bir garip yüzük meselesi

pigme pofuduk

"after all this time?" "always!"
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2014
4.776
3.407
kızlar öncelikle iyi geceler.

inanın burda ne dertler okuyoruz, "seninki de dert mi" diyebilirsiniz belki ama herkesin derdi kendine işte.

2 gün önce evlenme teklifi aldım, çok aşırı mutlu olmam gerekir ama olamıyorum.

çok fazla derine inmeden konuyu özetlemeye çalışacağım. ama özeti bile uzun olacak, baştan uyarayım.

beklemiyordum, şaşırdım çünkü tek taşı gider beraber seçeriz diye konuşmuştuk. içime sinsin istemiştim. neyse sevgilim de sürpriz olsun istemiş, almış gelmiş.

alyanslarımızı önceden almıştık, alyans numaramı söylemiş ona göre almış. ama kuyumcu onu kalın alyansla ince tek taşın numarasının farklı olacağı konusunda uyarmamış. haliyle büyük geldi. ama kesimi falan tam istediğim gibi. taşında sıkıntı yok yani.

büyük gelince biraz bozuldum çünkü hemen takasım gelmişti, sonuç olarak 9 yıldır beraberiz ve ben bu yüzüğü gerçekten çok bekledim. bi de iç kısmı kalın olup taşa doğru incelen bi model, alyansla takınca alyans ekleme doğru yanaştığı için sıkıyor, tek taş da alyansın üstüne biniyor, avuç kısmı çok rahat değil yani.

sevgilim önce kardeşini aradı söyledi, ki aramız iyidir ben de konuştum, sonra dedi ki "annem "teklif edince haber ver" demişti bi de onu arayayım".

aradı, konuştu, annesi beni istemiş bana verdi. ben de konuştum mecburen.

büyük gelmiş falan filan konuşuyoduk, "üstüne alyans takınca alyans onu tutar" dedi, "evlenince kilo alırsın zaten o zaman takarsın" dedi. "ama istiyorsan küçülttür tabi" diye de ekledi.

ay ben senden akıl istemedim ki. "büyük geldi, düşüyor" dedim sadece. ya benim o yüzüğü takabilmem için 9 aylık hamile falan olmam lazım. annem evlendikten sonra 20 kilo almış mesela ama yüzük ölçüsü hâlâ aynı. baktım olmuyor, "başparmağıma bile büyük geliyor" dedim, "ona tak o zaman" dedi. "peki" dedim ama benim gözler doldu. "nasıl teklif etti" dedi, ya ben sana niye anlatayım, çok istiyorsa oğlun anlatır. "eh işte" dedim, "sen çok şekilcisin, hiçbir şeyi beğenmiyorsun, benim oğlum çok doğal, çocuk sana yaranamıyor" falan dedi, iyice ağlamaya başladım, sonrasında söylediklerini dinlemedim, "evet, peki, haklısınız"la geçiştirip kapattım.

kardeşiyle annesi durumdan haberdar olunca ben de benimkini biraz sıkıştırdım, o da döküldü. benim için asıl sorun burda başlıyor:

bu yüzük iki gün evde ortada gezmiş, herkes görmüş falan. ki sülale geniştir bi de yakın oturuyorlar, herkes görmüş yani. "ben görmedim" falan diyor ama muhtemelen beni üzmemek için söylemiyor, yüzüğü sülalenin bütün kadınları denemiş.

şimdi kızlar derdim şunlar:

ben nazara, uğursuzluğa falan çok inanırım, başkasının evlilik yüzüğü, tek taşı falan takılmaz. biz de cahiliye dönemlerimizde başkalarının yüzüklerini gizli gizli denerdik, hepsi bi şekilde ayrıldı. yüzüğü görmeyen, denemeyen kalmamış, bana böyle bi nazarı, uğursuzluğu var gibi geliyor, parmağıma denemeye kalksam içim daralıyor. resmen pırlantaya pul muamelesi yapıyorum ama aldım tıktım çekmeceye. görmeye dayanamıyorum. yüzüğe ısınamadım. annesinin onca lafından sonra da daralttırmak istemiyorum, zaten takmak da istemiyorum.

bu sefer benimkiler başladı, çocuk sürpriz yapmış ama ben onun hevesini kırmışım, mis gibi yüzükmüş istediğim model almışmış, herkes takmışsa takmış noluyomuş falan filan.

ben de dedim buraya yazıp fikir alayım çünkü kimseye bi şey diyemeyince bunaldım.

ya ben bu yüzüğü sahiplenemedim, takasım yok, daralttırasım yok, göresim bile yok. ya ailede evlisi bekarı boşanmışı hepsi takmış yüzüğü ben nasıl takayım onu ya. öbür taraftan sevgilim çok mutsuz, "annem biraz büyük sanmıştır ya bu kadar olduğunu anlamamıştır, hem ona ne yüzük senin gider parmağına göre yaptırırız" diyor.

