bir evlat nasıl gözden çıkarılabilir???

pureblue

Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
1.392
32
683
kızlar gecenin şu saati beynimi kemiren sıkıntımı sizlerle paylaşmak, sizlerden fikir almak istedim... sorun nişanlımın daha doğrusu resmi nikahımız var tayin için, eşimin ailesi. biz ikimz de memleketlerimizden uzakta ayrı yerlerde öğretmeniz. tayin işimiz sarpa sardı biliyorsunuz artık biraraya gelmek oldukça zorlaştı öğretmenler için.düşündük taşındık sömestrde düğünümüzü yapalım evimiz yerimiz belli olsun dedik tayinimz olsa da olmasada çnkü 2 senedir nişanlıyız. nişanlmn ailesi oldukça umursuz. BİZDEN 4 AY SONRA nişanlanan kızlarını bizim düğün tarihimzde evlendirmeye kalktılar
bana ille de siz sömestr beklemeyin bu yazdan düğün yapın die mayıs ayında yani yaza 2 ay kalmşken bastırdılar ben de ailem de kabul etmedik çnkü kardeşmn nişanı vardı yaz için günü falan alındı.nişanlm da ailesiyle bu konuda baaya bi tartışmaya girdi. tavrını koydu evden öyle ayrıldı.
aradan 3 ay geçti ailesi ne arıyor ne soruyor oğlum sen yaşıyor musun napıyosun die. yaz tatilinde eve gitti kimse konuşmuyor. buarada görümcemin kendi düğünü olsun die üzerime attığı iftiralar var onları anlatıp da konuyu uzatmıcam. kayınpederimi aradım aradan geçen zamandan sonra dayanamadım ne olacak bu böyle kızınızın söylediklerine inanmadan keşke bana da sorsaydınız. benm böyle üzülmemin hesabını kim verecek sizin oğlunuzla kızınız arasında ya da baba oğul yaşadığınız sorunlaırn sıkıntısını neden ben çekiyorum neden böyle bi belirisizlikte bırakıyosunuz bizi falan.
ertesi gün aradı , emrivaki bi şekilde sana 2 gün süre düşün taşın bayramdan sonra düğününüzü yapalım ki 2 hafta var yani şaka gibi ortada hiçbi hazırlık yok.ben de olmaz dedm o zaman seneye yaza diyor kızını evlendirecekmş sömestr tatilinde. babama ilettm durumu.
babam da aradı güzellikle anlattı bizim keyfiyetten değil mecburiyettn böyle bi durum içinde oldğmuzu falan hala bildiğini okuyor, babam da dediki madem kışın gelmek istemiyosunuz kızınızın da düğünü olacak, düğünü burda yapalım siz 1 gnlğüne gelin gidin. bu çocuklar planlarını buna göre yapıyor ne zamandır nikahları var sonraki yaza da uzamaz dedi.kesin ve net tavrını koydu. ille de kızınıza hazırık yapacaksınız, yapın 1 gece de burda bulunursnuz dedi. masrafları bu çocuklar üstelniyor zaten dedi. eşyalarımızı herşeyimizi kendmz yapıyoruz zaten. bu sefer de biz garip gibi kalcaz orda , bu benm için milat olur falan demiş. babam da siz buna zorluyosunuz ama dedi. yapalım güzellkle 1 gecede kalp kırılmasın siz de yapın kızınızın düğününü orda dedi. kayınpederim de son bomba , BEN 26 YAŞINA KADAR ONUN PEŞİNDEN KOŞTURDUM ARTIK KOŞTURAMAM HADİ İYİ AKŞAMLAR diyerek tel.i kapattı....
benim cnım babacığım sıkmayın canınızı bu düğün burda olur ister gelirler ister gelmezler. düğüne yakın ben bi daha arar önlerinden geçerim gerisini kendileri bilirler. artık sıkıntı etmeyin kendinize dedi nasıl olacak bitecek kaafam allak bullak. başta öyle heveslilerdi de şmdi böyle sıkıntı içinde bırakıyolar izi. nişalım zaten mahvolmş durumda hazemediyor ailesnin yaptıklarını. kardeşi nefret kusuyor resmen bi düğün için....

