• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir İstanbul Masalı...

Çok zor diyorsun,çok zor olmasa adi imtihan olurmuydu hic....Allah hem imtihan eder hem de imtihan da yardim eder.Yar ve yardimciniz olsun..

Yazdıklarınızı okurken ağladım . yazdıklarınız çok içten ve samimi. Ben de 28 yaşındayım ve bugün 1tane 1.kalite embriyo koydular. Günlük hayatına devam edebilirsin dedilen ama korkuyorum onca acıdan sonra. Ne yapmalıyım bir öneriniz var mı ?

Yazdıklarınızı okurken ağladım . yazdıklarınız çok içten ve samimi. Ben de 28 yaşındayım ve bugün 1tane 1.kalite embriyo koydular. Günlük hayatına devam edebilirsin dedilen ama korkuyorum onca acıdan sonra. Ne yapmalıyım bir öneriniz var mı ?
Hayırlı uğurlu olsun ;) ben ilk 3 gün kendimi hic yormadim sonra normal hayatıma döndüm abartmadan ,ama hep hamileymisim gibi hayal ettim öyleymiş gibi davrandim konuştum bunu tavsiye edebilirim haber vs beni uzecek şeyler izlemedim buradan mujdeli haber verirsiniz inşallah ;)

Merhaba pers olmus transferinz sanirim benimde ayni gun oldu bende genelde yatiyorum ama yatmakta insani sikiyo ayni gun test sonucunu alcaz hayirli haberler insallah :)

Merhaba pers olmus transferinz sanirim benimde ayni gun oldu bende genelde yatiyorum ama yatmakta insani sikiyo ayni gun test sonucunu alcaz hayirli haberler insallah :)
AA üzgün oldumu transferin çok sevindim ,yok öyle çok yatma ama kendini suclu hissettircek kadar yormada ben 4. Gün ise donmustum ,yatinca kendini çok dinleyip stres ediyor insan ,hadi mujdelr verin bize

AA üzgün oldumu transferin çok sevindim ,yok öyle çok yatma ama kendini suclu hissettircek kadar yormada ben 4. Gün ise donmustum ,yatinca kendini çok dinleyip stres ediyor insan ,hadi mujdelr verin bize
Ya yatiorum genelde yatarken saga sola donunce bile ayagimi karnima cekince bile suclu hissediorum kendimi :( cok tsk ederim rabbim insallah herkesin gonlune gore wersin ins ayin 11 test tarihim bakalim ne cikacak :)

Sonucunuzu aldinizmi çok merak ettim

Ya yatiorum genelde yatarken saga sola donunce bile ayagimi karnima cekince bile suclu hissediorum kendimi :KK43: cok tsk ederim rabbim insallah herkesin gonlune gore wersin ins ayin 11 test tarihim bakalim ne cikacak :)
Aaaaa hamilemisinn oleyyy oleyyyy topigin ilk hamilesiii hoşgeldin bebek ;))

Iyi gdiyo cok sukur daha keseyi gormedik ama iyidr heralde :) ya bi grupta tedawisi negatfle sonuclananlar oldu bnde onlarn gozune sokar gibi kalmasn ddm kaldrdim :KK43:
Ayy iyi sevindim ;) bbende hamileliğin hic foto koyamamistim,ama abartmadan bazı duyguları yasamak gerek simdi olsa tadını keyfini cikarirdim diiorum