takmak istemiyorum, sevgilimi üzmek de istemiyorum.

bi de pırlanta dediğin tencere tava değil ki birkaç ay sonra yenisini alasın. yıllarca takılacak bu, içime sinmesini çok istemiştim, sinmedi. "değiştirelim" desem çok üzülecek.

bi orta yol bulamadım.

napıcam ben?

ekleme: yüzüğün herkesçe denenmiş olmasıyla ilgili sevgilime bir şey söylemedim, sanırım orası yanlış anlaşılmış. burda tekrar belirteyim dedim.

Son düzenleme:
Gece gece beynim durdu arkadaşım ortada abartilacak birsey göremedim ben. Sen ne kadar buyutmüssun sevdiğin adam sana evlenme teklifi etmiş büyük bile olsa tektaşi almış gelmiş mutlu ol gerisiyle ilgilenme. Öyle batıl şeylere takılma. Defalarca kimlerin yuzuklerini denedim kimseye bişey olmadı. Benim yüzüğümü de kimler kimler taktı nasıl duruyor diye bakmak için allaha şükür süper evliligim var :)

bende tek taşımı kendim seçerken büyük almışım farketmemişim ne hikmetse : )
öndeki alyansım olmasa yüzük durmuyordu parmağımda
şimdi alyansı takamıyorum,tek taşı takıyorum
iyikide büyük almışım
ben uğursuzluk vs. batıl inançlara inanmıyorum
bu yüzük olayınıda hiç duymamıştım,geçen leyla ile mecnun dizisini izlerken
gördüm,kadın diğer kadına kızıyordu yüzüğümü takma uğursuzluk olur diye
şimdide senden duyuyorum,batıl inançlara bu kadar anlam yüklemeyin
bende bikaç kişinin yüzüğünü denedim
yüzüğünüzü illa değiştircem derseniz parmağınıza göre yüzük alıp
o pırlantayı o yüzüğe monte edemezlermi,böyle bişey duymuştum
diğer yüzüğe pırlantayı monte etsinler.

bende tek taşımı kendim seçerken büyük almışım farketmemişim ne hikmetse : )
öndeki alyansım olmasa yüzük durmuyordu parmağımda
şimdi alyansı takamıyorum,tek taşı takıyorum
iyikide büyük almışım
ben uğursuzluk vs. batıl inançlara inanmıyorum
bu yüzük olayınıda hiç duymamıştım,geçen leyla ile mecnun dizisini izlerken
gördüm,kadın diğer kadına kızıyordu yüzüğümü takma uğursuzluk olur diye
şimdide senden duyuyorum,batıl inançlara bu kadar anlam yüklemeyin
bende bikaç kişinin yüzüğünü denedim
yüzüğünüzü illa değiştircem derseniz parmağınıza göre yüzük alıp
o pırlantayı o yüzüğe monte edemezlermi,böyle bişey duymuştum
diğer yüzüğe pırlantayı monte etsinler.

onu ben de düşündüm ama bilmiyorum sevgilim üzülür kırılır gibi geliyor ve nedense annesi yüzükle oynamasını kesinlikle istemiyor.

Gece gece beynim durdu arkadaşım ortada abartilacak birsey göremedim ben. Sen ne kadar buyutmüssun sevdiğin adam sana evlenme teklifi etmiş büyük bile olsa tektaşi almış gelmiş mutlu ol gerisiyle ilgilenme. Öyle batıl şeylere takılma. Defalarca kimlerin yuzuklerini denedim kimseye bişey olmadı. Benim yüzüğümü de kimler kimler taktı nasıl duruyor diye bakmak için allaha şükür süper evliligim var :)

allah mutluluğunu bozmasın :)

bilmiyorum işte ısınamadım, içimden takmak gelmiyor, hevesim kursağıma dizildi gibi oldu.

Her şeyi konuştuktan sonra sürpriz evlilik teklifi modu oluyor ya, işte orada eriyorum ben.

sürpriz olan evlilik teklifi değil yüzüktü. yüzük geldiğinde nişan düğün tarihi belliydi yani ama bi şeyler oldu biz bi türlü tek taşı alamamıştık.

daraltabilirsin
bende kendim seçmiştim ve daraltma olmuştu
ama kuyumcudaki illaki cuk diye kimsenin parmağına oturmuyor zaten
hangisini beğensen illaki bir daraltma bir oynama yapılıyor

