Ablaniz cok hakli benim abim evli degil durumu gayet iyi oldugu halde ben calisiyorum diye abime yuk olmak istemedim tam tersi evde nisan aile arasinda istedim o sekilde yaptimArkadaşlar merhaba
Direkt konuya dalacağım. Benim bir ablam var yaklaşık 1 senedir evli. Eniştemle ikisi meslektaş ve maddi durumları da iyi çok şükür.
Son zamanlarda ablamı hep üzgün gördüm ve sıkıştırınca da nedenini öğrendim size danışmak istiyorum çünkü ben evli olmadığım için bu konuları çok anlayamıyorum.
Bizim ailemizin ve eniştemin ailesinin maddi durumları orta düzeyde diyelim. Biz asla ablamdan maddi bir beklentiye girmiyoruz, geciniyoruz da çok şükür. Fakat eniştem evlendikten sonra maaşının neredeyse yarısını kendi ailesine gönderiyormuş ve ablam da onu okutup bu yaşa getirdiler diye ve cimri gelin damgası yememek için birşey demiyormuş. Ta ki görümcesine kadar.
Ablamın görümcesini çok fazla şımarık yetiştirmişler ve bu yaşına kadar hiçbir zaman elini taşın altına koymamış. Şimdi de asgari ücretle bir yerde çalışıyor ve memur bir sevgilisi var. Evlenmeyi düşünüyorlar.
Ama gorumcesi ablamın anlattığına göre ablamı o kadar kıskanıyormuş ki bu nişan söz düğün sürecinde her şeyi ablamınki gibi istiyormuş.
Ablam kendi ayakları üzerinde duran ve mesleğini de eline almış bir kadın olduğu için o süreçte her şeyi maddi imkanları ölçüsünde hayal ettiği gibi yaptı. Ne bileyim kına da falan organizasyon şirketi ile çalıştı düğünü otelde oldu mesela. Zengin bir aile değiliz ama herşeyi ablam ve eniştem iyi bir gelirleri olduğu için hallettiler çok şükür.
Görümcesi de anladığım kadarıyla nişanı falan otelde istemiş organizasyon şirketi falan filan yani ablamın ki gibi istiyor ve eniştem de ben her şeyi karşılarım ben onun abisiyim moduna girmiş ve ablam da buna çok bozulmuş. Biz o kadar emek verdik okuduk bir yerlere geldik kız hep laylay lom yaşadı şimdide herşeyi eşimden bekliyor diye sitem ediyor. Eniştem ailede olan her maddi durumu yükleniyormuş.
Ben açıkçası ablama hak verdim yani söz nişan evde olabilir. Sonuçta kendi imkanları otelde nişanı karşılayamaz ve abisini hep kasa olarak görmesi çok hoş değil bence. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ablam haklı mı sizce? Eniştemin kardeşinin düğün masraflarını bu kadar yüklenmesi sizce ne kadar doğru?
Yazdiklarinizi ablama göndermeyi düşünüyorum ona göre yorum yaparsanız sevinirim
Görümce in annedi babası yok mu onlar karsilasin ablsnizda çalışıyormuş neden bütün emeğini ona yedirsinki destek olunurda hepsini yıkmak nedir saçmalık ,ablanizin yerinde olsam kazandığım parayı bende eve katmazdim o zaman niye eşimin ailesine yedireyim ki,ablaniz sonuna kadar hakliArkadaşlar merhaba
Direkt konuya dalacağım. Benim bir ablam var yaklaşık 1 senedir evli. Eniştemle ikisi meslektaş ve maddi durumları da iyi çok şükür.
Son zamanlarda ablamı hep üzgün gördüm ve sıkıştırınca da nedenini öğrendim size danışmak istiyorum çünkü ben evli olmadığım için bu konuları çok anlayamıyorum.
