bir hayvancığa yuva olmak ne kadar zormuş

Evet doğru
Çoğu kedi yapıyor bunu
Çözümü yok 😁

Benim kedim de baza halı ve perdeleri tırnaklarını törpülemek için kullaniyor
Amaaann yıllarca eskimeden durmuş şimdi de eskisin diyorum 😊😻

bizimki bir tülü yırttı ama zaten güneşte yıpranmıştı o

evde bir kaç çeşit koltuk var bir takımı tırtıklıyor zira aynı tırmalama aparatlarına benzer bir kumaş

bir de nevresimleri vs yırtıyor

inip çıkarken yatak başlıklarını da

arada bizi de tabii

hatta geçen bizimkini kumunun durduğu karton koli vardı yanından geçtim bacağım acıdı

kutunun kenarı çizdi sandım meğerse hanfendi oraya saklanmış yanından geçince de ben ona ne işin var orada derim diye gardını alıp beni çizmiş

LuckyMom LuckyMom

hoş geldin

kedili hayata hoş geldin

bizimki kabız vs olmuyor ama her gün kakası var mı yok mu düzenli kontrol ediliyor iki günü geçerse konserve vs ile takviye başlıyor

kapı pencere yarım açılıyor her daim

eğer tam açıksa kapatılıyor kapı keza sokak kapısını da uzun zaman açacaksak kediyi başka odaya koyup kapıyı öyle açıyoruz

kaybolunca evde delice arıyoruz

bir seferinde sitenin bahçesinde de aradım

zira şifonyerin açık çekmecesinden altına inmiş ve orada kalmış

çekmeceleri açınca görünmüyordu tüm evden sonra bahçeyi de aradım

her gün düzenli olarak arıyorum ben onu

çağırınca gelmez işine gelmezse asla görünmez

bir de sizinki yoldan geldiği için tedirgindir alışmadığı ortam da bu nedenle hiç gelmez

benim kızım genelde sessiz sakin takılır gün boyu uyur geceleri gezer

herkes yatınca gidip gece yemeği yiyor mesela
Pencere yarim aciliyor demissiniz üstten acmiyorsunuz degilmi oda çok tehlikeliymiş çünkü sıkışıyorlarmış.Öyle pencereye sıkışmış bir kedicik gördüm çok kötüydü 😞

Sorma bende uyurken zorlanıyorum bi yanda hamilelik zorluyor uyurken bide kedi ortada mı yatıyor ayak ucuna mı geçti onu takip ediyorum ya üstüne dönersem diye korkuyorum uyku darmadağın oluyor ama olsun tabi.. benimki de bana düşkün eşimi de seviyor ama onunla kedi köpek gibiler gece uyurken eşim elini yastıgın altına sokar bu gidip oradan bulup parmaklarını ısırır gece yüzünü yalar eşimin belalısı yani 😂😂😂😂 ben köy çocugu oldugum için hep hayvanlarla iç içe oldum ve çok iyi anlaşıyorum eşim öyle değil hatta kediyi sahiplenene kadar hiç arası yoktu hayvanlarla sanırım pisi de bunu biraz hissediyor benden daha pozitif enerji alıyor ondan bana düşkün ama eşim şimdi benden beter oldu ben normalde gece yatak odasına alışmasın bebek Dogunca sorun olur diye almıyordum ama eşim kıyamıyor gece yatmaya giderken arayıp buluyor bi bakıyorum ki kucaklamış birlikte yataga gidiyorlar. Beni birgün yataga taşımadı öyle 😂😂😂😂
Bebişinizi de hayırlısı ile kucağınıza alın ve büyük musmutlu bir aile olun umarım, çok tatlı, iyi kalpli bir üyesiniz:) size hayırlı doğumlar diliyorum, bu arada, adınız Hatice sanırım, benim de bir adım Hatice, adaşız:p

Pencere yarim aciliyor demissiniz üstten acmiyorsunuz degilmi oda çok tehlikeliymiş çünkü sıkışıyorlarmış.Öyle pencereye sıkışmış bir kedicik gördüm çok kötüydü 😞

bizimki alıştı artık ama dediğimiz gibi risk var

bir kere sıkıştı o da balkonda idik dışarıdan içeri ayağını atınca sıkıştı

içeriden dışarı açısı tutmuyor pek

zaten öyle bırakmıyoruz biz evde iken yarım açık oluyor sıkışırsa seslenir diye umuyoruz

bizim kız balkona da çıkıyor gözetimimiz altında öürendi artık

geçen yaramazlık yapmış kapıdan hii dedim bir baktım hemen gelip cici kız olmuş oturuyor başka zaman bağırsan dönüp bakmaz ama o yaptığı hareketi yapmaması gerektiğini bildiği için azıcık hii sesime bile geri döndü

Bana da kızkardeşim ya camı açma ya da açarsan kapıyı çek o odaya giremesin dedi. Senin evine geldi ama çok da alışık değil meraktan yaramazlık yapabilir dedi. Camı üstten açsam olur mu diye sordum sıkışabilir daha büyük sorun olur dedi. Ama tekrar söylüyorum ben bu konularda bilirkişi değilim umarım daha doğru bir cevap gelir size

Evimde 5 tane yavrum var ikisi 2.5 aylık sütten kesilince sahiplendirecegim ev de doğdular kuzularim tırmalama tahtası olunca yapmıyorlar çok ama çok tatlılar antidepresan , terapi gibiler onlar 💞 İstanbul'da iseniz bakabilirim diyorsanız sahiplendirme yapabilirim 😻
Malesef istanbul dışındayım. Hemde kiradayım 5. Kat sineklik vs yok korkarım buraya almaya.birkaç aya kadar kendi evime geçicem orası bahçeli ev ozamana inşallah istiyorum.

