bir evlat nasıl gözden çıkarılabilir???

nişanlıma göre onlar hep böyleler ama onun üzüldüğü nokta, bu durumun beni ve ailemi etkilemesi. babasıyla pek anlaşamazlar oldum olası zaten.. ama insan ele güne karşı bunu yapmaz ya. kızlarının orda düğününü yaparken senin bi de nişanlı oğlun var o çocuk nerede gelinin nerede dendiğinde bakalım onlar ne hale girecekler???elbet bu iş tek bizi etkileyemeyecek

Her evlenen çift düğün mü yapıyor, siz evlisiniz bu kadar üzülmeye gerek var mı ? Tutun evinizi dayayın döşeyin yeni hayatınıza merhaba deyin.

Ne siz üzülürsünüz, ne de aileniz.

Her evlenen çift düğün mü yapıyor, siz evlisiniz bu kadar üzülmeye gerek var mı ? Tutun evinizi dayayın döşeyin yeni hayatınıza merhaba deyin.

Ne siz üzülürsünüz, ne de aileniz.

onu da zaman zaman düşünmüyo değilim .... ama sonradan bakıyorum, saçma sapan bi ailenin tavırları yüzünden ben beyaz gelinlik giyme güzelliğini neden yaşamiim? ailem evinden beni gelinliğimden çıkarma mutluluğunu neden yaşamasın? onlar buna değer mi??

Kesinlikle değmez. Anladığım kadarıyla eşin de ailesinin hatalarının farkında. Ben babanın düşüncesini çok doğru buldum. Yapın orda düğününüzü, emin ol gelirler. Ne siz üzülürsünüz ne de onlar.. Hiç sıkma canını, göğsünü gere gere yap düğününü. :) Bunlar güzel günler, güzellikle, mutlulukla hatırlanması gereken günler.. Ziyan etmelerine izin verme canım.

eşim de farkında tabiki. benm elimi kolumu bağlayan sensin diyor. ama içten içe ailesinin bu tavrına kahroluyor bi anne hele de nasıl bu kadar ruhsuz davranabiliyor aklım ermiyoki. doğuda görev yapan çocuunu aylarca arayıp sormadan için rahat edebiliyor

Bu kadr önemli mi düğün bence düğün kına vs ailelerin birbirine düşman olmasına sebep veren bi olay düğünleri hiç sevmiyorum
e zaten tayininizi hemen aldıramayacakmışsınız e zaten evlisinizde dert etmeyin belli mi olur belki o zaman zarfında tayinleriniz çıkar orda tam bi düzen kurarsınız

Değmez tabi değmez de karşı tarafta pek istekli değilken nasıl olacak bu ?

Ya tabi ki bunlar sadece sizin kararınız kimse bu kararı şöyle yapsaydınız böyle yapsaydınız diyemez. Ama bence bunca strese değmez. Düğünlere çok anlam yüklememek lazım.

Nice beyaz gelinlik giyen ayrılıyor mutsuz oluyor, nice sade bir nikahla döpiyesle evlenen mutlu oluyor.

Önemli olan kurulan yuvada ağız tadı ile yaşamak. Yoksa düğünmüş, gelinlikmiş, smokinmiş hikaye. Giyin gelinliğinizi gidin bir fotografçıya bol bol resim çektirin, yuvanızda da ağız tadıyla yaşayın.

Son düzenleme:
Canım yaşadıkların zor şeyler ama ne yazık ki evlendikten sonra daha da zor şeylerle karşılaşabilirsin.
Kendini buna hazırla ve dimdik dur. Öncelikle kayınpederin veya kayınvalden ne yapmış olursa olsun ah etme, bela okuma, çünkü onlar eşinin annesi babası. Şimdi ne kadar sinirli olurlarsa olsunlar bir süre sonra o sinir geçecektir. O zaman işte sen söylediğin laflarla kalırsın.
Benim eşimde ben hamileyken ailesini sildi resmen. Bana çok şey yaptıkları için. Bir daha ne ölüme ne dirime diyordu. Ben de inanmıştım gerçekten sildiğine, ama işte öyle olmadı. Et tırnaktan ayrılmıyormuş çünkü. Hatta ben uzun süre affedemeyince ben suçlu oldum eşimin gözünde. Ne kadar kinciymişim, nasıl da unutmuyormuşum..
Yani sen sen ol büyük konuşma asla eşinin yanında. Herşeye hazırlıklı ol.
Düğün dediğin de zaten 3-5 saatlik eğlence. Eğer olmuyorsa da olmasın, sen kocanı seviyorsan gerisi boş. Herseyi sen düşünmek zorunda değilsin, yok babamlar millete ne diycek, yok eşim üzülcek, bırak herşey olduğuna varır..Umarım herşeyi kolaylıkla aşar çok mutlu olursunuz..