Benim esimde benden habersiz almisti koskocamandi ve hic bozulmadim koydum kutusuna denedikten sonra neseli sekilde devam ettik sonra gidip yaptirdik resmen kendin gunu rezil etmissin kaprislerinle

daraltabilirsin
bende kendim seçmiştim ve daraltma olmuştu
ama kuyumcudaki illaki cuk diye kimsenin parmağına oturmuyor zaten
hangisini beğensen illaki bir daraltma bir oynama yapılıyor

annesi daralttırmamızı istemiyor işte, olay orda zaten.

ve kuyumcudaki herhangi bir yüzüğü kim bilir kimler deniyor
ohoooo öyle olsa kimse evlenemezdi

orası öyle ama o yüzük sana evlilik yüzüğü olarak alınıp senin olduktan sonra özel işte. ondan sonrasının uğursuzluğu var bence. seninse senindir. özel hediyelerimizi ödünç vermiyoruz mesela kimseye. yıldönümünde gelen kolyeni arkadaşına veya kocanın kuzenine vermezsin bi yere giderken taksın diye. onun gibi işte bence. hatta daha da özel.

Son düzenleme:
Kaynanan haklı bence fazla abartmissiniz..
Yok yüzük genis yok herkes gördü taktı. .
Geçin bunları en güzel aninizi zehir etmissiniz resmen..

kaynanamla konuştuğumda henüz rezil olmamıştı, gayet eğleniyorduk. "yaa hemen takamayacak mıyım" falan diyordum sadece. ama öyle deyince zehir oldu tabi.

annesi daralttırmamızı istemiyor işte, olay orda zaten.

orası öyle ama o yüzük sana evlilik yüzüğü olarak alınıp senin olduktan sonra özel işte. ondan sonrasının uğursuzluğu var bence. seninse senindir. özel hediyelerimizi ödünç vermiyoruz mesela kimseye. yıldönümünde gelen kolyeni arkadaşına veya kocanın kuzenine vermezsin bi yere giderken taksın diye. onun gibi işte bence. hatta daha da özel.
IStersen daralttir demis ama sonucta ayrica yuzugun bolluguna daraltmasina filan bile karisabiliyorsa evlenince yandin kuzu sen nisanlin ses cikartmiyor mu ?

bi de böyle yazınca gerçekten kaprisliymişim gibi olmuş ama öyle değil aslında.
mesela ben sadece nikah sonbaharda olsun istedim ki çocukluğumdan beri sonbaharda evlenmek isterim, "olmaz" dediler. hevesleri kırılmasın diye onların istediğini kabul ettim. düğün istemedim, bence gereksiz masraf ve israf, "olmaz" dediler düğünü kabul ettim. bohça hazırlıyorlarmış, ne aldıklarını merak ettim, "olmaz, gelmeden görmen uygun değil" dediler, bi şey demedim. yani her şeyi istedikleri gibi yapıyorlar zaten, bari yüzük de benim içime sinsin istemiştim.

IStersen daralttir demis ama sonucta ayrica yuzugun bolluguna daraltmasina filan bile karisabiliyorsa evlenince yandin kuzu sen nisanlin ses cikartmiyor mu ?

evlenince koruma kollama anlamında yol gösterme anlamında karışır ama burun sokma şeklinde değil. kadın kötü niyetli falan da değil aslında, kendi evlenirken çok yokluk görmüş, şimdi oğlu için en iyisini yapmak istiyor. hani onun evlenirken bi tek taşı bile yokmuş, büyük geldi dememizi yadırgıyor. bulmuş bunuyor diye düşünüyor. ama bunları benim ilk defa yaşadığımı unutuyor. her şey onun istediği gibi olsun istiyor. benden daha hevesli. düğünden sonra rahatlar.

evlenince koruma kollama anlamında yol gösterme anlamında karışır ama burun sokma şeklinde değil. kadın kötü niyetli falan da değil aslında, kendi evlenirken çok yokluk görmüş, şimdi oğlu için en iyisini yapmak istiyor. hani onun evlenirken bi tek taşı bile yokmuş, büyük geldi dememizi yadırgıyor. bulmuş bunuyor diye düşünüyor. ama bunları benim ilk defa yaşadığımı unutuyor. her şey onun istediği gibi olsun istiyor. benden daha hevesli. düğünden sonra rahatlar.
Umarim dusuncelerin yaniltmaz bol sans

onu ben de düşündüm ama bilmiyorum sevgilim üzülür kırılır gibi geliyor ve nedense annesi yüzükle oynamasını kesinlikle istemiyor.

eğer çok bolsa mecbur daraltcaksın yapacak bişey yok
hem niye müsaade etmiyor,daraltmana bile?
he yapım kilo almaya müsait dersen daraltma
inan sonradan çok işine yarıyor : )
bende daraltmayı düşünmüştüm,evlendim kilo almaya başladım
alyansımı takamadım bile.

X