• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti :)

TIFF

SAKARLAR KRALİÇESİ :)
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
2.316
62
358
Diğer
Topikteki video ve resimler hakkında giriş;

Sigaranın zararlarıyla ilgili resimler ve videolar tiryakileri bir süreliğine sigaradan alıkoyar; o süre de yarım ila bir saat arası bir zamandır. Sonra yaptıkları şeye ve kendilerine lanet ederek ve hatta kendilerinden iğrenerek, çökmüş bir psikolojiyle ve çoğunlukla depresyonla birlikte bir sigara daha yakarlar, sonra bir daha, sonra bir..

Bir tiryakiyi bu tip videolar asla ve kata olumlu yönde etkilemez. Olumsuz yönde etkiler çünkü yaptığından utansa da, tiksinse de içmeye devam eder. Olumsuz yönde etkiler çünkü kendine güveni kalmamıştır, morali çöker ve bir süre sonra başka kılıflar aramaya başlar. Çevresindeki örneklerden yola çıkar filanca teyze de içiyo hem de kaç senedir, daha bişey olmadı, eee ....'nın babası ağzına sigara sürmemiş adam kanserden öldü gitti.. Amaaannn boşver nasıl olsa ölücez haa ölee haa böleee diyerek daha önce tiksinerek ve kendinden nefret ederek içtiği sigara artık O'nun için meşru hale gelir ve sizi temin ederim ki sabıkalı bir tiryaki olarak, böyle bir video hiç izlenmemiş sayılarak, gündelik yaşantıya elinde sigarayla geri dönülür...

Bazıları da benim gibi o kadar korkaktırlar ki böyle bir video nun varlığını yok sayarlar, öyle ki bakmazlar bile..Velhasılı ben öyle yapmıştım. Bırakamayacağımı bildiğim bişeyin zaten bildiğim zararlarını izleyip neden yersiz strese gireyim ki??

Kurtuluş..

Ama şimdi izleyebiliyorum, çünkü 3 gündür sigara içmiyorum arkadaşlar. Daha önceki bırakma girişimlerimde en fazla 2 gün dayanabildim ve ondan bundan az da olsa bir fırt derken otlayarak bi süre daha devam ettim ve malumdur ki sonucu; bıraktığım yerden devam etmek oldu, hem de daha hızlı bir şekilde.

Sigarayı Allen Carr ın şu hep duyduğum ama kulaklarımı tıkadığım meşhur sigarayı bırakmanın kolay yolu isimli kitabıyla (fiyatı 10TL.) aniden, zevkle, kesinlikle sinir stress olmadan, keyifle bıraktım arkadaşlar!!
Hiç inanmayarak büyük bir önyargıyla okuduğum bu kitabın içinde, bana sigarayı nasıl bıraktıracağının anahtarını arayarak bir çoğu bölümü anlamayarak atlayarak okudum. Aslında kitap kurdu biriyimdir, okumayı çok severim ama öyle iddialı bir kitabın kurtuluş neresinde saklıydı hemen öğrenmek istedim ve kitabın ortalarına kadar geldiğimde hala bana verilmiş bir öğüt, bir tavsiye yoktu sigarayı bırakmam için, fakat yavaş yavaş farkına vardım ki sigarayı ciddi bir düşman gibi görmeye başlamışım? Ve birden kendimi içimden şunu söylerken buldum; kitap bitse de sigarayı bıraksam!! Sabırsızlanıyordum sigarayı bırakmak için, cidden yerimde duramıyordum, çevir çevir sayfaları 260 sayfalık kitap bitmek bilmiyordu sanki. Gerisini sonra okurum daha fazla sigaralı yaşama tahammül etmek istemiyorum deyip, kitapta adı geçen ve yazarın sona gelmeden asla bırakmayın dediği son sigara ritüelini de erkenden yapıp, sigara ile geçen 11 senelik kayıp yaşamımı geride bıraktım pat diye!

Kitabı okurken dikkat etmeniz gereken bir kaç ufak şey var;

Sigarayı bırakmayı gerçekten istemek (hoş istemeyene bile istetiyor)
Kitabı okurken sigarayı bırakmamak veya azaltmamak
Kişisel kayıt tutmak
Süreç boyunca olumlu ruh hali içinde olmak

Bütün bu şartları yerine getirip cebinize de 10 TL.'yı koyup netten veya herhangi bir kitapçıdan kitabınızı aldıktan sonra, tek iş; koltuğunuza oturup keyifle sigaranızı tüttürerek kitabınızı okumaya kalıyor. Veee sonrasında yeni hayat arkadaşlar!!

Yıllar önce lisedeyken Orhan Pamuk'un 'Yeni Hayat' isimli kitabını okuduğumu hatırlıyorum, ilk cümlesi aynen şöyleydi;

Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti.
...