burada buna benzer pek çok olay okuduk düğün bittikden sonra kayınvalidenler ogluyla can ciğer kuzu sarması olursa saşmam genelde ögle oluyoya düğün masrafını kız tarafına yüklemek için alah yardımcın olsun

ben zaten annesini babasını silmesini asla istemiyorum hatta ne olursa olsun annedir babadır diyorum o zaman bana kızıyo eşim o kadar öfkeli ve kırgın ki kızkardeşin benm için bitmiştir ne evimde isterim ne görüşmek isterm diyorum ama annen baban kapım her zaman açıktır diyorum ki öyle de... 9 ay karnında taşımış doğurmuş bi anne sonuçta onlar olmasa eşim olmazdı ama bi anne baba hergün bombaların patladığı bi yerde görev yapan oğlunu aylarca aramıyorsa, eve gidince suratına bakmıyorsa da annelik babalık kavramı anlamını yitirmiyo mu?? inşallah dediğiniz gibi olur sonunda anne babasıyla düzelir ama çok ihtimal vermiyorum ortada bariz bi evlat ayrımı var. kızlarının düğününe rahat hazırlanmak için oğullarının hiçbişeyine karışmdan düğününü geçiştirmeye kalkıyolar. maddi anlamda bi şeyden kaçtıklarına ihtimal vermiyorum babasının durumu gayet iyi. eğer benm dediğim tarihte yaparsanız ki bu 2 hafta içinde diyor yani , herşeyinizi yaparım die bizi tehdit etti bir anlamda resmen. umrumda değil yapacağı hiçbişey çok şükür çalşyrz çekeriz krediyi 1-2 sene öderiz. eşyalarımızı zaten aldık..
ama benm ailem bunlaır hak etmiyor. kçük bi yerde yaşıyolar , millete laf anlatmak zorunda kalacaklar eğer gelmezlerse. ben de eşim de aynı şeklde. babam kesnlkle benm mutluluğmdan yana. hiç takmayın kafanıza geleceklerdir, gelmezlerse de bu sizin değil onların ayıbıdr. yaparız düğününüzü burda olur biter diyor

Ben seni hatırlıyorum.Olaylar ne boyuta gelmiş yazık.
Bugüne kadar eşinin ailesi ile muhatap olmuşsun hep bari bundan sonra olma, bırak ailesiyle nişanlın konuşsun halletsin. Sen atılma ortaya. Sonra sen kötü olursun. Şimdi nişanlın kızıyor onlara ama evlenip aynı eve geçince onlara laf söyletmeyecek bile

Gelelim konuna. İlla düğün senin istediğin zaman olacak diye diretme. Kendince sebep bulup teklifleri reddetmişsin. Sen görümcenin düğününü ertelemek isterken, diğerlerinin senin kardeşinin nişanını umursamalarını bekleme hiç.

Sen nikahını yaptın mı, yaptın. Kınanı yap yerleş evine. Düğünü de sonra yaparsınız. Benim bu şekilde velenen tanıdıklarım var. Hatta nikah yapıp o dertten de kurtulabilirsiniz.

Şimdi bunlara da hemen hayır deme. Biliyorum hayallerin var, beklentilerin var. Ama ya herru ya merru demişler. Sen hiçbir şeyden taviz vermeden istediğim olsun diyorsun.Şartların bu kadar sıkışıkken illa ki birşeyleren taviz vereceksin.

Nişanlının ailesi ile aranız daha fazla bozulmadan güzellikle halledin bu işi.

teşekkr ediyorum yorumunuz için... ben görümcemin düğününü ertelemeye kalkmadım ki? biz yaklaşık 1 senedir şubatta sömestrde düğünümüz olack diyoruz zaten. babası bu kadar meraklıydı yaza düğün yapmaya , ben ailemle iade i ziyarete gittim oraya ocak ayında. o zaman açsaydı konuyu yaza ille de düğün yapalım die. yaza 1 ayda 2 haftada düğüne hazırlanılır mı? kaldı ki hiçbişeyimizi yapmamalrına rağmen bu diretme neden? onların kızlarını bağlayan ne bir sömestr tatili var ne başka bi durum. kızın nişanlısı da kendisi de serbest çalışan ve aynı ildeler. şubat değil de marttta yapsalar daha önce yapsalar hiç bi sorun olmayacaktı. benm kardeşmn nişanlısı asker. adam iznini nişanına göre ayarladı yeri tutuldu 1 ay önce hadi biz düğün yapıcaz iptal edin denilir mi Allah aşkına??? akılla mantıkla tutulacak yeri yok.. onların asıl problemi oğullarıyla. babası bana taaa kaç seneden önceki sorunlarını anlatıyor anlamlandıramıyorum. oğullarıyla aralarındaki problemin acısı bu evrede çıkarılıyor. eğer biz sıkıntıya gireceksek, onlar 2 katı sıkıntıya girecekler. orda kızlarının düğünlerii yaparken vicdanları ne kadar rahat olacak? benm ailem evimden beni gelinliğimle çıkarmak istiyor kaç yıllık emekleri bu da en doğal hakları hem onların hem benim.. yol yordam bilmeyen insanalr uğruna bu zevki onlara yaşatmam ne kadar doğru olur?? bilmiyırum ya kafam öyle karışık ki:26: bi taraftan düğünüm için heveslenen onca insan var ark.larım eşim dostum ben de gelinlik bakıyorum vs. bi taraftan böyle bi sıkıntı. çok güçlü olmam lazım tek bildiğim bu Rabbim yardım edecek bize inanıyorum , hepsini aşacağız..

