• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bir gün bebeğim olur mu ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mutlugunlergelecek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2017
361
835
103
Ocak ayında 4 aylık bebeğimi kalbinin durması sonucu kaybettim. 1 regl döneminden sonra denemeye başladık ama 6 ay boyunca olmadı diğer bebeğime ilk denemede hamile kalmıştım. Amh testi yaptırdım sonuç 0.19 büyük hüsran. Doktor ultrason yaptı 3 folikül gördü. Doktor 3 ay dene gel tüp bebek başlayalım dedi. 2 aydır hamile kalamıyorum. Butun siteyi taradım. Şansım çok mu düşük? Yok mu bu şekilde hamile kalan :(

Çok bilmiyorum bu işleri ama biraz ara verseniz denemeye? Bir bebek kaybeymişsiniz zaten. Sonra hemen denemeye başlamışsınız tekrar. Çok aceleci gibi geldiniz bana. Yaşınız kaç?

Konu hakkında fikrim Yok ama konuyu minimum derecede kafanıza takmanızı öneririm. Kimi duydumsa en rahat olduğu dönemde hamile kalmış. Bence önce vücudunuzu rahatlatın.. sonra akışına bırakın gitsin. İlk çocuk olduysa 2. Neden olmasın

Insallah anne olursunuz kaybettiginiz meleginiz de size sefaatci olur ...
Ben de anne olmayi deli gibi istiyorum 1 kimyasal gecirdim daha sonra adet duzenim bozuldu.1 2 aydir duzenli geliyordu gecen gun 4 gun once geldi ..cok zor bir durum kafa yordukca olmuyor insallah nasibimizde vardir da bir an once melegimize kavuşuruz.

Insallah anne olursunuz kaybettiginiz meleginiz de size sefaatci olur ...
Ben de anne olmayi deli gibi istiyorum 1 kimyasal gecirdim daha sonra adet duzenim bozuldu.1 2 aydir duzenli geliyordu gecen gun 4 gun once geldi ..cok zor bir durum kafa yordukca olmuyor insallah nasibimizde vardir da bir an once melegimize kavuşuruz.
Hem de çok zor.. Bu ay umutluydum histeroskopi yapılmıştı. Bugün negatifi gördüm. Çok zor bir sınav. Allah hepimizin yardımcısı olsun:(

Stres yaptikca adet duzeni alt ust oluyor yumurtlama gunu degisiyor peki esiniz test yaptırdı mi belki bilmediginiz yeni bir problem vardır

Stres yaptikca adet duzeni alt ust oluyor yumurtlama gunu degisiyor peki esiniz test yaptırdı mi belki bilmediginiz yeni bir problem vardır
Bütün testler temiz. Hepsine bakıldı. Sadece amh düşük 3 yumurta folikül görüldü. Yaşıma göre çok çok düşük. Âdetlerim de çok düzenli. Yumurta takibi yaptım. Tam da o günleri değerlendirdim olmadı. Amh düşük olanlarda yumurta kalitesiz oluyor. Sanırım sorunum bu :(

Banada doktor tedaviyi bırakın cok yıprandınız artık.kabullenin dedi 6 kere tüp bebek yapmiştik 38 yasımda kendiliginden hamileyim şuanda...gercekten kafanizi bosaltmaniz ve olucak diye inanmanız yeterli...tabi tedavi icinde geç kalmayın derim 3 ay cok hemen gidin başlayın bi tedaviye bence..

Yanlış yonlendirmek istemem ama ben esim icin propolis ari sutu polen bal hazirlattirdim guvenilir bir yerde onu yiyor cok guvenilir bir yerden yaptırdım orda ogrendigim yeni bir bilgi bu karisimi kadin yerse yumurta gelisimi iyi oluyormuş kalite artıyormuş istersen bi arastir sifanin nerden gelecegini Allah bilir

Bir de bu konuyu gebelige hazirlik bölümüne falan acsaydin belki seninle ayni problemi yasayan birileri vardir

Banada doktor tedaviyi bırakın cok yıprandınız artık.kabullenin dedi 6 kere tüp bebek yapmiştik 38 yasımda kendiliginden hamileyim şuanda...gercekten kafanizi bosaltmaniz ve olucak diye inanmanız yeterli...tabi tedavi icinde geç kalmayın derim 3 ay cok hemen gidin başlayın bi tedaviye bence..
Ya bana nasil umut oldunuz anlatamam demek ki gerçekten inanç ve tevekkül önemli. Ozel degilse hamile kalamama nedeniniz neydi ?Sorma sebebim biz de erkek infertilitesi ile mucadele ediyoruz

Bılgım yok ama olur yanı
Sıkma canını yıpratma kendını
Sen sakın olursan olma olasılıgı artar
Bebısınde sakın olur hem
Allah gonlune gore saglıklı bebek nasıp etsın sana inşallah

