- 10 Aralık 2011
- 53
- 6
- 96
- Konu Sahibi Jelibonseven
-
Herkese hayırlı ramazanlar öncelikle..
kızlar benim bi sorum var fikre ihtiyacım var açıkcası.
Benim 1 ay sonra düğünüm var. Şöyle bi mevzumuz var . Ben nişanlımın ailesiyle genellikle takı vs hakkında hiç bi zaman konuşmadım. Benim nişanlımın abisi daha önce nişan attı ve o zaman alınmış bi set var ellerinde. Nişanda bilezik taktılar şimdi kv dem seti bana vermek istiyor. Set fena değil yani şöyle söyleyim kendim alsam onu mu alırdım bilmiyorum. Seti abinin nişanlısı seçmiş ama takmamış hiç düğün olmadığı için..
abinin tekrar nişanlanma durumu var ve ona soramayacakları için kv dem bana sordu. İster misin die.. ben de bu tarz konuları pek konuşamıyorum.
Ben aslında bilezik daha iyi olur yatırım için fln dedim ama 'ben zaten 2 bilezik daha takıcam bunu almazsanda sana set alamam küpe fln alırım' dedi. Bunu satmakta istemiyorum değer kaybediyor dedi. Ona da hak veriyorum çünkü değer kaybedecek ama aynı zamanda başkasına alınmış bişey ben seçmeyeceğim ve yarın öbür gün abisi tekrar nişanlanacağında onun nişanlısı kendi setini seçecek ben ise onun eski nişanlısının seçtiğini takmış olacağım.. bu ilerde benim içimde sorun olur mu? Tabiki onunla kendimi kıyaslamak istemem ama bu durum beni üzer mi? umarım anlatabilmişimdir.. siz olsanız naparsınız? Seti almalı mıyım yoksa set olmasın diyip konuyu mu kapatayım?
Başlığı okuyunca aklıma ilk gelen film seti oldu
Takılacak olan seti kullanacak mısınız yoksa sadece yatırım için mi?
Kullanacaksanız eğer sizin yerinizde olsam alırım düğünddn sonra üzerine biraz daha ekleyip zevkime göre alırım.
Aman allahım ben burda hayatımın dönüm noktası ona göre nişan atıcam yok asıcam kesicem yazdımda ben mi göremiyorm..? benimde en büyük sorunum bu Allah başka dert vermesin ne diyeymresmen hayatının dönüm noktası bu uyduruk takı seti
çok önemli bi karar ona göre ...
Ben de öyle düşünüyorum çook takılan bişey değil. Sadece benim seçmemiş olmam sorun olur mu die aklıma takıldı. Yoksa kimseyi zor durumda bırakmak istememO düğünlerde takılan janjanlı setler günlük hayatta kullanılmıyor çoğunlukla. Modeli beğendiysen olabilir kimin seçtiği önemli değil ama beğenmediysen alma
Aynen öyle çok saçma konular.. şimdiye kdr böyle konulardan sorun yaşamadık ben de talepleri olan bi insan değilim 1 yıldır nişanlıyız düğüne 1 ay kaldı onun konusunu bile kv dem açtı ben zaten para pul konularını pek konuşamam..Biz 5 yıl sonra bozdurduk değer falan kaybetmedi daha üstüne kar etmiştik.
Bunun dışında çok uyduruk mevzular bunlar tabi yapı olarak bunları kafaya takıcak biriyseniz ona göre bi yol izleyin.. ister değiştirin ister üstüne para ekleyip farklı bi şey alın ama bu yüzden problem çıkarmayın.. insanların arası böyle böyle açılıyo
Abisi nişanlanalı 4-5 sene oldu evet sormaları gerekebilirdi ama biz hiç maddi bişey konuşmadık ben hep siz bilirsiniz diyip geçtim..abisinin nişanlısına alınıyorsa size niye sorulmadı set alalımı die
Seti gelinlikle ve bi düğünde fln anca kullanırım zatwn.. aynen beğenmedm değil çook beğendimde değil orta halli diyeyim..Seti kullanmayacaksanız bir şey demeyin bence.. daha sonra değiştirirsiniz olmazsa, hem beğenmemiş de değilsiniz
Eski nişanlının setini takmayı teklif etmezler diye düşünüyorum. Zaten abisi şuan nişanlı değil o zaman nolur bilmiyorum ama seti ben almazsam ona veremeyeceklerini söyldiler..Abisinin nisanlisine niye vermiyorlar?
Ay onları bende anlamadım inanın. Dediğim gibi hiç konuşmadık şimdiye kdr bu konuları daha doğrusu biz daha nişanlanmadan abisi nişan atınca annesi bana sormuştu ben de geçiştirmiştim o zaman çnkü ortada bşy yoktu. Bana şuan set alamam küpe fln alırım istersen dedi. Ama eminim abisi nişanlanınca onun nişanlısına alınır . Benim şuan set alma şansım olmayacak eldekini alacağım ama o zaman elde bişey olmadığı için öbür gelin seçecek diye düşünüyorum tabi zaman ne gösterir bilemem..Peki size set neden alınamıyor. Size alınamıyorsa abisi nişanlanınca ona alınacak mı bu kısmı anlamadım. Bence size set alınamayacaksa al seti gitsin. İster takarsın istersen ilerde istediğin bi takıyla değiştirirsin
Evet benim takıldığım konuda bu zaten ben bunu alırsam iki gün sonra öbür nişanlı gidip kendi setini kendi seçerse ben bu duruma bozulur muyum diye düşünüyorum.. çnkü o zamanda bana set takıldığı için öbürüne de alınacak ama o zaman elde hazır bi set olmayacağı için kendisi seçmiş olcak..Eger begendiysem alirdim ama abinin nisanlisina soramiyorum denmesi ve ona alinacak olmasi mide bulandirici. O seti bozup maddi kaynak saglayip sana hic setten bahsetmeden butceleri dogrultusunda hareket etmeleri gerekiyordu. Abiye de takilmasi sacma sana da
İşte onu tam kestiremiyorum belki ilerde üzülürüm belkide sallamam bu durumu.İlerde bu olayı takıntı yapacak biri değilsen üzülmezsin. Ama dersen ki annen başkasınjn seçtiği bişeyi bana taktı hem de değiştirmeyexeğini söyledi va dersen üzülürsün. Şahsen beni üzer. Ayrıca neden konuşamıyorsunuz bu konuları ? Kadın çatır çatır söylemiş sen de söyleyebilirdin. Bu arada şimdi bu şekilde yapar yarın evlenince yine başkasının seçtiğini ev hediyesi va olarak sana iteler haberin olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?