Bir gorumce konusu da benden.

Burda olay yine eşinizde bitiyor .Benim eşim bunu yapmıyor .Ben söylesem ne var ben çalışıyorum müsait miyim diye ondan beni arıyorlar diyor .Kısır döngü yani bizimki .

siz karşı taraftan nasıl bir enerji alıyorsanız öyle gideceksiniz. o sizin suratınıza bakmıyorsa sizde bakmayın, konuşmuyorsa konuşmayın. bunu daha önce yapıp, arama mı tehdit mi aldınız. bu aramalara göz yumup değişmeyin. eşinizde niye yapıyorsun dediğinde "ablan yaptığında ona bir kere sordun mu da bana soruyorsun, senin ailen benim. ya beni ezdirmeyeceksin ya da davranışlarımı sorgulamayı bırakacaksın. bu ablan ve benim aramda" deyip geçin. isterse eşiniz kendini paralasın yakın ol diye. hiçbir insan karşılık görmediği sürece karşı tarafa yakın olamaz. bence sizi aramaması, kardeşini araması filan diğer yaptıklarına göre en masum olanı. bir insan bana kendimi değersiz hissettiriyorsa, ona öyle bir değersiz hissettiririm ki kendini. arayıp seni istemiyorduk demesi bile beni güldürür sadece.

Offf aman hiç çekilmez ya. İnsan da böyle davrandığı birinin evinde nasıl yer içer gece yarılarına kadar takılır aklım almıyor. Ben yengeme ne giderim ne yerim ne içerim ne kalırım. Enerjimi düşürüyor kadın, sevmiyorum çünkü. Böyle olmaz, özel günler bayram seyran, ölüm düğün harici kopmanız gerekiyor. Herkesin mutluluğu ve sağlığı için böyle olmalı. Kocanız çocuğu alsın onlara gitsin, mesafe koymadan huzura eremezsiniz. Sizin görümcenin bir versiyonu da benim yengemdi. Dayanamadım evden kovdum. Kadın zaten sorunlu, eltiye aynı, kaynanaya aynı, bana aynı. Sıfatını değişik yapıyor, eşkitiyor, yemeklerime bir tuhaf bakıyor, saçmasapan jest mimik hareketler. E gelme evime o zaman değişik dedim. Bu raddeye geldik.

Burda olay yine eşinizde bitiyor .Benim eşim bunu yapmıyor .Ben söylesem ne var ben çalışıyorum müsait miyim diye ondan beni arıyorlar diyor .Kısır döngü yani bizimki .

Güzelce konuşarak belki adınızı kaldırarak, sizinle konuşup dönmeye ikna edilir. Çünkü ben bi iki kez rahatsız olduğum için bu yola gittik. Öküz olmayanda üç kez söyleyince sizi adam yerine koymayı öğrenir

Kendisi de öyle .Bir tutuk tutuk ,kasinti ,sürekli Efe vari hareketler ,erkek gibi .Bana bir şey diyeni yakarım gibi .Evi kontrol etmeler ,çekmece karıştırmalar,eşyaların yerini değiştirmeler ,bu buraya olmamis ,yok bunu almayın çok pahalı demeler ,kızımıza isim koyucaz burun kivirmalar ayy o ne biçim isim diye bağırmalar .Pandemi oldu da rahatlamıştım .Artık türlü bahanelerle uzak durucam .Gerekirse yatalak taklidi yaparım .

Eşiniz de dolmasın hanımefendi. Bu kadar çabuk dolduruşa geliyorsa görümceden önce eşinizde kabahat var. Ablanızın size geleceğini söyleme mecburiyetiniz zaten yok. Ben yerinizde olsam telefon açar eşime böyle demişsin zorunda mıyım sana haber vermek derim. Çirkefe çirkef olmak lazım. E eşinize niye söylemediniz? Büyük hata etmişsiniz. Boşanmak istediniz ama şimdi de hamilesiniz. Sizin sorununuz görümceden önce eş

Canım pandemi Karantinalara bayılırdım, her hafta geldikleri için artık gelemiyorlardı. Ben de öyle rahat etmiştim.

Bizim de gelin benden 16 yaş büyük. Bizimki herkesle sorunluydu, sırf hareketleri karakteri yüzünden insanlar irite oluyor. O da sanki hanımağa, herbokolog gibi fikir belirtir, bir şeyi beğenmez, her şeye burun kıvırır, dudak büker, feracesini sallaya sallaya gezer, kafa hareketleri, laf sokmaları, yemeklerime bir tuhaf bakmaları, önüne koyduğumu ittirmeleri, biri yemeği övdüğünde öfleyip pöfleyip bu yemeği herkes yapar demeleri, evim övüldüğünde benim evim daha güzel demeleri, boğacak duruma gelmiştim. Evi kurcalardı o da, dolapta bir şey çürüse rencide ederdi. Büyük diye ses etmedim, sonra onlar gelince tenezzül etmemeye başladım, odamdan çıkmadım, hoşgeldin bile etmedim. Tek istediğim o da ben yokmuşum gibi davranmasıydı. Ama o rahat durmadı gerdi gerdi patladım. Şükür tüm ailem yanımda oldu, herkes görüyordu çünkü. O gün bugündür, ölüm dışında gelmedi. Ben zaten gitmiyordum. Kısacası kurtuldum.