Yıllarca hayatımı değiştirecek kitabı aradım fakat bulamadım. Hepsinden ayrı şeyler öğrendim, büyüdüm, geliştim, fikren ve zihnen zenginleştim ama dediğim gibi hayatımda çığır açacak bir kitap bulamadım ne yazık ki.
Şimdi diyorum ki arkadaşlar; işte hayatınızı değiştirecek kitap bu!
Lütfen deneyin ve bana olumlu-olumsuz deneyimlerinizi yazın. Yeni hayatımızı, heyecanımızı, mutluluklarımızı ve en önemlisi büyük başarımızı beraber paylaşalım.
Güzel haberlerinizi bekliyorum.. (aslında geleceğinden eminim) sengözlerimebaksanab

aaay canım arkadaşımmmmm seni tekrar tebrik ediyorummmm darısı benimmm başıma inşallahhhhhh

aaay canım arkadaşımmmmm seni tekrar tebrik ediyorummmm darısı benimmm başıma inşallahhhhhh

İmkansız diilmiş işte canım benimmmmmm, hatta bu kadar kolay olacağını hiççç tahmin etmiodum valla. Sana da bıraktırcammmmmm :jeyyar:

alışkanlıklardan vaz geçmek o kadar kolay olmuyor canım ....kitapta okuyorum keyfle sigaramıda tüttürüyorum hele orhan pamuk okurken daha içmeyi hiçççç düşünmem zaten keyfimi kaçırıyor.

alışkanlıklardan vaz geçmek o kadar kolay olmuyor canım ....kitapta okuyorum keyfle sigaramıda tüttürüyorum hele orhan pamuk okurken daha içmeyi hiçççç düşünmem zaten keyfimi kaçırıyor.

Sigara içmek bir alışkanlık değildir tatlım, nikotin bağımlılığıdır bu bir a.s
Düşmanın kendisi içtiğin sigara değildir nikotindir bu da iki. a.s
Adı alışkanlık değil bağımlılık olan şeyden sıkıntı çekmeden kurtulmak da mümkündür şayeeettt; kurtulmaya meylin ya da gönlün varsa :olmaz: bu da üç olsun a.s
Ayrıca keyifle sigaramı tüttürüyorum derken kendini ne kadar kandırdığın anlaşılıyor tatlım ziraaaa bu topiktesin bu dört a.s
Orhan Pamukla ilgili düşüncelerin beni bağlamaz, bağlayanları ise sitede kitap kurdu topiği mevcuttur, görüş ve düşünceleriniz oraya aktarılabilirler a.s
Kitap Kurdu - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
Son olarak asıl mevzu Orhan Pamuk okuyarak sigara içmek değil, Allen Carr okuyup, sigara içerek bağımlılıktan kurtulabiliyor olmak lüksüdür tatlım artık bunu saymadım :roflol:
hehehheheeedelikafadulden:teytey:

Son düzenleme:
Kimsenin umrunda değil ama ben başardım!
Bugün tam 12. günüm ve eskiden sigara içtiğimi bile unuttuğumu farkettim!
Allah Allen Carr'dan razı olsun, dua ediyorum ona hep.
Kendimi hiç olmadığım kadar temiz hissediyorum darısı herkesin başına ve herkes bunu başarabilir.
Hiç de sandığım kadar imkansız değilmiş, hatta bu kadar kolay olduğunu bilseydim çoookkk önce bırakmıştım o illeti.

sengözlerimebaksanab

yazar Allen Car 2006 yilinda akciger kanserinden ölmüstür...

Ben de bu kitapla bırakmıştım sigarayı, zevkle, ve sigara içenlere acıyarak bakarak geçirdim günlerimi.. Kitabın sonuna gelmeden bende atmıştım paketimi zemuszemus

yazar Allen Car 2006 yilinda akciger kanserinden ölmüstür...

Evet ona sigarayı bıraktığınız halde akciğer kanserine yakalandınız keşke bırakmasaydım dediğiniz oldu mu diye sorulduğunda;
-sigarayı bırakmasaydım 20 sene önce ölmüştüm, ama ben 20 sene daha yaşadım diye cevap vermiştir. sengözlerimebaksanab

ben de okuyorum.içimde bırakmak için acayip istek oluştu,hatta bugün kahvaltıdan sonra içmedim.kitabı bitirmeden bıraksam ters mi olur acaba

ayy darısı benimde başıma
bende aslında bırakmak istiyorum fakat cesaretimi bi türlü toplayamadım
hep kendimi kandırıyorum aslında hamile kaldığımda bırakırım falan gibilerinden,
ama bu kitabı alıcam bende

evet okunan bi kitap bazen insanın tüm dünyasını değiştiriyo..yeni pencereler açıyo bazen..
bazen olumsuz bişeyleri düzeltiyo..
sende iraden ve kitaptan aldığın tüyolarla bunu başarmışsın..tebrikler cnm

