Tuvalet Eğitimi Bir günde bıraktım sizce doğru mu yaptım ?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Bu yöntemi de trt nin süper dadı adlı programın da bir uzmanın uygulattığını gördüm çocuğun yaşı kadar bekletin diyordu.Gerçekten çok etkili ama etrafımdakiler öyle deyince emin olamadım ...

Ha yok, ben sizi yanlis anlamadimda. Ben staj yaparken annelere cocuk egitimi hakkinda bir kac seminer vermistim
arkadaslarimla, o zamanda demislerdi onlar icin konusmak kolay anne olunca goruruz onlari diye

Bu arada o cocuklar cocukluk ergenligine girdigi zaman aslinda bu cocuklari gereginden fazla teselli etmeme konusunda
neden uyardigimi anlarsiniz.

Siz de aynı fikirdeyseniz sevindim o zaman yanlış bir şey yapmadığıma.

ne güzel bir örnek, umarım biz de doğru zamanı bulur ve böyle kolaylıkla aşarız bu durumu :)

canım eminim çok etkilidir....
ama olan çoçuğa oluyo..
onun duygu dünyasını öldürüyorsun ceza yöntemiyle...
ADEM GÜNEŞ i vakit bulursan takip et mutlaka olurmu
kendiside bir çok ödül almış uzman petegoktur

bnde 3 gün deneyip bıraktım
çünki olmadı başaramadık
anladımki çok yıpranıcaz..
en az 2 ay ara verdik bakalım

Öyle iyi anlıyorum ki seni, ben yıpranma kısmında hiç değilim de o kuzucuklar üzülünce dayanamıyor insan..Umarım onları üzmeden hallederiz bu aşamayı :)

başka bir konuya yazmıştım, oradan kopyaladım

ben kendi tecrübeme dayanarak söyliyeyim,3 yaşından önce tuvalet eğitimini kabul etmedi..
söylemiyor,korkuyor,klozete, lazımlığa oturmayı kabul etmiyor..
bezden kurtulsun derken anne de çocuk ta helak olur..3 yaş geç bir zaman değil bana göre..
2 2,5 yaşında da zorlayarak alıştırmayı, başarı oalrak görmüyorum..
zamanı geldiğinde en fazla 1 hafta içinde söylüyor çocuk çişini..ama zamanı geldiğinde...

bende alıştırırken hediye vaadettim ,söyledi aldım..

2,5 yaşındayken biraz teşvik ettim,baktım olmuyor zorlamadım..
3 yaşını doldurdu ,doğum gününden sonraki bir veya iki hafta sonra öğrendi..
alıştırma kilotları aldım,klozet adaptörü aldım bunlarla başarılı olduk..4 günde de söyledi..
4 gün süresince geceleri yatarken bezini bağladım
ama 4.gün çişini söylediğinde gece bezini bağlamadım, yaparsa şansımıza dedim..
sabah kalktığında yapmamıştı..
ama onu takibeden ileriki haftalarda 3-5 kez gece kaçırmıştı.
hiç kızıp bağırmadım ne alıştırma esnasında, ne de kaçırdığında
bu da önemli zaten kaçırınca suçluluk duyuyor, bir de bağırınca tamamen korkacaklar..

alıştırma kilodunu giydirin ,her yarım saatte tuvalete oturtun ,şansınıza tuvalate yapabilirde yapmayabilir de..
çişini yaparsa sifonu çekerken güle güle çişler,güle güle kakalar diye el sallayabilirsiniz, oyun oluyor hevesleniyor..
sabırlı olamak gerek, 1 haftayı kendinize ayırın çiş alıştırma evresi diye ..
misafir kabul etmeyin çocuğa odaklanma açısından..
alıştırma günlerinde 8 kez alıştırma kilodu değiştirdim ,bu rakama hazırlayın kendinizi..
evde herhangi biryere kaçırmadı allahtan, halı koltuk vs. gibi..parkenin üzerine falan denk geldi
kaçırsa da yapacak bişey yok temizliycez..
zannettiğiniz kadar zor olmayacaktır,başarılar..

Hususi bu konu için D&R gidicem almak için arkadaşım önerin için de teşşekkür ederim..

Kızınız sanırım çişini tutamadığı için üzüntü duyuyor ondan ağlıyordur biz tuvalet eğitimi esnasında yaşamadık böyle birşey ama çocukdan çocuğada fark var kızınız daha duygusal demekki.Bencede tuvalet eğitiminin zamanı hiç önemli değil önemli olan çocuğun hazır olduğu zamandır ama acaba diye düşündüm sizin olayınızda ilk günden pes etmeniz kızınız açısından bir sakınca doğurmuşmudur diye başaramadım vaz geçdik gibi hani biraz dişinizi sıksaydınız belkide ikinci gün bunu başardığını görecek ve kendini daha farklı hissedecekdi kendine güven duyma açısından.

