bir garip mikrodalga arastırması

Mikrodalganin ispatlanmis bir zarari yok sagliga. Ustelik oldukca fazla arastirma var bu konuda. Dahasi et tavuk gibi urunleri uzun surede eritmektense kisa surede mikrodalgada eritmek ve hemen pisirmek hem baktari olusumunu engeller hemde urunlerin besin degerini kaybettirmez.

Ben samsung kullaniyorum. 23 litre fakat 800 watt. Daha guclusu oldugunu hic duymadim acikcasi. Ama kek yapmisligim ve tavuk pisirmisligim var mikrodalgada.

benimde en çok yaptığım şsanırım browni
800 wattı geçince fiyatlarda artıyor fazlaca
samsungtan memmunmusunuz

mw 767 benimki 28 litre kapasitesi çok memnunum şiddetle tavsiye ederim ama tuzluydu fiyatı hatırladığım kadarıyla

Sanılanın aksine mikrodalga fırınların sağlığa herhangi bir zararı yok.
Temel çalışma prensibi besin içindeki suyu ısıtıp, bütün moleküllerin ısınmasını sağlamaktır.
Zaten dışarıya dalga saçılımını önleyen mekanizmaları var kapaklarında. Makine çok eski değilse bir zararı olmaz.
Besinler üzerinde de herhangi olumsuz bir etkisi yok. Hatta ısınma süresini kısalttığından besinlerdeki bazı vitaminlerin değerinin kaybolmasını engeller.

çok teşekkürler bu bilgi için

Benimki Arçelik. Ama ne lt sinden ne de wattından ne modelinden haberim yok. Gri ufak bişey, ankastre falan değil. Ama memnunum.
Ayrıca zararlı olmamasına da çok sevindim. ☺ Çünkü ister istemez kullanıyorum.

Ben cozdurmeden pişirmeye atıyorum. Bazen cozdurmeden de gerekiyor. O kadar beklemek darlıyor beni mesela. Sen nasıl cozduruyorsun

bende merak ettim nasıl çözdürüyorsunuz

2 parca celik lazim. Tencere tava tepsi vs.

Mesela celik tepsiye posetiyle urunu koyun. Uzerine celik tencereyi koyun. Tencereye cesme suyu koyun. 5 dk de tamamdir

Tepsi yoksa bir tencereyi ters sekilde tezgaha koyun. Uzerine urunu koyun. Uzerine diger tencere... icine de su.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…