bir hayvancığa yuva olmak ne kadar zormuş

FearEatsTheSoul

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2020
423
1.309
merhaba kk sakinleri. öncelikle benim büyük bir derdim, akıl almak istediğim bir durumum yok. sadece yazmak/konuşmak bir cana ev sahipliği yapan herkese allah sizden razı olsun demek istedim. benim kız kardeşim veteriner, baktığı birden fazla hayvan var. herkese karşı ama özellikleeee hayvanlara karşı çok yüksek bir vicdanı var. tatile gittiğimiz yazlık bir yerde dahi tesadüfen gördüğü parazitleri olan bir köpecikle "siz gidin ben burdayıım, onu böyle bırakamam" diyip saatlerce uğraşan birisi. kızkardeşim geçen hafta şuan uzun uzun anlatamayacağım geçerli bazı nedenlerle istemese de kedisini bana bırakmak durumunda kaldı.

kardeşim bu kediciğe 5 senedir bakıyor, evimizin bi ferdi, adı sanı var, her aile fotomuzda yeri var, çocuğumuz. ama ben kendisine hiç tek başıma bakmadım. ve baktığım bu haftada ne kadar zor bir şey olduğunu fark ettim. beklemiş mama su yemiyor, her mama saatinde günde üç öğün taze mama su koyuyorum, bana ilk geldiğinde yolda stresten kabız oldu, kronik olarak kabız bir hayvanmış, kardeşim ne olursa olsun kakasını yaptırmamız lazım yoksa sen ilgilenemezsin hastalanır veterinere kadar gider olay dedi, kaç gün kaka yapmasını gözledim, zeytinyağları içirdim, cırmaladığı halde karnına masaj yaptım, kumunu karıştırdım kaka var mı diye:KK70: çok şükür o sorunu çözdük. kardeşim cam pencere açık bırakma (ben birinci katta oturuyorum) kaçar asla bulamazsın dedi. ben bu durumdan çok korktum çünkü evimdeki küçük odada sigara içiyorum ve alışkanlık olmuş orayı sürekli havalandırıyorum. kedişin tuvalet kabı da o odada, sürekli girip çıkıyor. dikkat etmeye çalışıyorum ama bir haftada iki kez açık unuttum :KK43: şansıma ikisinde de seslenmeme rağmen evin içinde bana ses vermedi, saklandı, kaçıp gitti sanıp ağla ağla öldüm, apt bahçesinde etrafta her yerde onu aradım ama sonunda evde çıktı:KK70: onu çok seviyorum, layıkıyla bakmak istiyorum, bir şey olsa ne kardeşim beni affeder ne ben vicdan azabından kurtulabilirim. en iyisi ev sigara bile koksa küçük odanın camını açmayayım diyorum. ne olursa olsun bir canlı ile hayatını paylaşmak mükemmelmiş, bu kedicik benim hayatımda 5 yıldır var ama hiç tüm sorumluluğu bana kalmamıştı. onu beslemek, geceleri ayakucumda yatması, yüzümü yalaması, evin başka odalarında değil benim oturduğum odada takılması, bacaklarıma sürtünmesi tarif edilemez.

edit: yanlış anlaşılma olmasın kızkardeşim kedişini bana geçici olarak verdi, temmelli istesem bile asla vermez :KK70: ancak ben de ileride kediş evlat edinmek istiyorum.

Edit: yeğenciğimin sizlere selamı var kk teyzelerii:)

Eklentiler

• Screenshot_20200902_143142_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200902_143142_com.android.gallery3d.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 139
  • Screenshot_20200902_143200_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200902_143200_com.android.gallery3d.jpg
    57,1 KB · Görüntüleme: 144
  • Screenshot_20200902_143212_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200902_143212_com.android.gallery3d.jpg
    44,6 KB · Görüntüleme: 142
Son düzenleme:
Bende su şelalesi var filtreli, suyu taze gibi hep devamli yeni koymak gerekmiyor gun içinde.
Mamayi beklemiş yemiyorsa saate göre mama döken otomatik makinalar da var.
Hatta artik kumu kendi temizleyen kedi tuvaletleri bile var.

