• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaç şeyler...

İlkokulda başarılı bir ogrenciymisiniz ki iyi bir liseye gitmissiniz lisenin hakkını vermişsiniz ki hayal ettiğiniz bölümü kazanmissiniz. Ve onda akademik bir başarı elde etmissiniz. Aslında istediğiniz hedeflediginiz herşeye ulasmissiniz. Kendinizde iyi bir eş seçip bir yuva kurabilmissiniz. Bence hayatta istediğiniz yada hedeflediginiz herşeyi basarmissiniz. Ki buna ulaşamayan milyonlar varken siz bunu basarmissiniz. Siz sadece mükemmeliyetçi siniz. Biraz basardiklariniza bakın basaramadiklariniz sizin nasibiniz değildir zaten. Olumlu olun lütfen

Bu hep gizli depresyonun oyunları
Tedavi olman şart, enerji dolu insanlara bende hayranım bunun formülü ne, bende bilmek isterdim

Lüksü severim ama varosta daha huzurluyum favori cümleniz benim için. Canım bak kendine bu kadar yüklenme. Bütün dünya benim olsa gamım gitmez nedendir bu diye sormuş biri hikayeyisini acip oku. Birde insan zaten mukemmel degilki en ozel okullar en iyi evler en iyi hayati yasasa yinede insan iste yetersizdir cunku zayif yaratilmisiz. Bu kadar mükemmeliyetci olma. Benim adim hidir elimden gelen budur de. Kendini sev. Ayrica mutlulugun parayla oldugunu kim söyledi sana o disardan oyle görünür ama ic huzuru ic mutluluk kimde daha cok onu Allah bilir.

Ayrica tüm bu en iyi olma çabasının amerikan filmlerinin üzerimizdeki etkisi diye düşünüyorum. Instadaki lux hayatlar. Tamamen sosyal medya oyunları. Bize empoze edilen hayat bu degilmi. Oysaki insan cok daha fazlasıdır. Ruh dunyasi var.bu dunyanin ahiretide var.ayrica insan zayiftir. Zayif yaşatılmıştır. Bir mikroba yenilecek kadar zayif. Tum insanlik korona icin ugrasmiyor mu? En donanimli en zenginler ne yapacagini sasirdi .

Bundan öncesi olmadiysa bundan sonrasını oldurabilirsiniz. Tek mesele o ilk eyleme gecebilmekte

Burcunuz yengeç mi?

En sevdiğiniz şey ne mesela? Neyi yapınca çok mutlu olursunuz?
Online alışveriş? akşam salına salına yürüyüş? Eşinizle sarılıp uyumak? Arkadaşınızla bol bol gülüp akşama kadar takılmak? Nedir ennn sevdiğiniz mesela?

Neden neden hiçbirşeyin hakkını veremiyorum?

Çocuktum çocukluğumun hakkını veremedim... sokakta oyun oynadığımı hatırlamıyorum... delice koşturduğumu hatırlamıyorum

İlkokula başladım başarılıydım onun da hakkını veremedim

Ortaokulda karşılaştığım yabancı dil problemini hiç bi zaman aşamadım çok güzel bir okuldu etinden sütünden faydalanamadım... git gel hergün...

Lise yine kaliteli bir okul derslerim iyi ilk 4 yim okul içi denemelerde ve aklıbaşında başarılı bir öğrenciyim hocalar herkes sever ama ünv bir hayal uğruna bir bölüm tercih ettim ki hiç okumasaydım... hakkını vereni vezir hakkını vermeyini rezil eden bir bölüm ama ben yine onun da hakkını veremedim gel git verilen hiçbir fırsatı değerlendireme...

Sonra yüksek lisans... tek bir kelime yok zihnimde... ne öğretti bana hiçbirşey daha doğrusu ben öğrenmemek için direnmişim... yani hakkını verememe hali devam ediyor yine hayatımda...
Bu arada çalıştığım işlerden hiç bahsetmek istemiyorum...

yaşamın da hakkını veremiyorum ne düşündüğüm bişey var ne benim zevkim bu dediğim bir zevkim... lüksü severim ama varoşda daha huzurluyum...
yeni evlendim aldığım yemek takımına bunu nasıl aldım bıçak setini çöpe atma isteği... hiç bi oturmuş bir zevki olmaz insanın...

