• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir günlük de ben açayım bakalım...belki uğurlu gelir....

Hkvk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2009
521
76
98
34
Ankara
merhaba ben daha önce diğer başlıklar altında yazdım bilenler bilir....

2 ay da bırakmıştım ama bir gün şımarıklıktan tekrar içtim...ondan sonra bir içtim bir bıraktım.ne başlayabildim ne bırakabildim...

son sigara kararını vermekte sorun yaşıyordum...ama dün nihayet o kararı verdim...artık ağzıma sürmek istemiyorum...bu defa daha iyi motive etmek için kendimi başlık açmak istedim...

umarım bana katılanlar olur..desteğinizi bekliyorum...

yaklaşık 18 saattir içmiyorum bir sıkıntı yaşamadım...bir iki kez aklıma geldi acaba son kez içsem mi diye...ama bu nikotin krizi..bunu tanıyorum artık..çelişkiye düşen ben değilim..nikotin isteyen beynim bana bunları söyletiyor...hazırlıklıyım bunlara...

içsem bir tane kokusundan tadından nefret edicem midem bulanıcak başım dönecek ve pişman olucam...bunu yaşamaktan bıktım artık...

22 saat oldu hala bir sıkıntım yok sadece biraz uykulu hissediyorum kendimi biraz da öksürük başladı...işteyim...zaman çok çabuk geçti bugün..ama önemli olan ev ve haftasonu geliyor umarım bir hata yapmam...işte insanı nasıl bir duruma düşürüyor bu bağımlılık kendine güvenemiyorsun oysa başka herhangi bir konuda verdiğin sözün arkasında durmakta hiç zorluk çekmeyiz...şimdiden haftasonunun stresi çöktü üstüme...neyse şu anı düşünmeliyim...

Elektronik sigara alın çooook etkili diyor kullanan herkes. Ben de bir başladım bir bıraktım derken sonunda tamamen bıraktım. Arada başıma vuruyor ama sağ olsun başımda otoriter bir sevgili var da başlamıyorum:) Darısı herkesin başına...

ne kadar oldu bırakalı tebrikler...darısı başıma ...herhangi bir şey kullanmak istemiyorum şimdilik...yine de teşekkürler önerine

26 saat oldu böyle saat saat yazmak hoşuma gidiyor eve gelince yine sorun yaşadım çocuklar da var erkenden yatıp uyuyum da diyemiyorum dayanıyorum bakalım ama kendimi daha iyi hissediyorum uyuşukluğum geçti gayet dinçim haftasonu içmezsem daha içmem herhalde hafta içi daha kolay geçiriyorum çünkü

Ağzımda garip bir tat başladı yine ama olsun geçer nasılsa içmemek çok rahat
Daha önce bıraktığımda gastroenterit olmuştum 4 gün filan sürdü ilaçla geçti o zaman bunu sigaraya bağlamamıştım şimdi yine bağırsaklarım hareketli karnım şiş umarım yine olmaz başına gelen var mı bu sorun

Ahhh evde olmak çok kötü alışverişe de çıktım çok zorlandım direniyorum aslında canım istemiyor tamamen psikolojik umarım yakında geçer

Bir daha asla asla içmeyeceğim bu zıkkımı çok büyük te yemin ettim içtiğim zaman ne kadar midem bulanıyor başım ağrıyor kendimi yorgun ve mutsuz hissediyorum insan krize girince bunları unutuyor pis kokusu iğrenç tadı da cabası bıkmıştım artık devamlı paket peşinde koşmaktan kolay da olsa zor da olsa bir daha içmek yok içmediğim de daha mutluyum mis gibi kokuyorum rengim düzeliyor enerjim artıyor daha sakin ve huzurlu oluyorum başarabilirim inanıyorum kendime

