Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.362
15.805
Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?

NOT : X ev hanımı, evlendi işi bıraktı, kardeşim asgari ücret ile çalışıyor.Kardesim evde temizlik yapıyor,haki yıkıyor,cam siliyor.
1,5 yaşında bir çocukları var.

Son düzenleme:
Birbirimizi severiz filan demişsiniz ya ne bileyim. O sizi sevseydi yemek yapardı. Siz onu sevseydiniz böyle şikayet etmezdiniz bı yemek için. Annenize geçmiş olsun bu arada. Kardesiniz yumurta yemekten şikayet etmiyorsa sizin bu konuda bişey söylememeniz gerekir diye düşünüyorum.

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?

Kardeşiniz durumdan memnun ki sesini çıkarmıyor. Anneniz çok hasta ise orada kalmasın. normal zamanda da yemeğini kendi yapsın

Demek ki sizden o kadar da hoşlanmıyor. Hadi gelin yemek yapmıyor onu anladık el kızına gücenmek kolay abiniz neden dışardan yemek söylemiyor? Çorbadan sandviçe eve her şey geliyor artık. Eşi yemek yapmak istemeyebilir anne onun annesi sorumluluk da onun. Ben oyumu kardeşe kizmaktan yana kullanıyorum.

Birincisi kardeşinizin yumurta ile yaşaması kendi tercihi alan razı satan razı durumu varsa ona bir şey diyemezsiniz. Yetişkin insanlar sorun varsada kendi aralarında çözsünler.
Ben şuanda çok karşıyım kayınvalide arayıp durumunu kızına şikayet ediyo aralarında geline karşı kuruluyorlar falan.
Bakıyorum gelin yapmayınca suç ama yapmayan kız olsa anne, yapma yavrum canım yavrum modunda takılıyor genelde.
O zaman anneler kızları yapmadığında da kızlarını geline şikayet etsin. İmkansız ama neyse.

Sadece kendi istediği zaman yapıyormuş hep. Yeni bir durum değil yani. Kardeşiniz bile yumurta yiyormuş yıllardır, annenize özellikle yapılmış bir durum yok. Hasta var evde diye özense tabi güzel olur ama karşınızdakini böyle bir şeye zorlayabilir misiniz bilemedim. Onlar mı davet etti tatil için anneniz tatilde gidelim diye kendi mi karar verdi. Belki planları vardı misafir istemiyordu şu dönem, onun tribinde. Çocukları var mı kardeşinizle gelininizin?

Evlenince kadin bir tur mutfak makinesi mi oluyor, yapar yapar, yapmaz yapmaz boyle bir mecburiyeti mi var. Kardesiniz de o evde yasadigina gore kendi de yapabilir birakin artik bu cinsel kodlamaya dayali rolleri yahu!
Alan razi satan razi, gorumcenin "gelin" baslikli serzenisi...

kardeşiniz rahatsız değil demek ki onların düzeni bu
ev yemekleri satan bir sürü yer var anneniz oradan yemek söylesin kendisine yapacak hali yoksa
şu aşamada 1 paket hazır çorba bile yapsa olur kendine idareten
ıhlamur falan yapsın içsin anenniz babanızla kendi evinde hasta olsaydı yine kendisi yapacaktı kendi yemeğini büyük ihtimal değil mi :)

Demek ki sizden o kadar da hoşlanmıyor. Hadi gelin yemek yapmıyor onu anladık el kızına gücenmek kolay abiniz neden dışardan yemek söylemiyor? Çorbadan sandviçe eve her şey geliyor artık. Eşi yemek yapmak istemeyebilir anne onun annesi sorumluluk da onun. Ben oyumu kardeşe kizmaktan yana kullanıyorum.
+1
Tam olarak katılıyorum. Gelinin değil abinin tutumu yanlış. Kendi annesini kendi düşünmesi gerekir.
Ayrıca kardeş de yemeği yapabilir.

