Bir garip dolandırıcılık hikayesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lanet olsun merhametime diyormus, merhametten vermıs😂
Yaaaa bak şimdi merlin fakirdi bir ejderhası var. Arthur’a nasıl yardım etsin. Garibim ne hallere düşmüş. Karısıda demek ki malı mülkü sarayı aldı elinden bunu dımdızlak bıraktı. Kenafir gözlü karı yaptı çocuğu aldı sarayı bak çocuk orda burda para diye dileniyor:KK43:

Iste buyuzden dolandırıcılık bu degıl diyorum.
İnsan biraz kendını bilecek ya, had bilmek mi denir ne denir bilmiyorum ama ayna denen bısey var yani. Bakıyoruz kendimizi goruyoruz.
Mugeye katılanlar da boyle.
Adamın agzına dıs yok, gıdıp kıyıp kendine dıs yaptırmamıs. Kadına 100bın kaptırmıs. Kadını da gor bebek gıbı, resimden bakıp begenmıs oyle soz kesmıs. Kafaya bak?
Nesine acıycaksın sımdı bunun?

ne demiş ünlü düşünür sülün osman ben kimseyi dolandırmadım. kısa yoldan menfaat sağlamaya çalışan, emeksiz zengin olmaya çalışanları üttüm...

İşte bu mevzuda sonu gelmez ozaman karşıyma zaten .diyor ki bu son olacak son olsaydı karışmayacaktım bu kaçıncı para göndermem diyor ozamana kadar 35.000 göndermiş şimdi 20.000 adam diyor muş bu son tahütname yollayacağım ne kadar da verilecek acaba
Ya bunca zaman 35 bin gonderen Bırak 20 bin de göndersin.
Bu arada cidden merak ettim. Karşı taraf mi "seni savcılığa veririz" demiş?? Korktuğu bu mu?
Çok anlaşılır yazmamissin çünkü. Gelen gemide ne olacakmış? Bu kadının ne belgesi onlarda olabilirmiş ki?
Ucundan kıyısından cevaplarsan mutlu olurum
Birkaç hafta önce arkadaşımda ydim hafta sonunda ve akşam yemeğinden sonra televizyona baktık. Orda gördüm, almanyada 50 yaşını geçmiş, baya toplu bir kadın, internette ilan vermiş erkek arkadaş arıyorum diye. Bir (sözde amerikali pilot) yazmış, kadına çok fena aşık olduğunu ve kendisi kadından 14 yaş küçük, cok başarılı, cok yakışıklı, cok zengin olduğunu yazmış. Bunlar başlamışlar yazışmaya ve sonra telefonlasmaya. Kadın hiç ömründe bir defa bile görmediği adama iyice aşık olmuş. Sonra bir gelmiş pilot ona yazmış, ben afrikadayim, cok fena kaza geçirdim, ben yaralı yatarken, cüzdanımı çalmışlar, hiç param kalmadı ve hastane beni ameliyat etmiyor. Senden başka kimsem yok, bana 20000 Euro lazım. Yoksa hiç beraber olamiyacagiz, ben ölürsem diyor. Salak kadın hemen bankaya gidip, biriktirdiği parasından çekiyor ve gönderiyor. Sonra başka bir ameliyat için yine para istiyor adam, o gene gönderiyor. Sonunda hemen hemen 250000 Euro yok oluyor. Hepsini adama göndermiş. Bir 20000, bir 30000 bir 10000 derken, parası bitmiş. Sonra anlamış, dolandırıcı beni kandırdı diye. Ağzımız açık kaldı bakarken. Kadının aptallığına ma kızayım, adamın yankesiciligine.
Netflix'te nobody's fool isimli bir film var. Film genel olarak sıkıcı ama içinde ilginc bir kısim var. Bir program internet aşklarının gerçek insanlar mi yalan mı olduğunu araştırıyor. Sana çok mantıklı gelen aşk hikayesi çevrene 'lan acaba?' dedirtirse eşin dostun bu programa ulaşıyor. Onlar da siz konusurken adamın bağlandığı yerden falan bir şekilde ulaşıyorlar.
O filmde de denizin altinda petrol sondaji gemisinde çalışan bir internet aşkı vardı kadının, hesapta bu yüzden videolu bağlanmaya falan katılamazdi.. bu programla bir yıldır bir hayalete aşık olduğunu öğrenmişti.
İnsanoğlu kanmaya çok meyilli ya, hele de konu sevildiğini sanma olunca :cry:

Yahu bu internetin en eski dolandırıcılık numarası, nasıl düşmüş buna?
Kendini Nijerya prensi diye tanıtıp para isteyenlerin bir başka hali. Nijerya bildiğiniz devlet geliri kalemi olacak kadar para kazanıyor bundan. 1000 kişiye olta atıyorlar olur da biri tutar diye.