Bizim ailemizin ve eniştemin ailesinin maddi durumları orta düzeyde diyelim. Biz asla ablamdan maddi bir beklentiye girmiyoruz, geciniyoruz da çok şükür. Fakat eniştem evlendikten sonra maaşının neredeyse yarısını kendi ailesine gönderiyormuş ve ablam da onu okutup bu yaşa getirdiler diye ve cimri gelin damgası yememek için birşey demiyormuş. Ta ki görümcesine kadar.
Ablamın görümcesini çok fazla şımarık yetiştirmişler ve bu yaşına kadar hiçbir zaman elini taşın altına koymamış. Şimdi de asgari ücretle bir yerde çalışıyor ve memur bir sevgilisi var. Evlenmeyi düşünüyorlar.
Ama gorumcesi ablamın anlattığına göre ablamı o kadar kıskanıyormuş ki bu nişan söz düğün sürecinde her şeyi ablamınki gibi istiyormuş.
Ablam kendi ayakları üzerinde duran ve mesleğini de eline almış bir kadın olduğu için o süreçte her şeyi maddi imkanları ölçüsünde hayal ettiği gibi yaptı. Ne bileyim kına da falan organizasyon şirketi ile çalıştı düğünü otelde oldu mesela. Zengin bir aile değiliz ama herşeyi ablam ve eniştem iyi bir gelirleri olduğu için hallettiler çok şükür.
Görümcesi de anladığım kadarıyla nişanı falan otelde istemiş organizasyon şirketi falan filan yani ablamın ki gibi istiyor ve eniştem de ben her şeyi karşılarım ben onun abisiyim moduna girmiş ve ablam da buna çok bozulmuş. Biz o kadar emek verdik okuduk bir yerlere geldik kız hep laylay lom yaşadı şimdide herşeyi eşimden bekliyor diye sitem ediyor. Eniştem ailede olan her maddi durumu yükleniyormuş.
Ben açıkçası ablama hak verdim yani söz nişan evde olabilir. Sonuçta kendi imkanları otelde nişanı karşılayamaz ve abisini hep kasa olarak görmesi çok hoş değil bence. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ablam haklı mı sizce? Eniştemin kardeşinin düğün masraflarını bu kadar yüklenmesi sizce ne kadar doğru?
Yazdiklarinizi ablama göndermeyi düşünüyorum ona göre yorum yaparsanız sevinirim
Anladığım kadarıyla eniştem ona bu yüzü vermiş. Çünkü eniştem daha sevgili oldukları dönemde sürekli evlenince ben aileme destek olurum, kardeşime destek olurum, bir tane kardeşim var tarzında cümleler kuruyormuş. Ablam da onlar senin ailen, gerekirse bende aileme destek olurum bizi okutup bu yaşa getirdiler sonuçta diyormuş. Ama suan içinde bulundukları durum biraz abartı. Ablam diyo kiAblaniz cok hakli benim abim evli degil durumu gayet iyi oldugu halde ben calisiyorum diye abime yuk olmak istemedim tam tersi evde nisan aile arasinda istedim o sekilde yaptim
Kina da abimin baskisi ile bi restorant da yaptim ve organizasyon istemedim bu arada sulaleniz tek kiziyim yapsam simarikliligin daniskasını yapardim. Sadece düğünümü kir düğünü istedim eşimle ikimiz odedik. Ablanizin gorumcesi simarik değil görgüsüz.
Anne ve babası var. Zengin değiller. Orta halliler diyelim. Bu yüzden de herşeyi oğullarından bekliyolar. Ailecek oğullarını kasa olarak görüyorlar yaniGörümce in annedi babası yok mu onlar karsilasin ablsnizda çalışıyormuş neden bütün emeğini ona yedirsinki destek olunurda hepsini yıkmak nedir saçmalık ,ablanizin yerinde olsam kazandığım parayı bende eve katmazdim o zaman niye eşimin ailesine yedireyim ki,ablaniz sonuna kadar hakli
Düğünü falan erkek tarafı karsilayacakmis zaten. Gelenekleri bu şekilde ama kız tarafı nişanı ve sanırım kınayı da karşılıyor bu ikisini de ab isine yıkmış durumdalar. Ablamın kaynanası oğluna aşık bir kadın. Kızı birşey isteyince bizim önümüzde bile "abisi ona alır, oğlum yapar, ..... Mesleği yapan oğlan yetiştirdik halleder o" tarzında konuşan biri. Enistemi sürekli oku ileride bize destek ol diyerek yetiştirmişler. Eniştem de bunu abartarak yapıyor.Zor Bi durum...
