu..
hepimizin hergün muhakkaki bayat ekmekleri artan yemekleri oluyor hatta tencere dibinde kalan yemek sularını çoğu kez lavoboya bile dökeriz ..
ben boşalan yohurt kaplarına biriktiriyorum yemek artıklarını içinede bayat ekmek doğruyorum ya bahceye yada sokaga koyuyoruz hem kaplar işe yarıyo nasıl olsa çöpe atılıyor hemde artan yemekler..başına gelen hayvanları izlemektende çocuklar büyük keyif alıyor hemde güzel bir örnek oluyoruz..
şu sıcak günlerde susuz kalmak kolaymı dediğin gibi onların ağzı var dili yok keşke herköşede bir su kabı ve ulaşabilcekleri yemek kapları olsa hiçbir hayvan aç kalmasa:1no2:

lütfen artan yemekleri çöpe dökmek yerine bir poşet bile olur ayrı biryere koymaktan nolur üşenmeyin..bir boş kaba su doldurup bir kenara koymak nolur bize zor gelmesin..!! bu dünya sadece bizim değil..
onlarında hakkı var unutmayalım!!..
cnm arkadaşım benim ne denir bu yazıya alkışlamaktan başka alkisalkisalkis alkisalkisalkis a.s.
teşekkürler bu anlamlı paylaşım için arkadaşım..

evet,çünkü sokaktaki canlar; yağmurda,karda bile kirli su içmezler..
herkes kapısının önüne bi kap temiz su koysa keşke...
bende teşekkür ederim cnm a.s.
umuyorum ki bu kampanya çok işe yarıyor bizim burda afişleri sık sık görmeye başladım :lepi: ve her gün gördüğüm su kapları çoğalıyor :teytey:
alkisalkisalkisduyarli arkadasim benim tebrik ediyorum böylesine dogru ve gerekli bir konuya deyindigin icinalkisalkisalkis
bizim burda sokak hayvanlarimiz olmadigi icin gerek yok yapmama ama tr de bende cok önem veririm bu duruma

ahh cnm benim ya desene sizin oradaki insanlar kadar hayvanlarda çok şanslı :1no2: tr. de durumları içler acısı inanki mafoldumben
sokaktaki hayvan dostlarımızın çoğunda yaralar ve sakatlıklar var malasef ilgi çok az ,aksine bazı duyarsız kötü niyetli insanlar yaşamlarından alamadıkları hırsları sanki bu masumlardan çıkartıyorlar :kızgın:

valla arkadaşlar çok güzel konuştuz dicek söz yok gerçekten her canlınn ihtiyacı var suya hayvanlarımızında herkesin yaa duyarlı olmak lazımm hakkaetten

bende oturdugum yerden nefret ediyorum kaç kere taslara mama koydum yemek koydum 5 dkk sonra çöpe atanları gördüm bi tas su koyuyorum arkamdan suyuyo yola boca ediyolar nebiçim insan bunlar vicdan sahibi olmayan şahsiyetsizler. bende çözümü yemelerini içmelerini bitirene kadar başında beklemekde buldum utanmıyolarda ben orda 8 aylık hamile halimle onları besliyorum bekliyorum ayakda bu insancıklar nezman gitsede tası mamayı atsak diye bekliyolar.inanamıyorum insanlara nebiçim yetiştirildiler vicdandan yoksunlaştılar anlam veremiyorum.

bende oturdugum yerden nefret ediyorum kaç kere taslara mama koydum yemek koydum 5 dkk sonra çöpe atanları gördüm bi tas su koyuyorum arkamdan suyuyo yola boca ediyolar nebiçim insan bunlar vicdan sahibi olmayan şahsiyetsizler. bende çözümü yemelerini içmelerini bitirene kadar başında beklemekde buldum utanmıyolarda ben orda 8 aylık hamile halimle onları besliyorum bekliyorum ayakda bu insancıklar nezman gitsede tası mamayı atsak diye bekliyolar.inanamıyorum insanlara nebiçim yetiştirildiler vicdandan yoksunlaştılar anlam veremiyorum.

sizi tbrk ediyorum canım a.s.
bu sıcakta hamile halinizle sokaktaki hayvan dostlarımıza gösterdğiniz duyarlılıktan dolayı alkisalkisalkis
ama dedğiniz gibi malasef böyle insanlar çok, laftan anlasalar söylenilecek çok şey var ama emin olun onlar sadece kendilerinin bu dünyada var olduklarını düşünen bencil insanlar :oklava:

yasadigim yerde sokakta kedi yoktur kopekte nadir vardir.insanlarin evi kucuk bile olsa her evde mutlaka kedi,kopek beslenir..pet shopcularda neredeyse adim basi vardir.
yan komsum cam kenarina kuslar icin ekmek koyar..
ben cok ekmek kullanmam ama bayat varsa islatip koyarim bende..

bi keresinde balkondaki büyük saksıya kumru yavruladı yağmur yağardı yumurtanın üstünden kalkmazdı biz de kumrunun üstünü kapatacak şekilde şemsiye taktık üstüne de büyük bi bez parçası .şimdi o anne baba kumru hiç bırakmazlar bizi sürekli gelirler hep ekmek veririm .bi de saksıların içine bardakla su koyduk.çok seviyorum hayvanları .

bi keresinde balkondaki büyük saksıya kumru yavruladı yağmur yağardı yumurtanın üstünden kalkmazdı biz de kumrunun üstünü kapatacak şekilde şemsiye taktık üstüne de büyük bi bez parçası .şimdi o anne baba kumru hiç bırakmazlar bizi sürekli gelirler hep ekmek veririm .bi de saksıların içine bardakla su koyduk.çok seviyorum hayvanları .

arkadaşım ne kadar duyarlısınız yaa çok duygulandım :çok üzgünüm:
yaptığınız çok güzel bişi ne mutlu size a.s.

dünyanın sadece bizim olmadığını başka insanlara da hatırlatmak gerek ..ben her sokakta kedi beslerken insanlarla tartışıyorum yok alışıyormuş yok ne biliyim ne..ama yılmak yok kim ne derse desin doğru bildiğimi yapmaktan kaçınmıycam...

dünyanın sadece bizim olmadığını başka insanlara da hatırlatmak gerek ..ben her sokakta kedi beslerken insanlarla tartışıyorum yok alışıyormuş yok ne biliyim ne..ama yılmak yok kim ne derse desin doğru bildiğimi yapmaktan kaçınmıycam...

en doğrusunu yapıyorsun cnm vereliniortak
kediler alışsa nolur allah aşkına onlar kadar temiz bir hayvan az bulunur :delphin:
bizim komşuda bana dediki kedilere yemek veriyosunuz karıncalar toplanıyor arkasından :kızgın: bende dedim olsun karıncaarda bu dünyadan ,kediden sonra kalanları onlar nasiplensin :dilcikar:

Back