Su şelalesi dişinda digerlerine gerek duymadim ben ama duysam edinirdim. Pencerelere de sineklik takinca bir dert kalmiyor.

hoş geldin

kedili hayata hoş geldin

bizimki kabız vs olmuyor ama her gün kakası var mı yok mu düzenli kontrol ediliyor iki günü geçerse konserve vs ile takviye başlıyor

kapı pencere yarım açılıyor her daim

eğer tam açıksa kapatılıyor kapı keza sokak kapısını da uzun zaman açacaksak kediyi başka odaya koyup kapıyı öyle açıyoruz

kaybolunca evde delice arıyoruz

bir seferinde sitenin bahçesinde de aradım

zira şifonyerin açık çekmecesinden altına inmiş ve orada kalmış

çekmeceleri açınca görünmüyordu tüm evden sonra bahçeyi de aradım

her gün düzenli olarak arıyorum ben onu

çağırınca gelmez işine gelmezse asla görünmez

bir de sizinki yoldan geldiği için tedirgindir alışmadığı ortam da bu nedenle hiç gelmez

benim kızım genelde sessiz sakin takılır gün boyu uyur geceleri gezer

herkes yatınca gidip gece yemeği yiyor mesela

Sizi çok iyi anlıyorum, bizde 20 yıldır kedi var; 4 sene önce 17 yaşındayken ilk kedimiz öldü, hala daha arada o'nu konusuruz. bunca yıldır o kadar kedi gecti ki elimizden artık klasik isimleri bırakıp Rus edebiyati'ndan isimler veriyorum: alyosa, Ivan, dimitrialekseyevic, sonecka, diniYaşlı teyzeler gibi 'seni yaradan'a kurban olurum' diye seviyorum. Kardeşiniz daha iyi bilir ama ev yemeği ve yumurta sarısını çok seviyorlar😻

Bende su şelalesi var filtreli, suyu taze gibi hep devamli yeni koymak gerekmiyor gun içinde.
Mamayi beklemiş yemiyorsa saate göre mama döken otomatik makinalar da var.
Hatta artik kumu kendi temizleyen kedi tuvaletleri bile var.

Su şelalesi dişinda digerlerine gerek duymadim ben ama duysam edinirdim. Pencerelere de sineklik takinca bir dert kalmiyor.
ben sadece bir ay kadar bakacağım o yüzden bu dediklerinizi almadım. ama yoldan gelmeyen birkaç önemli eksiği vardı, hepsini tamamladım, bahsettikleriniz kardeşimde yani asıl sahibinde var ama yollamayamadı. balkon kapım ve salon camım sinenlikli, onları rahatlıkla açıyorum ama sıkıntı benim el alışkanlığı ile aradadaki küçük odanın camını açmam:KK43: çünkü orda sigara içiyorum. ama sineklik yok. kedişim gittikten ve ben bakmaya alıştıktan sonra ben de bir kedicik evlat edinmek istiyorum ayrıca.o yüzden dikkat etmem gereken şeyleri bi musibet gelmeden kendi kendime kafama vura vura öğreneceğim :)

Pambuk gibi oldum bu konu ile. Üç gözümün nuru kedim var, biri şu an çoookk bol tüylü aldığı için cildi havalanmamış ve dermatit olmuş; Allah biyük hastalık vermesin ama canımın yarısı onlar gene de üzülüyorum. Gözüm sürekli üstlerinde canımın içi onlar, üçü de sokaktan barınaktan. Onları alarak hayatımın en iyi kararını vermişim ve asla pişman değilim. Büyük sorumluluk kısmına katılıyorum çünkü can onlar da. Ben bir sene 27. katta yaşadım elbette sineklik vardı ama yine de o camlar açılmadı hiç. Allah herkesin kalbine merhamet versin, çocuklarıyla sağlıklı uzun ömürler olsun. ❣

