Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar kilo almak için çabaladığınız dönem haricinde bir gün boyunca neler yiyorsunuz? Ben sizlerin aksine kilo vermeye çalışıyorum, bu nedenle kilo alma diyeti uygulamadığınız dönemdeki beslenme tarzınızı merak ettim :)
kusura bakma da burada bu başlığı görmek insanların sadece sinirini bozar en azından kendi adıma söylüyorum biz kilo almak için gece gündüz uğraşırken gelip böyle bir soru ne kadar kilo alamayanlara karşı ciddiyetsiz olduğunuzu gösterir.
arkadaşım biz zaten bünyemiz yüzünden kilo alamıyoruz böyle bir problemimiz olmasaydı çabaladığımız dönemlerde alırdık olurdu biterdi
bence gidip doğru başlığa yaz bu derdini
Bana doktor 1 günde ne yiyorsun say dedi. Saydım sen bunlarla nasıl yaşıyorsun diye şaşırmıştı. Mide küstürme diye bişey var kızlar. Benimki öyleydi. Mide küserse acıkmıyorsunuz. Acıkınca da çok az yiyip kalkıyorsunuz sofradan.
Sabah 10:30 :
-1 bardak çay
-1 poğaça (veya sandiviç)
Benim en büyük sıkıntım kahvaltı. En önemli öğün bu. Ama acıkmıyorum. Acıkmamı beklersem saat 12'yi buluyor. E bu sefer de öğle yemeği atlanıyor.:26:
Öğle 13:00:
-1 kase çorba
-Yarım porsiyon ana yemek(ki et çok az tüketirim)
-Yarım porsiyon makarna/pilav vb.
-2 dilim ekmek
Arada bazen 1 çikolata
Akşam 19:30 :
-Yarım porsiyon ana yemek
-Yarım porsiyon makarna/pilav vb. şeyler
Çok nadir akşam çekirdek,cips,meyve vs. tüketirim.
Gece 00:00
-Yarım ekmek arasına kahvaltılık bişeyler
Benim bu gece yemeklerim meşhurdur. Midem kazınıyor hep. Bazen uykum olunca yemeden yattığım da oluyor. Ama gece yemek yiyip yatmak asla kilo aldırmıyor. Alsa ben alırdım. 2de uyanıp bol salçalı,peynirli makarna yiyen insanımHatta bir gazetede okumuştum gece yemek aksine kilo verdiriyor. Belki de doğru
Cevabın için çok teşekkür ederim :)
Yediklerin az ama yine de çok az değil bence, bütün günü bir elma, biraz yoğurt ve çerezle geçiren insanlar tanıyorum.
Zaten çok yemek de iyi bir şey değil, keşke benim iştahım da kapansa!
Bence ne yediğin kadar ne kadar sürede yediğin de önemli.
Kilo almaya çalışan arkadaşlarımın hepsinde şunu fark ettim; hem az yiyorlar hem de çok yavaş yiyorlar :)
Mesela ben çok hızlı yerim, doygunluk hissi oluşana kadar dünyayı yemiş olurum zaten
Arkadaşlarımdan biri bu şekilde kilo almaya başladı, yani hızlı yiyerek.
Çok fazla değil gerçi, henüz ancak 3 kilo alabildi.
Az yemeye alışmış biri için birden hızlı yemek oldukça zor olabiliyor, arkadaşım hızlı yiyince oluşan şişkinlik hissinden nefret ettiğini söylüyor her defasında :)
Sağlıklı bir yöntem olduğunu iddia etmiyorum asla, sadece şahit olduğum bir şey ve paylaşmak istedim.
Kilo almada da vermede de metabolik sorunların yanında alışkanlıklar da önemli bir etkiye sahip.
Metabolik sorunları ortadan kaldırma imkânımız yok ama en azından davranışsal değişikliklerle az da olsa fark yaratabiliriz.
Kilo almak isteyenlerle kilo vermek isteyenler davranışsal açıdan birbirini taklit etse sorunun bir kısmına çözüm olur bence
valla sabah bısey yemıyodum oglen corba ve ana yemegı komple bıtırmeden brakıyodum ornegın yarım tabak pılav sulu yemegın yarısı ıkı tane kemalpasa aksam da aynı onun dısında cıps mıps baya tuketıyorum ıstahım acıxa bı ogunde 2,3 tabak mantı .. ıstersen dene
acaba senın rejımde olmadıgın zaman neler tukettıgını ogrenebılır mıyız
evet yavaş yiyoruz biz zayıflar ama şu var, ben hızlı yersem iki dk. da tıkanıyorum doyuyorum midem çok küçük çünkü. ağzımın boş kalmaması lazım benim ara öğünlerde çerez,bisküvi,meyve sürekli yemem lazım. bi dönem böyle yiyince ana öğünlerimde daha çok yemeye başladım. o yarım porsiyonlar hep 1-1,5 porsiyon oldu. Ama işte benim ruh halimle midem bağlantılı. Eğer moralim bozuk, canım sıkkınsa yiyemiyorum. Bu 2 gün sürse bütün yeme düzenim alt üst oluyor. velhasıl biz zayıfların işi çooook zor.
Ben söylerim söylemesine de dudağınız uçuklar
Bir ara her yediğimi bir deftere kaydediyordum, diyetisyenim beslenme alışkanlıklarım hakkında bilgi edinmek için istemişti. Oradan aktarıyorum:
Sabah: 10 fındık, 1 elma
Ara yok
Öğlen: Beyaz peynirli-domatesli tost, 1 bardak çay (2 şekerli)
Birkaç saat sonra 1 simit, 1 bardak çay
Arkadaşlarla sohbet esnasında 1 dilim frambuazlı pasta
Akşam yemeğinde karışık salata, 3 dilim ekmek, tavuk sote
Bitki çayı yanında 1 paket bisküvi