Ya bu açıdan düşünmemiştim şimdi gene kafam karıştı..bilmiyorumki...yarın hevesli olursa tekrar sorim diyrum ama bezi tamamen çıkatıyoruz demim...İstersen yapalım derim çıkaralım derse çıkarırım yoksa bırakırım artık...Bu konuda çocuğu dinlemek en doğrusu sanırım..

ilk alıştırmayı düşündüğümde oğlum 28 aylıktı..bacaklarını kasardı,kırmazdı dizlerini, klozete oturtamazdım..
eşim de askere gidene kadar bez bağlanmıyacak ya,üsteleme dedi..
sonrada havalar serinlemeye başladı,erteledim bende
ama aradaki farkı gördüm 7-8 ay sonra,çocuğun algılaması kapasitesi değişiyor,gelişiyor..zorluk yaşanmıyor işte o zaman..
çocuğun hazır olması,hazır hissetmesi önemli...

benim kizimda 32 aylik daha ogretmeye baslayamiyorum..ne zaman denesem anne korkuyorum tuvaletten diyor..her seferinde karar veriyoruz tuvalete yapmaya ama onu gorunce yapmicam korkuyorum diyor klozetin kapagini acik gordugunde bile kapat anne kapagi diyor..uzerine gitmiyorum simdi ama ne yapicam bilmiyorum bende

köpük filan yapsan klozetin içini,görsel olarak korkmaz o zaman belki..oturak ta deneyebilirsin..
birkaç yöntem denesen,korkuyorsa ısrar etmez bırakırsın..ara verip sonra deneyebilirsin..

cicili bicili adatörler var,onlarla denersin

ahh canim muzikli oturak bile aldim beziyle oturuyo bezini cikarinca oturmuyor cins kizim

bence çok erken pes etmişsin canım
kızın tuvalete hazır sinyalleri veriyormuş
tuvaletede oturuyorsa en azından 3 gün deneseydin eğer 3 günde düzelme olmadıysa
tekrar beze dönerdin
bende kızıma ilk 2.5 yaşında başladım
ama benim kızım ne tuvalete nede lazımlığa oturmadı bir hafta geçti düzelmedi ve ben beze tekrar döndüm
36.ayda yani şubat sonu gibi tekrar denedim
ama kendi istedi tuvalete oturmayı
ilk kaka yaparak başladı bende bir daha bağlamadım bezini
ve 3gün boyunca altına yaptı çok ağlamadı ama üzülüyordu yaptığında ama ben bunun çok üzülücek bişey olmadığını anlatmaya çalıştım
3.günün sabahı ilk çişi lazımlığa yaptı
ogün bugündür maşallah kızıma sorunsuz
ben ilk denememde vazgeçmiştim evet ama yazdığım gibi kızım lazımlığa ve tuvalete oturmayı istemiyordu ama sizde böyle bir sorun yokmuş
hevesle bezi tekrar istemesinin nedenide başarısız olduğunu düşündüğü içindir
sen kızmasanda korkmuştur pislenme hissi yanlış yaptığının farkında olduğu için tedirgin oldu tekrar bez istedi

ahh canim muzikli oturak bile aldim beziyle oturuyo bezini cikarinca oturmuyor cins kizim

ayyy... canım ya..napsın annesi..

bırak,öyle otursun,olsun o bile bir alışma evresi..bezinden güven alıyor olabilir,öyle öyle alışır..
bizimkisi oturağını çıkartıp kafasına şapka yapıyordu..
valla ben odanın oratsına gazete koyarak oturağı üzerine koydum..
çizgi film izlerken yapar diye, yok yapmadı..
oturak bir kez bile çiş yapılmadan kaldı öylece, gıcır gıcır

bende bu konuyu alttan alıyorum suan 2 yasında ya bu yaza yada seneye yazın baslayacagız 3 yasına kadar yolu var dıye dusunuyorum bazen cok dıretmenın yarardan cok zararı olabılecegını dusunuyorum ama bırde bazı coık 1 gunde alısır bazısı 1 ayda baslayıncada(zamanı gelınce tabı)ıstıkrarlı olmak lazım..

Tabiki cocuk hazırsa çok kolay ve eğlenceli bir donem bizim 2 yasını doldurmamiZa 2 hafta var artık tamamen alisti22,5 aylıkların kızım bezden kurtuldu ama Tabiki cocuk rahatsız oluyorsa daha rahat kurtuluyor bezden benim kiZin iri yapılı ve toplu 5 No bez kullanıyorduk izin zamandır oda sıkıyordu onu 6 danda kaka falan yapardı çıkardı hep hiç hoşnut degildi halinden böyle olunca rahat burakiyor

Yorum yazan herkese yeniden teşekkürler...Bütün olasılıkları düşününce ister istemez "bırakmayan çocuk var mı demekki zamanı değilmiş" düşüncesi ağır basıyor bende..Bugün hiç teklif etmedim o da her tuvalete gidişimde benle geldi ama oturmak istemedi...
Kendi isteyene dek bekleyeceğim...
Umarım hepimiz sorunsuzca aşarız bu aşamayı da.

katılıyorum..
şekerim, senin nickin oğlumun literatüründe su demekti ,daha yeni konuşmaya başladığında tabiki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…