Bir gününüz nasıl geçiyor?

hacise

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2022
269
280
24
Çok merak ediyorum normal insanlar Bir gününü nasıl yaşıyor ya da bir haftasını? Mesela saatlerinin ne kadarını bakıma, ne kadarını temizliğe, ne kadarını kendilerine ve başkalarına ayırıyorlar. Ya da kişisel gelişim olarak yaptıkları, benim olmazsa olmazım prensibim dedikleri kalıpları takıntıları merak ediyorum.

Mesela enerjileriniz ne zaman tükeniyor başınız ne zaman ağrıyor. Yoksa tek içinden hiç bir iş yapmak gelmeyen ve enerjisi olmayan ve bu ailesinde genetik olan bir tek ben miyim?
Soruyu hiç düşünmeden soruyorum. O yüzden kusura bakmayınız

Çok merak ediyorum normal insanlar Bir gününü nasıl yaşıyor ya da bir haftasını? Mesela saatlerinin ne kadarını bakıma, ne kadarını temizliğe, ne kadarını kendilerine ve başkalarına ayırıyorlar. Ya da kişisel gelişim olarak yaptıkları, benim olmazsa olmazım prensibim dedikleri kalıpları takıntıları merak ediyorum.

Mesela enerjileriniz ne zaman tükeniyor başınız ne zaman ağrıyor. Yoksa tek içinden hiç bir iş yapmak gelmeyen ve enerjisi olmayan ve bu ailesinde genetik olan bir tek ben miyim?
Soruyu hiç düşünmeden soruyorum. O yüzden kusura bakmayınız
Valla benim mal gibi geçiyor.

Sabah kalkıyorum, oğluma kahvaltı hazırlıyorum. Sonra öğleye dek onu dışarı çıkmamaya ikna etmekle geçiyor ki çoğu zaman başarısız oluyorum. Çocuk da haklı ufacık konteynerda sıkılıyor deyip mecbur tüm gün it ayağı yemiş gibi geziyoruz kapının önünde. O komşu senin bu komşu benim, kediler vs derken akşam oluyor. Yemek yap, koca gelsin birlikte yensin, sonra oğlanı uyut. Onunla birlikte uyuyakalmazsam tek lüksüm kapının önüne çıkıp diğer depremzedelerle çay içmek 😅 Ama mutluyum şükür. Hayatın değerini burada çok daha iyi anladım.

Sabah kalkıyorum, oğluma kahvaltı hazırlıyorum. Sonra öğleye dek onu dışarı çıkmamaya ikna etmekle geçiyor ki çoğu zaman başarısız oluyorum. Çocuk da haklı ufacık konteynerda sıkılıyor deyip mecbur tüm gün it ayağı yemiş gibi geziyoruz kapının önünde. O komşu senin bu komşu benim, kediler vs derken akşam oluyor. Yemek yap, koca gelsin birlikte yensin, sonra oğlanı uyut. Onunla birlikte uyuyakalmazsam tek lüksüm kapının önüne çıkıp diğer depremzedelerle çay içmek 😅 Ama mutluyum şükür. Hayatın değerini burada çok daha iyi anladım.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Merakımdan ve endişemden soruyorum. Ne zamana dek böyle yaşayacaksınız. Çok üzülüyorum insanları 6 ay geçmesine rağmen hala konteynırlarda kaldırmalarına . Kışın buz gibi yazın çok sıcak olmuyor mu ? Vaad edilen bir şey yok mu ? Yoksa kendi başınızın çaresine bakın mı diyorlar
Allah yardımcınız olsun inşallah.

Okul acilana kadar bombos. Zaten hava les cikamiyoruz ki disari, rutin ciltbakimim var iki kez, dizilerim var, onlar disinda kk insta wp arasinda mekik dokumaca. Valla faydasiz geciyor gunler ama naapim:KK50:

Ben haftanın 3 günü çalışıyorum. Sabah kalkıp oğluma kahvaltısını yaptırıyorum. Sonrasında eğer evdeysem bir keyif kahvesi içip, ev işlerini, yemeği falan hallediyorum. İşe gidiyorsam oğlumu okula bırakıp ordan işe geçiyorum. Akşam yemek vs sonrasında oğlumun banyosu uykusu derken benim de pilim bitiyor. Haftasonu ise mevsimine göre değişiyor yaptığım aktiviteler. Yaz ise yüzme, kış ise yürüyüş vs.