Bana da kızkardeşim ya camı açma ya da açarsan kapıyı çek o odaya giremesin dedi. Senin evine geldi ama çok da alışık değil meraktan yaramazlık yapabilir dedi. Camı üstten açsam olur mu diye sordum sıkışabilir daha büyük sorun olur dedi. Ama tekrar söylüyorum ben bu konularda bilirkişi değilim umarım daha doğru bir cevap gelir size
Öyle bir kedi gordum parcalanmisti resmen sakat kaldi.Bunu yazdigim icin uzgunum ama neler olabilme ihtimali oldugunu bilsin istedim insanlar

benim de bir tane kedi kuzum var. on yıldır beraberiz elvan'ımla. annesi atmış, avcumun içinde büyüttüm ben onu. hiç ayrı uyumadık, bulduğumdan beri sadece boynumdayken ağlamazdı. hala boynuma kafasını koyarak uyur. yazın biraz terliyoruz, yapış yapış oluyoruz ama kışın onla uyumak çok güzel. benden başkasına kendini sevdirmez, sokulmaz, gelene geçene pati atar, sinirlidir atarlıdır. ama benim kuzumdur.
beni hayatta hiç kimse onun kadar sevmedi, merak etmedi, özlemedi.

Bebişinizi de hayırlısı ile kucağınıza alın ve büyük musmutlu bir aile olun umarım, çok tatlı, iyi kalpli bir üyesiniz:) size hayırlı doğumlar diliyorum, bu arada, adınız Hatice sanırım, benim de bir adım Hatice, adaşız:p
Memnun oldum tanıştığıma güzel dileklerin için teşekkür ederim ❤️😊😊

Öyle bir kedi gordum parcalanmisti resmen sakat kaldi.Bunu yazdigim icin uzgunum ama neler olabilme ihtimali oldugunu bilsin istedim insanlar

Çok sağolun, evet acı ama olabilir, böyle şeyler. Sahibi ve bir veteriner olarak beni kızkardeşim uyardı. Beli bile kırılabilir, çıkmaya çalışırken, olmaz olmaz diyoruz ama olacağı tutar biz önlemimimizi alalım dedi. Kimi kedi hiç yapmaz ama kimisi yapar, şuan orası ona yabancı, üstten de olsa açık bırakma camını dedi. İlla havalandıracaksan o odanın kapısını çek kedi giremesin içeri diye uyardı. Hayvan can işte evlat gibi, ne gerekse yapacağız. Onun gelip bana sırnaşması yeter :)

[
benim de bir tane kedi kuzum var. on yıldır beraberiz elvan'ımla. annesi atmış, avcumun içinde büyüttüm ben onu. hiç ayrı uyumadık, bulduğumdan beri sadece boynumdayken ağlamazdı. hala boynuma kafasını koyarak uyur. yazın biraz terliyoruz, yapış yapış oluyoruz ama kışın onla uyumak çok güzel. benden başkasına kendini sevdirmez, sokulmaz, gelene geçene pati atar, sinirlidir atarlıdır. ama benim kuzumdur.
beni hayatta hiç kimse onun kadar sevmedi, merak etmedi, özlemedi.
Allahım sizi ayırmasın ömrü oldukça birbirinize yoldaş olun can olun umarım. Bir cana bakmak o kadar özel bir şey ki, kedi köpek vs başka hayvan fark etmeksizin.

benim de kedi kızım var ismi loliş 10 yaşında bana geldiğinde 3 aylıktı yıllar çabuk geçti beraber büyüdük.
şimdi biraz yaşlandı sürekli uyuyor evde.
inanılmaz seçici mama konusunda ne seviyorsa ne en saglıklıysa onu alıyorum benle yatar benle kalkar benle wcye girer.
Canımdan bir parça,onun yaşlandıgını gördükçe çok üzülüyorum ama zamanı geri alamayız yazarken bile gözlerim doldu.
Allahım onların tırnagına zarar verenleri kahretsin..

Bizim de bir kedimiz var köpekte istiyorum ama nazlı oğlumun psikolojisi bozulur diye alamadık.İlk zamanlarda ve sonraki süreçte nasıl oluyor kedi köpek bir arada yaşaması
Bizde kediler sonradan geldi, kopekler zaten evdeydi. O nedenle alisma sureci daha farklı oldu. Zaten ikinci kedim kendi kedimizin yavrusu, evimizde doğdu, kopeklerimle beraber buyudu. Onda hiçbir alisma sureci bile yaşamadık.