Son düzenleme:
çok karman çorman yazmışım şimdi farkettim ...o kadar doluyum ki neyi nasıl yazdım bilemedim

öncelikle Allah yardımcın olsun gerçekten zor bir aile ve zor bir konu.ama eşinin yanında olması ailem diyerek körü körüne onları haklı görmemesi,bu kadar anlayışlı bir babanın olması sanırım en şanslı olduğun konular.kızlarının söylediklerinin etkisi kalarak böyle bir tutuma girmişlerse bence senin babanın anlayışlı yaklaşımı sayesinde de makul bir tutuma bürüneceklerdir diye düşünüyorum.bir evlat mümkün değil gözden çıkartılamaz.hem masrafta yapmayacaklarsa niçin erteliyorlar onuda anlamadım ama bence bir süre sessizlik iyidir baban tekrar onlarla konuştuğunda daha ılımlı bir tepki vereceklerdir bence.inş. yakın zamanda kavuşur ve çok mutlu olursunuz :)

teşekkrler güzel dileklerniz için... gerçekten de babam bu kadar anlayışlı olmasaydı benm mutlluğumu herşeyden önce düşünmeseydi herşey çok daha kötü olacaktı... ama annesi evladına hoşgeldn bile demiyor hem de hakkari gibi yerden gelen evladına??? bu nasl annelik babalık aklım almıyor? bir evlat gözden çıkarılabiliyor galiba ne acı ki bunu kendi başıma gelen tecrübeyle görüyorum ertlemelerinin sebebi kızlarını rahat rahat evlendirmek.eşim zaten şu düğün elimizde değil o yüzden bizi üzebiliyolar bundan sonrasına asla izin vermicem diyor ama bilmiyorum :26: gelmezlerse rezillik onca insana karşı.. suratlarını görmek dahi istemiyırum ama şu düğün için

araya başka insanlar girse hatırı sayılır eşinin ailesinin kıramayacağı gibi senin baban gibi anlayışla konuşabilecek ? her şeyinizi kendiniz yapıyormuşsunuz zaten bir akşam evlatları için misafir gibi düğüne gelseler ne olacak ki sanki bu kadar üzmüşler sizi.kızlarının düğününe de zaten misafir gibi gidecekler.çok zor bir durum gerçekten bende şu an düşündüm de bende nişanlıyım 2 ay sonra nasip olursa benimde düğünüm olacak bir kız babası için bu konuşma gerçekten zor olabilir.senin babandaki anlayışın evlat hatrı için neler yapılır düşüncesinin yarısının eşinin babasında da olmasını diliyorum senin için.

yaşlar kaç?düğün tarihi uzadıkça dertler de uzar gider. Olduğu kadarıyla biran önce yapn düğünü.Gelmek isteyen buyurur.İkinizde öğretmenmişsiniz, beklentiyede girmeyin hayal kırıklığıda yaşamayın.Yetişebildiiniz kadarını alın geri kalanını zamanla alırsınız. Amannnn hepsi detay. 1 yatak odası beyaz eşya birde oturma grubu çok bile yeni evli çifte taksitlendirin ödersiniz.Kimseyede hesap vermessiniz.Kendi aileniz falan bekler izin rapor alır görüşürsünüz eşinizlede.

Son düzenleme:
Bu şekilde olan ailelere hayret ediyorum.. Acaba hiç mi Allah'tan korkmaz ve kuldan utanmazlar.. Canım senin baban gayet kibar birşekilde söyleyeceğini söylemiş.. 26 yıl peşinden koştuğu oğlunun, peşinden ömür boyu sen koşacaksın.. Bunu nasıl gözardı edebiliyor.. Bundan sonra ona ömür boyu sen bakacaksın, seni el üstünde tutması gerekirken bu manasız hareketler neden.. Gerçekten çok nahoş bir davranışta bulunmuş kayınpederin.. Allah'ında hoşlanmayacağı nahoşlukta hemde.. Görümcenin iftiralarını katmıyorum bile.. Sen evlilik durumunu uzatmayarak doğru olanın peşindesin..Bu yüzden sen içini ferah tut canım.. Allah doğru olanla beraberdir..