Açıkçası aktif insanlardan birisiyim, enerjim yüksektir. Sevdiğim arkadaşlarımın doğum günlerini not ederim, kiminle ne kadar zamanda bir gorusebilmisim kiminle nereye gidebiliriz diye takip ederim.

Haftada 2, 3 gün spor yaparım. Zaman zaman farklı şeyler dener sevmezsem bırakmayı sorun etmez ama denerim. Ev işleri de eşimle ortaktır, etrafın kirlenmeye baslamasi ile süpürge yapılır edilir ama manyak gibi her dakika her gün aklı temizlikte olanlardan değilim ben de onları anlayamam hiçbir zaman.

Onun yerine sevdiğim kitap tarzlarini ve yazarları listelerim. Okuduğum kitabi hangi gün kaç sayfa okumusum diye arkasında not eder, ne kadar zamanda neyi bitirebiliyorum diye takip etmekten hoşlanırım. Haftaya pazartesiden pazar olarak bakıp, spor yapınca bunu yazmayı, bitirdiğim kitapları not etmeyi, gittiğim yerleri not etmeyi severim. Her birinin kendine özgü bir rengi vardır önüne eklediğim bu da işimi kolaylaştırır.

Bu arada yaşı 30 larda ve kendi işi olan biriyim. Bazı kişiler böyle tarzda not almayı çocuksu bulur ama beni motive eder mesela. Ama diyelim ki böyle takvimi defter kullanmıyorum, inanın ben de sizin gibi olurum.

Çünkü insan beyni kanıt istiyor. Eğer ben oraya yazmasam en son hangi gün spor yapmışım, beyin diyor ki ohooo kaç gündür yapmadim artık bırakayım. Halbuki 3 gün, 4 gün olmuş. O nedenle ben çok hoşunuza gidecek güzel bir takvim tutmaya baslamanizin sizi motive edebileceği kanaatindeyim.

Yaptiklarimizi görebilmek, disardan bakabilmek daha fazlasını yapabilme cesaretini ve isteğini artiriyor bence.

İnanın hep çok üzüldüm hem de hem şerde hayır olayını özümsettiniz

Açıkçası aktif insanlardan birisiyim, enerjim yüksektir. Sevdiğim arkadaşlarımın doğum günlerini not ederim, kiminle ne kadar zamanda bir gorusebilmisim kiminle nereye gidebiliriz diye takip ederim.

Haftada 2, 3 gün spor yaparım. Zaman zaman farklı şeyler dener sevmezsem bırakmayı sorun etmez ama denerim. Ev işleri de eşimle ortaktır, etrafın kirlenmeye baslamasi ile süpürge yapılır edilir ama manyak gibi her dakika her gün aklı temizlikte olanlardan değilim ben de onları anlayamam hiçbir zaman.

Onun yerine sevdiğim kitap tarzlarini ve yazarları listelerim. Okuduğum kitabi hangi gün kaç sayfa okumusum diye arkasında not eder, ne kadar zamanda neyi bitirebiliyorum diye takip etmekten hoşlanırım. Haftaya pazartesiden pazar olarak bakıp, spor yapınca bunu yazmayı, bitirdiğim kitapları not etmeyi, gittiğim yerleri not etmeyi severim. Her birinin kendine özgü bir rengi vardır önüne eklediğim bu da işimi kolaylaştırır.

Bu arada yaşı 30 larda ve kendi işi olan biriyim. Bazı kişiler böyle tarzda not almayı çocuksu bulur ama beni motive eder mesela. Ama diyelim ki böyle takvimi defter kullanmıyorum, inanın ben de sizin gibi olurum.

Çünkü insan beyni kanıt istiyor. Eğer ben oraya yazmasam en son hangi gün spor yapmışım, beyin diyor ki ohooo kaç gündür yapmadim artık bırakayım. Halbuki 3 gün, 4 gün olmuş. O nedenle ben çok hoşunuza gidecek güzel bir takvim tutmaya baslamanizin sizi motive edebileceği kanaatindeyim.