hoş geldin

kedili hayata hoş geldin

bizimki kabız vs olmuyor ama her gün kakası var mı yok mu düzenli kontrol ediliyor iki günü geçerse konserve vs ile takviye başlıyor

kapı pencere yarım açılıyor her daim

eğer tam açıksa kapatılıyor kapı keza sokak kapısını da uzun zaman açacaksak kediyi başka odaya koyup kapıyı öyle açıyoruz

kaybolunca evde delice arıyoruz

bir seferinde sitenin bahçesinde de aradım

zira şifonyerin açık çekmecesinden altına inmiş ve orada kalmış

çekmeceleri açınca görünmüyordu tüm evden sonra bahçeyi de aradım

her gün düzenli olarak arıyorum ben onu

çağırınca gelmez işine gelmezse asla görünmez

bir de sizinki yoldan geldiği için tedirgindir alışmadığı ortam da bu nedenle hiç gelmez

benim kızım genelde sessiz sakin takılır gün boyu uyur geceleri gezer

herkes yatınca gidip gece yemeği yiyor mesela
daha tam hoş gelemedim bu yalnızca ön gösterim, kardeşim bana geçiçi olarak emanet etti, temmelli istesem bile canını verir onu vermez:KK70:
yoldan geldiği için tedirgin ama evimi biliyor, ailemin özel aracı var bir yere giderken imkan dahilinde onu asla bırakmazlari, evime daha önce çok geldi. ama hanımefendiyle başbaşa kalmadık daha önce:)

merhaba kk sakinleri. öncelikle benim büyük bir derdim, akıl almak istediğim bir durumum yok. sadece yazmak/konuşmak bir cana ev sahipliği yapan herkese allah sizden razı olsun demek istedim. benim kız kardeşim veteriner, baktığı birden fazla hayvan var. herkese karşı ama özellikleeee hayvanlara karşı çok yüksek bir vicdanı var. tatile gittiğimiz yazlık bir yerde dahi tesadüfen gördüğü parazitleri olan bir köpecikle "siz gidin ben burdayıım, onu böyle bırakamam" diyip saatlerce uğraşan birisi. kızkardeşim geçen hafta şuan uzun uzun anlatamayacağım geçerli bazı nedenlerle istemese de kedisini bana bırakmak durumunda kaldı.

kardeşim bu kediciğe 5 senedir bakıyor, evimizin bi ferdi, adı sanı var, her aile fotomuzda yeri var, çocuğumuz. ama ben kendisine hiç tek başıma bakmadım. ve baktığım bu haftada ne kadar zor bir şey olduğunu fark ettim. beklemiş mama su yemiyor, her mama saatinde günde üç öğün taze mama su koyuyorum, bana ilk geldiğinde yolda stresten kabız oldu, kronik olarak kabız bir hayvanmış, kardeşim ne olursa olsun kakasını yaptırmamız lazım yoksa sen ilgilenemezsin hastalanır veterinere kadar gider olay dedi, kaç gün kaka yapmasını gözledim, zeytinyağları içirdim, cırmaladığı halde karnına masaj yaptım, kumunu karıştırdım kaka var mı diye:KK70: çok şükür o sorunu çözdük. kardeşim cam pencere açık bırakma (ben birinci katta oturuyorum) kaçar asla bulamazsın dedi. ben bu durumdan çok korktum çünkü evimdeki küçük odada sigara içiyorum ve alışkanlık olmuş orayı sürekli havalandırıyorum. kedişin tuvalet kabı da o odada, sürekli girip çıkıyor. dikkat etmeye çalışıyorum ama bir haftada iki kez açık unuttum :KK43: şansıma ikisinde de seslenmeme rağmen evin içinde bana ses vermedi, saklandı, kaçıp gitti sanıp ağla ağla öldüm, apt bahçesinde etrafta her yerde onu aradım ama sonunda evde çıktı:KK70: onu çok seviyorum, layıkıyla bakmak istiyorum, bir şey olsa ne kardeşim beni affeder ne ben vicdan azabından kurtulabilirim. en iyisi ev sigara bile koksa küçük odanın camını açmayayım diyorum. ne olursa olsun bir canlı ile hayatını paylaşmak mükemmelmiş, bu kedicik benim hayatımda 5 yıldır var ama hiç tüm sorumluluğu bana kalmamıştı. onu beslemek, geceleri ayakucumda yatması, yüzümü yalaması, evin başka odalarında değil benim oturduğum odada takılması, bacaklarıma sürtünmesi tarif edilemez.