inş. herşey gönlünce olur arkadaşım.. kayınpederim çok inat bi adam biraz da cahillik var laf anlamıyor 2 hafta içinde düğün yapalım diye tutturabilecek kadar yol yordamdan uzak? kızlarının düğününe pek hevesliler oğullarını sıkıntıda bırakmak maksat.eşimin babası zaten bugüne kadar hep köstek olmşona. yazın çalışmş çalştığıyla okumuş kendi didinmiş hep. hazıra konan babasına borç takan biri olsa bunları yaşamazdı zaten... kendi memleketlernde düğün olmamasını hazmemedi ama beni bunca üzdükten sonra, gdip de onların yüzünü asla aklamak istemiyrm. onlar buraya misafir gibi gelsnler onun ezikliğini yaşasınlar kendi kızlarının multluğu için çabalarken bi başkasının kızını üzüyolar hakkına giriyolar, hakkımı helal etmiyorum. en güzel günümü düşündüğümde karnıma ağrılar giriyor. babam da diyo ki kaybden onlar olur sıkmayın canınızı. onlar size 1 günü zehir eder ama ömür boyu vicdan azabı çekerler. yapamazlar öyle bişey gelecekler diyor da bizi rahatlatmak için mi bilemedim

Canim tayin olayları neden sıkıntıya düştü ? 1-2 senede es durumundan bir araya geliniyor diye biliyorum ben. Sen nerede gorev yapıyorsun?

hiçbi beklentimiz yok zaten. tek beklentim o gün göstermelik de olsa bulunsunlar benm ailem millete laf anlatmak zorunda kalmasın. onlar bunu hak etmiyor çnkü zaten aldık eşyalarımızı Allah a şükür işimiz gücümüz var. bunca şeye rağmen bizi birarada tutan bağlılığmz var.. ama etrafa laf anlatmk mahvediyor beni

amin inşallah Rabbim bu yapılanları karşılıksız bırakmaz.. çok büyük ahımı aldılar alıyolar da. oğulları umurlarında değil ki???

Canim tayin olayları neden sıkıntıya düştü ? 1-2 senede es durumundan bir araya geliniyor diye biliyorum ben. Sen nerede gorev yapıyorsun?

göreve başlangç tarihinden dolayı 1 yıl daha beklicez cnm askerdeydi eşim atandığında . 3 günle kaçırıyor bu seneki tayini.

Başkalarına hesap vermek orunda değilsiniz.Kişi başına 1 kurban kessen neden deve kesmemiş derler düğünde.Ay ne güzel sevgi var, nişanlınızla bir problenmin yokya canım ailende destekya boşveeeeeeerrr gerisi detay.Umarım çooook mutlu olursun.Geliniliğini falan at görelim:)))

nişanlımla bi problemimiz yok çok şükür onun en byk mahcubiyeti bana bunları yaşatıyo olmak. elimden geldğnce sana en güzelini yşatmaya çalşcam diyo her sefernde. ve bu düğünden sonra onlar bi daha zerre kadar canını sıkamayacaklar diyo. ben üüzülüyorum işte düzelsnler istiyorum annedir babadır. yazın ben zorla gönderdm git eve sen barışırsnz ramazan vesile olur dedm. ama nerdeee? koca peşine takılıp abiye nefret kusan bi kızkardeş, ağzını bıçak açmayan ruhsuz bi anne ve inatçı körcahil bi baba....

Kız kardeş hamile olmasın ne bu acele yoksa? Sana da böyle mi iftira atmaya kalktı

Kız kardeş hamile olmasın ne bu acele yoksa? Sana da böyle mi iftira atmaya kalktı

yok ihtimal vermem öyle bişeye. kimsenin günahına da giremem. bana öyle bi iftira atamaz ona cesaret edemez de. düğün tarihi için abisine diklenince abisi ağzının payını vermişti. babasına diyomuş ki yengem de abimle bir oldu üzerime yürüdü. babasını dolduruşa getiriyor aklınca iftirası buydu

Kısmet değilmiş demek ki belki böylesi daha hayırlıdır

evet canım buna üzülmüyırum o kadar. er geç hayırlısıyla gelsin de... ama bu ailesinin bize yaptıkları son bulsun istiyorum. hayatımızda söz hakları kalmasın artık istiyorum. benm katlanamadığım hiçbişeye ellerini sürmezlerken, kimsenin bi beklentisi yokken, bu kaadar kendilerini nimetten saymaları

Evet yazdıktan sonra ben de üzüldüm suizanda bulundum diye açıkçası Ama bir nedeni var olabilir diye söylemek istedim Gerçi diğer yaptıkları da hoş değil ya.. Buradaki bayanların dediği gibi siz boşverin onların ailesini kendiniz düğününüzü yapın.Ama açıkçası nişanlınıza çok üzüldüm insanı hiç arayıp sormaz mı ailesi ne kadar üzülmüştür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…