Şimdi herkes spam kutusuna baksa üye bile olmadığı Amazondan gelen mesajları, hakkınızda dava açılmasın tıklayın diyen spamları, kendini tanıtan “ünlüleri” görür.

Hayır mahkemeye gidip ne denilecek?
“Ben internetten rastgele tanıştım kadından para istedim, gönderdi, devamını göndermiyor, ıslak imzalı bir kontrat falan elbette yok yine de hapse atın mı?” 🙄

35 bin liranın üstüne su içsin, yurtdışı kaynaklı ise geri alması çok zor.
Yazık, çok yazık.

Ya bunca zaman 35 bin gonderen Bırak 20 bin de göndersin.
Bu arada cidden merak ettim. Karşı taraf mi "seni savcılığa veririz" demiş?? Korktuğu bu mu?
Çok anlaşılır yazmamissin çünkü. Gelen gemide ne olacakmış? Bu kadının ne belgesi onlarda olabilirmiş ki?
Ucundan kıyısından cevaplarsan mutlu olurum

Netflix'te nobody's fool isimli bir film var. Film genel olarak sıkıcı ama içinde ilginc bir kısim var. Bir program internet aşklarının gerçek insanlar mi yalan mı olduğunu araştırıyor. Sana çok mantıklı gelen aşk hikayesi çevrene 'lan acaba?' dedirtirse eşin dostun bu programa ulaşıyor. Onlar da siz konusurken adamın bağlandığı yerden falan bir şekilde ulaşıyorlar.
O filmde de denizin altinda petrol sondaji gemisinde çalışan bir internet aşkı vardı kadının, hesapta bu yüzden videolu bağlanmaya falan katılamazdi.. bu programla bir yıldır bir hayalete aşık olduğunu öğrenmişti.
İnsanoğlu kanmaya çok meyilli ya, hele de konu sevildiğini sanma olunca :cry:
Bende tam anlayamadım sanki eksik anlatım var gibi arkadaşın hakkında tutuklama emri çıkarcaklarmış yada evraklar varmış diyor

hayaller ve hayatlar işte size komik bir şey anlatayım geçmişten üniversite hazırlık sınıfındayım başka şehirde okuyorum memleketime gittikçe evimizin sokağındaki ayakkabı tamircisinin çırağı yollara çıkar bana bakardı ha bir keresinde de mektup bırakmış kapımıza densiz hiç tanımamama rağmen aklı sıra aşk yaşıyor benle ha ha ha.dayım avukattır ona anlattım tanıdığı polisle dükkanına gitti o günden sonra bana olan aşkı da bitti.Ha amacım meslek aşağılaması değil ama akıl var mantık var ne işim olur seninle be çocukkk :KK70:
Çocuk:
Radyo/cem karaca/tamirci çırağı :KK14:

Bende tam anlayamadım sanki eksik anlatım var gibi arkadaşın hakkında tutuklama emri çıkarcaklarmış yada evraklar varmış diyor

Neyin evrakı kendine silkelenip bir gelsin.
Dolandırıcıların klasiğidir, “evine polis getireceğim, bak kapına gelecekler kelepçe takıp götürecekler vb”. Bildiğiniz standart cümlelerini sıralamışlar. Zaten bu yöntemle para alabiliyorlar, önce şeker sonra sopa.

Bunu yazana kadar gerçek polise gitsin, ikinci cümlede gözlerini devirmeye başlar.

Millet bankayla resmi kredi anlaşması yapıyor imzasını atıyor takır takır ödemiyor yine de tutuklanmıyor biraz mantıklı olunsun.

Geçersiz saçma sapan birşeylere tamam bakarız demiştir, geçerli kontrat sanıyordur.
Avukatı ile görüşsün.
🤦‍♀️

Hani yabancıydı bu kişi? Nereden Türkiyenin mahkemesine gidecekmiş? Karşıdakinin hangi ülkeyi bırak hangi kıtada bile olduğunu bilmiyoruz şu anda. 🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X