Enişteniz'in Babasi sağmi?
Sağ ise biraz destek cikmasinda Sakinca yok.
Ama Tam masrafi ancak Baba hayat'da değilse karşilamak zorunda...
Ablaniz görümcesi veya kaynanasila bu konuyu konuşsa kiskanc konumuna düşer.
Eşine Senin Ailen benim banada danişman gerekir desin, Kredi cekcekse veya borca bu yüzden gircekse, tatli dil ile Sen bize bakmalisin beni Sıkıntıya sokma hakin yok, ayrica oda okuya bilir calişip istediğini yapa bilirdi diye anlatsin.
Düğün Erkek tarafina düşer, ona hiç kalkişmasin bu görümçenin sevgilisinin problemi.
Nişana gelince kir Nişani daha güzel ve değişik olur diye görümce ile konuşa Bilir.
Örnek, Kuzum ya Zaten Sevgilin Düğünüzü Salon'da Yapcak. Biride Dişar'da olsa diye aklina girsin. ( Gercekten Kır Nişani Muhteşem Oluyor)
Yok Düğünü 'de biz yapcaz kafasi var ise, bari evde alalim işyeride acalim Gelinliğide Sanada giydirelim tam olsun desin.
Ve Kizkardeşi onu okutmadi, hadi okutmuş olsa neyse'de.
Annesi Babasi nediyor bu konuda Ablaniza?
Ona göre istesin görümce düğünü herşeyi o zaman, abisi ayrı ev artık onun bilincine varamamis demekki dedigim gibi ben olsam kazandığım parayı eve harcamazdim vermezdim kocama, madem onlara parası var evinede nasıl bakıyorsa baksın derdim,şımarık görümce evlendiginin farkına varamamis kocaAnne ve babası var. Zengin değiller. Orta halliler diyelim. Bu yüzden de herşeyi oğullarından bekliyolar. Ailecek oğullarını kasa olarak görüyorlar yani
Aslında bu mantıklı bir öneri. Ablam da konuşurken acaba ortak hesap yapmasam maaşımı tamamen kendime mi harcasam falan dedi. Ama bu problemler yüzünden eşiyle aralarının açılmasından korkuyor daha 1 senelik evlilerOna göre istesin görümce düğünü herşeyi o zaman, abisi ayrı ev artık onun bilincine varamamis demekki dedigim gibi ben olsam kazandığım parayı eve harcamazdim vermezdim kocama, madem onlara parası var evinede nasıl bakıyorsa baksın derdim,şımarık görümce evlendiginin farkına varamamis koca
Anladığım kadarıyla eniştem ona bu yüzü vermiş. Çünkü eniştem daha sevgili oldukları dönemde sürekli evlenince ben aileme destek olurum, kardeşime destek olurum, bir tane kardeşim var tarzında cümleler kuruyormuş. Ablam da onlar senin ailen, gerekirse bende aileme destek olurum bizi okutup bu yaşa getirdiler sonuçta diyormuş. Ama suan içinde bulundukları durum biraz abartı. Ablam diyo ki
Bana dese evde nişan söz yapacak durumu yok kardeşimin destek olalım dese amenna, evleneceği aileye karşı onu utandırmamak için yaparız tabiki ama kendisi bende olduğu gibi otelde nişan istiyor ve buna da eşim çok normal bir istekmiş gibi o benim kardeşim tabiki gereken her şeyi yaparız, kız tarafına düşen her şeyi ben yaparım diyormuş..
