vallahi bravo.. öyle kafada bitiyor olay, irade meselesi, istesen bırakırsın gibi lafların doğruluk payı olabilir ama insan çok zorlanıyor gerçekten.. onu bir arkadaş olarak görüyorsun.. canın sıkkınken içmek istiyorsun.. keyfin yerindeyken içmek istiyorsun.. hele ki yakın bir arkadaşınla muhabbet ederken karşılıklı türk kahvesiyle... neyse böyle canını çektirir gibi oldu farkındayım.. ben türk kahvesiz duramam ve hep derdim ki sırf bu kahve yüzünden bırakamicam sanırım derdim bende birkaç kez bıraktım uzun sürmeden yine başladım.. sigara alışkanlığı bambaşka bişey.. en kötüsü de onun yüzünden para biriktiremiyordum.. duramıyordum içmeden.. dedim ya en yakın arkadaşım gibiydi... onsuz olmazdı.. Ama şimdi onsuz olmam dediğim başka bişey var.. bebeğim.. hamile kaldığımı öğrendim.. stresli kötü bir gündü benim için.. birkaç gün içtim.. Sonra kendime geldim dedim ben ne yapıyorum?... sigaranın bebeği çok kötü etkilediği zararları vs abartıldığı kadar değil biliyorum.. günde birkaç taneye izin veriyor doktorlar.. ama ben yinede kendimi ona zarar veren biri gibi hissettim. Ben anne olacağım ona zarar veremem gibi düşünceler başladı.. sonra o günlerde paketim yarımdı.. verdim bir arkadaşıma al bu senin olsun buda son sigaram dedim.. o gün bugündür içmiyorum 2 ay oldu çok şükür.. Ama seni taktir ettim gerçekten bu bebek olmasa ben bırakamazdım.. bırakma canım.. dayan.. ne kadar dişlerini fırçalasan da gargara sprey, naneli şeker sakız falan kullansan da sabah uyanınca ağızda kalan o berbat kokuyu düşün.. şimdi bazen yanıma yakın mesafede yaklaşan, asansör gibi dar alanda yanında durmak zorunda olduğum kişiler yada aile ortamında yeni sigara içmiş birileri yanaştığında midem bulanıyor.. diyorum ki bu iğrenç şeyi nasıl içmişim yıllarca.. öğğğ! sende öyle düşün kötü taraflarını düşün..