• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip set meselesi..

Set falan takılmayın böyle şeylere. Hazırda varsa alın, yoksa illa set alın demeyin. Ben zamanında eski eşimin kalbini kırmıştım set için. Parası bitmişti, set almasam olur mu demişti. Ben de "gecekondudan kız mı alıyosun" diyip cırlamıştım. Mecburen aldı, düğünden sonra da ucuza bozdurduk. Şimdi düşünüyorum da gelinlik diktirmek, set aldırmak, pahalı davetiye gibi şeyler ne gereksizmiş, huzur bozmaya, kalp kırmaya değmezmiş. İşte boşandık 7 yıl sonra, hepsi çöp oldu...

İşte onu tam kestiremiyorum belki ilerde üzülürüm belkide sallamam bu durumu.
Aslında çoğu konuyu konuşuyoruz ama ben bu altın takı vs konularında pek konuşamıyorum çekingen kalıyorum yani.. bir de şimdiye kdar hiç bi isteğimi geri çevirmedi ne istediysem yaptı o konuda da hakkını yiyemem asla. Tek sorun abisi nişanlandığı zaman adaletli davranmalarını beklerim bu set konusu o zaman canımı sıkabilir
Benim canımı sıkar ha zaten istemem de söylerim de. Başkasının seçtiği ona aldığınız set ! Ben kendi setimi kendim seçicem! Kimse kusura bakmasın erkek tarafı emek harcamalı. İlerde kıymet bilmiyorlar çünkü.

Ben olsam istemezdim. Belki abisi görecek eskiyi hatırlayacak falan hoş şeyler değil.
Evet o da bi ihtimal aslnda.. o ne düşünüyor bilmiyorum sonuçta..
Sana alacak durum yokken abiye neden yeniden alınabiliyor ?

Onun haricinde hiç sevmiyorum 8 senedir bir defa kv gönlünü hoş etmek için taktım. Altın olupta bu kadar saçma olan tek şey bu setler.
annesi hep iki düğün ardarda olacak diye turumlu davranmaya çalışıyor. Bana zaten bilezik vs aldı ona da muhakkak alacktır haklı olarak.

Abinin nisanlisina set alınmış ama sana alınmamış o seti istemezsen sana set almicaklarmis madem sende seti al abisi nisanlanirKen geline set alırlarsa bana alinmiyordu ona niye alınıyor der üste cikarsn hemde setsiz kalmams olursn:))
Teşekkürler :) ben öyle kıyasları pek sevmiyorum sonuçta onun zamanıyla benim zamanım farklı olacak (abisi seneye evlenmeyi planlıyor) tabiki ona da bişeyler alınacak ama dediğim gibi benbaşkasına alınmış seti kullanacağım (çok beğendim ya da beğenmedim diyemem) ama nişanlısı kendi seçmiş olacak acaba buna bozulur muyum ilerde diye düşünüyorum..

Olaya maddi mantıklı bakarak alabilirsin sormamışlar almıyacaklar yenisini belli sonra kv ben sordum sen almadın der çıkar işin içinden ilerde yatırım yapmak için çok gerekli oluyor al gitsin ileride bir faydası olur

Çok takılma derim, al gitsin. Sonrasında bozdurup başka birşeye dönüştüreceksin belki.. illa da kendi setimi seçecektim dersen veya başka bişey beğenirsen de gider kendin alırsın bi set..

4 senedir mi tutuyo yani o seti? Çok saçma. Zaten bugüne kdar herşeye he dediğin için buna da diyeceğinden emin kv. Sana itelemiş seti. Ben böyle anladım.

şimdi sorun olmaz filan diyosun ama evlendikten 3 yıl sonra en ufak krizde bana düğünde şöyle yaptılar ben sustum dersin.
AYnen 4 senedir tutuyor seti. Kızına takacak ya da ben kabul edersem bana .. ilk ayrıldklarında biz nişanlımla yeni yeni sevgiliydik bana o zamanda sormuştu ister misin die ben de ortada bişey yok diye konuyu kapatmıştm ben set fln sevmiyorum demiştim. Şimdi tekrar gündeme geldi bu konu işte. Nişanlımda sen nasıl istersen diyip karışmıyor ister al ister alma diyor yani..
Set falan takılmayın böyle şeylere. Hazırda varsa alın, yoksa illa set alın demeyin. Ben zamanında eski eşimin kalbini kırmıştım set için. Parası bitmişti, set almasam olur mu demişti. Ben de "gecekondudan kız mı alıyosun" diyip cırlamıştım. Mecburen aldı, düğünden sonra da ucuza bozdurduk. Şimdi düşünüyorum da gelinlik diktirmek, set aldırmak, pahalı davetiye gibi şeyler ne gereksizmiş, huzur bozmaya, kalp kırmaya değmezmiş. İşte boşandık 7 yıl sonra, hepsi çöp oldu...
Haklısınz bunlar çok önemsiz şeyler aslnda. Benmde zaten bi talebim olmadı 1 yıldır nişanlıyz 1 ay kaldı düğüne kv dem kendi açtı daha yeni konuyu ben hiç konuşmam bile ..
Benim canımı sıkar ha zaten istemem de söylerim de. Başkasının seçtiği ona aldığınız set ! Ben kendi setimi kendim seçicem! Kimse kusura bakmasın erkek tarafı emek harcamalı. İlerde kıymet bilmiyorlar çünkü.
Doğru söylüyorsunuz insan biraz emek bekliyor. şimdiye kdr ne istediysek yaptılar hakkını yiyemem tabi (mobilya gelinlk vs) bi tek bu set konusu aklıma takıldı acaba ilerde kendi kendime kafama takar mıyım die..