ben de okuyorum.içimde bırakmak için acayip istek oluştu,hatta bugün kahvaltıdan sonra içmedim.kitabı bitirmeden bıraksam ters mi olur acaba

ay canım benim insan hemencecik bırakıp kurtulmak istiyo demi?? valla ben kitabın tam ortalarında bıraktım sigarayı. sonunu bekleyip o ritüeli yapmak zorunda değilsin. ben keşke sonunda bıraksaydım demedim hiç çünkü sigara içmenin keyfi ya da maddi hiç bir faydası olmadığını ve gerçekten hiçbir keyif vermediğini, alınan keyfin senin kafanda uydurduğun yalancı bir keyif olduğunu öğrenince içmenin de bir manası kalmıyor. kitabın özünü ne kadar çabuk kavrarsan o kadar iyidir, sonunu bekleme bırak bence.. ben çok memnunummmmmmmmmm eyooooo kaç gün oldu saymıom bileme artıııkkkk, ama 2 haftayı çoktan geçtim ki 11 yıl boyunca 2 gün bile içmeden duramamışken..:teytey:

ayy darısı benimde başıma
bende aslında bırakmak istiyorum fakat cesaretimi bi türlü toplayamadım
hep kendimi kandırıyorum aslında hamile kaldığımda bırakırım falan gibilerinden,
ama bu kitabı alıcam bende

kesinlikle al tatlım valla ben çok ciddi söylüyorum nolduğumu şaşırdım diyebilirim. hem öle üç günlük bişi de değil, kalıcı bir etkisi var bu kitabın. sigaranın mantığını yahutta şöle diim mantıksızlığını kavratıyor sana sakince.. mutlaka al ve oku bu arada bende bebek istiyorum 6 aydır deniyoruz fakat bu ay daha da umutluyum çünkü; sigarayı bıraktımmmmmmmmm!!!! :sm_cool:
evet okunan bi kitap bazen insanın tüm dünyasını değiştiriyo..yeni pencereler açıyo bazen..
bazen olumsuz bişeyleri düzeltiyo..
sende iraden ve kitaptan aldığın tüyolarla bunu başarmışsın..tebrikler cnm

teşekkür ederim canımcım, inşallah sende başarmışlar arasındasındır, ay valla ben yeniden doğmuş gibiyim kızlarrrrrr, kendimi accayip mutlu hissediyorummmmmm!! :teytey:

Derlerki kadınlar sigarayı daha zor bırakır. Allen amcada bunu destekler biçimde "Hem iş yerinde hem de evde gün geçtikçe daha fazla sorumluluk alan kadın sigara içme konusunda da hayli iddialı" diyor ve bununla bağlantılı olarak sadece bizim için özel bir kitap hazırlamış "Kadınlar için Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu".

Ben okumadım, Allen Carr ın diğer kitabını da okumadım, ama bu forumda sıkça karşıma çıkan bir isim, kensini google deryasında kurcalarken bize özel (!) davrandığını görerek pek mutlu oldum. Az çok biliyorsundur belki ben yakın çevremde sigarayı bıraktığı zannedilen koca bir yalancıyım. Çok azalttığım, hatta bi hafta içmediğim zamanlar olduğu doğru ama ben hala bir bağımlıyım. Bu yüzden seninde tavsiyen üzere tıpkı sigarayı gizli içişim gibi bu kitabıda bir an önce alıp derdime deva olması konusunda dua edeceğim :Saruboceq:

Derlerki kadınlar sigarayı daha zor bırakır. Allen amcada bunu destekler biçimde "Hem iş yerinde hem de evde gün geçtikçe daha fazla sorumluluk alan kadın sigara içme konusunda da hayli iddialı" diyor ve bununla bağlantılı olarak sadece bizim için özel bir kitap hazırlamış "Kadınlar için Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu".

Ben okumadım, Allen Carr ın diğer kitabını da okumadım, ama bu forumda sıkça karşıma çıkan bir isim, kensini google deryasında kurcalarken bize özel (!) davrandığını görerek pek mutlu oldum. Az çok biliyorsundur belki ben yakın çevremde sigarayı bıraktığı zannedilen koca bir yalancıyım. Çok azalttığım, hatta bi hafta içmediğim zamanlar olduğu doğru ama ben hala bir bağımlıyım. Bu yüzden seninde tavsiyen üzere tıpkı sigarayı gizli içişim gibi bu kitabıda bir an önce alıp derdime deva olması konusunda dua edeceğim :Saruboceq:

İşte tam bu noktada Allen Car sorunu çözüyor işte. Sana aslında sigarayı sevmediğini farkettiriyor ve duygusal bağımlılığın da sadece bir yanılsama olduğunu öğretiyor. Boşversene ben daha fazla demeyeyim, Elın amca sana söylesin.. Onun anlatımı çok daha etkileyici.. Başarılar tatlım a.s.

Back