Ben olsam yemek yapmayi sevmesemde hasta diye en azindan corba yapardim ancak ben yapmiyorsam eminimki esim ya kendi yapardi ya da disaridan soylerdi. Erkeklere neden toz kondurulmuyor anlamiyorum. Kadin calissin, bebe baksin, yemek yapsin, temizlik yapsin... erkeginse sadece ise gitmesi yetiyor nedense. Sanki kapasiteleri yemege, temizlige yetmiyormuş gibi davranmayin erkeklere yahu

+1
Tam olarak katılıyorum. Gelinin değil abinin tutumu yanlış. Kendi annesini kendi düşünmesi gerekir.
Ayrıca kardeş de yemeği yapabilir.
Yok geline hak vermiyorum yine de. O da hatalı. Sağlık durumu iyiyse, küçük bebeği ya da başka bir sorunu yoksa eve yedi kat el gelse yemek yapılır ağırlanır. Yaptığı resmen kabalık. Evinde istemiyor demek ki. Objektif olarak bakarsak böyle. Ama konu sahibi açısından bakacak olursak kizmasi gereken kişi abisi. Gelin el kızı kaba olabilir, düşüncesiz olabilir ama abisi annesini düşünüp yemek işini halletmeli.

Ben olsam yemek yapmayi sevmesemde hasta diye en azindan corba yapardim ancak ben yapmiyorsam eminimki esim ya kendi yapardi ya da disaridan soylerdi. Erkeklere neden toz kondurulmuyor anlamiyorum. Kadin calissin, bebe baksin, yemek yapsin, temizlik yapsin... erkeginse sadece ise gitmesi yetiyor nedense. Sanki kapasiteleri yemege, temizlige yetmiyormuş gibi davranmayin erkeklere yahu
Tabii canim. Annesi bir de ya. Hadi yemek pişirmeyi bilmiyor ki olabilir. Dışardan söyle. Annesinin yerinde olsam o eve daha ayak basmam. Rezalet ya hasta kadını oğlu aç bırakiyor tövbe tövbe.

Kardeşin yumurta ile yaşamasın, kalksın yapsın bir şeyler yesin. Annene de o yapsın. Elin kızı kendi anası gelince döktürüyor, kardeşin neden mutfağa girip iki kap yemek hazırlamıyor anasına? Erkekleri böyle paşa yetiştirmeyin, sonra el kızını bekliyorsunuz iki tabak koysun önümüze diye.

Bir çorba pişirebilirdi pekala ama bence misafir istemiyor gelininiz. Anneniz ordayken ,hastayken alıp başını annesine gitmiş. Çağırdılarsa bilemem ama benim anladiğim annenizin çağırılmadan gittiği kardeşinize. Ki zaten bu şekilde yiyip iciyorlarmiş,kardeşiniz de yakınmıyor bu durumdan,siz ve annenizde biliyorsunuz bu huylarını,yakınmak manasız geldi bana. O evde yemek pişmediğini bile bile gidilmiş,yapabilmesi yapacak anlamına da gelmiyor,canı istemezse yapmıyor demekki, Size özel bir durum değil,olağan halleri bu zira.

Son düzenleme:
anneniz hasta oldugu icin sinirlenmekte uzulmekte haklisiniz, ben de olsam cok acayip sinir olurdum.

ama kardesim yumurta yiyor falan diye de uzulmenize gerek yok, yetiskin adam, o kendi problemini kendisi cozsun eger ki rahatsizsa.

anneniz acisindan da kardesinizle iletisimde degil misiniz? Annem hasta canim kardesim, sunu sunu al da yesin gucten dusmesin... tarzinda bir konusma gecmiyor mu aranizda.

Tabii canim. Annesi bir de ya. Hadi yemek pişirmeyi bilmiyor ki olabilir. Dışardan söyle. Annesinin yerinde olsam o eve daha ayak basmam. Rezalet ya hasta kadını oğlu aç bırakiyor tövbe tövbe.
Maalesef gelin ac birakmis seklinde gorulmek isteniyor. Gelinin annesi hasta olsa damat beyden kimse corba beklemeyecek, ne uzucu. Sirf bu bakis acisi yuzunden bile gelin yemek yapmiyor olabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X