bir kaç sorum var..

elf.elf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2009
225
0
merhaba arkadaslar;
oğlum 52 günlük.süt olsun dıye gün boyu cok sıvı tüketmeme ragmen.bagırsaklarım yavas calısıyor.yapmakta çok zorlanıyorum.(eskıden beri böyle)..emzirdiğim için kuru kayısı,kayısı kompostosu,yulaf ezmezi, kepeklı ekmek gibi şeyler yemeye çekınıyorum.oğlumu rahatsız eder dıye..
emzırırken kepeklı ekmek,kuru kayısı,yulaf ezmesi vs.bu gibi bagırsakları calıstıran gıdalar yıyen oldumu..
veya ne yememi önerırsınız.. :roflol:

canım doğum yapıp da hastaneden eve çıktığım günden itibaren kayısı marmeladı ve kayısı kompostosu içtim bol bol , kuru kayısı da yedim , kepekli şeyler de yedim , hepsini yiyebilirsin , neden yemekte çekindiğini anlayamadım açıkcası?

bebegımın bagırsaklarını da cok calıstırıp onu rahatsız eder mi dıye cekınıyorum..gaz yapan seyler sütten bebege gecıyor ya bunlarda gecer mi acaba.

canım sütten bebeğe geçmez bunlar için rahat etsin , ayrıca bebeklerde en çok gaza sebep olan şeyler emerken hava yutmalarıdır.
Besinlerden bebeğe gaz geçişi hala ispatlanabilmiş değil , benim oğlum aşırı derecede kolikti , gazlı şeyler de yesem hiçbirşey yemesem de gazlı bir bebekti..
doktorum bana yiyeceklerle alakası yok emzirirken düzgün tut hava yutmasın derdi , birde gazını çıkarmasını kolaylaştırıcı masajlar , müzikler ve banyo falan önerirdi..

bu söylediğin yiyecekler bağırsakları çalıştırır ama sütüne geçecek kadar gaz yaparmı bilmiyorum ama zannetmiyorum.tuvalete çıkamam stresini yaşayacağına muahkkak yemeni tavsiye ederim.kuru erik,kuru kayısı,kuru incir,kepekli ekmek,yulaflı,zeytinyağlı sebzeler ve hergün yürüyüş yapabilirsen iyi gelir diye düşünüyorum

Ay bu arada aramızda kalsın ben tam 6 ay kabız problemi yaşadım , daha önce hiç bilmezdim kabızlık nedir basur nedir , doğum olayı beni mahvetti , ağlaya ağlaya gidiyodum tuvalete hergün : (( bu dönemde en çok fayda eden şey dereotuydu , bi tutam dereotu yiyip üstüne bi bardak su içiyordum işe yaramıştı baya tavsiye ederim

merhaba arkadaslar;
oğlum 52 günlük.süt olsun dıye gün boyu cok sıvı tüketmeme ragmen.bagırsaklarım yavas calısıyor.yapmakta çok zorlanıyorum.(eskıden beri böyle)..emzirdiğim için kuru kayısı,kayısı kompostosu,yulaf ezmezi, kepeklı ekmek gibi şeyler yemeye çekınıyorum.oğlumu rahatsız eder dıye..
emzırırken kepeklı ekmek,kuru kayısı,yulaf ezmesi vs.bu gibi bagırsakları calıstıran gıdalar yıyen oldumu..
veya ne yememi önerırsınız.. :roflol:
tatlım ben çörek otu yağı damlatıyom içiyom 1 çay kaşığı kadar 1 bardak suya hem süt arttırıyo hem de bağırsakları çalıştırıyo

canım doğum yaptığım günden sonra kayısı kompostusu ve kayısı bolca yedim ve bebeğime zararı olmadı. kayısı gaz yapmaz bilidğim kadarıyla.. ve bebeğine güzel bakabilmen için seninde sağlığınında iyi olması gerekir. kepekli ekmek vitaminlerin bağırsakda emilmesini engelliyormuş. güvenilir kaynakdan öğrendim .senin bebeğinin sağlığı için kepek ekmek yeme bence.. kiloları kafana atakma emzirmekle biraz gidiyor, bebek yürümeye başlayınca hiç kalmıyor..

ben normal dogum yaptım.dikişlerim geçti fakat.afedersiniz ama hala büyük tuvaletımı yaparken cok acı cekıyorum.her seferınde kanıyor.dikişlerim yakın sanırım.. bu hep böylemı olacak bundan sonra arkadaslar.eskı halıne dönmezmi.sizlerde oldumu böyle bısey..ınanın tuvalete gıtmekten korkar oldum ya acıdan dolayı.bu arada 53 gün oldu..

zeytinyağı ama en önemlisis derotu ye güzelim .. aç karnına dereotu yersen hem süt yapar hemde kabızlığın geçer, kayısı kompostusunuda ihmal etme. dereotu kalsiyum kaynağıdır.

X