Bir gebeliği kürtajla sonlandırmak

zynp.ZEYNEP

KOKOŞ BERRA 'M
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
4.981
9
116
44
İstanbul
bugün hastaneye rutin yumurtlama kontrollerim için gittim...benim doktorumu iki kadın daha bekliyordu..ikiside 45 yaş civarıydı..biri kürtaj yeni olmuş öteki ise kürtaj olmaya geliyordu...o an o kadar moralim bozulduki ben ve benim gibi bir sürü kadın çocuk diye yanıp tutuşurken onlar bebeklerden kurtulmaya çalışıyorlardı..tamam belki kendilerinde bebekleri büyütecek gücü bulamıyorlar ama o bebek anne karnına düşene kadar niye tedbirlerini almadılar diye çok sinirlendim....o günahsızların suçu ne ...alllahım neolur isteyenlerin yüzüne gül..

Son düzenleme:
Allah affetsin onları, mecburiyetten değilde keyfi olarak gebeliği sonlandırmak kadar büyük bir günah varmıdır acaba.

Dilerim en kısa zamanda tüm isteyenler hamiş olsuna.s.

Kürtaj olanlara karşı bir anti patim var...Allah bilir onlara yapacağını...
Rabbim onları bebekle bizide bebeksiz sınav yapmış elden bişey gelmiyo vay onların haline...

aynen elif kürtaj lafını bile duymak istemiyorum..çocuk istemeyenler korunmayı bilecek artık kimse cahilim demesin..televizyonlarda bile sürekli öğretiliyo korunma yolları

ben geçen sene boşgebelik geçirdiğimde kürtaj oldum mecburen o bile bana o kadar agır geldiki sormayın..12 haftalığa kadar bekledik hatta kürtajdan 10dk önce bile usgye girdim hiç kalp atışı duyulmadı..yaklaşık 4 tane ayrı ayrı dr. gittim ama o halde bile kürtaj oldum deyince içimde birşeyler kopuyor boş keseydi aldıkları bebek yoktu ama yinede ne zordu bir bilseniz...zeynepim bende sana katılıyorum bizler bu ugurda neler çekiyoruz ama kolayca amile kalanlar aldırıyorlar nasıl bir vicdan nasıl bir insanlık değerleri var hala anlamış değilim..Allah böyle birşeyi göstermesin kimseye..

allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin ama bebek aldırmak günah bir masumun günahına giren doktorada kızıyorum çünkü burada aldıran kadar alanında suçu vardır diye düşünüyorum insanlar bu uğurda nelerini verip ne aıclar çekiyorlar bu konuda allaha havale ediyorum....

bu kadar katı olmayın lütfen
45 yaşındaki kadınlardan bahsediyosunuz belki keyfi aldırmıyorlardır
dediğiniz yaşlarda benim annemde hamile kaldı (spiralmidir nedir o takılı iken yani korunuyodu)
başta ben ve ablam çok istedik doğur diye
sonra doktora gittik kontrole doktor 9 ay boyunca yatarak hamileliğini geçiriceğini ve buna bağlı olarak tansiyon problemi yaşıyacağını ki annemde yüksek tansiyon var ayrıca kalıcı şeker hastalığının da olabileceğini söyledi
üstelik doğum sırasında ister normal olsun ister sezeryan sorun çıkabileceğini bunları göze alıyosa hamileliği devam ettirmesi gerektiğini söyledi
belirli yaştan sonraki gebelikler sorunlu olabiliyor
tabi bunları kesin olucak demedi olabilecekleri söyledi
sonra oturduk düşündük taşındık
45 yaşından sonra bu riske girmesinin anlamı ne
zaten 3 tane çocuğu var hayatını neden riske soksun!!
benim tarafımdan da 2 kardeşim var zaten annemi kaybetmek pahasına kimse kusura bakmasın ama onu doğur diyemezdim

ilona'ya katılıyorum arkadaşlar. sizlerin sorunu hamile kalmakta zorlanmak olduğundan sanki hamile kalabilen insanların hiç sorunu yok, ya da hiç canları yanmıyor diye düşünüyorsunuz belki de. ya da bazı arkadaşların bu konuda hiç sıkıntısı olmadığından çok sert konuşabiliyorlar. allah da dert vermesin zaten. ama unutmayın dünyanın bin bir türlü hali var!

hiçbir şekilde korunmadan, düşünmeden ilişkiye girip de bunun sonucunda kürtajı doğum kontrol yöntemi gibi kullananlara ben de karşıyım tabii ki, erkek olsun kadın olsun insanlığı bu kadar küçülttükleri için...

diğer yandan; gencecik yaşta, ya da cahil kafayla korunmadan ilişkiye girip de hamileliğe sebep olan erkek ve kadının nasıl insan yetiştireceği sorusu da aklıma takılıyor. vatana-millete zararlı, ilgiden yoksun dışı insan ama içi boş canlılar üreteceklerine hiç üretmesinler daha iyi, bence!

hepsinden öte bir konu var ki; korunuyorsunuz! o anki durumunuzda çocuk sahibi olmamalısınız, ama tüplerini de bağlatmıyorsunuz (kaldı ki onda bile hamile kalma ihtimali var) çünkü bu hayai bir karar. Belki bir gün fikirleriniz değişecek, durumlarınız değişecek. maddi sorunlarınız varsa, düzelecek. sağlık sorunlarınız varsa belki tıp ilerleyecek (ki her gün yeni bir çare bulunuyor), ya da o anki hayat arkadaşınızla mümkün değil bu (sağlık açısından) ama hayat ne gösterir insana kim bilir, belki bundan 5 yıl sonra ayrılmış başka biriyle evlenmiş olacaksınız...

lütfen yorumlarımızı yaparken, sadece kendi acımızı, sıkınıtılarımızı düşünerek değil, birçok insanın farklı birçok sorunu olabileceğini düşünerek yazalım... tabii ki bu bir ricadır, kural değildir... :delphin:

Back