Evet, ben bazen ağır bir depresyonda olduğumu düşünüyorum ama sonra büyütülme tarzıma bakıyorum. Arkadaşlarla buluşmanın yasak olduğu, hayatı her zaman ev olması gereken bir kız çocuğunu görüyorum. Hayattan korku içindeyim. Sizin dediğiniz metodu yaparak belki de güvenim gelebilir. Atladığım detaylarda bak bunu yaptın boş değildi günün diyebilirim. Peki kısaca örnek verseniz bunu yapmak nasıl aklınıza geliyor veya nasıl alışkanlık edindiniz? Bu bir ajanda mı küçük bir defter mi?
Deneyim edinmenin mumkun olmaması da ruhu zaman içinde yorar çok haklısınız.
Ama deneyim edinmek aslında her daim disarda bir şey yapmak değildir, beynimize yeni bir verinin girip girememesi, o gün neyden ilhal alabildik, neyi okudugumuzda mutlu olabildik, ne öğrenebildik, nasıl bir katkı sağladık, bazen de derinden bizi ne üzdü? Bunu tespit edebilmek ve belki benim yaptığım gibi notlarla, arkamızda ekmek kırıntısı bırakabilmek demek.
Bunu aslında sizin gibi, kendimi çok sıkışmış hissettiğim ama bitirmek zorunda olduğum universitem sırasında yapmaya başladım. Beni üzen, mutsuz eden şeyleri yazarak. Sonrasında yararlı bulduğum siteleri, kitap cümlelerini de not ederek. Zamanla geliştirip, ne olsun isterdim diye hayallerimi, satın almak istediklerimi de o deftere yazarak.
Büyük boy çizgisiz bir defter almıştım elime. Önüne Notlar diye 3 4 sayfa ekleyip aklımdaki bu şeyleri maddeler halinde yazmıştım.
Sonra ayların takvimini tek tek arkasındaki sayfaya yazıp, aylara disardan bakmıştım. O zamanlar dediğim gibi okul döneminde başladığım için, Eylülden Eylüle olarak ayları yazıyordum, şimdi bir normal yeni yılı.
Ayları disardan tek tek ayni sayfaya Google a Ağustos 2023 yazıp görsellerde çıkan versiyon şeklinde örneğin yazdiktan sonra, her ay için tek bir sayfaya yeni bir ayı yazar kendi takvimimi oluştururdum.
Günlere başlamadan önce ben bu aydan ne bekliyorum? Notlar? Yapmak istediklerim? Gibi bölümüm olurdu, sonra günlerin her birine tek tek bir sayfa verirdim.
Diyeceksin koca bir sayfa ne yazicam? Günlük gibi sevgili günlük, bugün bunu Bunu yaptım yazmayacak orada. Ama şu yazacak.
Bugün şu kitaba başladım, içindeki su cümle beni etkiledi ve düşündürdü.
Beni derinden bugün şu etkiledi ve benim farkindaligimi geliştirdi.
Bugünkü hayalim şu, bugün şu sporu yaptım. Bunlar madde madde olacak ve örneğin spor turuncu renk olacak, onu yazmadan önce turuncu nokta koyup sonra spor yazıp arkasından tik atıyorum ve parantez içinde neyi kaç dakika yaptığımı yazıyorum.
Yani bu defter bir nevi zihin defteri. Bunu yapmaya devam ettikçe kendin hakkında bir cevher oluşuyor ve bunu yapmak çok iyi geliyor
Şu anda ne yapacağını bilmek zorunda değilsin, ben de değildim. Ama gidip güzel bir büyük cizgisiz defter alıp onun bomboş sayfalarını gönlünce bu tarzda doldurmaya başlamanın ve bunu asla kimseye gostermemenin sana vereceği bir farkındalık ve güçlendirme olacağını düşünüyorum.
Tabii ki aynı zamanda kişisel gelişimine önem verip Aliskanliklarin Gücü, Evrenden Torpilim Var, Bilincaltinin Gücü, Tanrılar Okulu, Ben Kazanmadan Bitmez, Paulo Coelho'nun kitapları, gibi kitaplar da okuyarak hayata dair farkindaligini artirman ayrıca yararlı olacaktır ben bu dediklerimin hepsini yaptım.