Yaptiklarimizi görebilmek, disardan bakabilmek daha fazlasını yapabilme cesaretini ve isteğini artiriyor bence.
Ya hep enerjisi yüksek insana imreniyorum maşallah size. Bi ara defter vs çok heves ettim ama 1 ay yapabildim kendimi bildim bileli enerjim hep düşük

05 30 kalkış
06 esimle kahvalti hazirliyoruz.
07 kahvalti bitmiş ve cocuklar hazir oluyor
07 30 cocuklar okula gidiyor esimle
08 - 08 30 benim spor zamani
Sonrasi duş
Sonrasi işe gidiş.
09 30 iste oluyorum
12 Öğle yemegim
17 is cikisi
Esim erken gelirse o, gelmez ise yemegi ben yapıyorum,
19 da yemek yenmiş oluyor çoğu zaman
Sonrasi vazgeçilmezimiz cay keyfi 🤣
Ev islerini İkimizde ayni derecede yapıyoruz, o benden ben ondan yorgun olmuyorum, her seyi paylasiyoruz.
Cuma gunu ise buyuk temizlik gunumuzdur.
Kim neyi yaparsa sabahtan aksama ev temizleriz, cumartesi pazar keyif🥰

Evet, ben bazen ağır bir depresyonda olduğumu düşünüyorum ama sonra büyütülme tarzıma bakıyorum. Arkadaşlarla buluşmanın yasak olduğu, hayatı her zaman ev olması gereken bir kız çocuğunu görüyorum. Hayattan korku içindeyim. Sizin dediğiniz metodu yaparak belki de güvenim gelebilir. Atladığım detaylarda bak bunu yaptın boş değildi günün diyebilirim. Peki kısaca örnek verseniz bunu yapmak nasıl aklınıza geliyor veya nasıl alışkanlık edindiniz? Bu bir ajanda mı küçük bir defter mi?

05 30 kalkış
06 esimle kahvalti hazirliyoruz.
07 kahvalti bitmiş ve cocuklar hazir oluyor
07 30 cocuklar okula gidiyor esimle
08 - 08 30 benim spor zamani
Sonrasi duş
Sonrasi işe gidiş.
09 30 iste oluyorum
12 Öğle yemegim
17 is cikisi
Esim erken gelirse o, gelmez ise yemegi ben yapıyorum,
19 da yemek yenmiş oluyor çoğu zaman
Sonrasi vazgeçilmezimiz cay keyfi 🤣
Ev islerini İkimizde ayni derecede yapıyoruz, o benden ben ondan yorgun olmuyorum, her seyi paylasiyoruz.
Cuma gunu ise buyuk temizlik gunumuzdur.
Kim neyi yaparsa sabahtan aksama ev temizleriz, cumartesi pazar keyif🥰
Bu, yoğunluk benim için öyle hayal gibi ki size çok imrendim ne kadar sıradan bir hayat gibi gözükse de aslında çok mutlu, düzenli ve sağlıklı

Canımızın iş yapmak istemesini beklersek evi b*k götürür enerjiye gelirsek koca gün yatarım 😂😂

Hele spora başlamak Allahım yok böyle bir eziyet 😂ama haftada en az 3 gün spor yaparım temizlik canım yapmak istemeyince Kadir Ezildi storyleri izler ardından müziğimi açar başlarım hatta kronometre açarım şu kadar iş 2 saatte bitecek diye cilt bakımımı her akşam yatmadan evvel yaparım düzenli kitap okurum ayda 1 veya 2 kitap bitiririm aileme belli bir vakit ayırırım anne babamı da haftada 1 kez ziyaret ederim haftada 1 kez avm ye giderim kahve eşliğinde kitap okurum gezmeye başlayınca eve giresim gelmiyor evde durunca da çıkasım gelmiyor öyle bir dünya bu aralar mesela yemek yapmak eziyet ama yapacak bir şey yok nereye kadar sündüklük

X