Ya bana nasil umut oldunuz anlatamam demek ki gerçekten inanç ve tevekkül önemli. Ozel degilse hamile kalamama nedeniniz neydi ?Sorma sebebim biz de erkek infertilitesi ile mucadele ediyoruz
Evet tevekkul önemli hic inancimi kaybetmedim..bizdede eşimde sorun vardi ne yaparsak yapalim sperm sayisi hep 2 milyon 5 milyonun üstüne hic cikmadi morfoloji sıfir harekette sıfirdı ...en son araliķ ayindaki bu degerleriyle 6ncı tüp bebegide yaptik koca bir sıfırla döndük ..nisanda kendiliginden hamile kaldim 5 ay boyunca inanamadim mucize oldu..simdi.tepik atmasa hala inanamıyacam olduguna ...allah herkese nasip etsin ...insalah kucagimida alirim:nazar::nazar::nazar:

Evet tevekkul önemli hic inancimi kaybetmedim..bizdede eşimde sorun vardi ne yaparsak yapalim sperm sayisi hep 2 milyon 5 milyonun üstüne hic cikmadi morfoloji sıfir harekette sıfirdı ...en son araliķ ayindaki bu degerleriyle 6ncı tüp bebegide yaptik koca bir sıfırla döndük ..nisanda kendiliginden hamile kaldim 5 ay boyunca inanamadim mucize oldu..simdi.tepik atmasa hala inanamıyacam olduguna ...allah herkese nasip etsin ...insalah kucagimida alirim:nazar::nazar::nazar:
Ya ne guzel masallah kucuk melege .Bizde de hiz ve morfoloji problemi var kür falan yaptiniz mi ben de korkuyorum hic olmazsa diye

Ocak ayında 4 aylık bebeğimi kalbinin durması sonucu kaybettim. 1 regl döneminden sonra denemeye başladık ama 6 ay boyunca olmadı diğer bebeğime ilk denemede hamile kalmıştım. Amh testi yaptırdım sonuç 0.19 büyük hüsran. Doktor ultrason yaptı 3 folikül gördü. Doktor 3 ay dene gel tüp bebek başlayalım dedi. 2 aydır hamile kalamıyorum. Butun siteyi taradım. Şansım çok mu düşük? Yok mu bu şekilde hamile kalan :KK43:
Sırf kendini hamile kalamıyorum diye strese soktuğun için kalamıyorsun:işsiz:doktor para gelecek diye tabi tüp bebek der görmüş sendeki stresi ve endişeyi. Önce sakin olun kendinizi yatıştırın gerisi gelecektir bence

Mutlugunlergelecek Mutlugunlergelecek merhaba..
Öncelikle cok geçmiş olsun diliyorum :KK43: Bebeğinizi kaybetmenize cok üzüldüm :KK43: Herşeyde bir hayır var emin olun.. Yaşınız çok genç. Umudunuzu kaybetmeyin kesinlikle.. Tıp o kadar ilerledi ki.. Herşeye çare var. Illaki bebek olacak diye kendinizi strese sokmayın. Rahat olmaya çalışın. Bebek yapmak için kendinizi şartlandırmayın.

Bu hissi (bebek sahibi olma isteği, denemeler, çabalar ve sonrasında regl oldugunuzda yasadığınız hüsran) emin olun çok iyi biliyorum. Denemeye devam edin. Umudunuzu hiç kaybetmeyin. Doktorunuzun tavsiyelerini kulak ardı etmeyin. Tüp bebek için güvenebileceğiniz bir merkez ve doktor araştırmaya baslayın şimdiden. Tedavi sürecini iyi bir hekimle sürdürmek çok önemli. Forumda tüp bebekle ilgili bölümlere de bakabilirsiniz. 3.denememizi yapacağız biz de. Isterseniz bildiğim kadariyla bilgilerimi de paylaşırım sizinle.. Sağlıkla siz de alacaksınız bebişinizi kucağınıza. Denemeye devam :KK66:

Ya ne guzel masallah kucuk melege .Bizde de hiz ve morfoloji problemi var kür falan yaptiniz mi ben de korkuyorum hic olmazsa diye
Aklina gelebilicek.bütün kürleri yaptik...yanliz ilk defa ikimizde saf zeytinyaginda bekletilmiş incir yedik bide bal çörek otu karisimi...ama esim.ilacda kullaniyordu ve tabiki yumurtlama gününü tesbit ediyordum hep ... vallaa hangisi neye iyi geldi bilmiyorum..

Bence bu konuya birkaç ay ara verin,tatil yapın başka şeylere odaklanın. Bir çok sağlık sorununun ana nedeni stres. Yaşınız çok genç birkaç ay sizin için kayıp olmaz. Ama maalesef hayatta en çok istenen şeyler onun peşinden kostugumuz zaman değil kendimizi kaderin akışına bıraktığımız zaman oluyor. ..bu konudan biraz uzaklastiginizda şansınız artacağını düşünüyorum.

Back