Bende ablama hak verdim de cimri damgası yemekten korkuyo sanırım. Enişteme itiraz edince eniştem ona haddini bil, benim tek kardeşim var falan demiş..
Çok zor iş yaa.. Böyle konularda dur demeyi bilmediginde ipin ucu iyice kaçar. Sizce ne yapmalı
Ablan böyle devam ederse evliliği boyunca kocasının ailesi kullanir parasal açıdan bir gün güzel tartışırlar ne kadar susacak,tamam destek olunur da herşeyi alması yapması heleki evli birine yikmalari evli olduğu karısına haksızlık değil mi.Aslında bu mantıklı bir öneri. Ablam da konuşurken acaba ortak hesap yapmasam maaşımı tamamen kendime mi harcasam falan dedi. Ama bu problemler yüzünden eşiyle aralarının açılmasından korkuyor daha 1 senelik evliler
Hele Bir Oğlan Tarafina ben böyle düğün istiyorum desin, masrafli yapmazlar.Düğünü falan erkek tarafı karsilayacakmis zaten. Gelenekleri bu şekilde ama kız tarafı nişanı ve sanırım kınayı da karşılıyor bu ikisini de ab isine yıkmış durumdalar. Ablamın kaynanası oğluna aşık bir kadın. Kızı birşey isteyince bizim önümüzde bile "abisi ona alır, oğlum yapar, ..... Mesleği yapan oğlan yetiştirdik halleder o" tarzında konuşan biri. Enistemi sürekli oku ileride bize destek ol diyerek yetiştirmişler. Eniştem de bunu abartarak yapıyor.
Babası falan da sağ. Çok fazla olmamakla birlikte bir gelirleri de var yani kızlarının işini halledecek kadar.
Ama görümcesi gösterişi çok seven havalı bir kız. Burnu yüksekte asla gidip evde nişan yapmaz. Ablam nasıl yaptıysa öyle istiyor. Eniştem de birşey demiyor bu duruma iyice şımartmışlar kızı
Biz öyle bir aile değiliz ki. Annem ve babam asla kabul etmez. Zaten bize bu yüzden garip geliyor bu durum. Bizim de maddi durumumuz iyi değil ama ablam ilk evlendiği zamandan itibaren babam hep ablama "senin artık bir yuvan var. Ve paranı da oraya harcaman mantıklı kızım sen artık evlisin biz bir şekilde geçinip gidiyoruz zaten gerek yok " diyecek erdemde insanlar. Ama eniştemin ailesi ilk evlendikleri zamandan itibaren hep kasa olarak gördüler adamı. Ne olsa ondan istiyorlar. İstemeseler bile eniştem her masrafa ben öderim deyip duruyor. Eniştemin kafa yapısı biraz yanlış bence ailesinden ziyade onun neye koşup neye kosmamasi gerektiğini anlaması lazımAblan butun parasini sana versin. Sadece seninle yetinmeyip anne babasina versin. Enistenin maasi ile idare etsinler akli basina gelsin. Eniste bir sey derse haddini bil benim bir tane kardesim var desin. Aile olduklarinin bilincine varamadiysa anladigi dilden anlatsin.
