- 6 Ağustos 2020
- 1.620
- 5.932
- 88
Hayırlı geceler,hayırlı kandiller hanımlar. Başıma bela olan bir konuda fikir almak istiyorum sizlerden. Kirada olan bir dairemiz var,2 ay önce sözleşmesi bitmek üzere olan kiracıya çıkmalarını söyledik (sözleşme 2 senelik idi ve 2 sene sonunda evi boşaltacaklarını kabul ettikleri bir madde ekliydi) zaman doldu bitti,bu zaman diliminde kira ödemeği kestiler ha çıkcaz ha çıktık evide boşaltmadılar. Son 2 haftalık süre istemişlerdi oda dolacak az kaldı. Tüm yasal haklarımızı biliyorum fakat hukuki yola girersek en az 6 ay yine işimiz uzayacak. Şuanki evden çıkmak zorundayız,kendi evimize geçmek için uğraşıyoruz. Sorum şu ki çıkmaları uzarsa,yasal yola başvursak dahi bu sürede kiraya çıkmak zorundayız. Bu durumda ev boşalınca sütten ağzım yandı yeni kiracı istemiyorum. Evi satıp,biraz bekleyip yeni ev almak mı,yoksa rasgele biryeri kiralayıp senesi dolunca eve geçmekmi? Her koşulda 2 kez taşınmam gerekecek, 2kez masraf olacak artık mantıklı düşünemiyorum. Belki farklı fikirler çıkar diye konu açmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.