Arkadaşlar merhaba,
Özellikle evli arkadaşların bu konudaki bakış açılarını çok merak ediyorum. Sevgi çok önemli bir etken evlilikte bu yadsınamaz. Ancak bir şeyi tek başına kriter kabul etmek de doğru değil. Peki bunların önem sırası ne olmalıdır?
Artık evlilik olayına kendimi çok hazır hissediyorum ve karşıma sürekli birileri çıkıyor. Kafama %100 uyan biri ile tanışabileceğimi sanmıyorum ama nelerden vazgeçmek çok mantıklı onu tam idrak edemiyorum. Uç örnekler üzerinden konuşmak istiyorum.
Örneğin, akademisyenim ve eğitim konusunda eşitlik bulamayacağım. Bu noktada, eğitim konusunu ne kadar önemsemeliyim? Örneğin muhabbet edebildiğim, eğlendiğim, kafamın uyduğu ama lise mezunu bir adamla evlenmek evliliğe ne kadar zarar verir?
Örneğin ekonomik durumum iyi. Benden ekonomik olarak daha aşağıda biriyle evlenmem bize ne gibi bir zarar verebilir?
Örneğin dini açıdan çok dikkat ediyorum. KArşımdaki insanın ailesi vb herkes o şekilde yaşıyor ama aday dikkat etmiyor, ben zamanla değişirim diyor filan.. Bu durum nasıl etkiler?
Bu ve bunun gibi örnekler.. Karşımızdaki insanın sevgisinden emin olduğumuzda bu ve benzeri durumları ne kadar esnetmek mantıklıdır?
Ben kocamın çok merhametli olmasına vurulmuştum mesela.Evet, çevremdeki herkesin dediği şey denklik. Ama neye göre denklik..
Mesela daha önce karşıma eğitim, maddiyat ve yaşam tarzı yönünde süper uyumlu olduğum biri çıktı ama o kadar sevemedim ki onu görünce resmen sinirleniyordum. İçimin ısındıklarında da mutlaka bir eksiklik oluyor. Sonra dengini bul deyip beni bu işten vazgeçiriyorlar.
Başka neler önemlidir peki?
Bazen öyle oluyor ki sen 1001 kriter koy kendine bir çıkar karşına ne kriter kalır ne isteklerin . BU dersin işi orta halli noral giyimli ..... Hiç hayallerinde ki gibi değil ama kalbin onu seçer .. :) Kısmet te birazz..Evet, çevremdeki herkesin dediği şey denklik. Ama neye göre denklik..
Mesela daha önce karşıma eğitim, maddiyat ve yaşam tarzı yönünde süper uyumlu olduğum biri çıktı ama o kadar sevemedim ki onu görünce resmen sinirleniyordum. İçimin ısındıklarında da mutlaka bir eksiklik oluyor. Sonra dengini bul deyip beni bu işten vazgeçiriyorlar.
Başka neler önemlidir peki?
dinini yaşamıyorsa yaşamayacak anlamına gelmez ileride yapar üzerine düşeni yeter ki gerçekten inançlı olsun. ahlaki olarak da iyi olsun.
maddi olarak ya aynı ya da benden en az bir tık önde olmalı
eğitim olarakta aynı ya da üst seviyem
çünkü erkekler kadını üstte taşıyamıyor komplekse bağlıyorlar kendilerini
yaş olarak da aynı ya da biraz üstleri (hatta 4 yaş kadar üstü daha iyi olur)
gerisi anlaşmaya kalıyorrr
Yazdığınız şeyler çok yardım etti aslında. ben de sizinle aynı fikirdeyim inanç konusu hariç. ve herkes aynı şey isöyleyince biraz da emin oldum.
Aşık olmak gerekiyor mu mutlaka?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?