ve en sonda da evliliğin hakkını veremiyorum... mutlu kadın olamıyorum düzen sağlayamıyorum yaptığım işin en iyisini yapma ideal olma maalesef olamıyorum hem de bütün şartlar yine çok iyiyken...
İdeal ne diyeceksiniz... temiz tertipli düzenli ne yaptığını ve yapacağını bilen... planlı programlı... ve kültürlü bir eş... evin içindeki herkesin huzurlu ve mutlu olduğu...
şuanki halimi anlatınca aslında ne demek istediğimi anlayacaksınız... bütün gün pijamalarlayım ( hayal ettiğim süslü kadın olmakdı hatta arada süslenip makyaj yapıp topuklu terlikle kahve içmek) Yeşilçam ve Esra Erol iZlemek (kültürlü bir kadın olmakdı kaliteli Kitaplar kaliteli filmler seminerler söyleşiler sanatla ilgilenmekti) yemek konusu soğan doğrayıp salça katıyorum (hayalim değişik menüler hazırlamaktı dünya mutfağı araştırıp sunum hazırlamaktı) temizlik, evde tozlar uçuşuyor :KK43:(( astığım çamaşırlar bir hafta kurutmada durur hatta kurutmadan giyiyorum bazen ( Işıl Işıl bir evim olsundu)
Eşime çok aşık olmak sevmek sevilmek istiyordum bütün becerimi kullanarak adamı kendimden uzaklaştırdım ben de ondan uzaklaştım...

neden bana sunulan fırsatları değerlendiremiyorum...
Neden hiçbirşeyin hakkını veremiyorum...
İnsanlar azdan çok yaparken ben elimdeki çoku ziyan ediyorum Çarçur ediyorum...
Neden yaptığım şeyin hakkını veremiyorum...?
neden iyi olamıyorum, iyisi olamıyorum...?
Niye bu kadar karamsarsinki seninde modun budur belki boyle rahat ediyorsundur herkesi evde makyajlı mini etek topukluylami geziyor sanıyorsun bazen bende suslenir yaparım saçımı başımi temizligimi alırım kahvemi elime otururum ama çamaşırlar biyerde katlanmayi bekler hicye sıkmam kendimi yetisemedigim yerde birakirim. Hergün ay temzlk yapiyorum evi süpürüyorum diye kendini öven insanların evinde klozetin üzeri bi karış toz gordum ben bosver nasil mutlysan oyle yasa

Özetle üsengecsiniz sanırım
Ama özelestiri yapabiliyorsunuz bu takdire sayan🌸
Suan ulkenin yarıısı evde pijamayla geziyor merak etmeyin.
İs hayatına geri dönme sansınız varsa dönün?
Ortalık duzelince eve yardımcı alabilirsiniz maddi imkanınız varmıs.
Ev temiz olunca size de bakım yapma fırsatı kalır.
Kendinizi dibe cekmeyin bosa .
Belki depresyondasınız?
Onun üzerine gidebilirsiniz.

Hepsini geçtim de esra erol nedir allahaşkına... kadın yıllarca iZdivaç programında sahte konuklarla kandırmış herkesi. O ispatlandığından beri bu programı da bana inanılmaz samimiyetsiz geliyor. Değmez vakit harcadığına kurgudur hepsi

uclarda yasiyorsunuz, ortaniz yok ..
ya hep ya hic ..
bi yerden baslayin duzeninizi oturtmaya yavas yavas eminim olacaktir ..
ev hanimligindada diger alanlardada level atlayarak ilerleyin .. yavas yavas sindire sindire ..
her insanin boyle donemleri ilaki oluyor ..
hic bir sey yapmadan mutsuz mutsuz malak gibi yatmak istedigim anlar oluyor
bazen modum o kadar dusuyorki
hemen silkelenip kendime geliyorum
bu gemini kaptani benim
benim modum duserse cocuklarin modu duser esimin modu duser
bu kisir donguye donusur ve isin icinden cikilmaz hale gelir deyip hemen toparliyorum kendimi ..
bi yerden tutunuyorum ..
hayat enerjiniz icinizden gelmeli cok hazirci yetistirilmissiniz bi yerlere bi seylere tutunma istegi icinizde sadece kesfedin ..

Bir çoğumuzun korkusu hayatı hakkını vererek yaşayamamak bu konuda yalnız değilsiniz.
Çocuk oluyoruz çocukluk nasıl bir şey anlayana kadar yıllar geçiyor alışıyoruz derken büluğ çağına giriyoruz bu kez nedir ne değildir derken okul bitiyor liseye başlıyoruz. Lise nedir ne değildir derken aşık olmaktı ayrılmaktı derken üniversiteye başlıyoruz liseye daha doymamışken,
Orada artık genç kızlıktan yetişkin bir kadına doğru evrilen süreç içinde yuvarlanıp gidiyoruz. Sonra okumaya doymadım derken iş hayatı, sonra filmlerdeki aşkı yaşayamadım derken evlilik, özel anlar yaşamaya doymadım derken çocuk, gençliğe doymadım derken yaşlılık..
Hayatın özeti bu. Hiç durmayacak ve akacak. Geçmişe odaklanırsak da malesef durup beklemiyor. Bu anlarımızı harcamayalım o yüzden bu gün bizi mutlu eden şeye odaklanalım. Nasılsa bitiyor hayat her şekilde

Back