Kilit nokta eşiniz, ciddi bir konuşma yapmalısınız. Ben aileme çekemiyorum, gelmesin artık dedim ve her şeyi anlattım. Darısı başınıza ömür yer bunlar.

Valla baya baya alıngansınız. Kadının bişey yapmasına bile gerek yok, nefes alsa yetiyor. Biliyor damarınızı, oraya basıp duruyor. Onun yaptığını yapın, yok sayın, kudursun kudursun başını yesin en sonunda. Ağlasanız sızlasanız üzülmeyen bir eşiniz var, hiç yoktan adam der en sonunda '' Karımın durduğu yerde sana bişey yaptığı yok, senin derdin ne ter ter tepiniyon?'' diye isyanı çeker.

Cekistirmek arkadan konuşmaktır .
Sizin olduğunuz ortamda arkanızdan konuşmuş olmuyor ki

Eşimi üzmeden mesafe koymanın yollarini arıyorum .
Siz yukarida eşimi üzmeden mesafe koymanin yollarini ariyorum demissiniz ama aşağıdaki alıntılarda ki olaylara bakarsak esiniz sizin üzülmenizi umursamiyor gibi. Bu ne ya gercekten ERKEKLER yormayin

Eşim de beni arada bırakma diyor uyarmiyor

Kadınla duzgune konuşmayı denedim .Bağırdı ,çağırdı üstüme saldırdı .Psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorum ve başa cikamiyroum artık .Eşim de çok pasif

Buna rağmen eşiniz beni arada bırakma diyor yani

Bunu da deneyeceğim .Denemediğim şey kalmadı ki.Valla durdugum yerde sinir oluyorum .

Cekistirmek arkadan konuşmaktır .
Sizin olduğunuz ortamda arkanızdan konuşmuş olmuyor ki

Neden bu kadar komik bulduğunuzu anlamadım ama arkamdan konuştun demedim zaten. Hani benimle ilgili bir başkasına konuşmuyor oluyor ya. Benimle ilgili düşüncesini bana değil bir başkasına söylüyorsa kötüler bir şekilde yanımda da olsa bu çekiştirmektedir. Çekiştirmek kelime anlamı olarak bir kişiyi bir başkasına kötülemek anlamına gelir.

Eşiniz sizi üzüyor ama, siz neden bu halinizle onu düşünüyorsunuz ? Tavır koymadığınızdan o da istediği gibi davranmaya devam ediyor.

Gorumceniz eşinizi arayabilir ama ev duzenini ve agirlamayi siz yapiyorsaniz tabi ki size de musaitlik sorulmali ama bunu soracak kişi eşiniz, yine eşinizi gecip gorumceye suç buluyorsunuz siz.
Eşiniz bir zahmet ablasina "eşime de sorayim abla haber veririm." Diyecek ve size soracak.

Bizde de eşimi arayip davet ederler ama eşim davetleri kabul etmeden once " haber veririz cirilla ile konusalim bakariz" der. Bana sorar bitti gitti. Cok zor degil.

Gorumceniz iyi ki eşinizi ariyormuş ben yeni evliyken eşimi de aramiyorlardi veya sormuyorlardi musiat misiniz diye cat kapi paldir kuldur gelirlerdi Biz onu bile cözdük zamaninda, sizin mesele basit.

Biz de ablamla iyi görümceydik gelin sıkıntılıydı. Ailelerde ya görümce sorunlu oluyor ya gelin. İkisi de normal aile çok az.
Öncelikle kendi özel hayatında mutsuz insanlar genellikle mutlu insanları kıskanırlar. Siz eşinizle mutlu iseniz bunu kıskanıyor olabilir. Sizi görmezden geliyorsa siz de onu görmezden gelin. Eşinizin ablası o ablasını silemez ama siz silebilirsiniz. Mümkün olduğunca az görüşün. Görüşmek zorunda kaldığınızda muhatap olmayın. O size laf sokarsa siz de ona sokun. Eşiniz görüş konuş diye zorlarsa rest çekin, net konuşun. Taviz vermeyin.

ay o ne bicim isim dediginde deseydin sen kendin yaoinca daha iyisini koyarsin diye . sanirim hazir cevap degilsiniz o alttan alta laf sokunca sizde sokacaksiniz .bisey dediginde senin sefil fikrinin ne önemo var havasinda takilacaksiniz bak nasil kuduruyo .

evet aynen oyle yapmaliydiniz lohusa halimle sana yemek mi yapicam demeliydiniz . esiniz sizi sindirmis o bu olanlari gormedimi yardim etmeyecekse 2 cocukla isi ne . ustelik yeni dogum yapmissiniz bitaz nazinizi gecirmeniz lazimdi

Üzgünüm ama eşin senin arkanda durup seni saydırmazsa o böyle yapmaya sende kendini kemirip durmaya devam edersin, o sana nasıl davranıyorsa sende aynı şekilde davran nasıl oluyor görsün

Aynı şekilde davranın sizde, yok sayın bakın nasıl tepiniyor. Siz böyle üzerine düştükçe kendini üstün hissederek sizi ezmeye çalışıyor. O size ne yapıyorsa aynısını yapın. Asıl mesele eşiniz neden yanınızda değil , olanları görmüyor ilginç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…