vallahi bravo.. öyle kafada bitiyor olay, irade meselesi, istesen bırakırsın gibi lafların doğruluk payı olabilir ama insan çok zorlanıyor gerçekten.. onu bir arkadaş olarak görüyorsun.. canın sıkkınken içmek istiyorsun.. keyfin yerindeyken içmek istiyorsun.. hele ki yakın bir arkadaşınla muhabbet ederken karşılıklı türk kahvesiyle... neyse böyle canını çektirir gibi oldu farkındayım.. ben türk kahvesiz duramam ve hep derdim ki sırf bu kahve yüzünden bırakamicam sanırım derdim bende birkaç kez bıraktım uzun sürmeden yine başladım.. sigara alışkanlığı bambaşka bişey.. en kötüsü de onun yüzünden para biriktiremiyordum.. duramıyordum içmeden.. dedim ya en yakın arkadaşım gibiydi... onsuz olmazdı.. Ama şimdi onsuz olmam dediğim başka bişey var.. bebeğim.. hamile kaldığımı öğrendim.. stresli kötü bir gündü benim için.. birkaç gün içtim.. Sonra kendime geldim dedim ben ne yapıyorum?... sigaranın bebeği çok kötü etkilediği zararları vs abartıldığı kadar değil biliyorum.. günde birkaç taneye izin veriyor doktorlar.. ama ben yinede kendimi ona zarar veren biri gibi hissettim. Ben anne olacağım ona zarar veremem gibi düşünceler başladı.. sonra o günlerde paketim yarımdı.. verdim bir arkadaşıma al bu senin olsun buda son sigaram dedim.. o gün bugündür içmiyorum 2 ay oldu çok şükür.. Ama seni taktir ettim gerçekten bu bebek olmasa ben bırakamazdım.. bırakma canım.. dayan.. ne kadar dişlerini fırçalasan da gargara sprey, naneli şeker sakız falan kullansan da sabah uyanınca ağızda kalan o berbat kokuyu düşün.. şimdi bazen yanıma yakın mesafede yaklaşan, asansör gibi dar alanda yanında durmak zorunda olduğum kişiler yada aile ortamında yeni sigara içmiş birileri yanaştığında midem bulanıyor.. diyorum ki bu iğrenç şeyi nasıl içmişim yıllarca.. öğğğ! sende öyle düşün kötü taraflarını düşün..

Önce bebek için tebrik ederim allah sağlıkla kucağına aldırsın şansı bol olsun miniğin

Sigarayı bırakma konusunda da ayrıca tebrik ediyorum ne güzel kurtulmuşsun bir daha da hiç içmezsin umarım

Desteğin için teşekkürler moral oldu gerçekten şimdi duş aldım mis gibi kokuyorum eşim de bıraksa keşke şimdi içiyor mesela sinir olyorum kokusu balkondan bile geliyor iğrenç

Zaten hep onun yüzünden bozuyorum yeminimi sürekli gözümün önünde canım istemese bile içiyordum ama artık yok bıktım gerçekten başla bırak vücudum aptala döndü 1 gün iç 2gün bırak 4 gün bırak 10 gün bırak tekrar iç aylardır bu durumdayım tam temizleniyor vücudum başa dönüyorum

İçmeyince hemen yüzüm gözüm toparlanıyor içtiğim gün anında çöküyorum o günü şiddetli başağrıları ve mide bulantısı ile geçiriyorum sonra yine bırakıyorum bikaç gün sonra yine başlıyorum bu ne böyle ya

Çok aptalca geliyor biliyorum bunun neden olduğunu biliyorum kesin kararla ilgili bikaç gün geçince çok kolay bıraktığımı farkediyorum ama paniğe kapılıyorum bir daha ömür boyu içmeyecekmiyim diye uzun vadeli kararlar beni hep sıkar zaten daha çok geçmemişken bir iki gün daha içeyim de sonra bırakayım diyorum yani canım çektiğinden değil sadece psikolojik

Bu konuda bana fikir verebilecek yardımcı olabilecek var mı ahhh peri nerdesin ya

Bugün aynı mantıkla yine içtim ve saat akşam 8 de yine bıraktım

Yarın gelişmeleri yine yazacağım yalan söyleyemem size zaten kendimi kandırmış olurum

Yarın yine ilk günüm yani

Başka günlüklerde okudum benim gibi baştan bozup sonra 1 yılı devirenler olmuş inşallah ben de öyle olurum

Bu sabah unutup bitane içtim allah beni bildiği gibi yapsı eşim içiyor paketi öyle ortalıkta görünce dalgınlığıma geldi sonra nefret ede ede bütün gün içtim 1 saat önce de kapattım bu mevzuyu eşimde seyahate gitti bi kaçgün yok yani bi kaçgün evde sigara da yok rahatım yani o yokken çok kolay bırakıyorum biliyorum kabak tadı verdi ama bu sondu gerçekten bunu hissediyorum daha şimdiden çok mutluyum daha önce 2 ay bıraktığımda da aynen böyle hissetmiştim çok heyecanlı ve mutlu hissetmiştim kendimi bu defa olacak biliyorum üç gün sonra fiziksel bağımlılığım bitmiş olacak bu kadar basit