edit: yanlış anlaşılma olmasın kızkardeşim kedişini bana geçici olarak verdi, temmelli istesem bile asla vermez :KK70: ancak ben de ileride kediş evlat edinmek istiyorum.
Bi tane de bende var ayak ucumda uyur, gögsümde uyur, kafamın üstünde bile uyur yani öyle bir zıpır kendisi 😂😂sabah yatagı toplarken başıma bela olur topladığımı bozar, evin içinde yürürken iki ayagı üstüne dikilip zıplaya zıplaya gelip paçalarıma yapışır gece eşim ve benim ortamızda uyuyor serseri mayınım o benim ne yapacagı hiç belli olmaz 😍😍 ama içimi eriten bir huyu var ki uyurken mırıldanır arada anne der gibi ses çıkarıp gözünü açar bana bakar yanındaysam uyumaya devam eder degilsem beni bulur o zaman içim eriyor ona o çıkardığı hoş sese bayılıyorum ❤️ biz yemek yerken bizim yediklerimizden yemeyi çok seviyor valla bakımı zor evet sonuçta o bi can herşeyi bizden bekliyor ben ilgilenmezsem hali ne olur ama seve seve ilgileniyorum bana çok iyi geliyor bu uykucu tosba ❤️bence kedi köpek sahibi olmak hayattaki en güzel duygulardan birisi evlat sahibi olmakla aynı şey aynı sevgi aynı merhamet duygusu bazen kucagımda uyurken patisi ile parmagımı tutuyor bi bebekten hiç farkı yok ona bakarken aglayasım geliyor Allahım ne kadar masum diye düşünmekten kendimi alamıyorum baksana şuna sevilmeyecek gibi mi 😍😍😍😍 IMG_20200831_180855.jpg IMG_20200817_230405.jpg

Mesajı hep gülümseyerek okudum hep istediğim bir şey birtane kedi almak ama kafama takılan bazı şeyler var. Kumu yemeği suyu bunlar sorun değilde hep koltuk perdeyi yırttığını duydum doğrumu acaba? Doğruysada bir çözümü varmı ?

Bi tane de bende var ayak ucumda uyur, gögsümde uyur, kafamın üstünde bile uyur yani öyle bir zıpır kendisi 😂😂sabah yatagı toplarken başıma bela olur topladığımı bozar, evin içinde yürürken iki ayagı üstüne dikilip zıplaya zıplaya gelip paçalarıma yapışır gece eşim ve benim ortamızda uyuyor serseri mayınım o benim ne yapacagı hiç belli olmaz 😍😍 ama içimi eriten bir huyu var ki uyurken mırıldanır arada anne der gibi ses çıkarıp gözünü açar bana bakar yanındaysam uyumaya devam eder degilsem beni bulur o zaman içim eriyor ona o çıkardığı hoş sese bayılıyorum ❤ biz yemek yerken bizim yediklerimizden yemeyi çok seviyor valla bakımı zor evet sonuçta o bi can herşeyi bizden bekliyor ben ilgilenmezsem hali ne olur ama seve seve ilgileniyorum bana çok iyi geliyor bu uykucu tosba ❤bence kedi köpek sahibi olmak hayattaki en güzel duygulardan birisi evlat sahibi olmakla aynı şey aynı sevgi aynı merhamet duygusu bazen kucagımda uyurken patisi ile parmagımı tutuyor bi bebekten hiç farkı yok ona bakarken aglayasım geliyor Allahım ne kadar masum diye düşünmekten kendimi alamıyorum baksana şuna sevilmeyecek gibi mi 😍😍😍😍Eki Görüntüle 2684159 Eki Görüntüle 2684161
kurban olurum ona allah uzun sizle mutlu ömürler versin.
bizimki normal şartlarda annemi ve kız kardeşlerimi tarcih eder, onlara daha alışık, daha işveli. ama şimdi başbaşa kaldık hanımefendi ile, yoldaş olduk, geceleri koynumda uyuyor :) birisi ile uyumayı sevmem, geniş geniş yatarım, o rahat etsin diye yatağın kenarına kıvrılıyorum bir haftadır, pişman değilim, kurban olurum ona

