• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avakadoyu nasıl saklıyorsunuz

Anneler kızım 6 aylık Dolayısıyla avakadonun hepsini Tabii ki yiyemiyor. avokadoyu nasıl saklayabilirim? çeyreğini yiyor bir günde her gün vermeye çalışıyorum her gün olmasa da iki günde bir. zeytinyağı sürdüm limon sürdüm streçleyip Dolaba koydum olmadı suda muhafaza edin su dolu kapta dediler Onu da yaptım Yine de çok kararıyor Sizler nasıl saklıyorsunuz
Çeyreğini kesiyorum kalanını strecleyip buz dolabina koyuyor ertesi güne kadar az kararmissa sorun olmuyor çok olmuşsa bıçakla kesip ince devam . Limon zeytinyağ tadını bozuyor gibi geliyor . Çekirdeğini çıkarmadan bu şekil gayet iyi 3-4 günde gayet iyi durumda .

Ben kendim yiyordum sevdiğim için ama metroda dondurulmuş yarım yarım şeklinde satiliyormus sanirim ben ondan da deneyeceğim, olgunlaştırana kadar beklemek istemediğim için. Bu nedenle belki buzlukta saklamayı deneyebilirsiniz. Bir videoda rast geldim o urüne buzluktan 20 30 dakika önce çıkarıyorum diyordu, sonrasında yemeye hazır diyordu.
Ben ilk defa tüketicem nasıl yiyorsunuz neyle tüketiyorsunuz öneriniz var mı acaba ?

Ben direk dolaba koyuyordum buz dolabi posetiyle 🙄 kendimi bazen buradaki anneleri okurken cok yetersiz ve suclu hissediyorum. Su an o anlardan birisi.

Ben ilk defa tüketicem nasıl yiyorsunuz neyle tüketiyorsunuz öneriniz var mı acaba ?
Ben inanılmaz seviyorum çevremdeki insanları da alıştırdım.
Gerçekten iyi bir avokado ise bence hiçbir şey koymadan da tüketebilirsiniz veya hızlıca tüketmek isterseniz üzerine sadece limon sıkıp biraz tuz dökerek de tuketebilirsiniz.
Bunun dışında salataya koyabilirsiniz, suda mozerella ile çok yakışıyor, kahvaltılarınızda beyaz peynir veya labne ile karıştırarak kızarmış ekmek üstüne sürebilirsiniz(ciks kahvaltı mekanlarında üzerine poşe yumurta da koyuyorlar). Somon ile tüketebilirsiniz, lavaş içerisine hafif labne sürüp uzerine füme somon, hafif limon sıkılmış ince avokado dilimlerini dürüm yapabilirsiniz. Lavaş harici ekmek, kızarmış ekmek veya kraker uzerine de bunu yapıp davetlerinizde kullanabilirsiniz, sadece avokadoyu ezip veya labne ya da peynir ile karıştırıp sürülebilir formda kullanırsınız. Aklıma gelenler bunlar.
Bir de evet sağlıklı bir ürün ancak inanılmaz yağ içeriyor. Diyet ürünlerinde kullanılıyor evet lifli, tok tutuyor, ödem atmaya da yardımcı ancak günde 1 taneden çok tüketmeyin diyorlar diye biliyorum.

Kızım yarısını yiyebiliyor sadece , kalan diğer yarısının üzerine limon suyu sürüyorum kararmasın diye sonrasında jelatinleyip dolapta saklıyorum, 3 güne kadar da koruyor ...

Ben inanılmaz seviyorum çevremdeki insanları da alıştırdım.
Gerçekten iyi bir avokado ise bence hiçbir şey koymadan da tüketebilirsiniz veya hızlıca tüketmek isterseniz üzerine sadece limon sıkıp biraz tuz dökerek de tuketebilirsiniz.
Bunun dışında salataya koyabilirsiniz, suda mozerella ile çok yakışıyor, kahvaltılarınızda beyaz peynir veya labne ile karıştırarak kızarmış ekmek üstüne sürebilirsiniz(ciks kahvaltı mekanlarında üzerine poşe yumurta da koyuyorlar). Somon ile tüketebilirsiniz, lavaş içerisine hafif labne sürüp uzerine füme somon, hafif limon sıkılmış ince avokado dilimlerini dürüm yapabilirsiniz. Lavaş harici ekmek, kızarmış ekmek veya kraker uzerine de bunu yapıp davetlerinizde kullanabilirsiniz, sadece avokadoyu ezip veya labne ya da peynir ile karıştırıp sürülebilir formda kullanırsınız. Aklıma gelenler bunlar.
Bir de evet sağlıklı bir ürün ancak inanılmaz yağ içeriyor. Diyet ürünlerinde kullanılıyor evet lifli, tok tutuyor, ödem atmaya da yardımcı ancak günde 1 taneden çok tüketmeyin diyorlar diye biliyorum.
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ben gebelik için kullanmak istiyorum zaten yarım veya çeyrek olarak tüketeceğim bunları deneyeceğim Emeğinize sağlık 🌷🌷

çekirdekli kısmı su doldurulmuş kaseye koyuyorum (çekirdekli kısım suya gelecek üstünün bir kısmı suda olsa yeterli) üstü açık olacak buzdolabında 2 gün duruyor kararmıyor

Back
X