öncelikle bayram sonrasını kabul etmemekle iyi etmişsin hayalini kurduğun,planlı olmasını istediğin,sadece 1 kere yaşayacağın bu mutlu anın apar topar olması ktü olurdu.... kardeşi braz şımarıklık yapıp kendisini düşünmüş ayıp etmiş bence...
baban çok haklı siz kendinize uygun tarih için yapın organizasyonunuzu katılıp katılmamak onlara kalsın.... madem onlar çocuklarını düşünmüyo snde onları düşünerek tarh ayarlama eşinle beraber belirleyin düğün tarihini cnm

mecbur bıraktılar buna canım maalesef... öğretmeniz biz yıl içinde 2 tatilimiz var. birbirimizden 1000 km uzaktayız eşimle. nası biraraya gelip düğün yapalım. zaten sıkıntılı bi süreç geçiriyoruz kendimizce ayrıyız bir araya gelmeye çalşyrz. ailesi de sağolsun durumu daha da zorlaştırmak için elinden geleni ardına koymuyo eşyalarımız 1 aya tamamlanacak birlikte kalacğmz evi tutmadık gelinlik yok bişi yok düğün salonu bulunabilir mi ? 2 hafta içinde ramazanda düğün hazırlığına girecekmişiz. yaşına yakıştıramıyrum bu saçma teklifi. hayalini kurduğumuz gibi yapıcaz düğünümüüzü. inş. o günü hayırlısıyla atlatırız ve yolumuza bakarız ondan sonra da....

canım ya çok üzüldüm senin adına
söyleyeceğim bikaç şey var
1, babanın kıymetini bil bu zamanda böyle baba zor bulunur
2.nişanlının olan herşeyin farkında olması çok güzel. bunu göremeyen çok erkek var
3. o görümce senin ahını almış evlensin de görsün...........
4 .olaylara bi de iyi tarafından bakmak gerek nişanlının ailesiyle evlendikten sonra bi alakan olmayacak bu da toptan kayınvalide kayınpeder ve görümcek derdini ortadan kaldırıyor.:)

son olarak bi öğretmen olarak yaşadığın sıkıntıyı çok iyi anlıyorum ancak hayatınızın en güzel geçmesi gereken günler bunlar hayat omuzlarınıza yüklerini yığmadan bu günlerin kıymetini bil. herşeye rağmen her anın tadını çıkarmaya bak.

eevt güçlü oldğm zamanlarda , bu düğün sürecini atlattıktan sonrasını hayal ediyorum içim öyle bi ferahlıyor ki...sadece kendi kendime yazıklar olsun diyorum çoğu zaman. oğlum sen terörün içinden ne zaman eşinin yanına tayin isteyebileceksinin derdine düşmek yerine, düğün derdine düşen şahsiyetlere..Allah'a havale ediyorum. umarım biz geline bunları yaşatmıştık diyecekleri durumlarla karşılaşırlar. zaman çok şeye gebe.. ilerde pişman olacak onlar olacak. benm ağzımdan onlara saygısızca hiçbişey çıkmadı. hiçbirsiyle yüzgöz olmadım. tam tersine eşimi sakinleştirdm susturdum. babam ve ailem de aynı şekilde.. ama fazla insaniyet hak etmeyenlerde hazımsızlık yapıyormuş. ben yine aynı saygımla ve insnalığımla devam edicem ama muhattap almıcam onları kendime. bundan sonrasını onlar düşünsün. illa ki biz de düşüncez ama bizden çok onlar düşünsün. burda düğün yapmayınca garip gibi kalırız diyen babası düşünsün... Beni her ne kadar tanımasanız da mübarek ramazan günü dualarınızı eksik etmeyin lütfen...:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…