Gelinlik Modelleri bir gelinliğe en fazla nekadar verirsiniz?

Sandra35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2010
24
0
36
İzmir
ben şuan gelinlik bakıyorum en fazla 2000-2250 veriririm diorum karşı taraf alcak yani verdiririm diyorum siz ne düşünüosunuz??en yakın arkadaşım 5000 tl ye aldı gelinliği çok fazla değilmi ya?vakko ymuş...bn ce bukadar para vermek savurganlıktan başka bişe y değil

en fazla 1000 lira veririm ve istediğim gibi bir gelinlik yaptırabilirim:) bence karşı tarafa da yazık sonuçta eşinin ailesinin sıkıntıya girmesi eşini de üzer. o kadar abartmaya gerek yok bence. biraz araştırırsan ve araya tanıdık sokarsak 1000-1500 tlye vakkonunkilerden bile ala gelinlik yaptırabilirsin canım:)

gelınlıkteki kullanılcak kumasa taşa bakarım ben ona gore fıyat bıcerım kendi gelınlıgım 1500

Son düzenleme:
Gelinliğe werilen paraya değer , her zaman giymeyeceksin ...

Beğendiğim modeli aldım , fiyat önemli olmadı ...

senin eşinin durumu 2000 verebilecek durumdaki , verdiririm diyorsun.
seninki de en fazla 500 1000 verebilirim diyen için savurganlık.
demek ki arkadasının evlendigi cocugun ailesinin durumu 5000lik almaya müsaitmiş ki almıslar.
yani evlilik sürecinde sırf adet diye o kadar fuzuli seylere para veriliyor ki, gelinlige verilen para hic savurganlık değil bence, hayatta bir kere giyiliyor.

1250-1700 en fazla

bu tamamen o gelinliği nasıl bir düğünde, hangi ekonomik sınıfın hakim olduğu ortamda giyeceğine, ikinci olarak da modeline bağlı.

benim için gelinlik dediğin, 1500-2000 verildiğinde iyisini alabileceğin bir şeydi. Benim ailem ve sülalemin geneli orta üst sınıfa mensup, istanbulda yaşayan bir sülale, köyde hiç akrabamız yok, tüm sülale ya istanbula ya adana merkeze göçmüş. bu durumda, ben 500 liraya dikilecek bir gelinlik giydiğim zaman hoş karşılamazlar, erkek tarafı biraz daha ödesin isterler.

ama daha küçük şehirlerde, ekonomik olarak daha karışık sınıfların katılacağı bir düğünde, 1000 liralık bir gelinlikle de kimse sizi ayıplamaz, o fiyata güzel de gelinlik giyilir.

şu var ki, aslında tahminim o çok pahalı gelinlik giyen arkadaşına, muhtemelen daha az bilezik alınmış olabilir. çünkü eğer "sosyete"ye yakın bir aileyse, tabii aşiret tarzı bir zenginlik varsa bilemiyorum ama, bu altın bilezik meseleleri o kadar önemsenmiyor.

kendimden örnek verilirse, benim ailem gelinliğimin çok kaliteli olmasını istedi, bu yüzden gerçek fransız danteli ve ipekli kumaştan yaklaşık 3000 lira vererek diktiriyoruz, ama mesela erkek tarafından hiç bilezik istemediler çünkü olaya şu şekilde bakıyorlar "aman bilezik, altın almak da neymiş, nerde takacaksın onları, güvence lazımsa kendin çalışır kazanırsın."

yani ortada çok fazla başka değişken var gelinliğe karar verirken.

ancak kızlar, size genel olarak önerim, eğer 1000 tl ve altı civarı gelinlik diktirecekseniz, danteli bol modeller yerine, organza, şifon gibi kumaşlardan drapeli modeller diktirin. iyi bir terziyse, sentetik kumaştan organza vb. ile bir pronovias gelinliğin benzerini çıkarabilir, harika da bir gelinlik olur. ama dantelin ucuzuyla iyisi arasında çok büyük görüntü farkı var.

1000tl lik gelinliği biraz pazarlıkla 750 tl ye aldım gayet de güzeldi .taşlı kumaşı falan gayet kaliteliydi ve ağır bi modeldi herkes bayıldı çok para verdik sanmışlar.5000 tl lik gelinliklerede baktım hiç bi fark yoktu çok içime sinerek giymiştim

ne kadar pahalı olursa olsun eğer içime sinmişse ve onu giymek istiyorsam verdiririm o parayı..ben 2300 e beğenmiştim kabarık değildi ve çok hoş bi gelinlikti..Nişanlım gelinlik dediğin kabarık olur dedi ve 3200 3300 e bi gelinlik beğendi..Nerdeyse bütün gelinlikleri giydirdi hepsi çok yakıştı ama en çok bu..demek istediğim önemli olan gelinliğin üstünde duruşu ve senin o gelinliğin içinde kendini iyi hissettiğin..para önemli değil..

Gerçekten çok beğendiysem ve yakıştıysa 3000-3500 verebilirim ama beğendiğim gelinlik 1500-2000 arasıdır o zaman da onu alırım illa 3000 den aşağısı olmaz diye bir kuralım yok.

valla 5000tl veren arkadaşımın eşide çok zengin biri değil.ama aldurdı....bana garip geliyo bilmiyorum çoğu insanda marka takıntısı var bnm çok şükür öle bi takıntım yok.ben sade sraplez türü gelinlikleri beğeniorum balık modelinide sewemedim.inşallah kalbimdekine uygununu bulurum.şöle bi baktımda ucuz olanlarında tülleri hemen belli edio kendini umarım 2000tlye güzel bir gelinlik bulurum

3000-5000 vernce cok kaliteli ve şık bi gelinlik alınmış olmuyor gelirim iyi olsun olmasın o kadar para heralde vermezdim gelinlik erkek tarafına aiittir diyede acımasız davranamam tabi ki bir kez giyilen bir şey güzel olmak hepimiz isteriz etiket içerde kalıyo kımse aa bak gelınlıgı şu marka bu marka diyemez diye düşünüyorum allah herkesin gönlüne göre versin

bencede ya 3000-5000 gercekten durumu ii olanada cok olmayana zaten imkansız birde abartı bana göre tabi marka takıntısı olan biri için çok değil

kızlar, zengin bir aileyseniz de daha azını vermeniz olmuyor bazen. etiketi içinde kalıyor ama ben şahsen orijinal bir pronovias gelinliğin 20 metre uzaktan ayırt edilebileceğini düşünüyorum. gerçeğini hiç görmedim orası ayrı ama fotoğraflarda çok farklı duruyorlar, güya dikilmiş kopyalarını da gördüm gelinlikçilerde, ama orijinalini kumaş kalitesiyle kendisi ayırt edecektir...

Bu tamamen kisiyle ve maddi durumla alakali 1000- 1500 den asaga olmaz herhalde begendigim modelleri göz önüne aldimmi:44:

önceki mesajımda pronoviasın farkı belli oluyor dedim ama bugün gördüğüm gelinlik beni yalanladı biraz

kadıköyde tunaliz modaevinde 2000 TL civarı bir fiyatta alttaki gelinliğin nerdeyse aynısını satıyorlar. hatta bir iki taş işlemişler, straplesine de sanırım fırfır yapmışlar daha bile şık olmuş.yakından baktım uzaktan baktım aynı kalitede duruyordu, şaşırdım. demek ki bazı kumaşlarda kalite bu kadar yakın durabiliyormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…