Yetiskin kediler eve gelen kopege karsi daha sert olabiliyor. Yavrularin kipir kipirligi ve kontrolsuzlugu de rahatsiz ediyor. Yetiskin kediyi kopege alistirmak daha zor genelde.

Kedinin ve kopeklerin karakterleri de önemli. Bizimkiler ayni kaptan yemek yiyip beraber uyuyorlar mesela. Ama yemeğine korumacı olan bir kopek yemek saatinde sorun yaratabilir veya kedi dinlenmek isterken kopek gelirse dövebilir. Genelgecer bir durum yok aslinda. Kediniz sakin, uyumlu bir kediyse uygun cins bir kopekle denenebilir ama alisma surecinde buyuk ihtimalle bir ara mutsuz olur

Bizim de bir kedimiz var köpekte istiyorum ama nazlı oğlumun psikolojisi bozulur diye alamadık.İlk zamanlarda ve sonraki süreçte nasıl oluyor kedi köpek bir arada yaşaması
Bir bilene danışın bence. Benim olmadı ama çok yakın bir arkadaşım hayvan aşığı, kedisi ve köpeği bir arada yaşadı, daha da kaç hayvanları vardı, sorun da çekmediler. Ama bahçeleri vardı hepsine ayrı ilgi ve sevgi gösterebildiler. (gerçi kardeşim de öyle ama bahçeli geniş bir eve geçmeden köpek almak istemedi, ki ailem kediden çok köpek sevdalısı) yani size be günlük hayatınıza göre değişirrr

bizimki bir tülü yırttı ama zaten güneşte yıpranmıştı o

evde bir kaç çeşit koltuk var bir takımı tırtıklıyor zira aynı tırmalama aparatlarına benzer bir kumaş

bir de nevresimleri vs yırtıyor

inip çıkarken yatak başlıklarını da

arada bizi de tabii

hatta geçen bizimkini kumunun durduğu karton koli vardı yanından geçtim bacağım acıdı

kutunun kenarı çizdi sandım meğerse hanfendi oraya saklanmış yanından geçince de ben ona ne işin var orada derim diye gardını alıp beni çizmiş

LuckyMom LuckyMom
Tırnaklarina hangisi uygun geliyorsa onu yırtıyorlar
Bizim kedi de yatak başlığının arkasindan aşagı yukari inip çıkıyor delik deşik olmuş

Bence sigara içtiğiniz odaya da hemencecik bi sineklik taktırırsanız içiniz de rahat eder, eviniz de havalanır.
kedişli hayata gelince; hayatımın en doğru kararıymış prensesimizi sahiplenmek 🥰 o olmasa eksik kalırmışız gibi resmen. Sizin ponçik de pek tatlış, ona da selam olsun 😘

Eklentiler

• 8E9CE5B9-DC05-499C-ACDA-AF0854FC4F44.jpeg
    8E9CE5B9-DC05-499C-ACDA-AF0854FC4F44.jpeg
    80,5 KB · Görüntüleme: 47
  • 07E1C61C-DC39-4EBF-A45B-760E7B716BE4.jpeg
    07E1C61C-DC39-4EBF-A45B-760E7B716BE4.jpeg
    111,6 KB · Görüntüleme: 51
ben sadece bir ay kadar bakacağım o yüzden bu dediklerinizi almadım. ama yoldan gelmeyen birkaç önemli eksiği vardı, hepsini tamamladım, bahsettikleriniz kardeşimde yani asıl sahibinde var ama yollamayamadı. balkon kapım ve salon camım sinenlikli, onları rahatlıkla açıyorum ama sıkıntı benim el alışkanlığı ile aradadaki küçük odanın camını açmam:KK43: çünkü orda sigara içiyorum. ama sineklik yok. kedişim gittikten ve ben bakmaya alıştıktan sonra ben de bir kedicik evlat edinmek istiyorum ayrıca.o yüzden dikkat etmem gereken şeyleri bi musibet gelmeden kendi kendime kafama vura vura öğreneceğim :)
Eğer eve kedicik alacaksanız camlara kedi filesi taktirin cok ise yarıyor

Daha cok yenisiniz belli ki kedi bakiminda olur oyle aksakliklar,korkular.Kizim eve ilk geldiginde mama ve cis kabini yanyans koymusum bilmiyorum tabi ayri yerlerekoyulacagini.Kuzum gidip gidip kokluyor mamayi ama yemiyor.Cis kabina gidiyor cis yapmiyor.Mamayi sevmedi dedim gidip besleyici oldun diye keci sutu verdim mutfakta hrpsini icti sutun ac tabi yavrum.Sabah bi koku ile uyandim.Kedim kalorifer petegine komple kaka yapmis ve kaloriferler yaniyor, nasil bi koku bir de ishal olmus tabi keci sutu agir gelmis..Tabi hemen vet goturdum herseyi de ogrendim kedi bakimi hakkinda.Siz de zamanla ogrenir tanirsiniz alinca ev arkadasinizi..

X