• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir gün öleceksiniz

BenCano

~HürGeneral~
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2006
2.221
13
158
Sakarya
Link Silinmiştir.
Bildiğinizi Biliyorum...

--------------------------------------------------------------------------------

Bildiğinizi biliyorum ama yine de söylemek istiyorum; bir gün öleceksiniz

Bu bir kadeh rakı yanında seyre daldığınız gurup ta, gözlerinde huzuru bulduğunuz bu afet-i devran da, bu tabağınızda masanızı gecenizi midenizi keyiflendirmek için duran balık ta bırakıp geldiği bu deniz de her şey ama her şey sizinle birlikte yok olup gidecek bir gün…

Bildiğinizi biliyorum ama yine de söylemek istiyorum; bir gün öleceksiniz…

Bu çok sevdiğiniz notalar da susuverecek bir gün. Geriye uzun siyah bir karanlık kalacak. Siyah ıssız yalnız bir karanlık…

Ne sevdiğiniz denizin mavisi olacak, ne içinizi bayıltan iyot kokusu, ne ormanın yeşili ne de sizi çarpan havası… Her şey ama her şey siz de dâhil olmak üzere bir gün yok oluvereceksiniz. Öyle ansız öyle zamansız oluverecek ki tüm bunlar hazırlıksız yakalanacaksınız tıpkı haziran da dolulara tutulmanız gibi…

Kim bilir belki de bundandır asırlık çınarın hiç bir şey olmamış gibi senelerdir yerinden öylece size, sizden öncekilere bakması, kim bilir belki de bundandır ayın her gece güneşin her sabah hiç de aksatmadan yerlerini alması. Kim bilir belki onlar bizden önce öğrenmişlerdir ve bundandır ilahi sessizlikleri ver her şeyi ilk gün, ilk kez görmüş gibi izlemeleri…

Sen, kırmızı rujlu etekleri rüzgârdan çok kalçasını savuruşundan havalanmakta olan yosma, biliyorsun değil mi? Ne o taa öteki mahalleden duyulan şen kahkahan kalacak, ne o rüzgârından yayılan baş döndürücü kokun. Ne de o yalnız gecelerinde dizlerinin üzerinde sıcaklığına yer verdiğin o sevimli kedin…

Kedi de sen de bunu yazan ben de…

Ne bir iksir ne bir kara büyü hiç bir şey engel olamayacak bu sona. Siz de benim gibi bu ot gibi bu kedi gibi bu yosma bu balık bu güneş bu ay gibi sonu, sonun geldiğinde anlayacağız. Geç olacak kimilerimiz için hem de çok geç… İçimizde ağzı yüreği dolu dolu seni seviyorum diyemeyenler olacak, bir sabah güneşin doğuşunu sarı sıcaklığından önceki soğukluğunu izlememiş olanlar olacak, bir sabah yüzünü musluktan akan su yerine denizin tuzlu sularında başını derinlere gömüp yüzünü yıkamamış olanlar olacak ve bütün bunları yapmak içinse çok geç olacak…

Bu yediğiniz çilek reçeli belki de son kez dilinizin üstünden o tatlı râhiyasını bırakıp midenize doğru yol alacak, çayın bu sıcak buruk tadını son kez duyacaksınız tüm hücrelerinizle ancak sonu yalnızca son geldiğinde anlayacaksınız… Son bir şans verilmeyecek ne güneşi uyandırmaya ne o reçeli bir daha yemeğe ne de yapan eli öpmeye...

BildiğiniZi biliyorum ama

Yine de söylemek istiyorum

Bir gün öleceksiniz..

Suzan Ağatoğlu

bazen bizlere uzak gelen bazende her an sanki basucundaymis gibi hissettigin olum helede bu dizeleri okuyunca insan bir kere daha dusunuyor yapamadigimiz seyleri bir anda kalkip yapmayi yegliyor ama bir kac zaman sonra tekrar dunyanin aldatici hirslarina kapilip gidiyoruz unutuveriyoruz herseyi yarin geri kalan omrunun ilk gunudur sozuyle bir kez daha hayata merhaba diyelim.cano saolasin paylasimin icin.

canom,
diline yüreğine sağlık canım..
unuttuğumuzu hatırlattın..
öyle ya,,, öleceğiz bir gün...

CaNo m tam çilek reçeli yiyordum yaaa
boğazıma dizdin:))
bunu bildiğimiz halde hep bilmiyormuş gibi yaşıyoruz
sanki böyle davranınca ölmeyecekmişiz gibi....
sağolasın bildiğimizi tekrar bildirmek insanı kendine getiriyor

Back