İyi akşamlar Akidem..Kızımı tuvalete götürdüm oturmasında bir problem yok oturuyor ama yapmıyor..Bir de altına kaçırıncada koşa koşa tuvalete gidiyor ama o vakte kadar geriye yapacak bişi kalmamış oluyor..Zaten bu yüzden acaba hazır değil mi diye düşündüm..Çünkü tuvalete gitmem ya da oturmam demiyor acaba tutacak kasları mı zayıf henüz diye düşündüm..
Öğlene dek ben götürmüştüm sonrasında ise sordum gidelim mi idedim gelince söylicem dedi ama yetişemedi..
Hepbaharolsa şöyle söylim, sabah 8 gibi kalktı, ilk çişini yarım saat snra yaptı...Sonra 11 gibi bi daha, sonra da 1 gibi tekrar yaptı..Snra uyudu ama 3 de kalktı ve nereeyse 20-25 dakika da bir parça parça yaptı...Yani sabah ile öğleden sonra çok farklıydı..Üstelik sabah daha çok sıvı almıştı...
İzninizle benim de bir sorum olacak size madem pedogogsunuz.Oğlumu bir kaç kez uyardıktan sonra dinlemezse bir köşe belirledim orda üç dk bekletiyorum ceza molası adı altın da.Ama etrafımdakiler bunun çok zalimce olduğunu söylüyor,oysa ki bu ceza molası benim ona şiddetli bağırma durumumu ortadan tamamen kaldırdı artık bağırmıyorum sizce bu yanlış mı? Yoksa farklı bir yöntem var mı.Parca parca yapiyorsa hazir degil henuz demek kaslari, bir muddet daha beklemekte fayda var.
Bu arada evet kolay konusmasi benim icin evli degilim bekarim ama bir pedagog olarak anneleri bu sekilde davranmalari konusunda uyarmam gerekir.
Aksi taktirde cocuklar annelerini parmaklarinda oynatirlar, her istedikleri yerine gelir ve arsiz bir sekilde yetisirler..
Buna dikkat etmek gerek. Aglanmicak yere agliyorsa teselli etmemekte fayda var.
İzninizle benim de bir sorum olacak size madem pedogogsunuz.Oğlumu bir kaç kez uyardıktan sonra dinlemezse bir köşe belirledim orda üç dk bekletiyorum ceza molası adı altın da.Ama etrafımdakiler bunun çok zalimce olduğunu söylüyor,oysa ki bu ceza molası benim ona şiddetli bağırma durumumu ortadan tamamen kaldırdı artık bağırmıyorum sizce bu yanlış mı? Yoksa farklı bir yöntem var mı.
İzninizle benim de bir sorum olacak size madem pedogogsunuz.Oğlumu bir kaç kez uyardıktan sonra dinlemezse bir köşe belirledim orda üç dk bekletiyorum ceza molası adı altın da.Ama etrafımdakiler bunun çok zalimce olduğunu söylüyor,oysa ki bu ceza molası benim ona şiddetli bağırma durumumu ortadan tamamen kaldırdı artık bağırmıyorum sizce bu yanlış mı? Yoksa farklı bir yöntem var mı.
benim oğlum hep reddetmişti.bikaç kez denemiştim ama ödü patlıyodu tuvalete gidince.dr sakın zorlamayın demişti.herkez aman geç kaldınız aman öğrenemez desede ben çocuğuma bıraktım.3 yaşına girdiği yaz başı beraber klozetr adaptörü aldık.kendi beğendi çokta hoşuna gitti.bende oturucam klozete abi oldum die die eve geldi.bi hevesle banyoya koydu adaptörü.hal böle oluncada beni hiç ama hiç zorlamadı oğlum.ne gece kaçırması ne gündüz altına yapma hiç başımıza gelmedi.oğlum şuan 6 yaşında bir kere bile altına kaçırmadı çok şükür.zorlamamkta fayda var.varsın millet ne derse desin önemli olan çocuğun ne hissettiğidir..
Parca parca yapiyorsa hazir degil henuz demek kaslari, bir muddet daha beklemekte fayda var.
Bu arada evet kolay konusmasi benim icin evli degilim bekarim ama bir pedagog olarak anneleri bu sekilde davranmalari konusunda uyarmam gerekir.
Aksi taktirde cocuklar annelerini parmaklarinda oynatirlar, her istedikleri yerine gelir ve arsiz bir sekilde yetisirler..
Buna dikkat etmek gerek. Aglanmicak yere agliyorsa teselli etmemekte fayda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?