11 Kasım 2014 Salı
Hazirlik Surecinde Neler Yaptik

İste asil mesele burada basliyor aslinda ve bir çok doktor ,merkez bu can alici kismini hep es geçiyorlar.Sunu kabul edelim ki tüpbebek de mucizevi bir yontem değil, değilmiş yani ben 26 yasimda super bir rahimle ,super yumurtalık rezerviyle ( doktorun yalancisiyim) e fenada olmayan spermlerle yapilan tedavilerde olmadi arkadaş yok yani. Peki neler yaptik bu süreçte.
İlk olarak varikoseli varsa esinizin,mutlaka ameliyat olması gerekiyor. Biz ameliyattan sonra, esim için Prof. Dr Kaan Aydos ' a gittik. Bize antioksidan olan uzum çekirdeği ektresini önerdi. Bir de keciboynuzu tozu.İkimizinde kirmizi etten uzak durmasini istedi bu süreçte.Söylediğine gore kirmizi et ,spermle yumurtanın kalitesini etkiliyor ve bulusmasini engelliyordu.Bir de esimi asiri stresli görmüş olacak ki ,kirmizi şarap önerdi antioksidan özelliğinden dolayı yine.Bunun yaninda,nohut,sebze meyve bolca tuketin dedi.Sigarayi zaten birakmisti.O da can alici bir engel bocukler için :KK66: Ve olmazsa olmaz ,herkesin verdiği ödevi verdi ,gün asiri ilişki reglin12,13,14. günlerinde de hergun ,oldu mersü canim :KK66: Eşimin spermiyograminda değerler artik normal gözüküyordu,DNA hasarida çok azdi.Bunun için sizin doğal yolla çocuğunuz olur dedi.Ooh adamim ne diyorsun sen dedim ( tabiki içimden) bizim 3 negatif tüp bebek 2 de asilama deneyimimiz var. velhasil düştük dönüş yoluna söylediklerini bir bir yaptik verdiği ödevler dahil:KK66:
Benim yaptiklarima gelince ,liste daha uzun tabi.Öncelikle gayet fit olmama rağmen spora basladim,böylelikle vücut uzun zamandır maruz kaldigi stresi atacakti ve daha önceki yazimda bahsettiğim oldurucu hucrelerim azalacakti. Normalde de saglikli besleniyor olmama rağmen çok daha dikkatli davrandim. Günde 2000 mg omega3 kullandim bir de az dozda kortizon içeren bir kapsül. Vücudu duyarsizlastirmaya calisiyorduk,embryolara asiri saldirgan davranmasin diye. Bunun dişinda bu tedavide dikkatimi çeken su olmuştu.Eski tedavilerden çok daha az dozda ilaç kullanmama ragmen,iki kati yumurtam ve 8 tane blast embryom olmuştu.Erbil bey iki farklı iğne kullandirtti ayni anda ve dozu gittikçe düşürdü .Daha önceki merkezde , tek bir iğneyle baslayip ayni ilacla ve ayni dozda devam ediyorduk.Bununla birlikte ,transfer aninda sakinleştirici etkisi olan bir fitil verildi.Transferin 2. Günü tutunmayi destekleyici bir iğne ve kan sulandirici iğne ,ilk uç gün 0,6 ilk ,doğuma kadar da 0,4 luk hergun kullandim. Çok fazla yumurtam olduğu için ,ohhs olmayayim diye de yine bir iğne ve söktürücü kullandim.Kisacasi bu kez herşey çok farkliydi.Tüm bunlar hem beynimin,hem rahmimin anne olacagima inanmasini sagladi.Kendimi inandirabilmek için çok farklı şeyler de denedim ,kolay değildi kangren olmuş gibiydi ,anne olacagima dair inancim.Ne vazgecebiliyordum, ne de bu kez olacak diye biliyordum kalpten.Bu kez diyebilmistim nasil mi bir sonraki yazimda...
yazdıklarınızın her bir kelimesi sanki benim yüreğimden kopup gelen sözler. artık hamile birini gördüğümde nasıl imrenerek bakıyorum içimde ne fırtınalar kopuyo bir ben biliyorum sanıyordum ama sizinde yazdığınız gibi damdan düşeni bir tek damdan düşen biliyo. üç yıllık evliyim çocuk çok istiyordum ama zaman ilerledikçe bi tuhaflık olduğunu anladık. doktora gittik ve prolaktin hormonum yüksek çktı düşerse hamileleik olacak dendi ve ilaçlar başladı.beş ay sonra bir de baktım hamileyim. o sevinçle herkese söyledik tabi. doktora gittik herşey yolunda denildi kese henüz görünmüyo bi kaç haftaya görtecez denildi. ama 7. haftada kanama başladı ve dış gebelik teşhisi konuldu. ameliyatla sağ tüpüm alındı.korkma yine hamile kalırsın dediler. ama üzerinden bir yıl geçti olmadı.rahim filminde diğer tüpüm açık denildi. iki aşılama denendi. ama artık il dışında başka bir doktora gittim bu ay ve bana var olan tüpümün kapalı olduğunu açılmasının yolu ameliyat olduğunu ama yine de dış gebelik riskimi yüksek olduğunu söyledi. bunlarla uğraşmaya gerek olmadığını bir an önce tüp bebek merkezine başvurmamı önerdi. çünkü yaşım 29 ve hormonlarda da sıkıntı var.tüp bebek merkeziyle görüştüm mayıs ayında inşallah tedaviye başlayacam. tüp bebek yöntemiyle gebelik şansımın yüksek olduğu söylendi çünkü eşimde sıkıntı yok. hayırlısıyla ben de mutlu sona ulaşırım inşallah

Back
X