Bu kadar abartıp dramatize etmeyin olayı, ben seçmedim, yarın birgün başkası kendine yine seçecek filan... Kullanılmamış pırıl pırıl set işte, beğenirseniz alırsınız, beğenmediyseniz almazsınız, bu kadar basit. Kompleks yapacak bir şey de yok.
Yalnız kayınvalide adayı da içi dışı bir bir insanmış. Başkası olsa oturup setin hikayesini anlatmaz, hediye diye verir işte, ne diye eski nişanlıydı, abisiydi karıştırsın... O kadından zarar gelmez. :)

Set alınalı 4 5 yıl olmuş. Bende üst üste geldi de ondan böyle teklif ettiler sandım.. eğer içinize sinmiyosa bunu başka modelle değiştirelim deyin.. eğer söyleyemem derseniz alın elinizin altında dursun. Olmadı kendiniz istediğiniz gibi tasarruf edersiniz..

İşte onu tam kestiremiyorum belki ilerde üzülürüm belkide sallamam bu durumu.
Aslında çoğu konuyu konuşuyoruz ama ben bu altın takı vs konularında pek konuşamıyorum çekingen kalıyorum yani.. bir de şimdiye kdar hiç bi isteğimi geri çevirmedi ne istediysem yaptı o konuda da hakkını yiyemem asla. Tek sorun abisi nişanlandığı zaman adaletli davranmalarını beklerim bu set konusu o zaman canımı sıkabilir
Nasil adaletli davransinlar? Baska eski set var da onu mu taksinlar? Eger evlendikten sonra kocaniza bunlari soyleyip basina kakacaksaniz. Ona yapildi bana yapilmadi diye almayin. Seti alip begendiginiz bi tanesi ile degistirseniz nolur?

Ay o setler kadar banal seyler yok bence de,ne gereksiz harcama. Boynuna ceyrek altin assan daha kardasin ;)
Esyaya anlam yuklemeyin bence,he deyin alin kvye. Sonra isterseniz satarsiniz. Gelecek olan elti ister secsin ister secmesin o kadar da sizi etkileyecek bir durum degil. Sonucta elti kim bilir kac yil sonra gelecek? Kvnin maddi durumu degisebilir ona da yenisi alinabilir veya alinamaz simdiden bilinmez ki. Esit sartlarda olmak zorunda degil her gelin

Götürün kuyumcuya başka set beğen makina işi olsun 14ayar olmasın. Farkı versinler
Altın sürekli artan bişey el işçiliği olmadığı sürece kaybın olmaz

Peki nişanlın sana düğün hediyesi olarak koluna 2 bilezik alamıyo mu? Hani yatırım yapardım diyosun ya? 2 tane kv alıyo tamam. Yani yine kayın aileye bağımlı bir evlilik mi olacak bu? Bunu da bi düşün. Takı mevzusu biter ilerde geçim derdi başlar. Sana 2 bilezik alamayan erkekle evlenmeyi bir daha düşün derim.

Senle kv arasına girmeyip susuyormuş ya hani? Demiyor mu tamam sen seti istemezsen onun yerine şunu alırım?

Ben olsam almazdim. Sonucta ellerindeki altin deger kaybederse onlarin sorunu. Ustune koyup sevdiğin bir taki alabilirler. Ya da ederi neyse o civarda kullanabilecegin bir sey alinavilir.

Alın alın altin altindir.icine sinmezse düğünden gelen paralarla üstune katar degistirirsin.
Kayin valideninde cok sevdim acikca söylemis baskalari gibi dalavera pesinde kosmamis kadin.
Aslinda bu takiyi sana elinde kaldigi icin veriyor gibi elinde olmasa almayacak baska set anladigim kadariyla.
E abisinin yeni nisanlisina buna veremez kimse kabuletmez eskisine alinan seyi takmayi.
Duygusal düsünme mantikli düsün.

Bu sizin düşünce yapınızla ve seneye hayatın size getirecekleriyle alakalı bunları biz bilemeyiz. Ben Eltim ve kayın ailem bana ters davranırsa hepsini hatırlıyorum yapılan/yapılmayan şeylerin ama o an allahtan eşimle birbirimizi çok seviyoruz mutluyuz maddi olarak da muhtaç değiliz diye düşünüp boşveriyorum.ama bu denge kurulu olmasa kızıp öfkelenebilirdim..
Sizin yerinize olsam alırdım kesinlikle takılmıyor ben takmıyorum kendi seçtiğim seti hem de :)) ama satmayı düşünüyorum yerine günlük takabileceğim şeyler alacağım alınmış alınmıştır sonuçta ;)

Back