Önce bebek için tebrik ederim allah sağlıkla kucağına aldırsın şansı bol olsun miniğin

Sigarayı bırakma konusunda da ayrıca tebrik ediyorum ne güzel kurtulmuşsun bir daha da hiç içmezsin umarım

Desteğin için teşekkürler moral oldu gerçekten şimdi duş aldım mis gibi kokuyorum eşim de bıraksa keşke şimdi içiyor mesela sinir olyorum kokusu balkondan bile geliyor iğrenç

Zaten hep onun yüzünden bozuyorum yeminimi sürekli gözümün önünde canım istemese bile içiyordum ama artık yok bıktım gerçekten başla bırak vücudum aptala döndü 1 gün iç 2gün bırak 4 gün bırak 10 gün bırak tekrar iç aylardır bu durumdayım tam temizleniyor vücudum başa dönüyorum

İçmeyince hemen yüzüm gözüm toparlanıyor içtiğim gün anında çöküyorum o günü şiddetli başağrıları ve mide bulantısı ile geçiriyorum sonra yine bırakıyorum bikaç gün sonra yine başlıyorum bu ne böyle ya

Çok aptalca geliyor biliyorum bunun neden olduğunu biliyorum kesin kararla ilgili bikaç gün geçince çok kolay bıraktığımı farkediyorum ama paniğe kapılıyorum bir daha ömür boyu içmeyecekmiyim diye uzun vadeli kararlar beni hep sıkar zaten daha çok geçmemişken bir iki gün daha içeyim de sonra bırakayım diyorum yani canım çektiğinden değil sadece psikolojik

Bu konuda bana fikir verebilecek yardımcı olabilecek var mı ahhh peri nerdesin ya

Bugün aynı mantıkla yine içtim ve saat akşam 8 de yine bıraktım

Yarın gelişmeleri yine yazacağım yalan söyleyemem size zaten kendimi kandırmış olurum

Yarın yine ilk günüm yani

Başka günlüklerde okudum benim gibi baştan bozup sonra 1 yılı devirenler olmuş inşallah ben de öyle olurum

iyi dileklerin için teşekkürler cnm. Bence yaşadığın his normal.. bunun tek bir açıklaması var.. Kesin kararlıyım desen de demekki kararı verememişsin.. arada canın çekiyor ve eşinin yanında içmesi seni zorluyor. ona rica etsen yanında içmese çıkıp balkonda camda falan içse olmaz mı? Sen o kokuyu alma.. insanın canı istiyor yemekten sonra falan eşin içtiğinde düşünsene ne kadar içmicem desende canın çeker.. zor yani.. Bugün yine içtim dedin içene kadar canın istedi içtikten sonra pişmab oldun dimi :) neyse böyle böyle bırakırsın inşallah.. şimdilik kendine şöyle bişey yapsan günde sadece bir tane akşam yemekten sonra.. öğlen yada sabah değil.. böylece akşama kadar kolay dayanırsın.. Akşam da bitanecik içersin.. Bir süre sonra akşamları da canın istemeyecektir.. Doktorlar bırakamayanlara azaltarak bırakmayı öneriyor... çünkü bazı kişiler birden bırakmaya dayanamıyor yeniden başlıyor ee öylesi daha kötü oluyor seninde yaşadığın gibi.. Ben onu öneririm.. Göğüs Hastalıkları doktoru vardı tanıdığım o bana öyle önermişti ben öyle bırakmıştım.. hoş sonradan yine başladım ama o tamamen kendi sorunlarımla alakalıydı.. bol şans diliyorum sana ;)

bugün gerçekten çok rahatım bir kere bile canım istemedi
aklıma geldi tabi ama bıraktığım için çok mutlu olduğumu hissettim o şekilde aklıma geldi..

hiç farkında değildim bugün benim doğumgünümmüş...denk geldi hadi bakalım umarım böyle devam eder...

2. Günüm bugün sabahları genelde sorun yaşardım 2 gündür hiç sıkıntım olmadı içsemmi diye hiç düşünmedim çok mutluyum

Back