Mesajı hep gülümseyerek okudum hep istediğim bir şey birtane kedi almak ama kafama takılan bazı şeyler var. Kumu yemeği suyu bunlar sorun değilde hep koltuk perdeyi yırttığını duydum doğrumu acaba? Doğruysada bir çözümü varmı ?
ne yazık ki bilirkişi değilim, umarım yardımcı olan ve bilen birisi çıkar:) kardeşimden gördüğüm kadarıyla tırmalamak için çeşitli oyuncakları/ aparatları vs var. benim gözlemim bir haftada koltuk ve perdelere bir şey yapmadı ama balkon kapısındaki sinekliğin anasını ağlattı:KK70: o salondayken sinekliği çekip kapıyı kapatıyorum bu yüzden

kurban olurum ona allah uzun sizle mutlu ömürler versin.
bizimki normal şartlarda annemi ve kız kardeşlerimi tarcih eder, onlara daha alışık, daha işveli. ama şimdi başbaşa kaldık hanımefendi ile, yoldaş olduk, geceleri koynumda uyuyor :) birisi ile uyumayı sevmem, geniş geniş yatarım, o rahat etsin diye yatağın kenarına kıvrılıyorum bir haftadır, pişman değilim, kurban olurum ona
Sorma bende uyurken zorlanıyorum bi yanda hamilelik zorluyor uyurken bide kedi ortada mı yatıyor ayak ucuna mı geçti onu takip ediyorum ya üstüne dönersem diye korkuyorum uyku darmadağın oluyor ama olsun tabi.. benimki de bana düşkün eşimi de seviyor ama onunla kedi köpek gibiler gece uyurken eşim elini yastıgın altına sokar bu gidip oradan bulup parmaklarını ısırır gece yüzünü yalar eşimin belalısı yani 😂😂😂😂 ben köy çocugu oldugum için hep hayvanlarla iç içe oldum ve çok iyi anlaşıyorum eşim öyle değil hatta kediyi sahiplenene kadar hiç arası yoktu hayvanlarla sanırım pisi de bunu biraz hissediyor benden daha pozitif enerji alıyor ondan bana düşkün ama eşim şimdi benden beter oldu ben normalde gece yatak odasına alışmasın bebek Dogunca sorun olur diye almıyordum ama eşim kıyamıyor gece yatmaya giderken arayıp buluyor bi bakıyorum ki kucaklamış birlikte yataga gidiyorlar. Beni birgün yataga taşımadı öyle 😂😂😂😂

Her kedi yapmaz, kediye bagli. Kimi evde koltuk birakmaz, kimi dokunmaz bile.
Benimkilerin hic koltuk perde vs tırmalama huyu yoktur, arkadasim ikinci koltugunu atti.

Evet doğru
Çoğu kedi yapıyor bunu
Çözümü yok 😁

Benim kedim de baza halı ve perdeleri tırnaklarını törpülemek için kullaniyor
Amaaann yıllarca eskimeden durmuş şimdi de eskisin diyorum 😊😻

Evimde 5 tane yavrum var ikisi 2.5 aylık sütten kesilince sahiplendirecegim ev de doğdular kuzularim tırmalama tahtası olunca yapmıyorlar çok ama çok tatlılar antidepresan , terapi gibiler onlar 💞 İstanbul'da iseniz bakabilirim diyorsanız sahiplendirme yapabilirim 😻

X