Tuvalet Eğitimi Bir günde bıraktım sizce doğru mu yaptım ?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
öncelikle Allah yavrunuza sağlık,sıhhat dolu günler versin, tuvalete de alışır hepsi hallolur Allah'ın izniyle..

ben direkt bezi açmak yerine, şu an kullandığınız güzel bezlerden değil de kalitesiz rahatsız edici bir bez takarak yeniden denemenizi öneririm ben kızımda bu yöntemi denedim ve işe yaradı..

sonuçta çocukların öncelikle ıslandıklarını bilmeleri gerekiyor, şimdiki bezler süper emici, bez taş gibi ağırlaşsa da çocuğa asla rahatsızlık vermiyor ki ; bizler küçükken annelerimizin dediğine göre hep 2 yaş civarında bezi bırakırmışız, o zamanlar kullanılan kumaş bezlerin rahatsızlığından ötürü olmalı..şimdi kullandığımız bezlerin rahatlığı sayesinde bezi bırakma yaşı üç yaşı buluyor..

ben de kızıma alıştırmaya karar verdiğimde, ilk önce sizin yaptığınız gibi bezi tamamen çıkartmıştım, çiş yaptığında, üstünün ıslandığını fark etti çocuk, aynı sizin kızınız gibi çok utanıp-şaşırdı...sonra ben böyle olmayacak diyerek emici olmayan bezi takmaya başladım ve bir gün kendisi söyledi, banyodan çıkmıştık havluluydu; anne bezimi tak hemen dedi, çişin mi geldi dedim evet dedi, hadi o zaman koşalım tuvalete dedim ve o ilk çişten sonra gerisi geldi..parka vs..ye çıkıp da oyuna daldığımızda kazalar da olmadı değil ama çok az sayıda..

bir de klozet aparatı aldım yazmışsınız sanırım, onun yerine kendi boyuna uygun sevimli bir tuvalet alabilirsiniz..hem kendine özel bir tuvaletin olması hoşlarına gidiyor hem de ayakları yere bastığında daha güvende hissediyorlarmış..

kolay gelsin, eminim siz de kolayca geçiş yapacaksınız...sağlıklı ve mutlu günler diliyorum..

evet kesinlikle guvende hissediyor kendini..bizimkide oyle yepyeni duruyor..benimkide oyuncaklarini dolduruyor icine bebeklerini oturtup tuvaletlerini yaptiriyor ama is kendine gelince olmaz diyor..aslinda oturaga alismasida kotu cunku disari ciktigimda yada misafirlige gittigimde oturagini isteyecek yapmak icin cunku benim kizim aliskanliklarindan asla vazgecmiyor..arabada uykusu geldiginde uyu diyorum hayir yatagimda uyuyacagim diye bagiriyor bana..

Son düzenleme:
çok doğru gerçekten..tebrik ederim sizi
darısı bize inşaallah..

öncelikle teşekkür ederim.çok sabırlı olmak gerekiyor.yaşı ne olursa olsun çocuğunuzunda bir birey ve istekleri olduğunu unutmamak gerekir.

ne güzel bir örnek, umarım biz de doğru zamanı bulur ve böyle kolaylıkla aşarız bu durumu :)

teşekkür ederim.üstede yazdığım gibi sabır sabır sabır

Herkese yeniden merhaba :))

Biz kızımla yaklaşık 1,5-2 aylık bir aradan sonra bugün yeniden tuvalet denemeleri yapmaya başladık...Bu arada 29 aylık olduk..
Allahtan geçen sefer ki gibi yaptıkça ağlamadı...Dün akşam son bezimizi taktık ve ona da söyledim iyice..Başka bezimiz kalmadı, artık bez almayalım, sana rengarenk kilotlar alalım dedim..Tama dedi..Bu sabah uyandık bezi attık kilot giydik..
Sabah 8:30 dan öğlen 14:30 a dek 2 kez kaçırdı, altım ıslandı yeni kilot giydir diye yanıma geldi...Ama geçen ağlama olmadı şükür :)
Sonra saat 2 gibi lazımlığına yaptık ve uyuduk.. Uyuturken de altını bağlamadım...Zaten genelde uykularından altı kuru kalkıyordu umarım bir süpriz yapmaz :)

Çiş neyse de kaka da kaçırınca zor oluyordur sanırım umarım çabucak öğreniriz...Bu kez geri bırakmak istemiyorum çünkü yıllık iznimdeyim, işe dönmeden bu işi halladebilirsem çok güzel olacak..Şimdi 10 gün kadar evdeyiz sonra deniz kenarına gideceğiz 1 hafta kadar..Toplam 3 haftada bu işi başarırız inşallah...Gelişmeleri fırsat buldukça yazmak istiyorum..Sizler de aklınıza gelen ya da kendi çocuklarınızda uyguladığınız taktikleri paylaşırsanız çok sevinirim :)

Kızımı az önce uyuttum...Benim de pilim bitti aslında ama devam etme kararı aldığımızı yazmak istedim..Bugün gecenin son çişini kendisi gelerek lazımlığına yaptı kuzum...İnşallah yarın devamı gelir..Gece için kilot şeklinde olan bezlerden aldım, kızım bu da gece kilodumuz diyerek giydirdim..Bu arada günün tek kakasını da lazımlığına yaptı..Umarım bu güzel gelişmeler sadece tesadüf değildir de devamı da güzel gelir..
Öğle uykusundan sonra bu saate dek 3 kez lazımlığına yaptı bir kez altına kaçırdı kuzum..Ama bunlardan sadece sonuncusunu kendi söyleyip oturdu diğerlerini ben hatırlattım...
Akşam yemekten sonra çişini yapınca ödül olarak oyuncakçıya gidip kitap aldım çok sevindi ... Böyle ödül vs. devam edicez bakalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…