Biz öyle bir aile değiliz ki. Annem ve babam asla kabul etmez. Zaten bize bu yüzden garip geliyor bu durum. Bizim de maddi durumumuz iyi değil ama ablam ilk evlendiği zamandan itibaren babam hep ablama "senin artık bir yuvan var. Ve paranı da oraya harcaman mantıklı kızım sen artık evlisin biz bir şekilde geçinip gidiyoruz zaten gerek yok " diyecek erdemde insanlar. Ama eniştemin ailesi ilk evlendikleri zamandan itibaren hep kasa olarak gördüler adamı. Ne olsa ondan istiyorlar. İstemeseler bile eniştem her masrafa ben öderim deyip duruyor. Eniştemin kafa yapısı biraz yanlış bence ailesinden ziyade onun neye koşup neye kosmamasi gerektiğini anlaması lazım
Siz yada anneniz açın bir hesap ablan yardım ediyorum suna ihtiyaclari var felan desin yatirsin sizin üstünüze orada biriksin ileride çocuğuna felan harcar enistenizde biraz odemelerde zorlanirsa farkına varır diye düşünüyorum.Biz öyle bir aile değiliz ki. Annem ve babam asla kabul etmez. Zaten bize bu yüzden garip geliyor bu durum. Bizim de maddi durumumuz iyi değil ama ablam ilk evlendiği zamandan itibaren babam hep ablama "senin artık bir yuvan var. Ve paranı da oraya harcaman mantıklı kızım sen artık evlisin biz bir şekilde geçinip gidiyoruz zaten gerek yok " diyecek erdemde insanlar. Ama eniştemin ailesi ilk evlendikleri zamandan itibaren hep kasa olarak gördüler adamı. Ne olsa ondan istiyorlar. İstemeseler bile eniştem her masrafa ben öderim deyip duruyor. Eniştemin kafa yapısı biraz yanlış bence ailesinden ziyade onun neye koşup neye kosmamasi gerektiğini anlaması lazım
Siz yada anneniz açın bir hesap ablan yardım ediyorum suna ihtiyaclari var felan desin yatirsin sizin üstünüze orada biriksin ileride çocuğuna felan harcar enistenizde biraz odemelerde zorlanirsa farkına varır diye düşünüyorum.
Ablaniz da maasinin yarisini ailesine vereceğini solesin yada size yardim etcegini solesin ama dugunu katmadan cunku enisteniz ablanizin maasina güveniyor. Zorlaninca oda vermeyecekAnladığım kadarıyla eniştem ona bu yüzü vermiş. Çünkü eniştem daha sevgili oldukları dönemde sürekli evlenince ben aileme destek olurum, kardeşime destek olurum, bir tane kardeşim var tarzında cümleler kuruyormuş. Ablam da onlar senin ailen, gerekirse bende aileme destek olurum bizi okutup bu yaşa getirdiler sonuçta diyormuş. Ama suan içinde bulundukları durum biraz abartı. Ablam diyo ki
Bana dese evde nişan söz yapacak durumu yok kardeşimin destek olalım dese amenna, evleneceği aileye karşı onu utandırmamak için yaparız tabiki ama kendisi bende olduğu gibi otelde nişan istiyor ve buna da eşim çok normal bir istekmiş gibi o benim kardeşim tabiki gereken her şeyi yaparız, kız tarafına düşen her şeyi ben yaparım diyormuş..
Bende ablama hak verdim de cimri damgası yemekten korkuyo sanırım. Enişteme itiraz edince eniştem ona haddini bil, benim tek kardeşim var falan demiş..
Çok zor iş yaa.. Böyle konularda dur demeyi bilmediginde ipin ucu iyice kaçar. Sizce ne yapmalı
Ya varya uyuz oldum gorumcesine. Oh ne ala memleket. Sömürmeye calisiyor. Ablaniz sonuna kadar hakklı...Biz öyle bir aile değiliz ki. Annem ve babam asla kabul etmez. Zaten bize bu yüzden garip geliyor bu durum. Bizim de maddi durumumuz iyi değil ama ablam ilk evlendiği zamandan itibaren babam hep ablama "senin artık bir yuvan var. Ve paranı da oraya harcaman mantıklı kızım sen artık evlisin biz bir şekilde geçinip gidiyoruz zaten gerek yok " diyecek erdemde insanlar. Ama eniştemin ailesi ilk evlendikleri zamandan itibaren hep kasa olarak gördüler adamı. Ne olsa ondan istiyorlar. İstemeseler bile eniştem her masrafa ben öderim deyip duruyor. Eniştemin kafa yapısı biraz yanlış bence ailesinden ziyade onun neye koşup neye kosmamasi gerektiğini anlaması lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?